21.01.17, 10:22
Zaprzysiężony ogłosił - USA w ruinie, oddanie władzy wyzyskiwanym i bezrobotnym, uruchomienie zamkniętych fabryk. Dziwnie podobne deklaracje do tych u nas wygłoszonych przez dobrą zmianę po objęciu rządów. Ciekawe, czy u nas nie ogłoszą wznowienia sławetnej akcji śpiworowej J. Urbana ? Trzeba wspomagać naszego najlepszego sojusznika, który co prawda odcina się od obrony świata, ale może dla nas zrobi wyjątek ?
Obserwuj wątek
    • filip505 Re: Number 45 22.01.17, 03:26
      ......chyba populisci na calym swiecie sa podobni,a moze od roku to utopista,
      ale za chwile machina republikanska go ucywilizuje albo sie z nim rozejdzie,
      a wtedy beda znowu wybory czego nie zycze dla tego kraju i sobie,jak narazie
      ma najnizsze notowania jako zaczynajacy prezydent i najwieksza fale protestow
      co juz niczego dobrego nie zapowiada,my nowojorczycy bedziemy mieli jeszcze
      jeden problem,ponoc chce swoje "mieszkanko" w NYC czesto odwiedzac a nam
      to niczego dobrego nie niesie,ale mysle ze go "ucywilizuja" i wszystko bedzie
      ok,
      • izis52 Re: Number 45 22.01.17, 11:23
        filip505 napisał:

chce swoje "mieszkanko" w NYC czesto odwiedzac a nam
        > to niczego dobrego nie niesie,ale mysle ze go "ucywilizuja" i wszystko bedzie
        > ok,
        Życzę ci Filipie, aby polubił Biały domek i pozwolił się ucywilizować smile. Pochodzi z rodziny milionerów, a póki co dla ludu - gra swojego chłopa, w przydługim krawacie, rozpiętej marynarce zbyt obszernego garnituru. Obama z ludu, a stosownie szykowny.
        • engine8 Re: Number 45 23.01.17, 00:37
          Mieszkanko bedzie odwiedzal bo po pierwsze ma pawo i ma tam zone i syna przynajmniej do ukonczenia roku szkolengo a po drugi chyba jako ierwszy prezydent a palcu przeprowadzil sie do mieszknia czynszowego i to jeszcze po czarnych..... smile) wiec pojedzie do mieszknak aby sie ogarnac smile
          A Obama z ludu - Chicago byl jak kandydowal ale jakos to tego ludu nie worcil kiedy sie orzyczynil to tego aby tenb lud poszedl na dno. Kupil dwa domy - jeden pod moim nosem a drugi na Hawajach....a Chicago nie.
          Obama zreszta tez pozostaje w DC az corka skonczy szkole....
          Odlot tego helikoptera byl gwozdziem programu... smile

A najwiekszy burdel jak na razie robi wsciekly Soros ....
      • engine8 Re: Number 45 23.01.17, 00:30
        Zadnego ucywilizowania nie potrzebuje... W koncu ktos sie odwazyl nazwac rzeczy imieniu.
        Na razie jka widac wszytko idzie w dobra i logiczn strone.
        Nietety punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i z moje strony Ameryka jest Super, Wszytko jest najlepsze, wiekoszc bogatych albo bardzo bogatych, kazdy moze byc milionerem jesli tylko chce...
        Ale holota w Washington steacil kontakt z rzeczywistoscia i dla nich jest wazne jedynie aby byc wybranym na nastepna kadencje....Mieli sprawdzona formule - pieniadze od Lobby...
        A to ze ludzi w Srodkowych stanch zyja wnedzy to nikogo nie obchodzili bo to "deplorables"
        I t o tym razem nawalilo. Najwyzszy czas rozpierdzilic ten kurnik...i Trump jak na razie sobie dobrze radzi.

Media w odstawke az sie naucza przekazywac pradziwe i profesjonalne wiadowmosci.
        CIA ma sie zajac tym co powinni a nie plotkami,
        Obamcare jest un-affordable i wiekla skarbonka bez dna - lpeije rozwalic i zastapic czym bardzije rozsadnym niz caly narod ma pakowac kase do kieszeni ubezpieczen.
        A jesli chodzi o zalatwinei srawy Bliskiego wschodu to ciekwae jak to wyjdzie - do tego czasu jeden zwlal na drugiego i w koncy wina byl nieudolnych specjlnych wyslannikow... Teraz jak nie wyjdzie Izrael/Palestyna beda ukarani za brak wspolpracy z czlonkiem rodziny a to juz inny obrazek.
        I lobby nie pomoga bo nie ma kogo przekypwac.... wiec na pewno Farma bedzie bardziej chetna aby stworzyc nowy i lepszy oraz tanszy system ubezpieczen.
        Stany przestna placic za System sovjlany w europie i jak EU chce NATO to min bedzie placenia tyle ile sie zobowaizali a oprocz Polski kogs tam jeszcze niekt nie placi ....
    • trevistas Re: Number 45 23.01.17, 01:59
      Mysle tak: Mr Trump jeszcze przyniesie sporo klopotow dla naszego kraju.......sad
      • engine8 Re: Number 45 23.01.17, 03:37
        Dlaczego?
        • filip505 Re: Number 45 23.01.17, 17:27
          ....nie zalamuj mnie engine,....z tym czynszowym to cos ci sie pomylilo,chyba sluzbowe
          miales na mysli a to wszyscy prezydeci przerabiali,fakt ,zaden po afroamerykanach,
          ale i tak wszystko mu musza przmalowac na zloty kolor lub pozlocic wiec to nie problem,
          w koncu musi sie tam czyc jak u siebie,mam nadzieje ze architekci nie pozwola na
          przemalowanie na zloto elewacii bialego domu,w koncu to zabytek,
          --helikoptera sluzbowego mu nie zaloj,w koncu po 8 latach jakis urlop mu sie nalezy,
          i to procedura,nie moze jej zmienic,
          • natla Re: Number 45 23.01.17, 22:34
            No to mamy wielką trójcę: Kaczor, Putin i Tramp. Następni sie szykują. Jestem z natury optymistką, nowym daję fory, ale tym razem mam czarne myśli. Pożyjemy, zobaczymy. Może będzie miłe zaskoczenie ? wink
            Na szczęście ja od nich wszystkich mieszkam daleko big_grin Bardziej komfortowo nawet niż Izula, bo mnie nikt nawet nie nawiedza big_grin
            • filip505 Re: Number 45 23.01.17, 23:42
              .......no wiesz co,kaczora do WIELKIEJ trojki zaliczasz,chyba inna malutka,nic na swiecie
              nieznaczaca trzeba mu stworzyc,np;kaczor,orban,kim ten z polnocnej korei,
              • trevistas Re: Number 45 24.01.17, 01:49
                Dzisiaj, prez. Trump, dekretem - wydal zakaz wspomagania /USAID/ organizacji spolecznych wspierajacych lub organizujacych zabiegi aborcji /w krajach IIIgo swiata/.big_grin
                • engine8 Re: Number 45 24.01.17, 04:06
                  No bo niby dlaczego US maialyby za to placic? Durny Obama to zaakceptowl
              • natla Re: Number 45 24.01.17, 17:19
                Filipie, dla mnie osobiście Kaczor, to najważniejszy z wielkiej trójcy, bo najbliższy, a i ujadaniem może sprowokować pozostałych dwóch.
        • trevistas Re: Number 45 24.01.17, 01:51
          engine8 napisał(a):

> Dlaczego?
          Wystarczy wspomniec jego adoracje Putina oraz duze wsparcie dla Izraela.....
          • engine8 Re: Number 45 24.01.17, 04:13
            Ty wiesz co mowisz? Jak adoracja Putina? Trump jedynie mow ze nie bedzie wsciekly na putina bz powodu - no bo dlaczego teraz Stany sa wsciekle na niego? Nie ma jakiegos powaznego powodu a na pewni nie ze strony Stanow.
            A sprawy izraelsko palestynskie nalezy zalatwic bez mydlenie sobie oczu i opowiadanie o 2 krajach itd .....to bajka ktora bajka pozostanie.
            Moge jedynie przewidywac ze Trump chce zalatawic to raz na zawsze a poniewaz wysyla tam swojego ziecia jako wyslannika to jest szansa...a wiec zaczyna od dania czegos co Izrael chce aby im chumory poprawic a krotko potem powie - "a teraz macie rok na dogadanie sie" bo jak nie to utniemy pomoc albo zrobimy to za was.. Trump ma leb do biznesu i zamiast sie bawic w polityke zlatwi to jak biznes ....
            • filip505 Re: Number 45 24.01.17, 18:03
              ......kraj to jak rodzina,nie mozna wszystkiego czysto biznesowo traktowac,
              inaczej niemielibysmy dzieci np,a przynajmiej nastoletnich,
              • natla Re: Number 45 24.01.17, 18:16
                .... chyba nie rozumiem big_grin
                • filip505 Re: Number 45 24.01.17, 18:35
                  ......tez nie rozumiem,......czego nie rozumiesz,
                  ---dzieci to duze wieloletnie koszty,z biznesowego punktu widzenia to nienajlepsze,
                  choc mozemy to rownowazyc przyjemnoscia z ich posiadania w ich dziecinstwie i
                  po dorosnieciu,ale w wieku nastoletnim czesto daja nam popalic wiec przyjene
                  to niejest,.....chyba ze sie jakies niestandartowe udadza,cale zycie aniolki,
                  • natla Re: Number 45 24.01.17, 18:45
                    No dobra, ale co to ma wspólnego z wielką trójcą? Czyżbym już tak przytępiała? wink
                    • filip505 Re: Number 45 24.01.17, 19:12
                      .....z "wielka" trojca nic,post "kraj to jak rodzina.......,tyczyl wypowiedzi engine,
                      Trump ma leb do biznesu i zamiast sie bawic w polityke zlatwi to jak biznes ....
                      • natla Re: Number 45 24.01.17, 21:28
                        No to cieszę sie, że jeszcze nie zidiociałam do końca big_grin
                      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Number 45 16.02.17, 20:39
                        filip505 napisał:

> .....z "wielka" trojca nic,post "kraj to jak rodzina.......,tyczyl wypowiedzi e
                        > ngine,
                        > Trump ma leb do biznesu i zamiast sie bawic w polityke zlatwi to jak biznes ..
                        ---
                        najlepiej wklejać w treść odpowiedzi ten post, na który się odpowiada. To nie jest duża fatyga tylko np. "kopiuj-wklej" .Wówczas nie będzie takich nieporozumień.
                        • engine8 Re: Number 45 17.02.17, 02:29
                          p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

> filip505 napisał:
                          >
                          > > .....z "wielka" trojca nic,post "kraj to jak rodzina.......,tyczyl wypowi
                          > edzi e
                          > > ngine,
                          > > Trump ma leb do biznesu i zamiast sie bawic w polityke zlatwi to jak bizn
                          > es ..
                          > ---
                          > najlepiej wklejać w treść odpowiedzi ten post, na który się odpowiada. To nie
                          > jest duża fatyga tylko np. "kopiuj-wklej" .Wówczas nie będzie takich niepo
                          > rozumień.

Jeszcze latwiej nacisnac guziczek "cytuj"... jesli juz chcemy byc szczegolowi
                          • p.a.d.a.l.c.o.w.a wójcio "dobra rada" z hameryki doradza :) 17.02.17, 12:17
                            engine8 napisał(a):
                            (...)
                            Jeszcze latwiej nacisnac guziczek "cytuj"... jesli juz chcemy byc szczegolowi

No super, że już teraz wiem - bo dotąd, przez 14 lat na forach , nie zdołałam zatrybić tego smile
                            - ale czy zauważyłeś to moje "np." napisane przed poradą >> kopiuj/wklej<< ?
                            Uważam te metodę za lepszą, niż klikanie na 'cytuj" bo kopiując i wklejając łatwiej pozbyć się wszystkich znaczków ">>>>" tego typu, które bardzo zaśmiecają i powodują rozbicie linii tekstu i poszczególnych słów.
                            PS. pozdrów swego idola Mr. Trump(ka)
                            • engine8 Re: wójcio "dobra rada" z hameryki doradza :) 17.02.17, 19:49
                              A te >>> sa pomocena by odroznic stare od nowego.... A 14 lat to jest nowicuszka... co pwiesz na 25 lat? ha?
                              A Trumpka pozdrawiam codziennie bo bardzo mi sie podoba jak trzesie tym starym drzewem i pruchno sie sypie dookola... Jeszcze troche poczekmay i moze zaczna smieci zamiatac. Drzerwko bedzie radzsze ale czysciutkie i zdrowsze na pewno smile
                              • p.a.d.a.l.c.o.w.a z hameryki wójcio "dobra rada" doradził... 17.02.17, 21:37
                                engine8 napisał(a):
                                > A te >>> sa pomocena by odroznic stare od nowego....
                                ----
                                A ja odróżniam stare od nowego w ten sposób, że zanim odpiszę, to najpierw wkliknę trzy zwane myślniki, a następnie enter i dopiero odpisuję. Znaczki ">>>>" rozbijają tekst i wydłużają wpisy, najogólniej mówiąc -> robią bałagan graficzny. Więc zostanę przy swojej metodzie, którą tylko na ten moment zarzuciłam i - jak widzisz, wpisuję się "pomiędzy".
                                ---
                                A 14 lat to jest nowicuszka... co pwiesz na 25 lat? ha?
                                ---
                                pogratuluję - ale nie licytowałam się. Zwróciłam tylko uwagę, że będąc długo na forach coś już wiem o naciskaniu guziczków, w czym mnie mądrze pouczałeś.
                                ---
                                > A Trumpka pozdrawiam codziennie bo bardzo mi sie podoba jak trzesie tym starym
                                > drzewem i pruchno sie sypie dookola... Jeszcze troche poczekmay i moze zaczna
                                > smieci zamiatac. Drzerwko bedzie radzsze ale czysciutkie i zdrowsze na pewno :
                                > )
                                ----
                                "gratuluję" gustu politycznego. Naśladuj go więc choć trochę. Idoli należy starać się naśladować.
                                Zmień przynajmniej P.T. żonę na młodą.
                                I to nie tylko jeden raz.
                                A żebyś mógł to zrealizować - to życzę Ci niniejszym STO(+20 ) LAT - życzenia znajdziesz na YT,
                                wpisując - jak następuje:
                                " Rejs/stolot"
                  • engine8 Re: Number 45 17.02.17, 02:27
                    Nie pomyslales ze dzieci to inwestycja?
                    • filip505 Re: Number 45 17.02.17, 04:50
                      ......nie robilem dzieci z mysla o sprzedaniu,zyskach,........ani zeby mnie
                      utrzymywali na starosc,wiec z biznesowego punktu widzenia NIE,
                      ale rodzine uwazam za ogromna wartosc,wiec z rodzinnego punku
                      widzenia TAK,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka