zenek_mysiadlo 14.04.08, 15:56 Witam, czy ktoś wie (np. p. Kania?) co zbudowa placu zabaw na Polnej i nową szkołą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ordyl Re: plac zabaw i szkoła 14.04.08, 22:58 Witam Szkoła jest wg przedstawicieli gminy priorytem najwyższym. Grunt ma być zakupiony inwestycja ma się rozpocząć na wiosnę. Poprosilismy o bieżącą informacje na ten temat. Plac zabaw jest w trakcie oszacowania kosztów. mam nadzieje, że w tym roku plac zabaw na polnej zostanie oddany do użytku. Również w tym kontekście pytaliśmy o ulicę Polną i tu niestety jest trochę gorzej w dalszym ciągu nie wszystkie działki są już prawnie uregulowane. Zdrówka Odpowiedz Link
mieszkancy.mysiadla Konstruktywna krytyka sołtysa i rady sołeckiej M 14.04.08, 23:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23670&w=78098433&a=78318858 Borówka Odpowiedz Link
eartur Re: plac zabaw i szkoła 25.04.08, 12:08 Kilka pytan do placu zabaw: 1. czy koszty juz zostaly oszacowane? A jezeli nie - to kiedy jest to mozliwe? 2. "mam nadzieje", to kategoria poboznych zyczen. Stad w imieniu wielu rodzicow MYsiadlowskich - czy w tym roku jest w ogole szansa na plac zabaw na Polnej? Bede wdzieczny za info... pozdrawiam, (e)Artur Odpowiedz Link
ordyl Re: plac zabaw i szkoła 26.04.08, 18:06 Niestety ma pan rację to są moje pobożne życzenia. Wolę być optymistą. Spotkaliśmy sie z p. Wicewójtem, w poniedziałek 28 kwietnia mamy spotkanie z p. Wójt. Jeśli będzie wiadomo coś więcej po spotkaniu dam znać. Koszty są oszacowywane tak powiedział p. wicewójt. Zdrówka Odpowiedz Link
robert.polna Re: plac zabaw i szkoła 27.04.08, 09:54 Ad. plac zabaw przy ul.Polnej: - teren został oczyszczony i przygotowany pod zasianie trawy - według zapenień Pana wójta zasianie trawy miało być dokonane do końca miesiąca kwietnia - koszty całej inwestycji zostały wyliczone i podane przez projektanta wraz z rodzajem i ilością materiałów (projekt zamówiony i opłacony z budżetu sołeckiego - wykonany i złożony w grudniu 2007) - według zapenień Pani wójt koszty realizacji placu zabaw miały być pokryte z budżetu gminnego Zespołu Obsługi Placówek Oświatowych (bowiem pomimo naszych starań, nie znalazły się w budżecie gminy na rok 2008, o co wnioskowało w swej uchwale zebranie mieszkańców Mysiadła ) - na razie gmina wyasygnowała jedynie kwotę 40 tys. zł na ogrodzenie placu (dla porówniania: 200 tys. zł dla S.Iwicznej, od 2 miesięcy trwa "oszacowywanie ?" realizacji ogrodzenia) - z informacji zamieszczonych na stronach ZOPO www.zopo.pl/przetargi.htm#pz nie widać ażeby poważnie przymierzano się do realizacji tego projektu w tym roku - od dłuższego czasu staramy się dowiedzieć jaki jest plan i harmonogram realizacji tego przedsięwzięcia - odpowiedzi są wymijające tz. ZOPO nie ma jasnych decyzji od Pani wójt, v-ce wójt trzyma się uchwalonego budżetu, a Pani wójt zapenia, że przesięwzięcie będzie realizowane ze środków ZOPO = siwy dym - wniosek = trudno liczyć na realizację tego co nie zostało uchwalone w budżecie gminy, musicie Państwo silnie wpływać na aktywną postawę radnych poprzez apelowanie, pisanie, rozmowy, itp. (nowelizację budżetu można uchwalić na każdej sesji Rady Gminy, ale wniosek taki mogą zgłosić tylko radni) - póki co nasi radni zachowują bierną postawę w sprawie wniosków inwestycyjnych zebrania mieszkanców Mysiadła Ad. szkoła - wyczerpująca odpowiedź znajduje się w relacji z marcowego zebrania mieszkańców Mysiadła na stronie www.mysiadlo.eu/ Odpowiedz Link
zenek_mysiadlo Re: plac zabaw i szkoła 28.04.08, 10:26 Panie radny Kania, w zimie chwalił sie pan placem zabaw na Polnej i zapowiadał rozpoczęcie prac na wiosnę. No i co dalej? Może pochwali się pan nastęnym sukcesem i obwieści kiedy prace zostaną zakończone? Może spróbuje Pan zwiększyć swój zasięg poza parking i kapliczkę? Odpowiedz Link
robert.polna Re: plac zabaw i szkoła 29.04.08, 22:08 pojawiło się nikłe światło w tunelu ... na wczorajszym spotkaniu z Panią wójt ustaliliśmy, że rada sołecka i sołtys wystąpią do wójta i przewodniczącej rady gminy z wnioskiem o realizację projektu budowy placu rekreacji przy ul.Polnej w Mysiadle w rozpisaniu na etapy realizacji etap 1. prace brukarskie, ogrodnicze, ogrodzenie i plac zabaw dla dzieci wraz z urzadzeniami towarzyszacymi (czyli ławki, altanki, część koszy, itp.) z postulowanym terminem realizacji w tym roku etap 2. część sportowa, ścieżka kondycyjna, urządzenia dla osób starszych i pozostałe urządzenia w roku przyszłym wniosek jest już sporządzony i jutro zostanie złożony w UG, jednocześnie liczymy na jego wsparcie przez naszych radnych, no i na to że pozostała część rady nie będzie oponować może za miesiąc po kolejnej sesji rady będziemy już znali odpowiedź ... Odpowiedz Link
karol_us Re: plac zabaw i szkoła 12.05.08, 09:55 Witam.Od kogo /P.Wójt,Rada Gminy ?/zależy czy znajdą się pieniądze na plac zabaw na Polnej/chociaż jego część/Co my jako mieszkańcy 3 tysięcznego Mysiadła możemy zrobić aby popchnąć tą sprawę?Pozdrawiam Odpowiedz Link
ordyl Re: plac zabaw i szkoła 12.05.08, 22:55 Witam Jutro jest komisja społeczna a więc najlepszy moment żeby wprowadzić wniosek o plac zabaw na Polnej do opiniowania w komisji. A więc prośba do naszych radnych o podjęcie działań w tej sprawie. Brakuje 60 tysięcy złotych żeby zakończyć I etap. W środę mamy spotkanie z panią Wójt więc będzie wiadomo więcej. Zdrówka Ps Oddaliśmy odświeżone forum na stronie www.mysiadlo.eu/centrum.php oszczedzając państwa i nasz czas prosimy o zadawanie pytań właśnie na tym forum. Ma ono również jedną zaletę nie ma tam klonów. Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo Re: plac zabaw i szkoła 12.05.08, 23:04 ...sołtyski i rady sołeckiej Mysiadła..., ale wszechobecnych na gazeta.pl Donata Odpowiedz Link
tomek_b8 Re: plac zabaw i szkoła 06.05.08, 00:59 Hmmm... czy nasza gmina potrzebuje cały rok aby zrealizować tak banalną inwestycję jak plac zabaw ???? Gosc który budował mi dom w ciągu roku postawił 12 segmentów w stanie surowym zatrudniając góra 10 osób Ciekawe ile by mu zajęło zbudowanie takiego placu zabaw ? Dwa tygodnie ??? Pewnie maks. Ale dobrze miec swiadomośc ze przemeldowałem sie do Mysiadla aby moje podatki szły do gminy w której mieszkam ale z dziećmi to musze jezdzic do innych gmin aby mogly sie sensownie pobawic Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo Re: plac zabaw i szkoła 06.05.08, 08:08 Dziękuję radnym, radzie sołeckiej i sołtysowai za doposażenie i wymianę urządzeń zabawowych na placu zabaw przy ul. Okrąg w Mysiadle. Donata Odpowiedz Link
news4us Re: plac zabaw i szkoła 06.05.08, 09:59 no i "nasz radny" zalatwil sobie remont swojego placu zabaw.... LOL Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo Brawa:))))) 06.05.08, 12:42 Cieszy mnie, ta wspólna inicjatywa naszych przedstawicieli. Super prezent dla najmłodszych na lato. W ich imieniu dziękuję. Donata Odpowiedz Link
zenek_mysiadlo Re: Brawa:))))) 06.05.08, 14:38 nie wiem czy to wspólna inicjatywa i czy trzeba dziękować za to że po pół roku od zapowiedzi ktoś się zaczął zastanawiać czy plac w ogóle będzie w tym roku. Prace miały zacząć sie na wiosnę, nie będzie prezentu na lato .... Iwiczna dostała 200 tys a nasze dzieci mogą sobie posiedzieć na mostku nad rowem. Szkoła pod dębem przy kamieniu to chyba będzie platońska akademia? dzieci bedą spacerować i rozmawiać o filozofii władzy na poziomie gminnym? Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo Re: Brawa:))))) 06.05.08, 15:43 Kolego Zenek, jeżeli jesteś taki odważny to podpisuj się prawdziwym nazwiskiem pod swoimi postami i napisz na jakiej ulicy mieszkasz? Dlaczego wprowadzając się do Mysiadła nie żądałeś w pierwszej kolejności od swojego dewelopera placu zabaw? Od kiedy jesteś zameldowany na terenie Gminy, że już wszystkiego żądasz? Ile czasu mieszkasz w Mysiadle? Każdy inteligentny facet wie, że kilka pierwszych miesięcy w inwestycjach jest plażą, natomiast w drugiej połowie zadania inwestycyjne ruszają z kopyta. Bardzo się cieszę, ze wspólnej inicjatywy radnych, radnych sołeckiej i sołtysa. Nasi najmłodsi maja super prezent, dziękuję. Dziękuję również ZOPO. Teraz czas na plac zabaw przy ul. Polnej. Cieszy również mnie to, że nasi lokalni liderzy na ostatniej Sesji poruszyli ten temat. Donata Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo Re: Brawa:))))) 07.05.08, 08:14 Cieszy również mnie to, że już niedługo również z inicjatywy radnych Mysiadła zostanie podwyższone ogrodzenie na placu zabaw przy ul. Okrąg w Mysiadle (kwota 20 tyś. zł.). Dziękuję również Panom radnym za skoszenie trawy na placu. Z poufnych żródeł wiem, że rozpoczeły się również prace na ul. Polnej. Dziękuję Panom. Donata Odpowiedz Link
news4us Re: Brawa:))))) 09.05.08, 08:45 "podwyższone ogrodzenie na placu zabaw przy ul.Okrąg" - a co? radny urosl i juz uciekal na zewnatrz? ;-)) Odpowiedz Link
zenek_mysiadlo Re: Brawa:))))) 07.05.08, 10:41 koleżanko Donata, kim ty jestes że mnie pouczasz i wypytujesz jak WSW? Z developperem umawiałem sie na zbudowanie domu i on to zrobil, gminie płacę podatki i żądam czegoś więcej niż kapliczka i parking koło twojego domu i twojego placu zabaw. Każda inteligentna kobieta wie, że nie ważne są obietnice tylko efekty. Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo Re: Brawa:))))) 07.05.08, 12:16 Odpowiedz na pozostałe pytania, tylko rzetelnie. Donata ps. efekty już są i bardzo mi się podobają:))))) Odpowiedz Link
zenek_mysiadlo Re: Brawa:))))) 07.05.08, 19:48 czy ty jesteś właścicilem tego forum? czy ty jesteś z WSW? czy nazywasz sie Kania? Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo Re: Brawa:))))) 07.05.08, 21:25 Odpowiedz na pozostałe pytania, tylko rzetelnie. Donata Odpowiedz Link
zenek_mysiadlo Re: Brawa:))))) 07.05.08, 23:03 no tak, typowe zachowanie naszegoradnegokania Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo Re: Brawa:))))) 08.05.08, 08:03 Odpowiedz na pozostałe pytania, tylko rzetelnie. Donata Odpowiedz Link
tomek_b8 Donata normalnie jak z komedii Bareji 09.05.08, 00:45 Czytając hymny pochwalne Donaty dla naszych radnych za to ze scięto trawe na wiosne w Mysiadle czuje sie jakbym czytal scenariusz kolejnej komedii Bareji Rozumiem ze radni lub ich sympatycy chcą na forum robic reklamę ze zakładają wątki, rejestrują różne nicki i chca sobie zrobic pozytywny PR na forum ale nie rozumiem tego ze robią to w tak prymitywny sposób gdzie na kilometr widac ze to udawane pochwały rodem z poprzedniej epoki PRL kombinowac na forum mozna ale w tak prymitywny i prostacki sposob ??? widac ze autorzy tych cukierkowych opisów pracy naszych radnych mają dosc niskie mniemanie o inteligencji mieszkancow mysiadla Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo z przecieków... KPS 13.05.08, 16:05 Z przecieków... Żaden z wniosków rady sołeckiej i sołtysa nie przeszedł, wszyscy radni oprócz Pana radnego Marcina byli przeciwni..., nawet radna z Nowej Iwicznej, postawą radnej jestem ogromnie zaskoczona :(( . Jak zawsze nie było radnego Gielecińskiego :((((( . Rado sołecka, sołtysie, Panie R. CZARNOTO jesteście autorami kolejnych bubli..., co wy do jasnej @#$%$ robicie? Jestem również po telefonicznej rozmowie z Panem radnym Marcinem, który do momentu opublikowania oficjalnego protokołu z posiedzenia KPS nie będzie "przecieków" komentował. Pan Marcin zapewnił, że wnioski o dofinansowanie festynu i realizację projektu placu zabaw przy ul. Polnej zostały skrupulatnie omówione, a on sam wnioskował o pozytywne rozpatrzenie obu wniosków. Dodał, że na ostatniej Sesji RG złożył w sprawie placu zabaw przy ul. Polnej i ul. Okrąg Interpelację (jest na jego www). Pan Marcin poinformował mnie również, że na piątek przygotuje pismo w sprawie preliminarza imprez gminnych - miał na myśli Festyn w Mysiadle oraz Zawody Wędkarskie w Mysiadle. Od Pana Marcina wiem, że było również spotkanie z Panią Komendant Policji - Pan Marcin zgłosił 5 punktów dotyczących poprawy bezpieczeństwa i porządku publicznego w Mysiadle. Swoją drogą to coś z wnioskami musiało być nie tak, skoro opinie są negatywne. Tylko jeden radny był za..., Hmm... muszę zorientować się co znowu %&$#@ rada sołecka i sołtys Mysiadła? ...wydaje mi się, że chodzi o ich chamską, wręcz brutalną postawę, każdego chcą nagrywać... Donata Odpowiedz Link
robert.polna Re: z przecieków... KPS 13.05.08, 23:09 odpowiedź na www.mysiadlo.eu/simrum/pokaz.php?id=17 Odpowiedz Link
wspolne.mysiadlo Re: z przecieków... KPS 14.05.08, 08:06 Plac zabaw za 600 tyś zł. !!!!! Kto z rady sołeckiej to wymyslił? Przecieki mam pewne, poza tym rozmawiałam z Panem Marcinem, jeżeli uważa Pan, że było inaczej na posiedzeniu komisji to proszę to udowodnić, natychmiast!!!!! i rzetelnie!!!!! Donata Odpowiedz Link