30.08.05, 12:19
Witam czy to prawda, ze w ciągu 30 dni trzeba położyć gres na balkonie?
podobno się podpisuje jakieś zobowiązanie... ktoś coś wie?
Obserwuj wątek
    • neuron8 Re: balkon 30.08.05, 13:04
      Podpisuje sie cos takiego, ze zobawiauzjesz sie wynonczyc cokół od strony
      osiedla takim samym gresem jaki oferuje TBS i ze im za niego zaplacisz. A co do
      terminu czy jest na cale ukadanie balkonu czy na ureglulowanie tej oplaty nie
      pamietma , kwit mam w domu
      • icoyu Re: balkon 30.08.05, 13:39
        Podpisuje się zobowiązanie do zakupu od TBS płytek do wykończenia zewnętrznej
        strony balkonu a na temat terminu wykonania nie ma tam żadnej wzmianki.
        pozdrawiam
        • dorris2 Re: balkon 30.08.05, 13:57
          jak to a nie można sobie wykończyć balkonu we własnym zakresie, i tak jak się
          chce?
          • agnieszka.jg Re: balkon 30.08.05, 14:24
            z tego co rozumiem można Tylko brzeg zeby wyglądało ładnie i wszyscy mieli
            jednakowo trzeba zrobić tak jak mają ci co kupili od nich
          • neuron8 Re: balkon 30.08.05, 14:25
            Balkon TAK tylko chodzi o ten cakól od strony osiedla co jest widoczny.
            Wszystkie maja byc takie same
            • cucciolo Re: balkon 30.08.05, 16:09
              no ale ten cokol, to oni chyba sami robia.....
              i jak sie odbiera klucze , to ten cokolik juz jest (zreszta pare osob mocno na
              niego wyrzekalo, a wsumie to niewiele go widac)
              albo ja nie wiem, o ktory cokol chodzi..

a jesli ktos ma balkon, ktory nie wychodzi na osiedle ? jak w E ?? wink)

a co do kladzenia szybko gresu - to nie wiem jak ze zobowiazaniem, natomiast w
              uwagach odnosnie urzytkowania lokali, ktore otrzymalismy przy odbiorze kluczy,
              jest napisane, ze powinno sie to zrobic w miare mozliwosci, jak najszybciej,
              zeby nie nastapila korozja tego materialu, z ktorego jest wykonany balkon.
              • bas56 Re: balkon 30.08.05, 18:41
                To nie ma znaczenia że balkony bloku E nie są od strony osiedla.Chodzi o to że
                cała elewacja zewnętrzna bloków lącznie z cokolikami przy balkonach /musi być
                jednakowa /estetyka bydynku/.
                Przejdź w tej chwili np. ulicą to zobaczysz jak wyglądają balkony wykonczone,
                bo to widać.
                "Podłogę" balkonu można robić po swojemu.
                Swoją drogą to uważam,że akurat te cokoliki mogli zrobić u wszystkich od razu,
                bo przecież i tak muszą być jednakowe. Nie byłoby kłopotu i byłaby pełna
                jasność co i jak.
                Pozdrawiam - Basia
                • neuron8 Re: balkon 31.08.05, 07:21
                  Oli chodziło zapewne o to co napisałem ze balkon od strony osiedla smile

Racja w budynku E od strony uliczy smile
                  • cucciolo Re: balkon 31.08.05, 11:10
                    bo ja siem lubiem czepiac szczegolow wink))
                    Ale mysle, ze mozna sobie pod czasu do czasu na takie czpniecie pozwolic, nie,
                    Jacek ??

prosze mnie tylko uswiadomic - my, w sensie I etap, mielismy te cokoly w
                    standardzie ???
                    • neuron8 Re: balkon 31.08.05, 13:18
                      A pewnie, porawije, czepiej sie: errare humanum est smile, a zawsze lepije porawic
                      niz sie wysmiewac z bledu smile bo i tak caly czas sie uczymy smile

A co do cokolika, zapewne myslisz o tym prgu co masz zaraz za wejsciem na
                      balkon. To nie to.
                      Cokolik o którym mowa, to jest to co widac na fotce:
                      www.horowa.pl/zdjecia/lipiec2005_10.jpg na 1 peiterku. Jak nie masz
                      gersu to nie masz tego co widac z zewnątrz.
                      • washichu Re: balkon 31.08.05, 14:38
                        Fuge tez od nich sie odkupuje? jakas paranoja powinni wszystkim zrobic i juz.
    • wigo11 Re: balkon 18.09.05, 19:50
      Witam serdecznie .Ludziska to jakaś paranoja z tymi balkonami w standarcie
      odbioru mieszkania jest wylewka a spółdzielnia zmusza ludzi do kupowania ich
      gresu i wykańczania według ich widzi-misie
      • neuron8 Re: balkon 19.09.05, 07:29
        Ale mowa tu tylko o colkle tego balkonu, czyli tej czesci która widac od strony
        osiedla, około 4-6 płytek przycietych do wysokosci 10-11 cm

• washichu Re: balkon 19.09.05, 07:53
          Wczoraj ( dzień otwarty dla II etapu) widziałem, że na niektórych balkonach w
          C2 płytki o których mowa są już położone. Czy to Wy mieszkańcy tych lokali,
          umawialiście się z budowlanką że to Wam położą czy jak? Bo ja nie mam
          położonych a wolałbym by mi położyli.
          • hazaeel Re: balkon 19.09.05, 10:37
            położenie gresu na całym balkonie jest usługą dodatkową która kosztował nas 700
            pln i wcześniej trzeba to było zgłościc do TBS.

pozdrawiam
            hazaeel
            e53
            • djabelki Re: balkon 20.09.05, 19:45
              Jesem z III etapu wg. umowy z Milenium za gres na balkonie nie płacimy bo
              wchodzi w skład wykonczenia mieszkania zgodnie z załącznikiem nr 2.Dlatego nie
              rozumiem dlaczego mam jeszcze płacic dodatkowe 700 zl
              • hazaeel Re: balkon 21.09.05, 08:45
                No cóz, I etap miał inne warunki jak również inną cenę za m2. Dobrze, że
                kwestia gresu została wyjaśniona "zapisem w umowie" i kolejni mieszkańcy nie
                mają z tym problemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka