Dodaj do ulubionych

Separacja, boli ?

18.05.06, 23:53
No właśnie w sobotę idę założyc separatory ? na czym to polega i czy to boli
bardzo ?
Obserwuj wątek
    • justus2777 Re: Separacja, boli ? 19.05.06, 00:05
      Wiesz samo załozenie gumek separacyjnych mnie nie bolałowink Mi orto zakładała
      przy pomocy nitki dentystycznej....Trwało to może z 5 minut (4 tylko miałam
      zakładane, tylko na górę)...Dopiero na 2 dzień zaczęły mnie zęby trochę
      boleć...Ale byłam nastawiona psychicznie na 10 razy większy bólwink Trzymam
      kciuki, będzie dobrzewinkbig_grin
    • georgewroc1 Re: Separacja, boli ? 19.05.06, 21:34
      Nie, nie boli.
      Mam je od 2 dni. Caly czas bardziej mnie to denerwuje niz boli. Mam ciagle
      wrazenie ze cos mi "zostalo" miedzy zebami i jezyk omiata te miejsca smile W
      trakcie jedzenia moze minimalnie zaczalem odczuwac jakby nadwrazliwosc.
      Ale nie jest to bol wiec spokojnie - bez obaw.
      • madziq81 Re: Separacja, boli ? 20.05.06, 19:28
        Nie bolismile
        Orto zakłada Ci za pomocą specjalnego "narzędzia" gumki pomiedzy zęby- żeby nie
        było później problemów z cementowanie pierścieni. Wszystko trwa ok. 5 minutsmile
        Mnie te gumki łaskotałysmile No i to ciągłe wrażenie, że coś weszło pomiędzy
        zęby...
        Ale nie jest źle- podobnie jak samo noszenie aparatu-zniosłam całkiem oksmile
        Pozdro
        • magda8817 Re: Separacja, boli ? 20.05.06, 23:27
          Jestem już po założeniu separatorów. Trochę mnie to boli bo orto powiedziała że
          miałam dość ciasno miedzy zębami. To straszne dziwne uczucie. Ale boli mnie to
          gdy coś zjem i zamykam buzię mocniej. Ale tak bardzo bardzo bardzo źle nie
          jest - cieszę się bo już się nie mogę wycofac z aparatu jak robiłam to już 2
          razy smile
          • lool2006 Re: Separacja, boli ? 19.08.06, 19:23
            ja mam separatorki od wczoraj, ale nie mam wrażenia ze cos weszlo mi między zeby
            smile poprostu czuje lekki ból tongue_out

no a tu moje separatorki smile
            img245.imageshack.us/my.php?image=imag0014bt7.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka