filomena1 Wizytowka 12.04.05, 13:47 Filomena- to stad , ze kocham ludzi i wierze w ludzi, w czlowieka, jego czlowieczenstwo, inaczej mowiac humanizm... moj "rodowod" jest bardzo skaplikowany. Urodzilam sie w Bielsku, bo przypadkiem mieszkali tam moi dziadkowie i siostra Taty.. Rodzice mieszkali tez przypadkiem w innym miescie na Slasku, choc ze slaskiem nie laczyly ich zadne zwiazki. Nie jestem slazaczka , ale tam sie wychowalam i odbylam cala edukacje.Lubie slazakow. Tych prawdziwych. Czuje sie tez swiazana z Beskidami i ziemia krakowska. Od dwudziestu blisko czterech lat zyje poza Polska. Pisze , zyje, bo wyjechalam na wakacje i wlasciwie od tamtej pory ciagle jestem na wakacjach. W Europie. pozdrawiam.Fil. PS: cos jeszcze powinnam powedziec? Odpowiedz Link
takanietaka Re: Wizytowka 12.04.05, 14:05 Filomeno,chyba obyczaj jest taki ze kazdy pisze co chce ...i ile chce Ja na przykład ,chociaz niczego nie ukrywam ,i raczej jestem niezła gaduła to nie umiałam sie poddac zrobieniu takiej oficjalnej "wizytówki",bo by mi to przypominało jakies "zapisywanie sie " do jakiejś oragnizacji ,a tego nie znoszę.Ale jak trzeba ,i co trzeba (i nie trzeba!!) ujawniam,i to zgodnie z prawdą.Więc rób co chcesz!(Ojej nie wiem czy to tez zdanie naszej szanownej adminki-demokratycznie wybranej!)A tak ,przy okazji ..poniewaz kłamstwo w internecie jest dozwolone (no bo i jak by kto to wszystko posprawdzał?)i pewnie sie zdarza..ale i kara za to bywa!!-jak ktos przedstawi siebie jako cudowna bogata milionerke ,artystke i intelektualistke,mieszkajaca z cudownym mężem na najlepszej ulicy Paryza (nie mielismy jeszcze takiego przypadku ale teoretycznie....)...to niech będzie pewien ze napewno zupełnym ,absolutnie nieprzewidzianym przypadkiem ,jak to w zyciu bywa...kuzynka ,naszej przyjaciólki szkolnej ,co to mieszka..i przypadkiem zna..a ten ktos.......pracuje razem no i własnie...i zaraz sie wszystko wyda! No i wtedy własnie jest ta kara-ktos musi zrezygnowac pełen wstydu z naszego cudownego forum pięćdziesięciolatków!Tak?? Odpowiedz Link
filomena1 Wizytowka i Ciuciubabka 12.04.05, 14:12 Takanietaka, jeszcze raz dziekuje za ten podarunek nitki, masz racje. Wiele zdarza sie postaci stowrzonych , takich "wirtualnych, wyimaginowanych, gra ktos np. zakonnice na jakim forum i pisze jako przeorsza. Czemu nie. Fakt internet dzieki anonimowosci daje niesamowite mozliwosci bawienia sie w ciuciubabke. Totez moja pseudo wuzytowka, jak zauwazylas nie napisalam nic o sobie, a jedynie skad jestem, skad moje korzenie, nie piszac nawet z jakiego kraju stukam. A to wlasnie dlatego, ze z tak rzadkiego, ze zaraz by sie wydalo. o wiele szybciej, niz po tych moich korzeniach, o ktorych wie bardzo waskie grono. pozdrawiam Filomena. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Wizytowka i Ciuciubabka 12.04.05, 14:32 No własnie ..w Realu tyle musimy,powinnismy..itd...ze tutaj robimy to co MY chcemy!I nie dajemy sie zbić z pantałyku.Oczywiście wiesz, że teraz wszystkie umieramy z ciekawości co to też za kraj ..taki dziwny.....i bedziemy robic wszystkie podchody.......3msie więc!!! Odpowiedz Link
danurn Re: Wizytowka i Ciuciubabka 13.04.05, 11:34 Bawić się w ciuciubabkę można, tylko po co? Twoja prezentacja jest dla mnie zbyt enigmatyczna - czy ma jakiś sens? To wydaje mi się normalne, żeby prowadzić z kims rozmowy trzeba go choć trochę poznać. Twoja prezentacja tego nie daje. Pozdrawiam danurn Odpowiedz Link
filomena1 Re: Wizytowka i Ciuciubabka 13.04.05, 11:40 Danurn, fakt , enigmatyczna, reszta wyjdzie z tego o czym i jak bede pisala, nie chce uprzedzac. Lat ile mam wiadomo, meza mam rowniez od poczatku tego samego, dzieci juz tylko w weekendy, uwielbiam stukac w klawisze, zeby nie powiedziec , ze cierpie na grafomanie i gadulstwo wrodzone. Fil. Odpowiedz Link
filomena1 Danurn :a propos Ciuciubabka 13.04.05, 11:44 z Ciuicubabak to nie zrozumialas, chodzilo o to, ze w sieci pojawiaja sie postacie abstrakcyjne, wirtualne, sworzone dla zabawy w ciuicubabke, jak mowilam ktos pisze jako np. zakonnica, albo jakas inna postac oryginalna, zgrywa sie i odgrywa przed nami jakas role, a my siedzac z drugiej strony ekranu mamy niejako oczy przesloniet przepska internetowej anonimowsci. Tak to te ciuciubabke rozumiem. Pozdrowiam. Fil. PS. Ja tez jestem tu nowa , od kilku dni zaledwie..... Odpowiedz Link
danurn Re: Danurn :a propos Ciuciubabka 13.04.05, 13:38 nie wiem po co ta zabawa z ciuciubabką, przecież mamy swoje lata i coraz rzadziej głupoty w głowie, nie wiem ile masz lat, bo skąd? Do wczoraj sądziłam i mówiłam to synowi,który mnie wprowadzał w internet, że mi nie grozi uzależnienie, ponieważ dużo czytam książek i prasy, ale po wczorajszym czacie i dzisiejszym nie jestem tego tak kategorycznie pewna. JA też mam od 35 lat tego samego męża, i też jestem ciągle nie wygadana - mój mąż jeszcze pracuje i jest raczej mało gadatliwy typowy introwertyk, ja wprost przeciwnie, co nieszczególnioe w sobie akceptuję. Napisz jednak coś więcej o sobie, trudno tak rozmawiać z cłkiem nieznajomą. pozdrawiam danurn Odpowiedz Link
takanietaka Re: Danurn :a propos Ciuciubabka 14.04.05, 12:00 A mnie jest miło rozmawiać z nieznajoma ..bo jest mi wszystko jedno czy ona ma dzieci, męża ,samochód i gdzie mieszka (przeciez wokół mam pełno takich ..i nic z tego nie wynika ..ze maja dzieci męza..itd)Dla mnie jest ważne czy zasmiejemy sie z tego samego dowcipu ,czy lubimy te sama muzyke dopiero wtedy poczuje ze mam z kims cos wspólnego i ze go lubie ..I gdy przeczytam wieloodcinkowa opowieśc o jamniczku Natli , to czuje głeboka wspólnote odczuwania swiata,zwierząt....i wszystko mi jedno czy Ona ma dzieci czy nie ma, bo to nie ma zadnego znaczeni dla mojej sympatii i zainteresowania. Mysle ze świat w którym jesteśmy żona,matka ,pracownikiem mozna czasami zostawic poza internetem ..a tutaj byc tylko "sobą" bez ról społecznych. Odpowiedz Link
danurn Re: Danurn :a propos Ciuciubabka 14.04.05, 12:47 To wszystko prawda, ale dla mnie nasze rozmowy, nie znając się, przypominają rozmowy w pociągu, takie ple, ple, ple, płytkość i powierzchowność. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Danurn :a propos Ciuciubabka 14.04.05, 13:03 PRZECIEŻ TO OD CIEBIE ZALEZY o czym rozmawiasz!O dzieciach tez bywa ple ple. Odpowiedz Link
tesunia Re: Danurn :a propos Ciuciubabka 14.04.05, 13:04 danurn napisała: > To wszystko prawda, ale dla mnie nasze rozmowy, nie znając się, przypominają > rozmowy w pociągu, takie ple, ple, ple, płytkość i powierzchowność. a mi sie wydaje, ze stopniowa znajosmosc drugiej osoby, lepiej nam odzwierciedla ja,niz taka od razu pelna prezentacja gdzie kompaktowe informacje ,moga sie "po drodze gdzies zagubic" Odpowiedz Link
regine Re: Danurn :a propos Ciuciubabka 24.04.05, 18:27 Jak przybyłam na to forum,też myślałam :ple,ple Ale nie zapomnę,tych chwil ,gdy poznałam większość Bywalców bardziej.To nie jest tak jak myślisz. To mylące pozory.Bądz z nami ,poznasz ocenisz, To nie jest przedział w jakimś pociągu ,który jedzie donikąd. Zdanie takie mam,bywając tu już trochę... A ile pomocy,radości zaznałam... To wiem tylko ja .I bardzo to sobie cenię. Nie widząc, ani znając osoby z ,którymi Lub do których piszę. DZIĘKUJĘ IM ZA TO STOKROTNIE!!!! Odpowiedz Link
hania48 Re: Danurn :a propos Ciuciubabka 14.04.05, 13:02 Takanietaka! - w pełni się z Tobą zgadzam! Ja już dawno wyrosłam z udawania kogoś innego, a jeżeli chodzi o współodczuwanie treści poważnych i odbioru żartów - to zachwycona jestem nie tylko tekstami Natli i innych na wątku "Nasze zwierzęta", ale również Twoimi, na wątku "Czasami nienawidzę mojego komputera" (paroma innymi też). Cenię ludzi, którzy potrafią żartować na swój własny temat. Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 12.04.05, 17:59 Reginko, Maleństwo podbiło wątek do góry, aby Filomena i inni się mogli "zarejestrować". Przy okazji chciałabym powiedziedzieć, żeby się to Wam nie kojarzyło z podpisywaniem jakiejś listy. Myślę, że to jedyny sposób, abyśmy się nie pogubili. Kto jest kim. Zawsze tu można sprawdzić, a nie szukać po setkach już watków. Jest nas coraz więcej, niektórzy znikaja na dłużej, potem wracają i.... Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 15:03 Już wiemy, że jesteś z Tarnowa, że nas czytasz, ale moze coś więcej o sobie napiszesz? Odpowiedz Link
w5w7 Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 15:14 Jasne ze napisze Nie mam wprawdzie 50-tki jeszcze (48 ), ale to niewielka roznica. A do 50-tki zaczynam sie psychicznie przygotowywac. Jakos narazie mnie dobija sama mysl o tej liczbie.Ale to chyba wina wariujacych hormonow raczej niz braku optymizmu. Jedno dziecko zalozylo wlasne gniazdko, drugie pewnie tez za czas jakis..troche mi smutno czasami na mysl o pustych czterech scianach. Szukam nowych kontaktow, milych znajomych, a ze net lubie to szukam i tu. Milo mi do Was dolaczyc)) Pozdrawiam Wanda Odpowiedz Link
maladanka Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 15:36 Witam - podobno blisko mnie mieszkasz? W Tarnowie? Byłam tam 30.04.-na wystawie w Rynku i w Muzeum Regionalnym. A co do wieku - to jest tylko dla urzędników - reszta wg własnego uznania. I są dni,że skacze na skakance w wnuczką koleżanki, a wczoraj leżałam jak babulina. Poszukaj wątku o liliowym kapeluszu - to jet to, a ja lece do patelni bo siwy dym! Odpowiedz Link
w5w7 Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 15:38 To gdzie Ty mieszkasz, ze ja blisko? Tez lece do kuchni, wpadam tu z doskoku. Dziecko prace skonczylo i zaraz wroci. Tez musze pilnowac..bo jak juz bedzie siwy dym..to po obiedzie Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 16:26 Wando!!! ,Witaj,miło,że jesteś!!! A jak wpadłaś,poczytałaś ,to przyłączaj do nas )) Jest nas tu trochę,plotkujemy na wszystkie tamaty, Więc do pracy,zachęcamy!!! A wiek?Towarzystwo wiekowo różne -przed i po 50... Przechodząc 50 -nawet nie miałam czasu pomyśleć,że już jest i już po, bo nie warto -ważny wiek ,to taki jak się czujemy... Tak jak Danusia napisała "dziś skaczemy ,jutro leżymy" Ale w sercach mamy MAJ!!! Odpowiedz Link
tofika Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 18:53 WANDO)) Jako niedawno "zajestrowana "w tym oto Gronie przemilych ,jakze zacnych i frywolnych forumowiczow , witam CIE i bbbbbb sie ciesze, ze tuz za mna juz ktos znow jest i wierze ze jeszcze nie jedna osoba tu sie pojawi . Powodzenia wsrod nas))Tofika Odpowiedz Link
maladanka Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 19:43 Tofiko - frywolnych???A skąd takie przypuszczenie? Toć powaga i rozwaga z naszych poważnych ócz bije! Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 20:26 Wycofać????????????????????)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Gdyby nie te frywolność, to nie byłoby forum......no nie???????? ))) Odpowiedz Link
w5w7 Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 20:38 Dzieki kobietki za mile przyjecie) Widze, ze dobrze trafilam. Poczucie humoru, luz..no i troche frywolnosci tez lubie. Wanda Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 20:44 Tylko wino pokazać i co tu ,dziś się dzieje !!! Gawiarenka na pogaduch -dziewczyny!!! Danusiu !!!Szybko zaczop tą beczułkę!!! Rany co sobie Wanda o nas pomyśli??? Adminko ,kto tu pilnuje porządku??? Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 21:13 Nikt oczywiscie nie pilnuje porządku, bo przy Was to jest niemożliwe....Syzyf by padł )))) A poza tym chciałabym , żeby do Gawiarenki zaglądnęła Toskania, może na wszelki wypadek nie czopuj tej beczki, jej się przyda..... Odpowiedz Link
w5w7 Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 28.05.05, 08:55 Regine...nic zlego sobie nie pomysle, tylko do Was dolacze)))) Pozdrawiam porannie i upalnie. Odpowiedz Link
zlapalamoddech Skad przybywamy 11.06.05, 19:35 Przeczytałam cały wątek. Trochę ciężko przez to przebrnąć. Rejestruję się Jestem młodą Singielką ale w dowodzie pisze, że piędziesięciokilkuletnią. Mieszkam w Krakowie. Klikam na forum 40-50-latkowie Kraków. W Krakowie jest trochę mało 40-50 latków, więc odwiedzam Wasze zaprzyjaźnione forum. Podczytywałam Was, ale nie miałam śmiałości się odezwać. Odpowiedz Link
bradz Re: Skad przybywamy 11.06.05, 19:42 Z Krakowa. Z urodzenie zakopanka. Miłosniczka nart, gór, Chorwacji, życia z miłością i pasją. Mam sporo przyjaciól w Krakowie i Warszawie. Pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link
maladanka Re: Skad przybywamy 11.06.05, 19:56 witamy witamy! góry to Natla, Skrzydlate i ja i narty też ja, a pasja życia to wszyscy na forum - dobrze trafiłaś i Ty i Złapałamoddech Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 11.06.05, 20:20 Witam Was Dziewczyny ......OFICJALNIE )))) Jak macie czas, to poczytajcie nas. Lektura przednia i odpowiednia ))) To już wiecie co Was tu może jeszcze spotkać. ))))) Odpowiedz Link
takanietaka Re: Skad przybywamy 11.06.05, 20:25 witaj Bradz!Ja też jestem miłosniczka Bałkanów! Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy 11.06.05, 20:34 Przyłączam się do powitań)) Bardzo miło,że jesteście z nami!!! Odpowiedz Link
zlapalamoddech Re: Skad przybywamy 11.06.05, 21:09 Kłaniam się Wszystkim i dziękuję za miłe przyjęcie. Odpowiedz Link
ligia12 Re: Skad przybywamy 11.06.05, 21:15 Gratuluję!!! Bardzo sympatyczne jest Wasze Forum. Pozdrawiam! ligia Odpowiedz Link
tesunia Re: Skad przybywamy /zlapalamoddech 11.06.05, 20:25 cieszymy sie z Twej odwagi, pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy - Wanda w5w7 27.05.05, 21:10 A w ogóle to Was przepraszam za początek dzisiejszej dyskusji w nietypowym miejscu. Potem sama szukałam.))) To był kiks. Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 12.04.05, 18:04 Filomeno, nie bądź taka, bo nas ciekawość zeżre i nie będziesz miała z kim się pokłócić))))))))) Podany przez Ciebie życiorys mogę podłączyć pod kilka znajomych osób, więc nie zdradzisz się podając karaj, w którym żyjesz obecnie. A co z nostalgią? Jest chyba nawet taki wątek u nas. Spróbuję go znaleźć i wyciągnąć z piwnicy. )) A może ktoś mi pomoże? Może jakieś Ociupiństwo? Odpowiedz Link
danurn e: Przedstawiam się 13.04.05, 00:05 Witajcie, jak napisałam na pierwszej stronie, to mój pierwszy dzień aktywny na forum i trzeci wpis / nick?/ na forum dzisiaj. Mam 57 lat i pochodzę z Wrocławia, obecnie od 5 lat mieszkam w małym miasteczku oddalonym ok 30 km od W- wia. Od kilku lat na emeryturze. Komputer mam od 3.stycznia tego roku, choć dużo wcześniej od 1993 roku korzystałam z niego w pracy zawodowej. Mam szczęśliwe życie rodzinne / mieszkamy sami z mężem w dużym domu przy lesie w malowniczym miasteczku / przed wojna było uzdrowiskiem/ , dwóch dorosłych synów, dwie synowe, 12-letnią wnuczkę i 4- miesięcznego wnuka. Dzieci mieszkają we Wrocławiu. Zainteresowania; turystyka caravaningowa, muzyka operowa, polityka/biernie/ , turystyka rowerowa/ niestety rzadko/, lubię życie towarzyskie, kilka lat temu zrobiłam prawo jazdy. Wiek mi wcale nie przeszkadza a czuję się zawsze młodsza o circa 10 lat. Sielanka? Ale czasami czuję się samotna i brak mi kontaktu z drugim człowiekiem. Zapomniałam dodać, że ćwiczę w domowej siłowni/ nieregularnie/, To na razie wszystko co chcę powiedzieć o sobie. Nie znam obowiązujących standardów na tej stronie. Dziękuję za serdeczne powitanie na forum. Odpowiedz Link
danurn e: Przedstawiam się 13.04.05, 00:07 Witajcie, jak napisałam na pierwszej stronie, to mój pierwszy dzień aktywny na forum i trzeci wpis / post?/ na forum dzisiaj. Mam 57 lat i pochodzę z Wrocławia, obecnie od 5 lat mieszkam w małym miasteczku oddalonym ok 30 km od W- wia. Od kilku lat na emeryturze. Komputer mam od 3.stycznia tego roku, choć dużo wcześniej od 1993 roku korzystałam z niego w pracy zawodowej. Mam szczęśliwe życie rodzinne / mieszkamy sami z mężem w dużym domu przy lesie w malowniczym miasteczku / przed wojna było uzdrowiskiem/ , dwóch dorosłych synów, dwie synowe, 12-letnią wnuczkę i 4- miesięcznego wnuka. Dzieci mieszkają we Wrocławiu. Zainteresowania; turystyka caravaningowa, muzyka operowa, polityka/biernie/ , turystyka rowerowa/ niestety rzadko/, lubię życie towarzyskie, kilka lat temu zrobiłam prawo jazdy. Wiek mi wcale nie przeszkadza a czuję się zawsze młodsza o circa 10 lat. Sielanka? Ale czasami czuję się samotna i brak mi kontaktu z drugim człowiekiem. Zapomniałam dodać, że ćwiczę w domowej siłowni/ nieregularnie/, To na razie wszystko co chcę powiedzieć o sobie. Nie znam obowiązujących standardów na tej stronie. Dziękuję za serdeczne powitanie na forum. Odpowiedz Link
maladanka Re: e: Przedstawiam się 13.04.05, 08:38 No to mamy 3 wrocławiankę! Ja z urodzenia - ale wyjechałam, jednak wracam 2-3 razy w roku.Fanka też wrocławianka - czuję,że nastepny zlot sie szykuje Odpowiedz Link
tesunia Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 09:42 o! to milo powitac dolnoslazaczke, jak bede do kraju jechac mozemy sie gdziesik spotkac i wychleptac garnuszeczek kawci gdzies.) pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
danurn Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 11:17 Witam dzisiaj i dziękuję za odzew Tesuni i Maladance, chętnie się spotkam przy okazji Waszej bytności przejazdem w okolicy. Oczekuję jednak z Waszej strony również krótkiej prezentacji. Może indywidualnie do mnie? Ciąg dalszy prezentacji z mojej strony; mam psa i kota oraz na dniach kupuję samochód, by zacząć sama jeździć. Czyli widzicie, że wiek mnie w żaden sposób nie ogranicza póki co. Nie uczesticzyłam wcześniej w dyskusjach na forach internetowych gdyż odstręcza mnie język młodszych internautów oraz błędy ortograficzne, agresja i ich skrajne poglądy, brak życzliwości dla drugiego człowieka, czyli dobrze,że jest to forum wiekowe, tutaj tego nie ma, ono ma sens. Odpowiedz Link
krista57 Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 15:54 witaj! ostatnio Tu prawie nie bywam,poniewaz ogarnęła mnie NIEMOC. Sprowokowałas mnie ! chcesz sama jezdzic ! super ! ja prawo jazdy zrobiłam w wieku 40 lat z przymusu,poniewaz nie miałam innego srodka lokomocji aby dojeżdżac do pracy,obecnie na tzw czesniejszej emeryturze prawie do auta nie wsiadam.Życzę odwagi. Aby chociaz niektore z nas poznac odszukaj "Spotkanie w Krakowie ",spotkałyśmy sie we cztery ,nie doznałysmy zadnych rozczarowań. Milego "klachania " Odpowiedz Link
tesunia Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 16:20 krista57 napisała: > witaj! ostatnio Tu prawie nie bywam,poniewaz ogarnęła mnie NIEMOC. > Sprowokowałas mnie ! chcesz sama jezdzic ! super ! ja prawo jazdy zrobiłam w > wieku 40 lat z przymusu,poniewaz nie miałam innego srodka lokomocji aby > dojeżdżac do pracy,obecnie na tzw czesniejszej emeryturze prawie do auta nie > wsiadam.Życzę odwagi. > Aby chociaz niektore z nas poznac odszukaj "Spotkanie w Krakowie ",spotkałyśmy > sie we cztery ,nie doznałysmy zadnych rozczarowań. > Milego "klachania " no a czemu krista boi sie kierownicy ?? wsiadac i podbijac swiat za kolkiem, tym bardziej,ze masz tyle wolnego czasu teraz, Odpowiedz Link
tesunia Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 16:31 krista57 napisała: > No cos Ty Tesuniu a co ?? niechcesz jezdzic autkiem ?? ) Odpowiedz Link
krista57 Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 16:32 tO chyba prawda,ze boje sie kierownicy,nigdy nie czułam sie bezpiecznie bo chyba zbyt póżno zaczęłam prowadzic i gdyby nie MUS nigdy bym nie prowadziła auta.Teraz mam ten luksus,ze nic nie muszę. Wszędzie dojechać moge inaczej. Jak trzeba to mam prywatnego kierowcę. Zreszta nastawiona jestem na własne nogi i rower,bezpieczniej i zdrowo. Odpowiedz Link
tesunia Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 16:46 krista57 napisała: > tO chyba prawda,ze boje sie kierownicy,nigdy nie czułam sie bezpiecznie > bo chyba zbyt póżno zaczęłam prowadzic i gdyby nie MUS nigdy bym nie prowadziła > > auta.Teraz mam ten luksus,ze nic nie muszę. > Wszędzie dojechać moge inaczej. Jak trzeba to mam prywatnego kierowcę. > Zreszta nastawiona jestem na własne nogi i rower,bezpieczniej i zdrowo. moze poniekad rozumie Cie, tez na poczatku,moze nie to ze sie balam,ale nie lubialam 4 kolek, slubne postawilo mnie przed faktem dokonanym, w moje urodziny zapisujac mnie na kues i wreczajac wpisowe papiery poszlam ,zrobilam,i teraz juz po wielu latach zaczyna mi sie podobac jezdzenie,tu bez "kierownicy" ani rusz) moja siostra mieszka w centrum, zadowolona i ma podobne podejscie jak TY,ze nozki i rower dla zdrowia) Odpowiedz Link
danurn Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 18:02 Ja też mam własne nogi i własnego kierowcę, ale mieszkam w małym miasteczku bez autobusów i tramwajów, wię chyba też muszę. Gdybym musiała to pewnie szybciej bym sama prowadziła. A Tesunia nie robi błędów, naprawdę ja na tak długi czas poza krajem to bardzo dobrze. Nie zamierzasz wracać? Odpowiedz Link
tesunia Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 18:41 danurn napisała: > Ja też mam własne nogi i własnego kierowcę, ale mieszkam w małym miasteczku bez > > autobusów i tramwajów, wię chyba też muszę. Gdybym musiała to pewnie szybciej > bym sama prowadziła. A Tesunia nie robi błędów, naprawdę ja na tak długi czas > poza krajem to bardzo dobrze. Nie zamierzasz wracać? oj ! dziekuje,ze niezauwazylas jeszcze mych bledow) hmmmm.....na razie myslimy nad tym) ja osobiscie,dopiero teraz zaczynam dostrzegac czar 4 kolek, i sobie mysle,ze zaczne jezdzic sobie) tez tu mieszkam w malym "miasteczku", komunikacja mejska jest ,nawet dogodna, a le jak przypomne sobie jak radzilam sobie z zakupami uprzednio, to sie podziwiam sama, z torbami objuczina po pracy tluklam sie autobusem do domu, najgorzej bylo latem,gdzie niektorzy bali sie wody i mydla, i trzeba bylo znosci "odory"( Odpowiedz Link
danurn Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 22:11 No nie , ja zakupów nie robię na codzień, mój mąż dzwoni przed trzecią i mu dyktuję co ma kupować, a duże zakupy we Wrocławiu co jakiś czas. Mój mąż też sam prasuje sobie spodnie, to też nas łączy/to do Tesuni/ Pytam o powrót, bo na naszym osiedlu małym są dwa domy ludzi mieszkających jeszcze w Szwajcarii i jeden w Norwegii, wszyscy z tego co wiem wracają. danurn Odpowiedz Link
tesunia Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 16:18 danurn napisała: > Witam dzisiaj i dziękuję za odzew Tesuni i Maladance, chętnie się spotkam przy > okazji Waszej bytności przejazdem w okolicy. Oczekuję jednak z Waszej strony > również krótkiej prezentacji. Może indywidualnie do mnie? Ciąg dalszy > prezentacji z mojej strony; mam psa i kota oraz na dniach kupuję samochód, by > zacząć sama jeździć. Czyli widzicie, że wiek mnie w żaden sposób nie ogranicza > póki co. Nie uczesticzyłam wcześniej w dyskusjach na forach internetowych gdyż > > odstręcza mnie język młodszych internautów oraz błędy ortograficzne, agresja i > ich skrajne poglądy, brak życzliwości dla drugiego człowieka, czyli dobrze,że > jest to forum wiekowe, tutaj tego nie ma, ono ma sens. a witaj....jak bede jechac do kraju dam znac i sie zmowimy ) chcialas oddzielnej prezentacji ?? juz w tym watku na poczatku niektore z nas sei zaprezentowaly, ale moge sie przedstawic dla Ciebie specyjalnie) w 1976 przyjechalam do szwecji z cala rodzinka, praca,zdobywanie sztuki umiejetnosci poslugiwania sie szwedzkim, pozniej marzenia o domku i jego realizacje jednoczesnie z ksztalczeniem dzieciecia,ktore jest juz na swoim i czekamy na jakowes wnuczeta by je rozpieszczac,no coz wiek sam za siebie mowi,choc wcale jeszcze nie czuje tych latek,ociupinke jestem mlodsza od Ciebie.... usch...to tak w skrocie wielkim) zycze powodzenia w zakupie autka i gumowych drzew/szerokich szos i pustych) acha ,no i ja robie bledy ortograficzne, nieraz z lenistwa w szybkim wpisywaniu niechce mi sie sprawdzic poprawnej pisowni,zawsze zganiam to na zadlugie odizolowanie od jezyka polskiego, wiec z gory przepraszam za nie) Odpowiedz Link
fanka8 Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 18:24 Witaj Danurn, jak juz doniosła Maladanka ja jestem wrocławianka. Juz się z M- danusią umówiłysmy wstępnie w maju na duuuuże lody w Galerii Dominikanskiej. Mam nadzieje, że idziesz z nami?? )) Odpowiedz Link
krista57 Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 18:30 Nie zgadzam sie....Dzwoneczek jedzie ze mna nad morze nawdychac sie jodu własnie w maju!!!!Z Wrocławia do Szczecina bliziutko. Odpowiedz Link
fanka8 Re: e: Kristo!! 13.04.05, 18:51 Na cały maj wyjeżdżacie?? Nie bądź taka, wpadnij z nami na lody! No, dobra, moze być w czerwcu, a co Ty na to Maladanko? Odpowiedz Link
krista57 Re: e: Kristo!! 13.04.05, 19:03 Wyjezdzam..... a Dzwoneczka usilnie namawiam....na 7-10 dni,zalezy od pogody i finansow. Marzy mi sie Wrocław...bardzo !!!! We wrzesniu byłam przejazdem/z grupa/ wracając z Pragi,ale przez pół dnia nawet nie zwiedziłam rynku.Teraz wracając z Katowic tez mielismy spędzic dzien we Wrocławiu a przygody z samochodem pognały nas prosto do domu. Mam zaliczoną Panoramę Racławicką i najbardziej chciałabym zobaczyć Aulę Leopoldina na UW-znakomity przykład śląskiej rzeżby barokowej. Moze,kto wie ... Odpowiedz Link
fanka8 Re: e: Kristo!! 13.04.05, 19:15 No to myślę, że się jeszcze zgadamy, zapraszam serdecznie, a morze pozdrówcie, proszę, ode mnie. Uwielbiam morze, ale nie jest mi dane ostatnio tam jeździć ( Odpowiedz Link
danurn Re: e: Kristo!! 13.04.05, 22:15 na koncert do Auli Leopoldina weź ze sobą poduszeczkę, bo bardzo niewygodne ławki Odpowiedz Link
natla Re: e: Kristo!! 13.04.05, 22:25 Danurnko, bardzo proszę uszanować Poduszeczkę, naszą matkę stworzycielkę. ))))))))) (patrz: górny róg pierwszej strony) Odpowiedz Link
danurn Re: e: Kristo!! 13.04.05, 22:29 wiem, wiem aluzja przypadkowa, ale trudno wysiedzieć, a czemu poduszeczka nioe wykazuje aktywności na forum? Odpowiedz Link
danurn Re: e: Przedstawiam się-danurn 13.04.05, 22:04 A ja na to jak na to jak na lato, chętnie pójdę a wami na lody, choć lubię tylko lody robione w domu danurn Odpowiedz Link
fanka8 Re: e: Danurn 13.04.05, 22:14 A ja w ogóle za lodami nie przepadam, ale to nie o to chodzi, prawda? Juz sie ciesze na spotkanie ) Odpowiedz Link
natla Re: e: Danurn 13.04.05, 22:28 Zakładam Wam wątek plotkarski. I proszę tu nie zapisywać stron, bo się pogubimy i będziemy do tego rzucać mięsem szukają informacji o.....X.))) Odpowiedz Link
fanka8 Re: e: Danurn 13.04.05, 22:33 Tak jest pani psor, masz pani rację )) To nie miejsce na pogaduchy... )) Odpowiedz Link
daisy2005 Re: Skad przybywamy 24.04.05, 17:58 A ja jestem z Płocka i własnie skończyłam 50 lat. Może ktoś z Was jest z mojego miasta lub okolic? Cieszę się, że znalazłam Was w internecie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mira21 Re: Skad przybywamy 24.04.05, 19:15 Witaj Daisy! Właśnie dziś miałam być w Płocku, młodziutka koleżanka z pracy właśnie zawarła związek małżeński (w Stanisławówce?, niestety nie pojechałam, atak ciekawa jestem okolic tego miasta. Podobno w promieniu 10 km.jest przepiękna okolica z jeziorami, pagórkami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 25.04.05, 18:33 Posyłam "recepcję" winda do góry dla maruderów. ))) Odpowiedz Link
daisy2005 Re: Skad przybywamy 28.04.05, 18:17 To prawda, okolice są piękne, ale i samo miasto tez. Przyjedz, warto je zobaczyc.Pozdrawiam Cie serdecznie. Odpowiedz Link
senga7 Re: Skad przybywamy 26.04.05, 11:57 a ja kocham Płock.. głównie dlatego ze mam tam przyjaciela..) Odpowiedz Link
senga7 Re: Skad przybywamy 26.04.05, 12:00 a ja jestem z Katowic.. napisałam juz o tym.. i ciesze sie ze poznałam Kla-rę z Krakowa.. kto jeszcze z Katowic?.. Odpowiedz Link
filomena1 katowic Senga 29.04.05, 13:04 mieszkalam w Katowicach chodzilam do szkol i pracowalam kilka lat. To jedno z najbrzydszych miast na swieci jest objetktem moich tesknot. Katowice moja mlodsc! Pozdro.Fil Odpowiedz Link
yoanna Re: Skad przybywamy 29.04.05, 23:28 senga7 napisała: > a ja jestem z Katowic.. >[...] > kto jeszcze z Katowic?.. Stosując miarę Natli czyli "rzut beretem" = 7km jestem od Ciebie o dwa rzuty beretem Pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 27.04.05, 16:33 Podrzucam dla "fruwających" i innych. To jest właśnie RECEPCJA )))) Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Skad przybywamy 29.04.05, 23:21 cześc, jestem z Warszawy, z Sadyby, mam 48 i dwojke starych juz dzieci, i dwa psy, dobre są te psy i kudlate, pozatym wszystko ok i wszyscy zdrowi Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 30.04.05, 22:17 No to witaj jeszcze raz oficjalnie......"nieletnia anielico" ))))) Odpowiedz Link
kla-ra Re: Skad przybywamy 30.04.05, 22:46 Skrzydlate, ja tez witam Cie serdecznie. Wiesz Natla lepiej sie przygotowac,te 2 lata jak z bicza strzelil. Odpowiedz Link
tina50o Re: Skad przybywamy 05.05.05, 21:56 Dziekuje za mile powitanie.Jestem poczatkujaca i probujaca jak ktos napisal ,metoda bledow.Jestem z urodzenia krakowianka.Ponad 20 lat zyje na emigracji niedaleko Polski.Mam wyzsze wyksztalcenie humanistyczne.Dwoje doroslych dzieci. Odpowiedz Link
tesunia Re: Skad przybywamy 05.05.05, 22:01 tina50o napisała: > Dziekuje za mile powitanie.Jestem poczatkujaca i probujaca jak ktos > napisal ,metoda bledow.Jestem z urodzenia krakowianka.Ponad 20 lat zyje na > emigracji niedaleko Polski.Mam wyzsze wyksztalcenie humanistyczne.Dwoje > doroslych dzieci. witaj tino.... milo miec nowa duszke wsrod nas) pomozemy Ci tak jak potrafimy,jak masz jakis problem z poczatkujacymi wpisami) kazd z nas przez to przeszla) pozdrawiam cieplutko) Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 05.05.05, 22:46 No to witam Cię jeszcze raz, oficjalnie. Już jesteś nasza. )))) Jeżeli myślisz, że ja mam dużo więcej pojęcia o tym wszystkim, to........zostań lepiej w nieświadomosci ))))))))) A teraz poproszę do lektury, żebyś nas bliżej poznała. Współczuję, nie nas), ilosci do czytania, ale w koncu jesteś humanistką, to pójdzie Ci to prędko. )))) Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Skad przybywamy 06.05.05, 19:38 co ty, ja pracująca kobieta, nie ma czasu na czytanie, powoli... spoko Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Skad przybywamy 05.05.05, 23:51 moze forum dla 48 latek zaloze, albo dla 48 i pół? he he he ... zbyt detaliczne ))) a nieletnia jestem, zebys wiedziala........ mam male uwstecznienia w osobowosci drobiazg w sumie .... Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 05.05.05, 23:55 no i dobrze, tak trzymaj! Acha, i żadnej konkurencji mi tu proszę nie zakładać. nawet 48 i 3/4+ )))) ( Samarkulo jedna ))))) Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Skad przybywamy 05.05.05, 23:53 skoro teraz jest oficjalnie, to wystapie o legitymecje czlonkowska Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 06.05.05, 12:39 Załatwione. Legitymacja przygotowana, podpisana i do odbioru w zielonej szafce, na 2 półce od góry, obok różowych druczków w wątku "Nie będzie mnie". )))) Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 06.05.05, 20:14 Zara, zara, albo Cię już sklerozja dopadła i nie pamietasz, że fotto przysłałaś, albo masz nie te okulaty )))))))))))))))))))))))) Legitka Odpowiedz Link
alka47 Re: Skad przybywamy 07.05.05, 14:00 Witam wszystkich.Nie wiem,czy do Was pasuję,bo już mam 58 lat. Jestem łodzianką,ale teraz mieszkam pod Warszawą u syna. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Skad przybywamy 07.05.05, 14:05 Alko, jak najbardziej, witam Cię na naszym forum. Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 07.05.05, 14:18 Wiesz co Ci powiem Alka? Pasujesz jak ulał, "cylłaś w "10", a do nas wszyscy pasują ))) Mamy "rozstrzał 40 - 60+, z tego co wiem, ale może nie wszystko wiem. )))) Odpowiedz Link
danurn Re: Skad przybywamy 07.05.05, 22:51 Witam Cie Alko, tylko co z tym 47/ Jak to rozumieć/ Zdecyduj się przecież, albo, albo. Dan Odpowiedz Link
tofika Re: Skad przybywamy 09.05.05, 18:47 ja tez z Wami chce byc::)))), witam wiec wszystkich,czytam to forum ,bo przyciaga mnie chyba , wirtualny magnes; czy jak to nazwac???,pozdrawiam bardzo serdecznie, jak wyzej widac Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 09.05.05, 19:22 Tofiko, dałabym głowę, że już u nas pisywałaś, może tylko się nie "zarejestrowałaś"? Nie to jednak jest ważne, a to, że jesteś z nami.) Więc witam Cię sredecznie i ........................do pracy.)))))) Odpowiedz Link
tesunia Re: Skad przybywamy/ tofiko 10.05.05, 11:02 niewazne czy juz bylas,wazne ,ze jestes teraz i witam w naszym gronie.... czytaj nas i zaczepiaj) pozdrawiam cieplutko) Odpowiedz Link
tofika Re: Skad przybywamy/ tofiko 10.05.05, 12:05 Natla,Tesuniuojejku.. zagladam ,, niesamowicie pozytywne uczucie ,jestem juz powitana??Ogromne dzieki... Natla , wlasnie ,tak czytajac tu i tam ..znalazlam "Skad przybywamy", czytalam o wszystkichi czasem w wielkiej niesmialosci mej wpisalam pare slow Tak troszke o sobie napisze .. Mieszkam w miasteczku na pojezierzu mazurskim-Bartoszyce, zawodowo zajmowalam naucz i wych dzieci ,teraz juz 4 r jestem na emeryturze, jestem bogata maciezynsko --jest ok .. juz mi umkneli z domu ..tym i owym interesujetroszke dominuje slomiany zapal.."ale nie ma tego zlego co -by na dobre nie wyszlo "nie oczekuje na bbbbb wiele ...z kazdej chwili sie ciesze,wiec chwytam pogode ducha )))--dziwne lwica??51o730..troszke tych latek nazbieralo mi sie.. Pozdrawiam Wszystkich bardzo czule ..bardzo )) Odpowiedz Link
leontynia Re: Skad przybywamy/ tofiko 10.05.05, 12:14 Witam Cie tofiko milo)) hmm...jest nas juz dwie/ja tez lwica/ Odpowiedz Link
ligia12 Re: Skad przybywamy 11.06.05, 21:16 Przepraszam! zapomniałam dodać,że przybywam z Krakowa Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 11.06.05, 21:34 Witaj u nas. I tak się zacieśnia przyjaźń......forum A z fotum B ))) Do tego "posprzątałaś" po Alutce )))))))))))))(czli nie trzeba Cię było szukać po całym watku. )))))))))))) Odpowiedz Link
ligia12 Re: Skad przybywamy 11.06.05, 21:41 Tak powinno byś,żadnej konkurencji miedzy forum A i B Odpowiedz Link
zlapalamoddech Re: Skad przybywamy 11.06.05, 21:51 Nie wiedziałam, że nabałaganiłam i trzeba było po mnie posprzątać. Ja mam ustawienie "sortuj od najnowszego" i dzięki temu nie muszę szukać gałązek w drzewkach. Muszę poszukać gdzie wpisało mi się w drzewko. Te długie kilkusetne wątki są nieprzyjazne dla takiej początkującej forumowiczki jak ja. Na innych forach po osiągnięciu przez wątek 100 wpisów, zakładany jest następny wątek o tej samej nazwie z dopiskiem ciąg dalszy, lub część 2. Odpowiedz Link
teresia50l Re: Skad przybywamy ciechanów 16.06.05, 19:49 kla-ra napisała: > Witam serdecznie, > moja 50-tka tuz,tuz,pierwsza dekada skorpiona i odziwo wcale mnie to nie > przeraza. > Proponuje tu wpisywac miejsca naszego zamieszkania.Dzieki temu lepiej sie > poznamy,a moze tez nawiazemy ze soba przyjaznie,kto wie. > Rozpoczynam > Klara-Krakow Odpowiedz Link
wiktoria53 Teresia witaj 16.06.05, 20:00 i pomóż nam tworzyć i rozwijać to nasze fajne forum.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy...spod stolicy.... 16.06.05, 20:01 Rzut beretem od Warszawy,około 8-10km.Mazowsze. Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy ciechanów 16.06.05, 21:37 Teresko, wiemy, że jesteć z Ciechanowa, że chyba masz to samo do powiedzenia co Klara................ale może coś wiecej o sobie jeszcze napiszesz...))) Odpowiedz Link
tesunia Re: Skad przybywamy ciechanów 16.06.05, 21:53 a my sie juz niekTore "zareistrowaly") teresia pozdrawiam cieplutko ze skandynawi.... Odpowiedz Link
tofika Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 17.06.05, 10:02 Nie zapomina sie milych powitan , wiec za jednym kliknieciem Witam!!!!!! Ligie12,Zlapalamoddech i Teresie.... (lepiej pozniej niz wcale--tak tak pozdrawiam Odpowiedz Link
bubliczka Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 17.06.05, 18:16 Polska centralna - rodowod zwiazany z kilkoma duzymi i malymi miastami. Ca 15 ostatnich lat w Nadrenii. Kura domowa. Kocham kreatywnie, lekko i fantazyjnie gotowac. Nieustannie i niespokojnie szukam patentu na spelnienie sie i trace powoli nadzieje. Wiek doskonale przystajacy do tego milego Forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 17.06.05, 19:37 Cieszę sie Bubliczko, że jesteś z nami.Jak sie zorientowałam, chyba potrafisz być tak rozgadana jak my )))))))))))))) Gotowanie???? Super, dawaj przepisy, mamy kilka wątków na ten temat. Jeżeli o mnie chodzi to poproszę przepisy na max. 15 min i oczywiście pyszne i nietuczące.)))))))))) Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 17.06.05, 19:41 A próbowałaś sztuki piekne? Turystykę? A przy Twoich umiejętności i zapaleniu do gotowania - mała restauracyjka? Mielibyśmy gdzie przyjeżdżać ))) Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 17.06.05, 21:00 Witaj Bubliczko,wśród nas )) Miło,że jesteś!!! No i do tego,gotujesz...pisz co i jak... Może wypróbujemy??? Odpowiedz Link
bubliczka Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 18.06.05, 19:28 Ja nie lubie duzych ilosci wytwarzac - tak najlepiej cos milego dla dwojga,no czworga maksymalnie. Chcecie cos truskawkowo-rabarbarowego? Wiec na osobe 1 badyl rabarbaru plus ok 10-15dkg truskawek, slodzik w plynie, cukier waniliowy. Rabarbar kroimy w male kawalki plus lyzke wody na badyl gotowac ca 5 minut, dodac slodzik, wanilie, mozna cynamon i mielone gozdziki - jak sie lubi. Truskawki sprawione higieniczne - patrz umyte i odszypulkowane kroje w gruba kostke i dodaje do ugotowanego rabarbaru. Mozna zmieszac z ugotowanym makaronem, mozna posypac cornfleksami i pistacjami, mozna dodac pokruszone herbatniki i listek miety. Zalezy co sie lubi, co sie ma. Ja jadam z bardzo gesto ugotowana manna, wtedy mam wapn, ktory neutralizuje rabarbar. Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 18.06.05, 19:40 Jednym słowem wkupujesz sie pysznościami, rozumiem. Bardzo ładnie i dziękujemy. Następne pyszności na wątku kulinarmym poproszę. )) Wrzucę go do góry. Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 19.06.05, 21:57 Pojawiła się u nas,nowa pani-Mira21,początkowo pomyliłam z mirą 54...Przepraszam Mireczko)))Może niech coś napisze o sobie tutaj???? Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 19.06.05, 22:03 Mira 21 jest dawno nasza, tylko rzadziej pisze, więc Ci nie utkwiła.....zajrzyj na gg lub na gazetową pocztę Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 21.06.05, 23:12 Podrzucam Dla Nowych -Przybywających!!! Proszę napisz Bazylio,coś o sobie,poczytaj o nas)) Odpowiedz Link
mira21 Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 21.06.05, 23:25 Dobry Wieczór! Za 45 minut nowy dzień! Jesteście Wszyscy na tym forum Wspaniali! Rzadko piszę, gdyż ledwie w pośpiechu zdołam się orientować "co w trawie piszczy" - tak mało mam wolnego czasu, ale bardzo lubię wpadać, podczytać, choć przyznaję, wybiórczo. Otóż znamy się od dawna. Ośmielę się przypomnieć, że już całkiem dawno chciałam przyłączyć się do zlotu 50+, proponowałam W-wę, Klub Księgarza. W ostatnich rozważaniach był Toruń - cudne miasto. Dzięki forumowym rozmowom poznałam osobiście Mirę 54 i Jej wspaniałych śpiewających Przyjaciół. Ja też jestem zdania, że Tu, właśnie tu, można poczuć się okey, spotkać ciekawe propozycje, skorzystać z rady, przepisu, etc,itd., itp. Wszystkich serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 21.06.05, 23:35 Ha, widzisz?? Ja Cię zapamiętałam ))))) Dawaj częsciej głos ))) Odpowiedz Link
mira21 Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 21.06.05, 23:46 Dobrze, ale czasem czuję się niekompetentna. )) Odpowiedz Link
mira21 Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 21.06.05, 23:48 A właściwie onieśmielona, chyba nie wyzwoliłam się z nieśmiałości, lęków, itp. Pozdrawiam na Dobranoc! Odpowiedz Link
fanka8 Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 01.07.05, 20:59 Miro, wyzwól się z niesmiałości - internet chyba kazdemu dodaje odwagi ) Każdy jest bardziej incognito niż w bezpośrednich kontaktach. Jak możesz pisać, że jesteś niekompetentna!! Nikt we WSZYSTKICH dziedzinach nie jest kompetentny (nawet jezeli tak twierdzi). Na pewno znajdziesz temat, na który bedziesz miała ochotę zabrać głos, prawda? Zapraszmy Cię serdecznie )) Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 01.07.05, 21:51 Ale czym Ty jesteś onieśmielona???? Czego się boisz ???Nas się nie bój))) Gdzie Ty się wybierasz ,już do łóżka ??? Pisz,czytaj ,śmiej się z nami i z nas)) Ucieczka od nas ,to nie ta droga....))Żeby wyzbyć się nieśmiałości, po to jest to forum,naprawdę Mireczko więcej odwagi ))Nikt nas tu nie widzi,jesteśmy w pewnym stopniu "anonimami",Więc jest łatwiej:Ty + monitor + my. Czy my jesteśmy jakieś straszne ???? Takie jest życie ,tu znalazłam przyjaciół,tu pozbyłam się samotności,żalu... Nawet nie wiedziałam kiedy się zmieniłam)) Ale musisz spróbować...Więcej odwagi i pisz co Cię boli,może wspólnie zaradzimy Twej nieśmiałości!!!!No do roboty)))) Odpowiedz Link
ligia12 Re: Skad przybywamy ------powitanie:))))) 01.07.05, 21:56 Wspaniałe jesteście Wszystkie! Odpowiedz Link
natla Re: A "paszły" mi na wątek plotkarski! 01.07.05, 22:01 Fanko, bardzo do nas pasujesz )) i Ywoje koleżanki (niektóre) też. Odpowiedz Link
yoanna Re: A "paszły" mi na wątek plotkarski! 01.07.05, 22:20 oooo jak słodziutko tutaj))) Odpowiedz Link
ligia12 Re: A "paszły" mi na wątek plotkarski! 01.07.05, 22:22 szkoda,że tylko moge wpadać na chwilę,bo chętnie posiedziała bym z Wami.... Odpowiedz Link
yoanna Re: A "paszły" mi na wątek plotkarski! 01.07.05, 22:27 Ligio..więc częstotliwość chwilek zwiększ Odpowiedz Link
ligia12 Re: A "paszły" mi na wątek plotkarski! 01.07.05, 22:28 częstotliwośc to ja mam w pracy... muszę być czujna Odpowiedz Link
yoanna Re: A "paszły" mi na wątek plotkarski! 01.07.05, 22:31 Rozumię...do godziny 15 ...też byłam w miarę czujna..) Odpowiedz Link
natla Re: A "paszły" mi na wątek plotkarski! 01.07.05, 22:33 Czy Wy nieczytaty ze zrozumieniem?????????? )))))))))))) Odpowiedz Link
natla Re: A "paszły" mi na wątek plotkarski! 01.07.05, 22:40 No wreszcie, choć jedna potrafi składać litery ze zrozumieniem ) Odpowiedz Link
yoanna Re: A "paszły" mi na wątek plotkarski! 01.07.05, 22:43 Tnij,wycinaj ..nie przeginaj wrzuć nas w ploteczki odp. do pytania : Tak jest. Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Skad przybywamy 09.09.05, 07:35 Małgorzata, Szczecin, środek barana, rocznik 1954. Zainteresowania: turystyka kwalifikowana (szczególnie kajakowa) - teraz się na to mówi "aktywny wypoczynek", przepisy prawne (w zakresie ograniczonym to turystyki i BHP), technika, majsterkowanie, samochód, gotowanie, pieczenie. Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 09.09.05, 08:27 Witam serdecznie Małgorzatko, czuj sie jak u siebie w domu Odpowiedz Link
tesunia Re: Skad przybywamy 09.09.05, 10:21 witam nowa "duszyczke" pozdrawiajac cieplutko) zainteresowania masz ciekawe. Odpowiedz Link
ania091951 Re: Skad przybywamy 10.09.05, 06:07 WITAM WAS SERDECZNIE Z DES PLAINES MIEJDCOWOSC POD CHICAGO Odpowiedz Link
100krotka01 Re: Skad przybywamy 11.09.05, 16:04 Pozdrawiam stokrotnie z Florydy,okolice West Palm Beach. Ktos z moich stron????? Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 11.09.05, 16:29 Witaj 100krotko, pięknie mieszkasz Zostaniesz z nami? Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy 11.09.05, 20:32 Witam i jak ten polski kwiatuszek,zbierany w dziecinstwie do wicia wianokow)) Pisz,czytaj i rob zreszta na co masz ochote.Milo ,ze jest znowu ktos nowy))) Odpowiedz Link
tesunia Re: Skad przybywamy 11.09.05, 20:53 jak milo, frakcja USA nam sie powieksza.... witam i pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
maladanka Re: Skad przybywamy 11.09.05, 21:45 witam witam - ale nie zniknijcie szybko! Odpowiedz Link
krista57 Re: Skad przybywamy 11.09.05, 21:50 Witam szczeciniankę ....wreszcie nie będę jedyną reprezentantka 400 tys.miasta a szczególnie szczesliwa mieszkankę Florydy...tam to juz chyba niczego nie potrzeba do szczęscia.....co ? Odpowiedz Link
natla Wątek zamknięty...jest już 2 część od 124 listów 11.09.05, 23:39 nie zauważyłyście gapy jedne ? ))) Odpowiedz Link
ewka1021 Skad przybywamy 17.12.05, 23:53 Oczywiście, że jak i Wy w swoją 50-tkę to ja nie wierzę, chociaż moje lustro codziennie mi to przypomina. Ale kto by tam kawałkowi szkła wierzył?! Mieszkam w Warszawie, jeszcze pracuję (dokąd się da) ale już i do emerytury mi tęskno - mam mnóstwo planów na ten czas. Mam wnuczka (ok. 1,5 roku)- facet jak się patrzy... Lubię podróże i rysowanie - to najnowsze moje hobby Odpowiedz Link
natla Re: Skad przybywamy 17.12.05, 23:57 Dzięki za subordynacje )) Zwierciadełko na pewno kłamie!!! Moje też! Do metryki nie zagladam, gorzej jak czasem muszę dane podać....ale co tam,,,,juz ustaliliśmy tu, że mamy tyle na ile sie czujemy......jakos tylko dziwnie często nam sie te daty urodzenia skaczaco zmieniają. ) Odpowiedz Link
czarny.humor Witaj Ewuniu!! 18.12.05, 00:14 Pisz jak najwięcej - na każdy temat. Daj się poznać.)) Odpowiedz Link
august2 Re: Witaj Ewuniu!! 18.12.05, 00:25 a do kina lubisz chodzic? Bo to forumowe towarzystwo to tylko przed komputerem siedzi... Witaj Ewa! Odpowiedz Link
ewka1021 Re: Witaj Ewuniu!! 18.12.05, 12:33 pewnie, że lubuę chodzić do kina tylko,że pracuję w zwariowanych godzinach (nigdy nie wiem wyjdę z pracy) a teraz to nawet nie bardzo mam z kim chodzić :_ ((( Odpowiedz Link
kesaira Re: Skad przybywamy 18.12.05, 00:28 Witaj imienniczko) Mój wnuczus ma 1 i 5/6 roku. W sam raz dla Twojej wnusi. ) Odpowiedz Link
kesaira Re: Skad przybywamy 18.12.05, 00:30 Pomyłka - mój wnuczek też facet. Niedokładnie przeczytała. Chybam w gorącej wodzie kąpana. A tak naprawdę dwa filmy obejrzałam i ... Odpowiedz Link
malwina52 Re: Skad przybywamy 18.12.05, 00:32 witam kolejna babcie, chyba w kompleksy wpadne ludzie jak mi sie chce wnuka takiego milutkiego, pachnacego Ewa napiszesz cos o tym facecie Odpowiedz Link
regine Re: Skad przybywamy 18.12.05, 03:32 Witam i ja babcię Ewę ) Coraz nas tu więcej jest w tym naszym "klubie", Miło się robi i przytulnie... Ja wnusię bede miała już juro w realu, nie tyko, prza Gg i na zdjęciach, skaczę z radości w srodku nocy,zeby nikt nie widział )) Malwinko, coś się ociągasz...) Odpowiedz Link
ewka1021 Re: Skad przybywamy 18.12.05, 12:45 teraz to już jest fajny. Ja na swojego czekałam od września 1978.... Odpowiedz Link
natla WĄTEK ZAMKNIĘTY, PROSZE PISAĆ W 2 CZĘŚCI 18.12.05, 13:33 Ja też nie zauważyłam, że piszemy w cz. pierwszej. Wszystkie listy związane z przedstawieniem się i powitaniem Ewki1021 przerzucam do części 2. Odpowiedz Link
axsa Re: WĄTEK ZAMKNIĘTY, PROSZE PISAĆ W 2 CZĘŚCI 22.12.05, 07:29 Skoro jest do niego dostęp w wersji niezarchiwizowanej to-- Odpowiedz Link