Dodaj do ulubionych

ważne...!!!

12.09.05, 19:56
Proszę odpowidźxie: jak długo po założeniu hyraxa mówliście "z pełną" buzia?
mniej więcej po ilu dniach te dziwny stan "mija" i sie przyzwyczajasz???????
Obserwuj wątek
    • isa1986 Re: ważne...!!! 13.09.05, 11:28
      czesc!!
      Po miesiacu jest juz dobrze, chociaż nawet teraz (od zalozenia minely 2
      miesiace)jeszcze troche seplenie, ale nie jest tak zle jak na poczatku;]
      Pozdrawiam kiss
      • amadeaa Re: ważne...!!! 14.09.05, 12:32
        Od załażenia hyraxa mowa sie polepsza z dnia na dzień.Po tygodniu widzi się
        znaczną poprawe, ale nadal nie jest dobrze. Po miesiącu da się żyć, ale ja
        nadal mialam jeszcze opory,żeby sie nawiazać dluższą rozmowę z nieznajomymi. Po
        2 miesiącach mówi się już całkiem dobrze i swobodnie. U mnie minęło już 3,5
        miesiąca. Mowię szybko i swobodnie,ale literze "i" dzięk jest nadal czasem
        zniekształconysad
    • alcasar Re: ważne...!!! 14.09.05, 12:52
      nie martw sie, nie zawsze jest tak strasznie jak opisują to kolezanki! ja
      hyraxa mam juz pół roku a po 2 tyg bylo juz dobrze. zobaczysz już po miesiacu
      bedzie świetnie-widac u kazdego jest to inaczej, bo ja każda literke wymawiam
      wyraźnie i bez problemusmilePOWODZENIA!!!
    • magdanek1405 Re: ważne...!!! 15.09.05, 13:45
      A czy ktoś z was nosi gumki, które łączą górny i dolny łuk?! do czego one
      właściwie służą?!
      • caryca1 Re: ważne...!!! 15.09.05, 14:24
        do ustawiana zgryzu, przynajmniej tak mi sie wydaje...i chyba je bede miecsad
      • alcasar Re: ważne...!!! 15.09.05, 20:16
        te gumki o których piszesz służa do wysunięcia górnej szczęki do przodu
        jednocześnie ciągnąc dolną do tyłu. Należy je nosić 24h/dobę (przy jedzeniu
        możesz ściągnąć, bo je sie niewygodnie). Mnie te gumki nie wystarczyły, tzn
        górna szczeka nie wysunęla sie na tyle, ile powinna sie wysunąć, dlatego od
        miesiąca nosze maske Deiler'a-czy jak sie to tam piszesmile.
    • magdanek1405 Re: ważne...!!! 15.09.05, 20:35
      a ile czasu trzeba nosić te gumki tzn. miesiąc, dwa, więcej?? i kiedy mogą być
      widiczne rezultaty? i jeszcze jedno pytanko: "podkręcam" hyraxa "już" trzeci
      dzień, ale nie czuje przy tym bólu-czy to normalne? kiedy może pojawić się
      szpara między jedynkami?
      • alcasar Re: ważne...!!! 16.09.05, 11:34
        jeśli chodzi o gumki, to ja noszę je już 2 miesiąc-po miesiącu był już efekt-co
        prawda niewidoczny dla mnie, ale orto powiedziała, że górna szczęka przesunela
        sie, ale za mało. Gumki te wraz z zastosowaniem maski Deilera, bede nosił do
        końca leczenia-czyli 2 latasmile. Natomiast hyrax'a podkręciłem w sumie 50 razy-
        mam teraz taki szeroki uśmiech, że szokwink. Jedynki rozeszły mi się po upływie
        ok. 1 miesiąca, jednak z czasem się zejdą, także nie masz sie czego obawiać.
        Moja szpara wynosiła aż 0,5mm-wyglądałem tragicznie, ale teraz już nic nie
        widaćsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka