Dodaj do ulubionych

Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków.

16.12.11, 13:22
Dzień Dobry,

Nabór wniosków o przyłączenie nieruchomości.

lesznowola.pl/index.php?id=1&n_id=3762

lesznowola.pl/upload/1547_002.jpg

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • janoush Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 18.12.11, 00:08
      Witam,
      po pierwsze drugi link nie działa.
      Po drugie przeczytałem ogłoszenie na www gminy i dalej nie mogę znaleźć wniosków.
      Żenujące, jakby nie można było podać linka wprost. Mam przeszukiwać całą stronę gminy ?

Pozdarwiam.
      • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 18.12.11, 08:29
        Witam
        Jeżeli pojawiły się problemy na stronie gminy, to zapraszam na moją www, trzeci wpis od góry, zakładka „pobierz deklarację.”
        Pozdrawiam
        mirekwilusz.pl/
        • kania_marcin Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 18.12.11, 11:13
          Dzień Dobry,

DEKLARACJA DO POBRANIA znajduje się pod lesznowola.pl/index.php?id=1&n_id=3762 (pismem/dokumentem). Drugi link nie działa, ponieważ wcześniej deklaracja była do pobrania w pliku jpg., a obecnie jest do pobrania w pliku word. Stosownej zmiany dokonał informatyk gminny.

Pozdrawiam
        • janoush Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 18.12.11, 21:06
          OK, dzięki.

A jak się to ma dla wspólnot ?

Pozdr.
          Janusz
          • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 18.12.11, 23:19
            W Zgorzale zarządy wspólnot będą składać wnioski o przyłączenie osiedli. Więcej informacji można otrzymać w Referacie Przygotowania i Realizacji Inwestycji Gminy Lesznowola pokój nr 2, Tel. 22 757 93 40 wew. 123, 132. Można również skontaktować się z Panem Damianem Grądzkim, który kieruję tym projektem tel. 509- 218-205
            e - mail: damian.gradzki@relacom.pl
            Pozdrawiam
            • kania_marcin Komplet dokumentacji. 19.12.11, 15:18
              Dzień Dobry,

www.marcinkania.pl/images/www/info.pdf
              www.marcinkania.pl/images/www/deklaracja.pdf

Pozdrawiam
    • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 08.02.12, 18:27
      Witam
      Przypominam o zbliżającym się terminie ( 24.02.2012) składania deklaracji na przyłączenie do projektowanej sieci telekomunikacyjnej w Mysiadle. Na dzień dzisiejszy spora liczba mieszkańców naszego sołectwa nie posiada łącza telefonicznego ( kabla), które umożliwia korzystanie z szybkiego Internetu, telefonu stacjonarnego i telewizji kablowej.
      Aplikacje można pobrać na stronie internetowej gminy
      lesznowola.pl/index.php?id=1&n_id=3770
      W razie pytań proszę o kontakt z projektantem p. Przemysławem Wiecznerem tel. 504-314-391 e-mail: przemysław.wieczner@relacom.pl ( Od Topolowej do Agrestowej).
      Panem Markiem Jarząbkiem tel. 502 508 389 e-mail: marek.jarzabek@relacom.pl ( Okrąg, Osiedlowa, Różana, Graniczna oraz Łabędzia).

Pozdrawiam
      mirekwilusz.pl/
      • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 25.04.12, 12:51
        Firma TPSA planuje prace ( w okresie od maja do sierpnia) związane z budową infrastruktury telekomunikacyjnej na terenie sołectwa Mysiadło. W maju planowane jest puszczenie światłowodu wzdłuż ulicy Granicznej. Ciągle istnieje możliwość podciągnięcia okablowania do każdej nieruchomość, dlatego Ci z Państwa, którzy nie złożyli stosownej deklaracji w styczniu/lutym mogą nadal nawiązać kontakt z Relacom ( podwykonawca) i złożyć wniosek.
        Osoby odpowiedzialne za projekt to p. Przemysław Wieczner tel. 504-314-391 e-mail: przemysław.wieczner@relacom.pl ( Od Topolowej do Agrestowej) i p. Marek Jarząbek tel. 502 508 389 e-mail: marek.jarzabek@relacom.pl ( Okrąg, Osiedlowa, Różana, Graniczna oraz Łabędzia).
        Pozdrawiam
        mirekwilusz.pl/
      • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 25.05.12, 18:26
        Witam
        W dniu dzisiejszym wielu mieszkańców Mysiadła otrzymało broszurki firmy Orange oferujące usługi internetowe, telefoniczne i telewizyjne. Treść górnej części ulotki brzmi; „ Z przyjemnością pragnę poinformować iż została oddana w Państwa miejscowości inwestycja i jest już możliwość podłączenia internetu, telewizji oraz telefonu z firmy Orange.” W związku z sygnałami, jakie otrzymuje od Państwa w tej sprawie, pragnę poinformować, że żadna „ inwestycja” nie została oddana do użytku na terenie Mysiadła, a działania firmy Orange mają podłoże czysto marketingowe wprowadzając naszych mieszkańców w błąd.
        W bezpośredniej rozmowie przedstawiciele firmy Orange nie byli w stanie wskazać, o jakiej inwestycji mówi Ich broszurka.
        Prace nad infrastrukturą internetową w naszym sołectwie prowadzi firma Relacom ( podwykonawca TPSA) a zakończenie prac planowane jest na sierpień/wrzesień. Do tego czasu wszyscy z Nas, którzy nie posiadają infrastruktury kablowej, korzystać mogą wyłącznie z łączy bezprzewodowych.
        Pozdrawiam
        mirekwilusz.pl/
        • kania_marcin Informacja 25.05.12, 20:09
          Dzień Dobry,

W związku z realizacją projektu budowy sieci telekomunikacyjnej przez TP SA na terenie Gminy Lesznowola, bardzo proszę o określenie czy jesteście Państwo zainteresowani przyłączeniem do projektowanej sieci telekomunikacyjnej i tym samym podpisania umowy z TP SA w zakresie BEZPŁATNEGO przyłączenia posiadanej nieruchomości. Wzory "Deklaracji" można pobrać na stronie internetowej urzędu gminy. Wypełnione "Deklaracje" proszę pilnie przesłać na adres: e - mail: marek.jarzabek@relacom.pl . Termin składania "Deklaracji" do 28.05.2012 r. Dodatkowy kontakt: 502 508 389.

Powyższa informacja dotyczy ulice: Okrąg, Osiedlowa, Różana, Graniczna, Łabędzia, wschodnie Mysiadło.

Za ulice: od Topolowej do Agrestowej odpowiada Przemysław Wieczner tel. 504 314 391, e - mail: przemysław.wieczner@relacom.pl

Pozdrawiam
    • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 04.07.12, 08:21
      Witam
      W dniu dzisiejszym rozpoczęły się prace związane z instalacją światłowodu na terenie Mysiadła. Prace będą kontynuowane od ulicy Okrąg w stronę Agrestowej.
      Serdecznie pozdrawiam
      M.W.
      • kania_marcin Okrąg - początek prac 04.07.12, 12:06
        Dzień Dobry,

Mała poprawka. Prace trwają już od wczoraj, pozdrawiam
        • kania_marcin Graniczna 04.07.12, 14:39
          Dzień Dobry,

Dziś ul. Graniczna. Wkrótce ul. Różana i ul. Osiedlowa. Następnie pozostałe ulice w Mysiadle.

Pozdrawiam
          • chytry.lis Re: Graniczna 01.08.12, 22:13
            No i co z tym internetem się stało?
            Na jakim etapie są prace?
    • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 02.08.12, 07:37
      Witam
      Na ukończeniu jest rejon ulic Okrąg i Różanej. Od przyszłego tygodnia planowane są prace wzdłuż ulicy Granicznej, gdzie instalacja światłowodu potrwa około 2 tygodnie. Prace przebiegają zgodnie z harmonogramem.
      Pozdrawiam
      mirekwilusz.pl/
    • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 28.08.12, 09:06
      Witam
      W dniu dzisiejszym planowane są prace ( Borówki i Owocowa) związane z montażem tzw. „szafy.” Będzie ona połączona światłowodem ( wzdłuż ulicy Granicznej) z szafą na ulicy Okrąg.
      Pozdrawiam
      mirekwilusz.pl/
      • chytry.lis Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 28.08.12, 13:39
        A gdzie ma dokładnie stanąć ta "szafa" bo ja kiedyś słyszałem że na rogu Szkolnej i Granicznej a teraz jest mowa o Borówki - Owocowa?
        Jak tak dalej pójdzie jej przesówanie to się okaże że "wyląduje" ona na Agrestowej co już byłoby totalnie bez sensu.
        • kania_marcin Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 28.08.12, 15:48
          Dzień Dobry,

Jedna z szaf jest posadowiona przy bloku Okrąg 7, następna (ta co miała być na skrzyżowaniu ulic Graniczna/Szkolna) z przyczyn technicznych będzie posadowiona przy ul. Granicznej (za ul. Owocową) w kierunku ul. Borówki.

Pozdrawiam
          • chytry.lis Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 29.08.12, 08:21
            Panie Marcinie,
            A jakie to są przyczyny techniczne jak można wiedzieć?
            Z tego co taki laik jak ja wie to takie „szafy” najlepiej stawiać w okolicy jak najgęściej zaludnionej bo odległość między „szafą” a gniazdkiem użytkownika końcowego ma ogromne znaczenie (im większa odległość tym „słabszy” internet).
            Jak spojrzymy na plan to zobaczymy, że okolice ul Borówki nie są gęsto zaludnione i przesuwanie „szafy” w tamtym kierunku uważam za złe rozwiązanie bo tam nikt z dobrodziejstwa szybkiego Internetu nie skorzysta (tzn. skorzysta ale będzie to mniej ludzi bo mniej ludzi tam mieszka). Lepiej przesuwać ja w przeciwnym kierunku w stronę ul. Kwiatowej chociażby z tej prostej przyczyny że na jej końcu będzie już niedługo super wypasiona, duża szkoła. W szkole tej na pewno przydałby się szybki Internet. Zresztą co by nie mówić to więcej ludzi (czytać potencjalnych abonentów) mieszka od Szkolnej w stronę Puławskiej niż od szkolnej w stronę torów kolejowych.
            Oczywiście wiem że sama odległość od „szafy” to nie wszystko i na prędkość mają wpływ również inne parametry takie jak np. średnica przewodów na drodze „szafa” użytkownik, ilość łączeń po drodze (mam na myśli zerwane przez „kopaczy” przewody łączone techniką na "skręt+taśma").
            A tak przy okazji to czy ma Pan wiedzę na temat infrastruktury telefonicznej w Mysiadle tzn. jakie kable (m.in. miedziany, światłowód średnica przewodu) są kładzione lub leżą w poszczególnych ulicach? Pewnie projektant ma takie informacje. Chętnie bym się z nimi zapoznał.

Pozdrawiam
          • chytry.lis Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 04.09.12, 18:31
            kania_marcin napisał:
            > z przyczyn technicznych będzie posadowiona

Panie Marcinie,
            Czy mógłby Pan uchylić rąbka tajemnicy i napisać co to za "przyczyny techniczne"?

Pozdrawiam
    • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 04.09.12, 18:56
      Witam
      Tam gdzie pierwotnie miała stać „szafa” przebiegają 4kable wysokiego napięcia. Według map, powinny one przebiegać kilka metrów dalej. „Przesunięcie” tych kabli zajmie nam przynajmniej miesiąc. To stanowczo za długo. Dlatego optymalnym rozwiązaniem jest postawienie „szafy” kilka metrów dalej, co ma nastąpić w przyszłym tygodniu.
      Pozdrawiam
      M.W.
      • chytry.lis Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 05.09.12, 11:47
        Opóźnienia i tak są już duże więc 1 miesiąc chyba nikogo by "nie zbawił".

A jeżeli nie można czekać to ja proponuję dwie inne lokalizacje (w zależnosci od wielkosci "szafy"):
        1) róg Polnej i Granicznej (róg jest ścięty więc miejsce jest, infrastruktura telefoniczna na miejscu w chodniku obok)
        2) róg Kwiatowej i Granicznej (okolica jest gęściej zaludniona a ponadto na Kwiatowej ma być nowa szkoła więc szybki internet się jej przyda, miejsca dużo, infrastruktura obok w chodniku).

Nie bardzo widzę sens i zasadność przesuwania "szafy" w stronę końca osiadla i torów zamiast przesówać ją w okolice gdzie mieszka więcej ludzi (czytać: abonentów).

Może mi Pan to wyjaśnić?
        • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 05.09.12, 13:46
          Opóźnienia i tak są już duże, więc 1 miesiąc chyba nikogo by "nie zbawił".
          Nic bardziej mylnego, TPSA planuje zakończyć ten projekt pod koniec września, bez znaczenia na to czy będzie zrealizowany czy nie!! To nie jest standardowa inwestycja, gdzie inwestorem jest Gmina i ma realny wpływ na realizacje projektu. TPSA została ( na mocy decyzji sądu) zobligowana do „pokrycia białych plam” na terenie naszej gminy. Na dzień dzisiejszy prace trwają tylko w Mysiadle, NI i chyba Nowej Woli. Reszta sołectw została z niczym. Dlaczego? Dlatego, że TPSA przez wiele miesięcy nie mogła otrzymać map geodezyjnych ze Starostwa i nie będzie ciągnęła tego projektu w nieskończoność. Chcieli a nie mogli!

„Jak spojrzymy na plan to zobaczymy, że okolice ul Borówki nie są gęsto zaludnione i przesuwanie „szafy” w tamtym kierunku uważam za złe rozwiązanie, bo tam nikt z dobrodziejstwa szybkiego Internetu nie skorzysta (tzn. skorzysta, ale będzie to mniej ludzi, bo mniej ludzi tam mieszka).”
          Proszę również pamiętać o Aronii, Agrestowej, Porzeczkowej, Truskawkowej, Bez Nazwy i Miłej. Jeśli chodzi o kwestię najlepszej lokalizacji dla „szafy” to na dzień dzisiejszy jest to zbędna dyskusja. Bardziej martwmy się o to, aby w ogóle stanęła 2 szafa.
          Pozdrawiam
          M.W.
          • kania_marcin Internet w Mysiadle 06.09.12, 14:43
            Dzień Dobry,

Z otrzymanych przed chwilą informacji wynika, że 2 szafa zostanie posadowiona (dokumenty "jadą" właśnie na ZUD), ponadto wykonawca dąży do "połączenia" szaf Okrąg - Owocowa, proszę pamiętać, że bez tego TP instalacji światłowodowej po prostu nie odbierze.

Pozdrawiam
          • chytry.lis Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 11.09.12, 08:00
            Szkoda że u nas (i nie mówię tylko o naszej małej społeczności) wszystko co robimy ro tzw "partyzantka". Wszyscy wiedzieli o tym internecie od dawna, zapisy były już w zeszłym roku a tu nagle nie stąd ni zowąd jak przyszło do realizacji to ktoś sobie przypomniał o mapach geodezyjnych, ktoś komuś jakieś kable energetyczne gdzieś cichaczem w nocy zakopał i trzeba było wszystko planować od początku. No ludzie paranoja jakaś, myślałem że "takie rzeczy to tylko w Erze".
            Tłumaczenie przyjmuję bo co innego mi pozostaje ale sposób działania osób zaangażowanych w ten projekt oceniam słabiutko.
            No i na koniec pozostaje mi się cieszyć, że inwestycja w ogóle będzie a to czy jest zrobiona z sensem to już nikogo nie powinno interesować. Typowe.
            A co do Miłej to na całej tej ULICY są dwa domy wybudowane (z czego zamieszkały jest jeden) i jeden w trakcie budowy:-)
            Agrestowa, Aronii, Porzeczowa to nie obrażając nikogo peryferia Mysiadła, małe uliczki z niewielką ilością domów (co nie znaczy że szybki internet im się nie należy).

Podsumowując - dalej uważam że nowa lokalizacja "szafy" jest nietrafiona bo staje ona jak już pisałem na peryferiach Mysiadła zamiast w okolicach gęściej zaludnionych by pokrywać swoim zasięgiem jak najwięcej gospodarstw domowych. Ja będę miał do niej blisko, Pan jeszcze bliżej niż przedtem ale Ogrodowa i Kwiatowa oraz przyległe do nich ulice na pewno na tym nie skorzystają.
      • chytry.lis Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 26.09.12, 16:38
        mwilusz napisał:

> Tam gdzie pierwotnie miała stać „szafa” przebiegają 4kable wysokieg
        > o napięcia.

"Szafa" a właściwie "szafka" miała stanąć na rogu Szkolnej i Granicznej. Tak???
        Podobno nie stanęła tam z przyczyn, które opisał Pan powyżej.
        To moje drugie pytanie - skoro idą tam jakieś kable wysokiego napięcia które uniemożliwiały tam posadowienie tej "szafki" to jak to możliwe że teraz kładzone są tam kable telekomunikacyjne??????
        Może żeby rozwiać wątpliwości udostępni Pan projekt pierwotny posadowienia "szafki" wraz z przebiegiem tych feralnych kabli wysokiego napiecia bo według mnie skoro można wkopać tam teraz kable telekomunikacyjne to równie dobrze można tam było postawić tam również "szafkę".
        • janoush Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 26.09.12, 20:34
          Przecież szafa stoi.
          • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 26.09.12, 21:37

Dokładnie szafa miała stanąć na rogu Granicznej i Owocowej. Stoi 10 metrów dalej, co nie zwolniło wykonawcy od otrzymania kolejnych zezwoleń na „nową” lokalizację.
            Jak już pisałem we wcześniejszych wątkach, priorytetem dla nas było postawienie szafy – bez znaczenia na to czy będzie to 10, 20 metrów w prawo czy lewo.
            Z informacji, które otrzymałem w dniu dzisiejszym ( od podwykonawcy) wynika, że TPSA właśnie zamknęła tę inwestycję na terenie Mysiadła. Musimy teraz podjąć rozmowy z operatorem, aby jak najszybciej wyraził zgodę na podłączenie wszystkich chętnych do „szafy” na ulicy Owocowej. Ile czasu to zajmie? Nie wiem. Rozmowy z TPSA nie należą do łatwych. Pozytywną wiadomością jest to, że jest już szafa, i wielu chętnych klientów w jej najbliższym sąsiedztwie. Dlatego tak bardzo zależało nam na tej szafie, bez znaczenia na jej lokalizację.
            Pozdrawiam

• chytry.lis Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 26.09.12, 22:45
              mwilusz napisał:

> Dokładnie szafa miała stanąć na rogu Granicznej i Owocowej.

Przykro mi ale chyba się Pan myli. Dokładnie to miała stanąć na rogu Szkolna/Graniczna o czym pisał m.in. Pan Marcin Kania.

> Jak już pisałem we wcześniejszych wątkach, priorytetem dla nas było postawienie
              > szafy – bez znaczenia na to czy będzie to 10, 20 metrów w prawo czy lewo.

Skoro to bez znaczenia a "szafa" okazała się małą "szafką" to trzeba był ją postawić na rogu Polna/Graniczna lub Kwiatowa/Graniczna i proszę nie "mydlić ludziom oczu" bo dla przyszłych użytkowników wcale nie jest bez znaczenia gdzie ona stoi.
              Według mnie komuś zależało by przesunąć ja o te 10 czy 20 metrów w tamtą stronę a nie 10 czy 20 w przeciwną. Zna Pan może tego "kogoś"?
              Pana tłumaczenie o rzekomych 4 kablach energetycznych na skrzyżowaniu Szkolna/Graniczna uniemożliwiających posadowienie tam "szafki" chyba legło w gruzach bo dziś widziałem robotników kopiących tam rów pod kable telekomunikacyjne. Co Pan na to?

> zależało nam na tej szafie, bez znaczenia na jej lokalizację.

Jak napisała kiedyś Pani Katarzyna Przemyska Radna Gminy Lesznowola w zależności od położenia nieruchomości (czytaj: od odległości od „szafki”) Internet może mieć parametry od 20-80 MB więc raz jeszcze proszę nie pisać takich rzeczy bo 10 czy 20 metrów może mieć bardzo duże znaczenie.

Może nam Pan zatem zdradzi komu zależało na przesunięcie tej „szafki” akurat w tamtą stronę?
              • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 27.09.12, 09:33
                Jeszcze raz, szafa miała stanąć przy łączniku z Ogrodową ( 20 m od skrzyżowania z Szkolną). Rosną tam brzozy, które miały być wycięte ( byłem na miejscu i znam temat). Ponieważ okazało, się, że są tam kable wysokiego napięcia, budowa fundamentów pod szafę była niemożliwa. Dlatego przesunięto ją o 10-15 metrów.
                Jeżeli interesują Pan kwestie techniczne proszę o kontakt ( radnywilusz@onet.pl) . Podam Panu dane kontaktowe do przedstawiciela firmy która realizowała projekty. Tam dowie się Pan wszystkiego. Te dane są chyba nawet podane w innych wpisach w tym wątku.
                Pozdrawiam
                • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 27.09.12, 10:27
                  mwilusz napisał:

> Jeszcze raz, szafa miała stanąć przy łączniku z Ogrodową ( 20 m od skrzyżowania
                  > z Szkolną). Rosną tam brzozy, które miały być wycięte ( byłem na miejscu i zna
                  > m temat). Ponieważ okazało, się, że są tam kable wysokiego napięcia, budowa fun
                  > damentów pod szafę była niemożliwa. Dlatego przesunięto ją o 10-15 metrów.
                  > Jeżeli interesują Pan kwestie techniczne proszę o kontakt ( radnywilusz@onet.pl
                  > ) . Podam Panu dane kontaktowe do przedstawiciela firmy która realizowała proje
                  > kty. Tam dowie się Pan wszystkiego. Te dane są chyba nawet podane w innych wpis
                  > ach w tym wątku.
                  > Pozdrawiam
                  Nie Ogrodowej, tylko Owocowej
    • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 11.09.12, 11:16
      Do usadowienia szafy (Borówki Owocowa) potrzebny jest jeszcze tylko jeden podpis z Wydziały Architektury. Trwają prace przy kanalizacji wzdłuż Granicznej ( połączenie szaf na Okrąg i Borówki).
      Z informacji, które otrzymaliśmy na wczorajszej Komisji Gospodarczej wynika, że projekt nie jest zagrożony. Jeszcze raz podkreślam, że najważniejsze jest usadowienie nowej szafy. Dlaczego? Dlatego, że w późniejszym etapie TPSA będzie miała interes ekonomiczny, aby dokończyć projekt. Mamy prawie 100 mieszkań na Borówki, około 50 na Polnych Kwiatów, Kwiatowa 20, gdzie duża liczba mieszkańców wyraziła chęć na podpięcie infrastruktury TPSA. Nie liczę posesji jednorodzinnych znajdujących się „po drodze.”
      Otrzymałem również informację, że w najdalszych odległościach od szafy, prędkość będzie powyżej 40 mega. Czy to dużo?
      Jeśli chodzi o tak krytykowaną lokalizację szafy, to odpowiedź projektanta jest taka; „była to jedyna możliwa lokalizacja wzdłuż Granicznej.” W innych rejonach, wszystkie miejsca są już „zarezerwowane” pod inne media. Proszę również pamiętać, że duża część gruntów w pasie drogowym wzdłuż ulicy Granicznej, jest własnością prywatną.
      Jeśli chodzi o ogólny bałagan w mapach geodezyjnych, to tu się w pełni zgadzamy. Przekonaliśmy się o tym w trakcie przebudowy Kwiatowej i Polnej, gdzie w trakcie prac ziemnych, pojawiały się rożnego rodzaju rury i kable …niewiadomego pochodzenia:):). Ale to chyba nie jest wina radnych?
      „Agrestowa, Aronii, Porzeczkowa to nie obrażając nikogo peryferia Mysiadła, małe uliczki z niewielką ilością domów (co nie znaczy że szybki internet im się nie należy).”
      Tutaj sam Pan odpowiedział na postawioną tezę.

Pozdrawiam
      • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 17.09.12, 13:05
        Witam
        Dzisiaj otrzymałem informację od firmy Relacom, że szafa postawiona zostanie w czwartek.
        Pozdrawiam
        M.W.
        • kania_marcin Re: Internet w Gminie Lesznowola 18.09.12, 12:11
          Dzień Dobry,

Jestem po spotkaniu z Panem Przemysławem Wiecznerem, Projektantem, Relacom. W trakcie spotkania otrzymałem informację, że w dniu jutrzejszym powinna rozpocząć się rozbiórka starego ogrodzenia i przygotowania do posadowienia szafy w nowej lokalizacji. Max. do końca tygodnia szafa powinna już stać. Firma Relacom wystąpiła również o zajęcia pasa drogowego w tym rejonie. Pan Wieczner zapewnił mnie, że po realizacji w/w prac przystąpią do "połączenia szaf" Okrąg - Owocowa.

Pozdrawiam
          • kania_marcin Re: Internet w Gminie Lesznowola 19.09.12, 12:16
            Dzień Dobry,

Prace są w toku, pozdrawiam
            • kania_marcin Re: Internet w Gminie Lesznowola 20.09.12, 15:50
              Dzień Dobry,

Szafa światłowodowa już przyjechała. Wkrótce będzie posadowiona na gruncie. Szafa Owocowa/Mysiadło będzie połączona światłowodem z szafą na Okrąg/Mysiadło oraz szafą na Krasickiego/Nowa Iwiczna.

Pozdrawiam
              • kania_marcin Internet w Mysiadle 24.09.12, 10:24
                Dzień Dobry,

Szafa już posadowiona. Dalsze prace są w trakcie (ul. Szkolna, w kierunku szafy na ul. Krasickiego), pozdrawiam
                • kania_marcin Pisma do UKE 28.09.12, 10:07
                  Dzień Dobry,

Uprzejmie informuję, że w związku z nieoczekiwanym zakończeniem projektu światłowodowego, zwróciłem się do UKE z prośbą o przedstawienie rzetelnej informacji na temat możliwości dalszych działań TPSA/Orange na terenie Gminy Lesznowola.

Informuję również, że podobne pismo skierował do UKE w dniu 19 września Urząd Gminy Lesznowola.

Pozdrawiam
                  • kania_marcin TPSA/Orange 28.09.12, 11:55
                    Dzień Dobry,

W uzupełnieniu powyższej informacji dodam, że prowadzę jednocześnie rozmowy o kontynuacji projektu na terenie Gminy Lesznowola z Dyrektorem Departamentu Inwestycji Grupy TP.

Pozdrawiam
                    • kania_marcin Zasilanie szaf 28.09.12, 14:15
                      Dzień Dobry,

W dniu dzisiejszym wykonano zasilanie energetyczne szaf: Owocowa i Okrąg.

Pozdrawiam
                      • kania_marcin ONU Mysiadło 1, ONU Mysiadło 04.10.12, 14:53
                        Dzień Dobry,

Jestem po spotkaniu z Panem Damianem Grądzkim, Relacom. W trakcie spotkania podsumowaliśmy dotychczas wykonane prac:

Szafa ONU Mysiadło 1 (obszar: Puławska - Okrąg) - wykonano całą sieć szkieletową.
                        Szafa ONU Mysiadło - (obszar: Topolowa - Borówki) - brak na chwilę obecną całej sieci szkieletowej, realizacja w kolejnym etapie prac.

Do końca października zostaną uzupełnione ubytki asfaltowe, m.in. Graniczna, Okrąg, Osiedlowa.

