magda8817 18.05.06, 23:53 No właśnie w sobotę idę założyc separatory ? na czym to polega i czy to boli bardzo ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justus2777 Re: Separacja, boli ? 19.05.06, 00:05 Wiesz samo załozenie gumek separacyjnych mnie nie bolało Mi orto zakładała przy pomocy nitki dentystycznej....Trwało to może z 5 minut (4 tylko miałam zakładane, tylko na górę)...Dopiero na 2 dzień zaczęły mnie zęby trochę boleć...Ale byłam nastawiona psychicznie na 10 razy większy ból Trzymam kciuki, będzie dobrze Odpowiedz Link
georgewroc1 Re: Separacja, boli ? 19.05.06, 21:34 Nie, nie boli. Mam je od 2 dni. Caly czas bardziej mnie to denerwuje niz boli. Mam ciagle wrazenie ze cos mi "zostalo" miedzy zebami i jezyk omiata te miejsca W trakcie jedzenia moze minimalnie zaczalem odczuwac jakby nadwrazliwosc. Ale nie jest to bol wiec spokojnie - bez obaw. Odpowiedz Link
madziq81 Re: Separacja, boli ? 20.05.06, 19:28 Nie boli Orto zakłada Ci za pomocą specjalnego "narzędzia" gumki pomiedzy zęby- żeby nie było później problemów z cementowanie pierścieni. Wszystko trwa ok. 5 minut Mnie te gumki łaskotały No i to ciągłe wrażenie, że coś weszło pomiędzy zęby... Ale nie jest źle- podobnie jak samo noszenie aparatu-zniosłam całkiem ok Pozdro Odpowiedz Link
magda8817 Re: Separacja, boli ? 20.05.06, 23:27 Jestem już po założeniu separatorów. Trochę mnie to boli bo orto powiedziała że miałam dość ciasno miedzy zębami. To straszne dziwne uczucie. Ale boli mnie to gdy coś zjem i zamykam buzię mocniej. Ale tak bardzo bardzo bardzo źle nie jest - cieszę się bo już się nie mogę wycofac z aparatu jak robiłam to już 2 razy Odpowiedz Link
lool2006 Re: Separacja, boli ? 19.08.06, 19:23 ja mam separatorki od wczoraj, ale nie mam wrażenia ze cos weszlo mi między zeby poprostu czuje lekki ból no a tu moje separatorki img245.imageshack.us/my.php?image=imag0014bt7.jpg Odpowiedz Link