Dodaj do ulubionych

Przeróbki w lokalach

22.03.06, 18:39
Jakie ceny dostaliście za prace dodatkowe?
Czy tylka ja odnoszę wrażenie że pani Wiola z biura jest osobą niekompetentną,
nieuprzejmą i ogólnie interesantów ma w 4 literach?
Czy też odnieśliście wrażenie że Milenium robi wam wielką łaskę wyceniając
przeróbki o 100% powyżej ich wartości?
Obserwuj wątek
    • cucciolo Re: Przeróbki w lokalach 28.03.06, 13:14
      pewnie jestes z III etapu, skoro piszesz o przerobkach.
      rozumiem, ze wysokie ceny zaproponowane przez TBS nie sa ci specjalnie na reke,
      bo latwiej pewnych zmian dokonac teraz, kiedy mieszkanie jest na etpie
      powstawania, niz kiedy juz bedzie stalo za to prze tansza ekipe.
      Ale popatrz na to ze strony Millenium - oni nie maja interesu w tym, zeby
      dokonywac przerobek projektu - czas ich nagli, I i II etap dopytuje sie o akty
      notarialne, kotre jak sie zapewne zdarzyles/las zorientowac zaleza bezposrednio
      od III etapu - dlatego daja zaporowe ceny, zeby lokatorzy rezygnowali (tak to
      sobie tlumacze) Twoje podejscie do wymienionych osob tez pewnie nie wplywa
      pozytywnie na proces komunikacji, bo powiem ci ze ja nie mialam i nie mam
      zadnych problemow jesli chodzi o wspolprace z deweloperem (nie twierdze, ze
      wszytko jest zawsze idealnie, ale to nie jest wina konkretnych osob) wiec moze
      jednak zastanow sie nad wydawaniem takich pochopnych sadow na temat osoby, o
      ktorej wiele dobrych rzeczy na tym forum mozna przeczytac....(i to nie sa moje
      posty - zeby nie bylo, ze kogos tutaj interesownie bronie)

moze jakims pomyslem dla tych, dla ktorych ceny przerobek TBS sa za wysokie i
      woleliby to zrobic z wlasna ekipa (choc dobrze radze - przeszlam przez to i
      sugeruje, zeby dobrze policzyc czy sie bedzie oplacalo)- moze zgodziliby sie
      oddac lokal bez wykonczenia - moze bez tynkow, scian dzialowych, z minimalnymi
      podlaczeniami hydraulicznymi a bez rozprowadzonej elektryki. Choc moze to byc
      trudne to zawsze warto sprobowac. To na pewno sprawi, ze prace w waszych
      lokalach troche sie przeciagna no i nie pojda na to ci, ktorzy chca jednoczesnie
      skorzystac z wykonczenia lokalu przez TBS. Wtedy pozostaja tylko negocjacje z
      deweloperem, a do tego na pewno przydadza sie mile stosunki ze wspomnianymi osobami.
      Zycze powodzenia
      • poemi1 Re: Przeróbki w lokalach 28.03.06, 15:38
        ja również jestem z III etapu i o wszystkim jesteśmy informowani na bieżąco.
        Uważam, że projekty mieszkań są zupełnie ok.
        A jeśli ktoś ma ochotę miec takie wymarzone mieszkanko, to może po prostu zbudować sobie dom.
        Wtedy sam sobie jest panem i kontroluje wydatki.
        Pozdrawiam.
        zadwolona
      • mak_22 Re: PROSBA DO CICCIOLO 30.03.06, 23:25
        Witam !!!
        "wiec moze
        jednak zastanow sie nad wydawaniem takich pochopnych sadow na temat osoby, o
        ktorej wiele dobrych rzeczy na tym forum mozna przeczytac....(i to nie sa moje
        posty - zeby nie bylo, ze kogos tutaj interesownie bronie)"
        Czy moglabym prosic o podanie wątku bądź linku gdzie można poczytac.Z góry
        dziekuje i pozdrawiam!!!!
      • ciekawi Re: Przeróbki w lokalach 03.04.06, 21:33
        Jestem dorosły i jestem za tym żeby każdy miał możliwośc zarobienia pieniędzy
        zgodnie z cennikami obowiązującymi dla np. warszawy, ale jeżeli ktoś mi chce
        sprzedac usługę za dwa razy wyższą cenę niż jest to ogólnie przyjęte wg cen dla
        województwa mazowieckiego i zmusza mnie do skorzystania z tej oferty ze względu
        na swoją monopolistyczną pozycje, to jakoś mnie to zniechęca do naszego
        dewelopera. Zastanawiające?
    • maliziosa Re: Przeróbki w lokalach 28.03.06, 20:32
      ciekawi napisał:

Czy tylka ja odnoszę wrażenie że pani Wiola z biura jest osobą niekompetentną,
      > nieuprzejmą i ogólnie interesantów ma w 4 literach?
      > Czy też odnieśliście wrażenie że Milenium robi wam wielką łaskę wyceniając
      > przeróbki o 100% powyżej ich wartości?

"ciekawi" czy nie uważacie ,że troszke przesadzacie z takimi tekstami..?
      uważam ,że w/w osoba jest miła i dla mnie zawsze była uprzejma.....nigdy nie
      odniosłam złego wrażenia.. A może razi was jej stanowczość smile...lub Wy macie
      jakies problemuy z komunikacją ...? Millenium nie robiło mi żadnej łaski....
      ech ....kłania się umiejętność dogadania...
      • ciekawi Re: Przeróbki w lokalach 03.04.06, 21:25
        Nie mam problemów z rozróżnieniem podejścia do mojej osoby jak do klienta lub
        jak do wrzodu na tyłku bo mam do załatwienia sprawę i potrzebuję aby poświęci mi
        odrobinę uwagi i czasu za który jak by nie było płacę.
        • cucciolo Re: Przeróbki w lokalach 04.04.06, 12:50

to, ze jestesmy klientami jeszcze nikogo nie upowazania do bycia chamskim...
          ale moze niektorym sie zdaje, ze skoro mamy wolny rynek, to moga sie zachowywac
          jak im sie podoba.

Odpowiem tez mak_22 - z tego co soebi przypominam nie jestes z III etapu, bo
          jakos od dawna kojarze Twoje wypowiedzi na forum. NIe zamierzam teraz
          przegrzebywac calego forum, zeby znalezc odpowiednie watki i mam nadzieje, ze
          osoby, ktore maja podobne odczucia do moich po porstu wypowiedza sie w tym
          watku na dowod moich slow, ale polecam wyszukanie watkow z okresu kiedy oddawane
          byly mieszkania w I etapie - niektorzy mieli podbramkowe sytuacje, bo odbior
          mieszkan sie przeciagnal (na pewno nie bezposrednio z winy pracownikow
          administracji, ktorzy z kolei byli tak mili, zeby tym, ktorzy nie mieli juz
          dachu nad glowa, bo musieli zrezygnowac ze swoich poprzednich loków, ten odbior
          przyspieszyc i maksymalnie ułatwic...
          • mak_22 Re: Przeróbki w lokalach 05.04.06, 14:58
            Witam!!!
            Moim zdaniem skoro piszesz takie wypowiedzi (Ciucciolo)i powolujesz sie na
            wypowiedzi innych - to wiesz chyba o ktore konkretnie Ci chodzi .Wedlug mnie
            nie ma tu takich wypowiedzi(ale oczywiscie moge sie mylic -stad moja prosba do
            Ciebie) gdzie ktos by chwalil Pania Wiole wspomniana przez zakladajacego ten
            watek.A jestem ciekawa tego co napisalas poniewaz sama znam przynajmniej 10osob
            (minimum ) ktore nie sa zachwycone praca w/w Pani (lekko to ujmując )nie chodzi
            oczywiscie tylko o zachowanie wobez lokatorow badz przyszlych lokatorow ale
            rowniez o przeplyw informacjisad((((Sama osobiscie kiedys mialam "przyjemnosc"
            rozmowy z Pania Wiola i nie bylo latwo ani milo.(i nie sadze ze mam zle
            umiejetnosci w komunikowaniu sie -nigdy nie mialam z tym wiekszych problemow
            tylko obie strony musza chciec sie dogadac a nie jedna)Rozumiem ze Pani Wiola
            jest jedna a nas jest mnostwo i jest czasem ciezko ale moim zdaniem osady osob
            ktore slyszalam nie sa wyssane z palca i napisze jeszcze raz to nie jedna osoba
            tylko kilka jak nie kilkanasciesad(((.Mam nadzieje ze to sie zmieni bo ani Nam
            nie jest przyjemnie ani TBS Millenium.Pozdrawiam Wszystkich Sąsiadów!!!
            • krisq_z Re: Przeróbki w lokalach 05.04.06, 16:41
              O Pani Wioli zlego slowa nie jestem w stanie powiedziec. Zawsze spotykalismy
              sie z jej strony z checia rozwiazania problemu czy zalatwienia formalnosci.
              Bylo tak przed odbiorem mieszkania i po odbiorze takze nic sie nie zmienilo.
              Bardzo przykre jest ze macie takie zdanie o osobie bez ktorej pewnie byscie nic
              nie zalatwili.
          • ciekawi Re: Przeróbki w lokalach 06.04.06, 05:51
            "to, ze jestesmy klientami jeszcze nikogo nie upowazania do bycia chamskim...
            ale moze niektorym sie zdaje, ze skoro mamy wolny rynek, to moga sie zachowywac
            jak im sie podoba." cucciolo

Nie widzę nic chamskiego w swoich wypowiedziach.
            Zachowanie Pani Wioli nie jest zachowaniem jakiego każdy oczekuje od
            przedstawiciwla dostawcy usług za które płacimy, co do wolnego rynku, na tym
            osiedlu jeżeli chodzi o pojęcie wolnego rynku to ceny przeróbek są zawyżane o
            100% (to z mojego doświadczenia), a z tego co się dowiaduję to ceny usłucg z
            których ludzie rezygnują są zaniżane o 50%, to tyle co mam na razie do
            powiedzenia "cucciolo" piszący w godzinach pracy wink .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka