selinka1 26.09.06, 22:12 Mam pytanko, czy ortodonta wam mówił, że jakieś ząbki musicie zaleczyć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aparatkaaa Re: pytanko 26.09.06, 22:29 Nie, ale to chyba oczywiste Jak nastroj pezed zalozeniem aparatu, selinka1? To juz za dwa dni, czyz nie? Odpowiedz Link
glembinka Re: pytanko 26.09.06, 23:04 Kiedy ustlaliśmy które zęby usunąć mówił, że poczekać aż się zagoją dziąsła, to co tam się ewentualnie pkarze do naprawy to wyleczyć i dopiero się kontaktować. Odpowiedz Link
selinka1 Re: pytanko 26.09.06, 23:27 nio byłam ciekawa czy któraś/yś orto mówi o ewentualnym zaleczeniu jakiś zębów. Ja mam 2 czwórki wyrwane, wszystko zaleczone a w czwartek zakładam aparat. Mam nadzieję, że nie będzie mnie jakoś potem bolało bo przeszłam "swoje" z tymi wyrwanymi zębami, a raczej wszystko zaczęło boleć jak ich już nie było.. być może jakoś dziwnie umiejscowione były korzenie czy coś, nie znam przyczyny ale cały tydzień mnie bolały okolice wyrwania tych ząbków masakra teraz nie mogę się doczekać czwartku Odpowiedz Link
glembinka Re: pytanko 27.09.06, 07:17 Z wyrwanym zębem jest podobnie jak z nogą po amputacji. Jeśli amputowana jest powyżej kolana to zawsze stopa i kostka (czyli ta część której już nie ma) będzie tak strasznie swędzieć i pobolewać że idzie się skręcić (tak mówią) Najśmieszniej jest podobno poruszać palcami których nie ma. P.S Bez urazy dla wszystkich niepełnosprawnych. I tak uważam, że jesteście wielcy. Odpowiedz Link
agus863 Re: pytanko 27.09.06, 00:07 Zazwyczaj jest tak, że idziesz do dentysty, mówisz że szykujesz się do założenia aparatu i że chcesz wszystko wyleczyć. Wtedy masz pewność, że nie wyskoczy jakaś niespodzianka nagle. Poza tym zawsze dobrze mieć wyleczone zeby Odpowiedz Link