justek4 16.03.08, 16:13 Czy zamki w aparacie kosmetycznym-porcelanowe, nie przebarwiają się z czasem? Czy trzeba jakoś szczególnie o nie dbać? Może ktoś mógłby zamieściś fotki jak taki aparat wygląda na zębach? Dzięki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ferg_666 Re: Zamki porcelanowe 16.03.08, 19:56 ponoc same zamki nie, tylko ligaturki, ale i tak trzeba ograniczyc jedzenie barwnikow typu kawa , buraki, jagody itp. Odpowiedz Link
seadevil Re: Zamki porcelanowe 17.03.08, 12:19 Dokladnie tak. Ja nie ryzykowalam picia soku z czarnej porzeczki, kawa tylko z mlekiem, herbaty malutko. Takze zamki sie nie przebarwily ale gumki (niezaleznie od spozywania kolorowych pokarmow) juz po kilku dniach wygladaly fatalnie. Najlepiej sprawdzaly sie kolorowe lub kremowe. Przezroczyste wygladaly okropnie po kilku dniach. Odpowiedz Link
dziga Re: Zamki porcelanowe 21.03.08, 12:38 dlatego właśnie piję wszytsko przez słomkę, łącznie z kawą i herbatą. można sie przyzwyczaić. a pomaga! Odpowiedz Link
martunia60 Re: Zamki porcelanowe 22.03.08, 00:48 bzdury gadacie na serio....na mam takie zameczki i wcale sie nie przebarwiaja ani zamki ani lugaturki !!!!!!!!!!!!!!!JEM I PIJE WSZYSTKO I NIE PIJE PRZEZ ZADNA SLOMKE!!!!! Odpowiedz Link
littlefrog Re: Zamki porcelanowe 22.03.08, 10:18 ja tez jem wszystko i piję wszystko, nie przyszłoby mi do głowy rezygnować z czegoś ze względu na porcelanowy aparat Odpowiedz Link
dziga Re: Zamki porcelanowe 26.03.08, 16:10 no jakoś nie chce mi sie wierzyć, że białe czy przezroczyste gumki sie nie przebarwiają. no chyba, że masz aparat od trzech dni... ja mam od prawie dwóch lat i wierzcie mi, gumki się z czasem przebarwiają... Odpowiedz Link
littlefrog Re: Zamki porcelanowe 26.03.08, 16:33 to było do mnie? oczywiście że gumki się przebarwiają ale nie aż tak żeby nie wytrzymać 4-5 tygodni między wizytami. aparat mam już długo, za miesiąc na szczęście go zdejmuję. Odpowiedz Link
dziga Re: Zamki porcelanowe 27.03.08, 17:39 nie, to było do przedmówcy. moja rekacja na "bzdury gadacie!" jasne, że sie przebarwiają, ale rzeczywiście w sytuacji, gdy sie odbywa regularne wizyty, da sie wytrzymać. w moim wypadku picie kawy i herbaty przez słomkę bardzo oszczędzało gumki, bowiem zdarzało sie, że nie byłam w stanie być na wizytach co 4-5 tygodni (częste wyjazdy). dlatego też wiem z doświadczenia, że pijąc przez słomkę można cieszyć sie białymi gumkami dużo dłużej. a i zamki sie nie odbarwiają. a każdy ortodonta wie, że mogą. pozdrawiam. Odpowiedz Link
martunia60 Re: Zamki porcelanowe 28.03.08, 14:07 czyli do mnie aparat mam od grudnia wiec juz troche czasu i nie przebarwiaja sie i uwierz mi ,ze ja tez nie chodze do orto co 4 tyg(pracuje za granica).nie pije przez slomke ani wina(czerwonego)ani herbaty czy kawy i gumki ani aparat sie nie przebarwiaja!!!!! pozdrawiam.... Odpowiedz Link
ferg_666 Re: Zamki porcelanowe 28.03.08, 19:02 ja mam od tygodnia, popelnilam blad i zjadlam zupke chinska, i mam piekne zolciutkie gumki, same zamki nadal biale. Odpowiedz Link