agnieszka.jg 30.08.05, 12:19 Witam czy to prawda, ze w ciągu 30 dni trzeba położyć gres na balkonie? podobno się podpisuje jakieś zobowiązanie... ktoś coś wie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neuron8 Re: balkon 30.08.05, 13:04 Podpisuje sie cos takiego, ze zobawiauzjesz sie wynonczyc cokół od strony osiedla takim samym gresem jaki oferuje TBS i ze im za niego zaplacisz. A co do terminu czy jest na cale ukadanie balkonu czy na ureglulowanie tej oplaty nie pamietma , kwit mam w domu Odpowiedz Link
icoyu Re: balkon 30.08.05, 13:39 Podpisuje się zobowiązanie do zakupu od TBS płytek do wykończenia zewnętrznej strony balkonu a na temat terminu wykonania nie ma tam żadnej wzmianki. pozdrawiam Odpowiedz Link
dorris2 Re: balkon 30.08.05, 13:57 jak to a nie można sobie wykończyć balkonu we własnym zakresie, i tak jak się chce? Odpowiedz Link
agnieszka.jg Re: balkon 30.08.05, 14:24 z tego co rozumiem można Tylko brzeg zeby wyglądało ładnie i wszyscy mieli jednakowo trzeba zrobić tak jak mają ci co kupili od nich Odpowiedz Link
neuron8 Re: balkon 30.08.05, 14:25 Balkon TAK tylko chodzi o ten cakól od strony osiedla co jest widoczny. Wszystkie maja byc takie same Odpowiedz Link
cucciolo Re: balkon 30.08.05, 16:09 no ale ten cokol, to oni chyba sami robia..... i jak sie odbiera klucze , to ten cokolik juz jest (zreszta pare osob mocno na niego wyrzekalo, a wsumie to niewiele go widac) albo ja nie wiem, o ktory cokol chodzi.. a jesli ktos ma balkon, ktory nie wychodzi na osiedle ? jak w E ?? ) a co do kladzenia szybko gresu - to nie wiem jak ze zobowiazaniem, natomiast w uwagach odnosnie urzytkowania lokali, ktore otrzymalismy przy odbiorze kluczy, jest napisane, ze powinno sie to zrobic w miare mozliwosci, jak najszybciej, zeby nie nastapila korozja tego materialu, z ktorego jest wykonany balkon. Odpowiedz Link
bas56 Re: balkon 30.08.05, 18:41 To nie ma znaczenia że balkony bloku E nie są od strony osiedla.Chodzi o to że cała elewacja zewnętrzna bloków lącznie z cokolikami przy balkonach /musi być jednakowa /estetyka bydynku/. Przejdź w tej chwili np. ulicą to zobaczysz jak wyglądają balkony wykonczone, bo to widać. "Podłogę" balkonu można robić po swojemu. Swoją drogą to uważam,że akurat te cokoliki mogli zrobić u wszystkich od razu, bo przecież i tak muszą być jednakowe. Nie byłoby kłopotu i byłaby pełna jasność co i jak. Pozdrawiam - Basia Odpowiedz Link
neuron8 Re: balkon 31.08.05, 07:21 Oli chodziło zapewne o to co napisałem ze balkon od strony osiedla Racja w budynku E od strony uliczy Odpowiedz Link
cucciolo Re: balkon 31.08.05, 11:10 bo ja siem lubiem czepiac szczegolow )) Ale mysle, ze mozna sobie pod czasu do czasu na takie czpniecie pozwolic, nie, Jacek ?? prosze mnie tylko uswiadomic - my, w sensie I etap, mielismy te cokoly w standardzie ??? Odpowiedz Link
neuron8 Re: balkon 31.08.05, 13:18 A pewnie, porawije, czepiej sie: errare humanum est , a zawsze lepije porawic niz sie wysmiewac z bledu bo i tak caly czas sie uczymy A co do cokolika, zapewne myslisz o tym prgu co masz zaraz za wejsciem na balkon. To nie to. Cokolik o którym mowa, to jest to co widac na fotce: www.horowa.pl/zdjecia/lipiec2005_10.jpg na 1 peiterku. Jak nie masz gersu to nie masz tego co widac z zewnątrz. Odpowiedz Link
washichu Re: balkon 31.08.05, 14:38 Fuge tez od nich sie odkupuje? jakas paranoja powinni wszystkim zrobic i juz. Odpowiedz Link
wigo11 Re: balkon 18.09.05, 19:50 Witam serdecznie .Ludziska to jakaś paranoja z tymi balkonami w standarcie odbioru mieszkania jest wylewka a spółdzielnia zmusza ludzi do kupowania ich gresu i wykańczania według ich widzi-misie Odpowiedz Link
neuron8 Re: balkon 19.09.05, 07:29 Ale mowa tu tylko o colkle tego balkonu, czyli tej czesci która widac od strony osiedla, około 4-6 płytek przycietych do wysokosci 10-11 cm Odpowiedz Link
washichu Re: balkon 19.09.05, 07:53 Wczoraj ( dzień otwarty dla II etapu) widziałem, że na niektórych balkonach w C2 płytki o których mowa są już położone. Czy to Wy mieszkańcy tych lokali, umawialiście się z budowlanką że to Wam położą czy jak? Bo ja nie mam położonych a wolałbym by mi położyli. Odpowiedz Link
hazaeel Re: balkon 19.09.05, 10:37 położenie gresu na całym balkonie jest usługą dodatkową która kosztował nas 700 pln i wcześniej trzeba to było zgłościc do TBS. pozdrawiam hazaeel e53 Odpowiedz Link
djabelki Re: balkon 20.09.05, 19:45 Jesem z III etapu wg. umowy z Milenium za gres na balkonie nie płacimy bo wchodzi w skład wykonczenia mieszkania zgodnie z załącznikiem nr 2.Dlatego nie rozumiem dlaczego mam jeszcze płacic dodatkowe 700 zl Odpowiedz Link
hazaeel Re: balkon 21.09.05, 08:45 No cóz, I etap miał inne warunki jak również inną cenę za m2. Dobrze, że kwestia gresu została wyjaśniona "zapisem w umowie" i kolejni mieszkańcy nie mają z tym problemu. Odpowiedz Link