sam_uni 20.04.21, 15:12 choć pewnie i to się nie uda... Czy znasz drogę do San Jose? Szukam, ale coś mi się nie udaje. A tak chciałbym tam zamieszkać... Frankie Goes To Hollywood - San Jose Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8 Re: Na pogodzenie 20.04.21, 18:15 Znam ta droge do San Jose bardzo dobrze..... Ode mnie jechalo sie El Camino Real i dojezdzalo do samego centrum... Tylko K po co tam jechac? Odpowiedz Link
came_lia Re: Na pogodzenie 20.04.21, 18:41 I po co o tym śpiewać ? youtu.be/FZLa-1q-lkw Odpowiedz Link
engine8 Re: Na pogodzenie 20.04.21, 20:43 No wlasnie.... We mnie o wiele wiecej emocji budzi ta... www.youtube.com/watch?v=bch1_Ep5M1s Bo ta zagrali na samolocie kiedy pierwszy raz ladawalismy na lotnisku wlasnie tam. Odpowiedz Link
came_lia Re: Na pogodzenie 20.04.21, 21:52 Ale muzyka i śpiew bardziej mi sie podoba ,,Do You Know the Way to San Jose · Dionne Warwick" Każdy ma jakieś wspomnienia związane z muzyką....budzą sie emocje ,a wakacje które miło wspominam jak słyszę piosenkę..Comment Ça Va youtu.be/amy2rBa0Zco Odpowiedz Link
came_lia Re: Na pogodzenie 21.04.21, 08:09 No właśnie engine zna bardzo dobrze..(chyba 😊) język więc powinien wiedzieć po co jedzie Odpowiedz Link
engine8 Re: Na pogodzenie 21.04.21, 18:11 hehehe to moze mialo sens w w 1968......kiedy Dolina Kremowa byla duzym ogrodem .. a ja mowie o czasach obecnych.. Bo ja pojechalem dokladnie w druga strone.... i to wszytko za czym ona teskni dawni zniknelo Tak jest dopiero ciasno, halasliwie i powietrze zatrute i tam wlasnie ludzie jada aby zbic kase i stac sie slawnym...a potem uciekja kiedy sie tylko da aby odpoczac i pooddychac wlasnie na poludniu Kaliforni. "Do You Know The Way To San José?" Do you know the way to San José? I've been away so long I may go wrong and lose my way Do you know the way to San José? I'm going back to find Some peace of mind in San José L.A. is a great big freeway Put a hundred down and buy a car In a week, maybe two They'll make you a star Weeks turn into years, how quick they pass And all the stars that never were Are parking cars and pumping gas You can really breathe in San José They've got a lot of space There'll be a place where I can stay I was born and raised in San José I'm going back to find Some peace of mind in San José Fame and fortune is a magnet It can pull you far away from home With a dream in your heart you're never alone Dreams turn into dust and blow away And there you are without a friend You pack your car and ride away I've got lots of friends in San José Do you know the way to San José? Oh, L.A. is a great big freeway Put a hundred down and buy a car In a week, maybe two They'll make you a star Weeks turn into years,how quick they pass And all the stars that never were Are parking cars and pumping gas I've got lots of friends in San José Ohhhh, Do you know the way to San José? Hmmmm, Can't wait to get back to San José Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 07:54 Nie wiem jakie myśli miał autor tekstu i czy aby na pewno chodziło mu o to San Jose... ale przecież to tym bardziej ma sens. Skoro ktoś się urodził tam, to fizyczną drogę zna. Tylko jak trafić do miejsca, którego już nie ma, do przyjaciół, od których się dawno temu oddaliło... Odpowiedz Link
came_lia Re: Na pogodzenie 22.04.21, 09:19 I znaleźć spokuj wewnętrzny który się utraciło. Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 09:33 Mnie nawet nigdy nie przyszło do głowy sprawdzać, co to za San Jose jest. Dla mnie SJ i LA to tylko symbole. W sumie do mojego SJ nadal prowadzą drogowskazy i to nawet w obrębie LA! Ale już dawno jestem tam obcy poza jednym mieszkaniem. A sorry, znają mnie jeszcze w 2 innych mieszkaniach na tym samym piętrze Odpowiedz Link
engine8 Re: Na pogodzenie 22.04.21, 18:50 No wlasnie, a dla mnie ani SJ ani LA i LV to nie symbole tylko prawdziwe i realne miejscowosci gdzie zyja ludzie obecnie i zyli 50 czy wiecej lat temu .... Odpowiedz Link
came_lia Re: Na pogodzenie 20.04.21, 18:52 youtu.be/0yU71ub_vMg A kiedy już przyjdzie czas, pełne po brzegi są kawiarenki. Pod okna ich, pełne gwiazd, gdzieś w zakamarki wielkich miast ciągnie nas... Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 21.04.21, 16:47 Chyba grałem... I co, nie spuchła jak spuchła? Luźne skojarzenie, nie dopatrywać się. Zajeb... Mozart Opera Rock - Le bien qui fait mal (Clip officiel) Odpowiedz Link
pixma59 Re: Na pogodzenie 21.04.21, 20:48 Lipcowy poranek, piękne słońce i moja własna droga... Uriah Heep - July Morning - Live at Wacken Open Air 2019 Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 09:42 Szafka na "sprzęt grający" mojej mamy i wyklejone zdjęcia tego pana z gazet... Ot takie kolejne San Jose. Elvis Presley - My Way Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 09:49 Porady trochę takie jak z zakończenia "Sensu życia według Monthy Pythona" (o ile czegoś nie mylę) ale utwór świetny. Odpowiedz Link
came_lia Re: Na pogodzenie 22.04.21, 10:03 Podoba mi się ten utwór ,zapominamy czasem o tym kto stoi przy nas kiedy najbardziej jesteśmy w potrzebie.. Troszcz się o tego, kto trzyma Cię za rękę, Gdy jest zimno. Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 10:12 Już go mam na liście i nie zapomnę. Tam i jest głębiej - troszcz się o tego, kto potrzebuje CIEBIE. Tylko w prawdziwym życiu to nie zawsze jest takie proste. Matka zawsze troszczy się o swoje dzieci - i potrzebuje swoich dzieci. Ale.. no cóż, to nie zawsze jest takie proste. Proszę dalej nie ciągnąć za język. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Na pogodzenie 22.04.21, 10:07 Taking care od Carenina A klocki przełożył pewien mag. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Na pogodzenie 22.04.21, 10:08 I znów się przełożyło. Taking care of Carenina. Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 10:01 They sold me the view from the hill 7. View from the hill Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Na pogodzenie 22.04.21, 10:09 But first... Kate Bush - Running Up That Hill - Official Music Video Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 10:17 No i wbiegliśmy a San Jose już nie ma. Co zostaje na tym łez padole?... RPS (Peja) feat. Glaca & Ana Herrero - Pozwól mi żyć (Są chwile) prod. DJ. Zel Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Na pogodzenie 22.04.21, 10:30 A teraz wypadałoby Born Cages - Rolling Down the Hill (Official Music Video) Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 10:44 "Człowiek musi żyć w swoim plemieniu, ale może nie dopuścić, by go za za bardzo zmieniło." Autor: zapomniany. Odpowiedz Link
pixma59 Re: Na pogodzenie 22.04.21, 11:02 ...najważniejsze to być sobą! Perfect - Chcemy być sobą (Live 1995) Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 11:04 Ta, dopóki ktoś nie trafi do szkoleniowca super-hiper, który mu podpowie, że bycie asertywnym polega na: - Co tam piszczysz? Ja mam inne zdanie na ten temat. Wypad. Perfect sztos! Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Na pogodzenie 22.04.21, 11:26 Łilsonka juz garałam? Steven Wilson - SELF (Official Video) Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 22.04.21, 13:53 Wrong! Depeche Mode - Wrong (Official Video) Odpowiedz Link
came_lia Re: Na pogodzenie 22.04.21, 16:33 Jeden jest rytm Jeden rytm Jeden jest wydech i wdech Nasyć się równym oddechem Nasyć się dzisiaj za trzech, bo Raz tylko dany Ci czas I ani on Twój ani czyj Z czasem się wszystko ustoi Więc żyj na huśtawce, żyj.... youtu.be/LDFo6vk5QUk Odpowiedz Link
pixma59 Re: Na pogodzenie 22.04.21, 20:18 Możesz powiedzieć światu, że nigdy nie byłaś moją dziewczyną i śmiej się i żartuj ze mnie, ale nie mów mojemu sercu, ono nie zrozumie... www.youtube.com/watch?v=byQIPdHMpjc Odpowiedz Link
x49xx Re: Na pogodzenie 22.04.21, 21:55 Dziękuję, lubię ten zespół, Kora pięknie wygląda w tym teledysku. Odpowiedz Link
pixma59 Re: Na pogodzenie 23.04.21, 18:45 W dźwiękach ciszy, w niespokojnych snach szedłem sam... Simon & Garfunkel - The Sound of Silence (from The Concert in Central Park) Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 12:25 Nie wiem do kogo teraz piszesz - ale jeśli do mnie... spoko. Wszyscy mamy swoje demony gdzieś za skórą. Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 12:52 Nie ma za co - i to nie jest uprzejma formułka. Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 13:12 "wyobraź sobie wszystkich ludzi dzielących ze sobą cały świat może powiesz, że jestem marzycielem..." John Lennon- IMAGINE- Arabic Version with The Voice Kids- تخيل Odpowiedz Link
x49xx Re: Na pogodzenie 29.04.21, 13:19 Bardzo lubię ten utwór, choć tej wersji nie znałam, dziękuję. Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 13:39 Proszę - nie wszyscy Muzułmanie chcą mordować Chrześcijan, zwłaszcza jak pamiętają, że Chrześcijanie i Żydzi są ich braćmi w wierze. Bo Allah to nikt inny jak Pan Bóg. Po prostu ojcowie-założyciele tamtej religii nie uznali Chrystusa za wcielenie Boga - tylko za zwykłego proroka. I wybrali sobie Mahometa. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Na pogodzenie 29.04.21, 14:12 Bóg w sensie filozoficznym, Bóg-Stworzyciel jest ten sam dla chrześcijan i muzułmanów. Ale wiara w niego - już nie. Nie modlimy się do tego samego Boga. Allah jest wszechmocny, jest daleko od człowieka. Jego wyznawca ma go czcić z twarzą w pyle, ma się tylko modlić i nie dyskutować. Chrześcijanin ma z Bogiem wchodzić w dialog (a w judaizmie Bóg, owszem, jest surowy, ale też cierpliwy, można się z nim targować jak Abraham o Sodomę i Gomorę ). Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 14:26 Czo? Coś się zmieniło? Chrześcijanin ma się owszem modlić do Boga - ale nie oczekiwać odpowiedzi. No chyba, że ho-ho, uzna się go za świętego ostatecznie, jak niejaką Faustynę. Przynajmniej do mojej mamy nigdy nic nie mówił Nawet rzecznik "państwa islamskiego - wiesz ten skrót na IS.. co bywa blokowany) twierdził, że Chrześcijanie spoko, trochę pobłądzili to muszą opłacić odpowiedni podatek - ale włos z głowy im nie spadnie. Niby... Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Na pogodzenie 29.04.21, 14:37 "Wchodzić w dialog" nie oznacza, że usłyszysz nausznie odpowiedź Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 14:52 gadał dziad do obrazu, a on doń ani razu to ma być dialog?! Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Na pogodzenie 29.04.21, 15:14 Jeśli bóg jest tylko dziadem na obrazie (hmmm...), to owszem. Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 15:57 Jeśli mówisz do Boga i Ci to pomaga... Brawo. Jeśli Bóg Ci zaczyna odpowiadać... zostaniesz świętą lub pensjonariuszką oddziału zamkniętego. Ewentualnie seryjnym zabójcą. Wybór należy do Ciebie Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Na pogodzenie 29.04.21, 16:21 I po co przejaskrawiasz? Można być lyżwiarzem, kręcić się po powierzchni. Można też dać nura w przerębel Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 16:34 Ty mię nie denerwuj, bo ja niespotykanie spokojny człowiek jestem, póki mię kto nie zdenerwuje : Jak do kogoś mówi Bóg... to ja nie widzę innych opcji. Odpowiedz Link
x49xx Re: Na pogodzenie 29.04.21, 16:54 Nie bluźnij, Sam_uni, jestem katoliczką, a Ty drwisz z Pana Boga i z moich modlitw. Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 17:06 Absolutnie nie drwię Ale skoro tak uważasz, to cóż... Odpowiedz Link
x49xx Re: Na pogodzenie 29.04.21, 17:01 Powrócimy do rozmowy, gdy emocje opadną, pozdrawiam. Odpowiedz Link
sam_uni Re: Na pogodzenie 29.04.21, 17:09 Ja tu nie widzę żadnych wzburzonych emocji - oprócz Twoich. Napisz konkretnie o co Ci chodzi, może uda mi się jakoś to wyjaśnić. Choć znam już Cię ze stanowiska: ja swoje powiedziałam i ściana. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link
x49xx Re: Na pogodzenie 30.04.21, 18:56 Miałam na myśli tylko swoje emocje, pozdrawiam. Odpowiedz Link