izis52 06.01.11, 19:41 Na pewnym forum obejrzałam i już nie wiem, czy dalej jestem przyćmiona, czy jeszcze gorzej.... Proszę przeczytać wynurzenia artysty: holdsmolenski.pl/jeszcze-polska-nie-zgin%C4%99%C5%82a.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: Nowy Matejko 06.01.11, 20:23 Matko kochana, to niewyobrażalnie piękne dzieło. Gdzie Matejce a nawet Rubesowi do niego. Cóż za wyrafinowana stylizacja, podobieństwo do rzeczywistości. Moze zakupimy i powiesimy w progu forum? Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Nowy Matejko 06.01.11, 21:21 Nic to, trzeba moher głębiej na uszy naciągnąć, wysupłać marne 189pln (plus koszty przesyłki) i zamówić dzieło. A swoją drogą czy tego rodzaju tfuuu...rczość nie jest bezczeszczeniem pamięci ofiar? Odpowiedz Link
natla Re: Nowy Matejko 06.01.11, 21:56 Masz rację Wigo. Ale znamy i nne obrazki, które podobnie można posądzić o bezczeszczenie świętych, jednak są ludziom potrzebne. Natomiast "ten Matejko" nie dotyczy świętych....jeszcze. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Nowy Matejko 06.01.11, 22:00 natla napisała: > Masz rację Wigo. Ale znamy i nne obrazki, które podobnie można posądzić o bezcz > eszczenie świętych, jednak są ludziom potrzebne. Natomiast "ten Matejko" nie do > tyczy świętych....jeszcze. Ty to biegła w tych beatyfikacjach jesteś Ja się już czasem gubię... Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Nowy Matejko 06.01.11, 21:59 Bo te ludzie to wcale nie rozumieją duszy artystów. Tylko by krytykowały i krytykowały. Jeleń na rykowisku - be, kaczor w otoczeniu - be. Trudno wam dogodzić. A samemu zmalować coś niełaska (albo nie łaska ). Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Nowy Matejko 06.01.11, 22:08 Wrzosowapolana napisała: >A samemu zmalować coś niełaska (albo nie łaska smile ). Oj, Wrzosowa, żebyś Ty wiedziała, ile ja w życiu zmalowałam. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Nowy Matejko 06.01.11, 22:14 Dwaj. Byle na Ploteczkach, bo tu poważny temat Odpowiedz Link
misia007 Re: Nowy Matejko 07.01.11, 09:29 Kiepskie to ,tylko Karskiego rozpoznałam no ale on sąsiad prawie więc mordę znam a reszta jakaś niepodobna zupełnie.Jak mam zapłacić to chcę wiedzieć za kogo. Odpowiedz Link
polnaro Re: Nowy Matejko 07.01.11, 09:59 Płacić nie zamierzam. Niech se chłopina maluje za swoje jak mu to pomaga stresy odreagować - może powinnam te jego wynurzenia przeczytać, ale poprzestanę na obejrzeniu "dzieła". Odpowiedz Link
izis52 Re: Nowy Matejko 07.01.11, 10:24 Mój Iziek z szachowym kolegą po obejrzeniu dzieł - dostali silnego ataku.....patriotyzmu No i zaparli się nabyć składkowo jedno z dzieł na prezent dla znajomego, który zalazł im za skórę - diametralną zmianą poglądów. Sądzę, że zmienią zdanie i przeznaczą te 189 złociaków na coś przyziemnego..... Odpowiedz Link
misia007 Re: Nowy Matejko 07.01.11, 10:33 Lepiej żeby zmienili bo sporo ten kicz kosztuje.Linka mu podesłać, niech se wydrukuje patriota. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Nowy Matejko 07.01.11, 17:45 Jeśli to olej, to autor sporo dopłaca; sam blejtram jest droższy. Chyba, ze to miniminiaturka Odpowiedz Link
natla Re: Nowy Matejko 07.01.11, 18:03 Miniaturka w tak ważnej sprawie? Chyba nikotyna po wczorajszych breweriach Ci mózg zaćmiła. Odpowiedz Link