misaki10 19.07.05, 15:07 Cześć wszystkim Ciekawość nas zżera... dajcie znać jak było przy odbiorze mieszkanka... jak to wszystko się odbywa? no i oczywiście jak jest po.... ????? Pozdrawiamy S&M Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cucciolo Re: po odbiorze... 19.07.05, 17:03 ja sama nie odebralam, ale bylam dzis na czacie, wiec co nie co wiem i podziele sie z tymi wszytkimi, co to takiej mozliwosci nie mieli i umieraja z ciekawosci: - wszytko przebiega sprwanie )) - pomiarow powierzchni juz nie robia - notariusza na miejscu nie ma - bedziemy sie umawiac w innym terminie odbior mieszkanka trwa ok. godziny Pani z TBS powiedziala mi dzisiaj przez telefon, ze bud C1 maja oddac do czwartku, potem D1 - piatek sobota i poniedzialek i od wtorku bud. E. , tak ze do konca lipca na pewno wszytcy odbierzemy (chyba ze ktos nie podpisal z gazownia umowy, albo ma zaleglosci finansowe wobec TBS) Odpowiedz Link
pielaki Re: po odbiorze... 19.07.05, 17:09 My jesteśmy z 2-giegi etapu,ale bardzo się cieszymy,że w końcu światła w mieszkankach w Horowej się zapalą.Pozdrawiamy. Odpowiedz Link
washichu Re: po odbiorze... 20.07.05, 08:20 no i ze nas zaprosicie na grilla (tj. I etap) jak to bylo ustalone kilkanascie postow temu. Odpowiedz Link
blon14 Re: po odbiorze... 20.07.05, 11:29 co to znaczy, że nie robią już pomiarów powierzchni? pzdr bl Odpowiedz Link
lostmind Re: po odbiorze... 20.07.05, 11:27 Moge podzielic sie z Wami moimi odczuciami. Wszystko przebiega bardzo sprawnie. Wszystko jest na prawde solidnie przygotowane. Najpierw liczniki wszystkie, potem przychodzi taki pan i instaluje zamek w drzwich itd. Mi zajelo lacznie okolo 45 minut.A na koncu jest losowanie szczesliwego numerka czyli- miejsca parkingowego.POtem dosaniecie komplet kluczy i na koncu kod do domofonu. I tak po odbiorze dostaje sie przepustke i juz tego dnia mozna wizytowac mieszkanie kiedy sie chce i jak sie chce. Powodzenia Odpowiedz Link
misaki10 Re: po odbiorze... 20.07.05, 11:35 a co do parkingu czy ten wylosowany szczęśliwy numerek jest gdzies w okolicy budynku w którym masz mieszkanko? czy w losowaniu biora udział wszystkie miejsca parkingowe? Odpowiedz Link
agajakc1 Re: po odbiorze... 20.07.05, 19:10 Witam wszystkich !!! dzisiaj odebraliśmy mieszkanko!!!!! Wszystko przebiega bardzo sprawnie na bieżąco naprawiają, sprawdzają itd. Jest losowanie szczęśliwego numerka. Poszukujemy szczęśliwców, którzy mają do zbycia miejsce parkingowe w okolicy C1 tj. 125-144 numery miejsc nas interesujące. My wylosowaliśmy miejsce 43 na początku osiedle. Pozdrawiamy i witamy sąsiadów Aga i Jakub Odpowiedz Link
washichu Re: po odbiorze... 21.07.05, 08:06 Wlasnie moi drodzy moze poczekajcie na II etap i wtedy sie powymieniamy tak by kazdy mial jak najblizej miejsce parkingowe? pozdr. Odpowiedz Link
misaki10 Re: po odbiorze... 21.07.05, 15:12 troche to dziwne że nie losuje sie numerkow w okolicach budynku w ktorym mamy mieszkanko wyglada na to ze bedziemy biegac po calym osiedlu chyba ze sie dogadamy... Odpowiedz Link
asiazosia Re: po odbiorze... 23.07.05, 23:16 też chciałam kupić tam mieszkanie. Żałować? Odpowiedz Link
neuron8 Re: po odbiorze... 24.07.05, 11:48 Pewnie Żałowa i zazdrościc A jutro jechac i kupic mieszkanie w III etapie - chyba ze chesz jeszcze w II (albo nawet i w I) bo z tego co wiem to jeszcze (tak bylo w czwartek) zostało 1 2poziomowe. Odpowiedz Link
lostmind Re: po odbiorze... 25.07.05, 12:54 Z tymi szczesliwymi numerki nie jest ciekawie. W losowaniu biora udzial wszystkie miejsca parkingowe. Tak, ze osoba mieszkajaca np. w C1 (tak jak ja) moze wylosowac miejsce przy zupelnie innym budynku (tak jak ja). I to nie jest dobre bo uwazam, ze losowanie powinno byc pomiedzy miejscami przy budynku - ale tak nie jest. Oczywiscie pozniej bedzie sie mozna zamienic z innym lokatorem, ktory tak jak ja wylosowal miejsce przy moim bloku. pzdr rm Odpowiedz Link
neuron8 Re: po odbiorze... 25.07.05, 13:27 no ale niestety nie bylo takiej ilsci miejsc pod naszym blokiem i tez wylosowalem na przeciwko bloku E niestety Odpowiedz Link
neuron8 Re: po odbiorze... 21.07.05, 16:08 Podpisuję się pod wcześniejszymi wypowiedziami osób, które odebrały już mieszkania. Odbiór bezproblemowy, wynikłe usterki (oczywiście mniejsze) są usuwane na bieżąco, a jak cos wyniknie w późniejszym terminie, jest deklaracja „naprawy” od reki. Cena czynszu ma być znana najdalej do końca lipca. W czynsz będzie wliczona ochrona i woda (jak dobrze pamiętam 5 m3 dla 1 osoby) oraz odprowadzenie ścieków. Pozdrawiamy sąsiadów Odpowiedz Link
jackyk Re: po odbiorze... 23.07.05, 18:52 My nasze mieszkanko odebralismy wczoraj : )) ...wszystko bylo przeprowadzone bardzo profesjonalnie i sprawnie... wszystkie usterki, ktore wypatrzylismy podczas ostatniego dnia otwartego byly usuniete : D ...jedynie w niektorych miejscach sa popekane sciany ale to normalne bo budynek jeszcze osiada... a my mamy zapewnienie ze wszelkie tego typu uszkodzenia beda usuwane na biezaco... pozdrawiamy, Ala&Jack Odpowiedz Link
betina99 Re: po odbiorze... 25.07.05, 14:04 u nas tez odbior przebiegł sprawnie a lekko porysowane szyby w oknie w duzym pokoju mają wymienić w ciagu 2 tygodni. Bylo calkiem milo. My wylosowalismy miejsce parkingowe z boku bud.E od strony budynku D (czyli nie zaraz przy wjeżdzie na osiedle). Bierzemy pod uwage zamiane na miejsca te przy wjezdzie- zaraz przy E obok siedziby ochrony lub naprzeciw budynku E (wtedy wypadnie nam pod oknem). Dla sasiadów z C to i tak daleko ale moze ktos z D chce sie zamienic. Odpowiedz Link
artivii Re: po odbiorze... 26.07.05, 11:57 Witam, z tego co napisałeś wynika, że woda jest rozliczana jak za starych (nie)dobrych czasów, czyli za osobę, a nie według zużycia... Trochę mnie to martwi, bo nie uważam tego rozwiązania za sprawiedliwe. Ludzie są różni i różnie korzystają z wody. Ciekaw jestem, czy można założyć sobie indywidualny licznik? Pozdr., Odpowiedz Link
neuron8 Re: po odbiorze... 26.07.05, 12:20 nie nie licnizki indywidualne jzu sa i na podstawie nich bedizmy sie rozliczac a w czynszu bedze czesc oplaty za wode. Jak bedizesz wicej wody potrzbowal to doplacisz a jak mniej to bedzies zmial nadplate. LICZNIKI sa tak jak powinny byc Odpowiedz Link
ania_dawid Re: po odbiorze... 26.07.05, 14:07 Witamy wszystkich serdecznie. My wczoraj odebraliśmy nasze mieszkanko D1/1. Odbiór przebiegł bardzo sprawnie, w bardzo miłej atmosferze. Niewielkie usterki były na miejscu usuwane przez ekipy remontowe. Na szczeście miejsce parkingowe wylosowaliśmy szcześliwie - koło naszego budyneczku. Pozdrawiamy... Dawid i Ania Odpowiedz Link
herretic Re: po odbiorze... 01.08.05, 00:56 Muszę przyznać, że jestem pełen podziwu jeżeli chodzi o organizację odbioru. Co prawda mam mieszkanie prawie w stanie surowym, tak więc mało co miałem do sprawdzania, jednak sam fact podejścia do przekazania mieszkania miło mnie zaskoczył. Tutaj muszę przyznać respect dla TBS. Odpowiedz Link