26.09.06, 22:12
Mam pytanko, czy ortodonta wam mówił, że jakieś ząbki musicie zaleczyć?
Obserwuj wątek
    • aparatkaaa Re: pytanko 26.09.06, 22:29
      Nie, ale to chyba oczywistesmile

Jak nastroj pezed zalozeniem aparatu, selinka1? To juz za dwa dni, czyz nie?smile
      • glembinka Re: pytanko 26.09.06, 23:04
        Kiedy ustlaliśmy które zęby usunąć mówił, że poczekać aż się zagoją dziąsła, to
        co tam się ewentualnie pkarze do naprawy to wyleczyć i dopiero się kontaktować.
        • selinka1 Re: pytanko 26.09.06, 23:27
          nio byłam ciekawa czy któraś/yś orto mówi o ewentualnym zaleczeniu jakiś zębów.
          Ja mam 2 czwórki wyrwane, wszystko zaleczone a w czwartek zakładam aparat. Mam
          nadzieję, że nie będzie mnie jakoś potem bolało bo przeszłam "swoje" z tymi
          wyrwanymi zębami, a raczej wszystko zaczęło boleć jak ich już nie było.. być
          może jakoś dziwnie umiejscowione były korzenie czy coś, nie znam przyczyny ale
          cały tydzień mnie bolały okolice wyrwania tych ząbków masakrasmile teraz nie mogę
          się doczekać czwartku smile
          • glembinka Re: pytanko 27.09.06, 07:17
            Z wyrwanym zębem jest podobnie jak z nogą po amputacji. Jeśli amputowana jest
            powyżej kolana to zawsze stopa i kostka (czyli ta część której już nie ma)
            będzie tak strasznie swędzieć i pobolewać że idzie się skręcić (tak mówią) wink
            Najśmieszniej jest podobno poruszać palcami których nie ma.

P.S Bez urazy dla wszystkich niepełnosprawnych. I tak uważam, że jesteście
            wielcy.
    • agus863 Re: pytanko 27.09.06, 00:07
      Zazwyczaj jest tak, że idziesz do dentysty, mówisz że szykujesz się do
      założenia aparatu i że chcesz wszystko wyleczyć. Wtedy masz pewność, że nie
      wyskoczy jakaś niespodzianka nagle. Poza tym zawsze dobrze mieć wyleczone
      zeby smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka