delas 09.12.06, 17:10 Czy ktoś w Poznaniu zakłada tego typu aparaty? Jakie są ceny tego tylu aparatów i ile mniej więcej wynosi koszt całego leczenia tego typu aparatami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja777 Re: aparat lingwialny (językowy) w Poznaniu 12.12.06, 09:17 Nie słyszałam o takich w Poznaniu, najbliżej masz do Warszawki lub Szczecina. Odpowiedz Link
dorota_kirchner1 Re: aparat lingwialny (językowy) w Poznaniu 12.12.06, 09:33 Hej. Klininka Dens na ul. Gwarmnej robi apaprat byłam nawet na wizycie, byłam juz zdecydowowana ale pan orto chciał mi 4 wyrwać. no i okazało sie ze do tych 12 tys za aparat (6 za jeden łuk) dochodza na maxa drogi wizyty, on mi wytlumaczyl ze bedzie to koszt jakbym miala 4 aparaty. Poszlam do Nordentu gdzie maja aparat szafirowy - inspire ice.Tam bardzo miła pani powiedziala ze zdnageo zeba nietrzeba usuwac i 11 stycznia bede miała taki krysztalowy na zabkach. Dodam ze tamta pani orto tez kiedys zakaldala lingwlane ale podobno sie nie sprawdzily -> to samo slyszalam od innej orto.. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kosma_77 Re: aparat lingwialny (językowy) w Poznaniu 12.12.06, 10:52 A gdzie jest ten Nordend? I ile kosztuje leczenie/wizyta? Odpowiedz Link
ortodonta moje 3 grosze 12.12.06, 11:59 Warto było zapytać, ile pani dr założyła aparatów językowych i ilu pacjentów wyleczyła. Pewnie liczba w/w oscyluje w granicach zera. A tak poważnie. W Polsce jest niewielu lekarzy zakładających apary lingwalne. Większość z nich ma ukończone kursy leczenia w technice językowej. Nazwiska tych lekarzy znajdziecie na stronie www.lingualtechnik.de/en/4patients/adressen.html Moje doświadczenia z techniką lingwalną a konkretnie aparatem incognito są zdecydowanie pozytywne. Możliwości tej techniki są rewelacyjne, ustawienie zębów w porównaniu do metod tradycyjnych jest bez porównania lepsze!!!. W obu metodach uzyskujemy efekt "prostych zębów", natomiast technika językowa pozwala na uzyskanie efektu końcowego idealnie zgodnego z anatomią i fizjologią. Te niewidoczne dla laika efekty mają kolosalne znaczenie jeśli chodzi o retencję. Niewidoczność apartu i krótszy czas leczenia też mają swoje znaczenie. Wszystko to warte jest swojej ceny, o czym przekonuję się z każdym kolejnym pacjentem. Odpowiedz Link
dorota_kirchner1 Re: aparat lingwialny (językowy) w Poznaniu 12.12.06, 18:15 Nordent to jest klinika na Norwida (Jeżyce). Za pierwszą wizyte zapłaciłam 120 zł (razem z wyciskami). Koszt aparatu to 2,5 tys (jeden łuk) a wiecej info bede miec 5 lutego kiedy to pani przedstawi mi plan leczenia dokladny. Odpowiedz Link