Dodaj do ulubionych

Ortodonta Lublin

29.08.06, 13:52
Ja również potrzebuję podpowiedzi, który z ortodontów w Lublinie jest warty
polecenia. Byłam już na 3 konsultacjach u różnych ortodontów i w zasadzie
tylko
jeden z nich dr Tomankiewicz wydał mi się konkretny i w porządku, aczkolwiek
zaniepokoiło mnie jego stwierdzenie, że nie może zagwarantować, że wynik
leczenia będzie dla mnie satysfakcjonujący. Dla kogoś kto ma wątpliwości i
ciągle nie może podjąć decyzji o leczeniu (musiałabym usunąć 4 czwórki!)nie
jest to stwierdzenie dodające otuchysmileChyba potrzebuję ortodonty, który nie
tylko będzie świetnym fachowcem ale również dobrym psychologiemsmile))
Pomocy!!
Zapisałąm się jeszcze na konsultacje do Pani Dr Pucek. Może tym razem będzie
to dobry wybórsmile
Obserwuj wątek
    • lana82 Re: Ortodonta Lublin 29.08.06, 17:47
      Nie miekszkam w Lublinie a Zamosciu ale moge ci polecic moja orto Anne
      Plebankiewicz poniewaz raz w tygodniu przyjmuje tu w Zamosciu, a wiem ze mieszka
      w Lublinie więc na pewno i tam przyjmuje.
      Z efektow leczenia jak dotad jestem zadowolona, jedyna wada to to ze moze
      niezbyt chetnie odpowiada na szczeogolowe pytania tzn nie lubi by ktos za duzo
      wiedzial o jej pracy i o tym co dokaldnie robi jesli chodzi o plan leczenia.
      Cena wizyty 120zl- co 6 tygodni z jednym czy tez 2 łukami.
      • anka10 Re: Ortodonta Lublin 31.08.06, 20:50
        Czy ktoś leczy się u Anny Koncewicz?Cena również 120 zl za oba łuki i równiez niezbyt chętnie odpowiada na pytania(nigdy nie miałam przedstawionego planu leczenia). Podobno b dobra, ma duzo pacjentów ale ja już nie wiem czy dobrze wybrałam...chciałabym się dowiedzieć jakie "wrażenia" mają inni pacjenci tej pani.
        • shila87 Re: Ortodonta Lublin 31.08.06, 21:15
          Hej, ja sie leczę u Anny Koncewicz, tylko ,że nie w Lublinie a w Rzeszowie. Ona
          przyjeżdza tutaj chyba co piątek, o ile się nie myle. W sumie też ją wybrałam,
          bo dużo dobrych opinii na jej temat słyszałam. Leczyla sie też u niej moja
          koleżanka i teraz ma piękne, równe ząbki. Jak jestem umówiona na jakiś termin
          to w poczekalni są poprostu tłumy, zawsze jest jakieś opóźnienie w przyjmowaniu
          pacjenta, no ale widocznie aż tylu ich mawink To fakt ze pani doktor przyjmuje na
          dwóch fotelach. Ja miałam dopiero niedawno zakładany aparacik, i w miedzy
          czasie pani dr zdążyła przyjąć dwie inne pacjentki, ale u niej to chyba norma.
          Narazie nie mogę nic więcej na jej temat powiedzieć, ale efekty mojego leczenia
          juz zaczynam zauwazaćsmile i to chyba najważniejszesmile. A co do ceny to 100zł za
          jeden łuk, a 120zł za dwa. Pozdrawiam.
          • anka10 Re: Ortodonta Lublin 01.09.06, 14:15
            Shila87, ja tez lecze się u niej w Rzeszowie, wiem że jest z Lublina i dlatego napisałam w tym wątku. Ja górę nosze od roku i powiem że zachwycona nie jestem a nie miałam dużej wady...dół ciągle się zmienia tzn coś się z nim dzieje.Największy minus wizyt to chyba to że czasem boje się o coś zapytać bo widze jak ta pani biegnie do innego pacjenta ledwo mnie "załatwi".
            • shila87 Re: Ortodonta Lublin 01.09.06, 17:42
              Anka10, ja w sumie też nie mam dużej wady, aparat na górze noszę dopiero od
              ponad tygodnia, a dół założę za pare miesięcy. Więc tak naprawdę to na wizytach
              byłam chyba 4 razy jak dobrze liczę. Na pierwszej wizycie na konsultacji w
              poczekalni wogóle nie było nikogo, jakieś dziwne pustki i pani dr poświęciła mi
              dość dużo czasu. Na drugą wizytę zaciągnełam też mamę, żeby przyszła i
              posłuchała na co pieniadze wydajewink to pani dr tez jej jeszcze raz wszystko
              wytłumaczyła co i jak z tymi moimi zębami. Wydaje mi sie, że jej jedyny minus
              to to, że przyjmuje na dwóch fotelach. Wyciski czy separatory nie zakładała mi
              ona tylko te jej pomocnice, tak samo było przy aparacie zamki niby kleiła ona,
              ale naświetlała już ta pomocnica, a ona w tym czasie zajmowała się pacjentką
              obok.
          • lavja Re: Ortodonta Lublin 17.12.06, 17:39
            hej mam pytanie, czy ktos zna dr M.Milart, w Galerii Gabinety? pierwsza wizyta
            luzik, wydaje sie miła i kompetenta..moze macie jakies info na jej temat?
    • pestka888 Re: Ortodonta Lublin 03.11.06, 19:27
      Jakoś trudno mi sobie wyorazic leczenie kilku pacjentów jednocześnie... Za tak
      duże pieniądze raczej oczekiwałabym trochę więcej szacunku... Czy sa w Lublinie
      jeszcze jacyś inni ortodonci? Tacy którzy łączą kulturę osobistą i kompetencje?
      • agus863 Re: Ortodonta Lublin 03.11.06, 21:07
        Ano ciężko o takiego.
        Ja chodzę do dr Bany. Kultura osobista jak najbardziej, sympatyczna, delikatna.
        Ale... pogadać to sobie z nią nie pogadasz. Przyjmuje jedną osobę na raz, ale
        zazwyczaj w poczekalni już ktoś czeka, choć wielkiego pośpiechu nie ma. Poza
        tym też mam wrażenie, że nie lubi jak wie się za dużo o jej pracy. Np. zamiast
        podyskutować ze mną o zaproponowanych przeze mnie rurkach policzkowych,
        powiedziała, że z pierścieniami sobie poradzimy dobrze i mnie zacementowała
        rach ciach. Za wizytę każdą płacę 100 zł, bez względu na to co jest robione.
        Ostatecznie przekonał mnie poważny argument - leczy się u niej moja dentystka.
        Zresztą to w jej gabinecie przyjmuje raz na miesiąc, a mi jest tam bliżej.
        Efekty widzę, po dwóch miesiacach są całkiem duże, szczególnie na górze. Jednak
        ja bym wolała, żeby była bardziej rozmowna.
    • edyta255 Re: Ortodonta Lublin 04.11.06, 12:18
      Jesli w Lublinie ,to tylko dr Pucek -Klinika Pięknego Usmiechu !!!!Leczę się
      tam ,jesli masz pytania ,chetnie odpowiem na mail :edytaarti@op.pl
    • maagdaaleenaa Re: Ortodonta Lublin 20.12.06, 07:50
      Leczę się u dr Pucek. Kilka wątków jest też na forum Aparat Ortodontyczny.
      Jedna z powyższtch wypowiedzi brzmi prawie jak reklama - prawda? Mnie to
      troszkę zastanawia. Moge powiedzieć o Klinice Pięknego Uśmiechu, że jest tam
      ładnie, przyjemnie, nowoczesny sprzęt. Wizyty uwawiane są z dokładnością do
      kwadransa n. 16.15 a średnie opóźnienie moich wizyt to 40 min!!! Wiem, że są
      różne przypadki, awaryjne wizyty itd, ale mogli by przewidzieć więcej czasu na
      pacjenta. Efekty są widoczne - góra super, dół nadal się kształtuje, ale i tak
      jest dużo lepiej niż było. dla mnie najważniejsze jest aby skutki leczenia były
      trwałe, ale żeby to ocenić muszę poczekać kilka lat. A Pani dr jest barszo
      sympatyczna i miła, odpowiada na pytania. Mam tylko wrażenie, że zapomina o
      zaleceniach, ustaleniach z konkretnym pacjentem. Brak jest takiego
      indywidualnego podejścia , tochę jak w fabryce - gumeczki, druciki i 100zł i
      zapraszamy za miesiąc.
    • pestka888 Re: Ortodonta Lublin 31.01.07, 01:07
      A co sądzicie o dr Klimkowicz z ul. Bajkowej? Będę bardzo wdzięczna za opinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka