Dodaj do ulubionych

każdy ma swoje miejsce

22.10.05, 18:37
Witam! każdy ma swoje miejsce parkingowe. Zachodzę w głowę, dlaczego
lokatorzy nie korzystają z miejsc do tego wyznaczonych. Drodzy Państwo
pomyslmy tez o dzieciach, może będą bezpieczniejsze. Nie jest przyjemną
rzeczą wąchanie spalin i dzwiek uruchamiango silnika. Do parkingu nie jest
daleko.
Obserwuj wątek
    • artivii Re: każdy ma swoje miejsce 22.10.05, 18:51
      Niestety, rozwieję Twoje wątpliwości - otóż uliczki na naszym osiedlu stały się miejscami parkingowymi lokatorów drugiego etapu. I nie zmieni się to do zakończenia III etapu (a moim zdaniem nie zmieni się to już nigdy, bo wielu ludzi ma po więcej niż jeden samochód).

Pozdrawiam,
      articii
      • lokator8 Re: każdy ma swoje miejsce 23.10.05, 12:42
        Witam! To skąd te wolne miejsca na parkingu? Czy nie zostały przydzielone? ja
        jednak odnoszę wrażenie, że gdyby było to możliwe, to wielu parkowałoby w
        klatce. Nie wszyscy lubią spacery,chociażby nawet 10 m do swojego parkingu, to
        dla niektórych wielki problem. Zadbajmy więc może o kondycję!Pozdrawiam
        • ania_dawid Re: każdy ma swoje miejsce 03.11.05, 12:04
          Teraz jak jest ta profesjonalna ochrona na osiedlu to już nie boimy sie trzymac
          naszego samochodu na parkingu
          • dziubek34 Re: każdy ma swoje miejsce 03.11.05, 12:12
            a ja nadal trzymam 2 autka pod domem hehe
            • kjajszczak Re: każdy ma swoje miejsce 03.11.05, 12:12
              to nie masz sie czym chwalic...
              • ania_dawid Re: każdy ma swoje miejsce 03.11.05, 12:20
                Własnie...
                • flash3 Re: każdy ma swoje miejsce 03.11.05, 15:53
                  Pozwolę sobie dać wam dobrą radę – chcecie pozbyć się samochodów cwaniaczków
                  spod klatek schodowych? – zadzwońcie na Komisariat w Markach.
                  Współpracuje z nim taki facet z lawetą – najdroższy w całej okolicy.
                  Przyjadą, zobaczą, policjanci wlepią mandat za zastawianie drogi ewakuacyjnej,
                  wezwą lawetę i taki samochód ląduje za parkingu policyjnym. Jak taki cwaniaczek
                  zapłaci łącznie ze 400zł za całe zmieszanie to się nauczy... a i następnych
                  cwaniaczków mu podobnych skutecznie odstraszy.
                  A zarazem i komendant się ucieszy, bo mu statystyki wzrosną wink.
            • k.remik Re: każdy ma swoje miejsce 13.11.05, 13:46
              To Pan jest cwaniaczkiem, powinien Pan zapłacić za parkowanie drugiego auta,
              albo kupić od developera drugie miejsce, a tak jest Pan niekulturalny i tu wiele
              epitetów można Panu przypiąć.
              • flash3 Re: każdy ma swoje miejsce 13.11.05, 21:02
                k.remik napisał:

> To Pan jest cwaniaczkiem, powinien Pan zapłacić za parkowanie drugiego auta,
                > albo kupić od developera drugie miejsce, a tak jest Pan niekulturalny i tu wiel
                > e
                > epitetów można Panu przypiąć.

Ależ ja wcale nie mieszkam na waszym osiedlu – za co mam więc płacić?. Daję
                jedynie dobrą radę jak takich cwaniaczków i ich samochody zawalidrogi skutecznie
                doprowadzić do porządku.
                U mnie na osiedlu też był taki problem – wystarczyły 3 kursy lawety w ciągu
                tygodnia – cwaniaczki były przykładnie ukarani i już przeszło 1,5 roku minęło i
                myślisz że znajdzie się ktoś odważny postawić pod klatką?.
    • lukaszwawa76 Re: każdy ma swoje miejsce 11.11.05, 08:25
      Podepne sie pod watek. Wylosowalem jedno z miejsc tymczasowcy. W poprzedni
      piatek oddalem samchod do warsztatu. Juz wieczorem na mm miejscu stal samochod
      sasiadow z C2 lub C1. Sytuacja powtorzyla sie rowniez w sobote i w niedziele. W
      zwiazku z tym mam prosbe aby korzystac z wlasnych miejsc a nie stawac na
      pierwszym. Ciekaw jestem jaka sytacje zastane dzisiaj po pludniu kiedy wroce do
      domu wlasnym samochodem. Bede mial swoje miejsce czy tez ktos osbie je uzyje?

pozdr
      Lukasz
      • ponurus Re: każdy ma swoje miejsce 13.11.05, 10:06
        Ja mam na to prostą rade. Jeżeli ktoś postawił samochów na Twoim miejscu to
        trzeba mu włożyć karteczke za szybe z odpowiednią informacją a jeśli po 2-3
        karteczkach dana osoba stawia nadal samochód na Twoim miejscu to go zastaw tak
        aby nie mogławyjechać. Sposób jest dość brutalny ale zapewniam bardzo
        skuteczny. O uszkodzenie samochodu nie musisz się martwić bo wiesz czyj to jest
        samochód. Tak więc jeżeli dojdzie do dalszych złośliwości typu zarysowania itd.
        to wiesz kogo podejrzewać.

Wiem że nie jest to genialne rozwiązanie ale bardzo skuteczne. Robie tak na
        swoim obecnym osiedlu i sprawdziło się bardzo szybko, bo z przykrością muszę
        stwierdzić że do niektórych nie dociera się zwykłum "prosze"
        • gosiakmos Re: każdy ma swoje miejsce 25.11.05, 14:14
          a ja mam pytanie dotyczące kosztów parkingu, czy ktoś się orientuje ile może
          kosztować podnajęcie miejsca parkingowego, ile to może kosztować na Horowej?
          • andrzejek66 Re: każdy ma swoje miejsce 05.12.05, 15:16
            Niektórzy parkują na chodnikach lub gdzie popadnie i utrudniają parkowanie innym.(żółty seat, fiat punto zielone, honda i inne)
            Jak możemy im pomóc?????
            • kjajszczak Re: każdy ma swoje miejsce 05.12.05, 15:44
              no wlasnie. wczoraj chcielismy przejsc grzecznie po chodniku a tu caly
              samochod, nie pamietam jakiej marki) wtarabanil sie na chodnik na rogu budynku
              d2. naszymi osiedlowymi uliczkami nie jezdzi sie niesty wolno (a szkoda...) a
              nawet na chodnik nie mozna uciec... poza tym jak bylo kiedys w jakims watku
              poruszane chodniki nie sa utwardzone i pod ciezarem samochdow beda sie zapadac
              i bedziemy miec piekne bajorka po deszczu na w/w... pozostawiam do przemyslenia
              i pozdrawiam
            • gosiakmos Re: każdy ma swoje miejsce 05.12.05, 15:47
              jeśli parkują na chodnikach to znaczy, że nie blokują innym ich miejsc
              parkingowych, gorzej jest jeśli ktoś ma dobre chęci nie blokowania immym miejsc
              oraz chodników, podnajmuje dodatkowe miejce parkingowe, płaci za nie dodatkowo,
              a ktoś inny na beszczela parkuje na "jego" miejscu, tak jest w przypadku
              jednego z tych wymienionych samochodów
              • klk28 Re: każdy ma swoje miejsce 05.12.05, 18:41
                Muszę przyznać że ja też mam podobny problem, ktoś upatrzył sobie moje miejsce
                parkingowe i notorycznie na nim staje, ja chcąc być wporządku zostawiam
                samochód na zew. by nie blokować innym ich miejsc, ale moja cierpliwość
                niedługo się skończy. KLK28
                • washichu Re: każdy ma swoje miejsce 06.12.05, 07:52
                  Pomiedzy blokami 5G(C2) i 5H(C1) zostały przydzielone tymczasowe miejsca i
                  jesli chcę wypakować swoje szafki i rupiecie bo właśnie się sprowadzam, muszę
                  wjechać na chodnik lub zająć komuś miejsce. Innej możliwości nie ma, dlatego
                  proszę o wyrozumiałość dla sprowadzających się. Napiętnujmy tych co regularnie
                  zajmują nie swoje miejsca.
                  Poazdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka