pigi1981 01.12.09, 12:36 czy myjąc zęby szczoteczka osoby, która ma pruchnice można się nią zarazic. nadmieniam, że sa to wyjątkowe sytuacje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jobi Re: prawda czy mit 01.12.09, 14:43 Fuj, jak można myć zęby czyjąś szczoteczką. Nawet wyjątkowa sytuacja nie powinna Cię do tego zmuszać. Odpowiedz Link
martunia60 Re: prawda czy mit 01.12.09, 22:57 FUJ TO MAŁO POWIEDZIANE !!!!! Obrzydliwe wolałabym nie myć zębów wcale!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
pigi1981 Re: prawda czy mit 02.12.09, 12:43 JObi i Martunia alez jesteście przydatni na tym forum. napewno Wasze odpowiedzi przydadzą się wielu osobom. bardzo dziekuje Odpowiedz Link
martunia60 Re: prawda czy mit 02.12.09, 16:56 No nie chce sie wcale czuc przydatna komus w takim przypadku !!!!! i MAM NADZIEJE ,ZE JESTES TYLKO I WYLACZNIE JEDNA ,JEDYNA OSOBA , KTORA POTRZEBOWALA ODPOWIEDZI NA TAKIE PYTANIE!!! dlatego nie ma za co dziekowac!!!! tylko wypada zastanowic sie nad soba !!!! Odpowiedz Link
meg.mary Re: prawda czy mit 06.12.09, 16:11 tak samo fuj, obrzydliwe i niehigieniczne jak np. całowanie. Tez ma sie kontakt z próchnicą, kamieniem i w ogóle "całym dobrodziejstwem" Myślę, że chodzi tu o szczoteczkę bliskiej osoby, a nie przypadkowej, znalezioną na ulicy Niestety nie wiem, czy można się zarazić. Ja w awaryjnych sytuacjach płuczę zęby pastą zmieszaną z wodą i czym prędzej idę kupić szczoteczkę Odpowiedz Link
driadea Re: prawda czy mit 03.12.09, 23:21 Tak, prÓchnicą można się zarazić. Smacznego. Odpowiedz Link
cally Re: prawda czy mit 04.12.09, 10:40 Ja tam osądzać Cię nie będę. Twoje zdrowie Ale nie łatwiej byłoby wyparzyć po prostu szczoteczkę? Odpowiedz Link
o_to-misiek Re: prawda ale to nie tylko to 18.12.09, 00:05 Próchnica jest chorobą infekcyjną, ale drobnoustroje próchnicotwórcze są tak rozpowszechnione w populacji, że właściwie każdy z nas ma prawdopodobnie podobne szczepy bakteryjne. Natomiast niektóre choroby przyzębia są spowodowane szczepami specyficznymi i tymi można się zarazić. Zarazić się można również podczas używania wspólnej szczoteczki np. wirusowym zapaleniem wątroby, opryszczką, gruźlicą! i bardziej prozaicznie - grypą. Szczoteczkę do zębów można za 5 zł kupić wszędzie, tylko trzeba wyjść na ulicę i dojść 50m do Żabki! Odpowiedz Link