Samorząd Gminy Lesznowola zabiega o kontynuację prac na terenie naszej gminy.

Pozdrawiam
    • mwilusz Stanowisko UKE 08.11.12, 11:11
      Witam
      Odpowiedź Urzędu Komunikacji Elektronicznej w/s Internetu.
      www.lesznowola.pl/upload/internet%20szerokopasmowy.pdf
      Pozdrawiam
      mirekwilusz.pl/

• artexo336 Re: Stanowisko UKE 01.01.13, 18:59
        Czy wiadomo kiedy będzie finalizowana inwestycja czyli kiedy będzie podłączony Internet na terenie Garbatki ul. Postępu ?
        • potrzebujacy_net Re: Stanowisko UKE 23.03.13, 23:32
          Dzisiaj po wywiadzie powykonawcy dowiedziałem się ze szafa mysiadło różana/graniczna nie jest zasilana jeszcze. Jeżeli to prawdą to nie wiem kiedy będą pierwsze podłączenia. Wygląda ze jest szansa ze roku braknie na podłączenie internetu i skorzystanie od początku inwestycji. Do końca nie jest to zrozumiala dla mnie sytuacja po co tyle inwestować, rozkopywać aby potem nie można było skorzystać. Czy ktos z Was posiada informację, kiedy inwestycja zostanie oddana. Składanie co tydzień zamówienia, podpisywanie umowy, wizyty powykonawców, oddawanie modemu jest troche wyczerpujące.
          • chytry.lis Re: Stanowisko UKE 25.03.13, 06:34
            Jakieś 2 - 3 tyg. temu była u mnie młoda Pani z orange i namawiała na podpisanie umowy. Mówiła że szafa lada dzień ruszy ale jak widzę chyba nie wiedziała o czym mówi.
            Ja też jestem zainteresowany tym internetem bo aktualnie korzystam z super wolnego "czegoś" w Netia.
            • mixto Re: Stanowisko UKE 29.09.13, 20:07
              Witam
              Odświeżam temat, czy może są jakieś nowe informacje w sprawie rozbudowy sieci -szczególnie okolic Borówki :-))
    • amazonka113 Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 29.09.13, 22:11
      No niestety nie mogłam się dopisać bo nie wyśfietliła się strona
    • mwilusz Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 30.09.13, 08:16
      Witam
      W lipcu UG wystosował pismo do TPSA/Orange z prośbą o przedstawienie dalszego harmonogramu prac. Niestety do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi. Obserwując nie do końca odpowiedzialną postawę w/w podmiotu jedyną alternatywą, jaka nam pozostaje to droga sądowa. Niestety taka procedura czasochłonna.
      mirekwilusz.pl/acrobat/pismo_internet.pdfPozdrawiam
      M.W.
      • chytry.lis Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 07.04.14, 09:03
        Witam,
        Chciałbym odgrzać "kotleta".
        Dziś przeczytałem fajny artykuł "Do końca 2015 r. na całym Mazowszu szybki internet za ok. 458 mln zł". Link poniżej:
        wiadomosci.onet.pl/warszawa/do-konca-2015-r-na-calym-mazowszu-szybki-internet-za-ok-458-mln-zl/4b5yd
        Jak ten internet na całym Mazowszu będzie tak działał jak u nas to życzę wszystkim zainteresowanym powodzenia:-)
        Hmm... a może my się nie zaliczamy do Mazowsza...
        • potrzebujacy_net Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 07.04.14, 09:42
          Chyba nie do końca. Na nowej infrastrukturze orange( położonej nie dawno) modem zapina mi się na 88 megabitów. Z 8 megabitów idzie na iptv ale zoste jeszcze 80 megsów. Net śmiga aż miło. PIsze o Mysiadle oczywiście.
          • chytry.lis Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 07.04.14, 14:23
            a na jakiej ulicy mieszkasz?
          • magda_alex Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 01.08.14, 09:55
            My mieszkamy na Łabędziej i chciałam założyć neta z Orange to mi powiedzieli że nie ma możliwości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka