Dodaj do ulubionych

Turcja czy Chorwacja co wybrać

14.07.23, 04:11
Na wczasy . Moi znajomi byli w Turcji i zadowoleni .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://taniewakacje.eu/wakacje-za-granica-2022-lista-top-10-kierunkow/&ved=2ahUKEwj_r6jkjo2AAxU_gv0HHT_MC7QQFnoECBEQBQ&usg=AOvVaw2ACvKKxWcE9uHoBg2JGLiW
Obserwuj wątek
    • friend_of_women Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 14.07.23, 07:44
      A stać cię? Oczywiście żartuję, ja wybrałem kierunek hiszpański, czyli Teneryfa, ale dopiero w październiku, gdy będę miał mniej zleceń i będzie więcej luzu. Pracownicy wykorzystają wakacje dzieci, a mnie się nie spieszy.
    • kochamzapachfrezji Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 14.07.23, 14:06
      Wybrałabym Turcję, na Chorwacji byłam.
    • taniarada Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 14.07.23, 18:02
      Turcja widoki piękne i nie jest drogo . Lira turecka do przyjęcia + wyżywienie .Córka była we Włoszech tydzień temu ,ale to nie to samo .Złazili schodami na plażę to jeszcze pół biedy ,ale wejście do góry to maskara .Mieszkali też na piątym.piętrze ,nie pytałem się czy była winda .
      • kochamzapachfrezji Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 14.07.23, 19:36
        Gadalam z córką, jedzenie - porażka. Drożyzna, piwo- 5-6 euro, lód rozek- 3 euro. Poza tym jej się podoba.
        • taniarada Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 14.07.23, 19:45
          Czytałem opinie o Chorwacji .Strefa euro wszystko zepsuła .Turcja zdecydowanie lepsza .Syn był dwa lata temu w Maroku .Na bazarze krzyczeli tu cytat " Tylko u nas najniższe ceny jak w Biedronce. Uśmiali się .
          • stasi1 Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 23.07.23, 16:22
            Nie zepsuła tylko pewnie więcej mają zainteresowanych. Turyści nie muszą przejmować się kursem wymiany więc więcej ich jedzie. Stąd ceny trochę wzrosły
            • taniarada Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 23.07.23, 19:21
              No nie wiem . "Chorwacki dziennik wylicza, że kilogram wiśni i fig kosztuje obecnie 8 euro - 100 proc. więcej niż rok temu. Sprzedawcy muszą w hurtowniach zapłacić za kilogram gruszek 5 euro, ogórków - 3 euro i brzoskwiń - 5 euro.
              Turyści odwołują rezerwacje nawet na północnym wybrzeżu, w Istrii - zaznacza "Jutarnji list".

Przyjdą, nic nie wydają, kręcą się w kółko lub całymi dniami leżą na plaży. Przynoszą swoje jedzenie i sami gotują - mówią cytowani przez dziennik chorwaccy sprzedawcy i pracownicy branży turystycznej .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.money.pl/gospodarka/40-euro-za-lezak-24-euro-za-kg-pomidorow-ceny-w-chorwacji-strasza-turystow-6914237472774880a.html&ved=2ahUKEwjPxPLgqqWAAxXdHBAIHWaVDc4QFnoECCEQAQ&usg=AOvVaw3VIztlUkEg_OOWlKb-ma-l
              • ruda.replay Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 23.07.23, 21:17
                taniarada napisał:

> Przyjdą, nic nie wydają, kręcą się w kółko lub całymi dniami leżą na plaży. Przynoszą swoje jedzenie i sami gotują - mówią cytowani przez dziennik chorwaccy sprzedawcy /.../

Czyli trzeba zabrać zapas konserw turystycznych i jakoś przeżyć wink
                natrzaskać dużo fotek i było się na zagranicznych wczasach?...było! wink)
                • taniarada Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 23.07.23, 21:41
                  Tak kiedyś było .Mielonka turystyczna zapas 30 sztuk na miesiąc do malucha 😊.Wcześniej byłem na wypadzie w Madrycie trzydniowym .Polski w ogóle nie poznałem .Tylko okolice mojego miasta .Taki ze mnie gieroj .
                  • ruda.replay Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 23.07.23, 21:54
                    Pewnie, że było...do tego paprykarze szczecińskie, jakaś rybka, pomidorki i inne już na miejscu i wczasowali całymi rodzinami. Były ośrodki pracownicze, dzieci jeździły na obozy, kolonie....albo do babci na wieś....
                    Czasy się zmieniły, kto dzisiaj katuje się maluchem nad morze....samolot i lecą pod palmy wink
                    nieważne, że trzeba będzie spłacać kredyt na wakacje smile) bo i tak ludzie robią....
                    Młody z Ciebie chłopak, to zdążysz zwiedzić smile
              • stasi1 Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 29.07.23, 19:44
                Ciekawe ile takich produktów polski dziennik wyliczyłby? Znaczy tak samo ci turyści zachowują jak w Polsce
    • maszkaroni Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 25.07.23, 15:52
      Po co pytasz jak i tak się nigdzie nie wybierzesz?
      • irsila Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 30.07.23, 00:14
        maszkaroni napisał:

> Po co pytasz jak i tak się nigdzie nie wybierzesz?

Niech jedzie, choćby do Chorwacji.
        kiedyś tam byłam, Dubrownik, Czarnogórę mile wspominam.
        A z Turków to to tylko tureckie kazanie wspominam,
        na uczelni taki eksperyment nam zrobili,
        jak obcy język na innych działa,
        którzy go nie znają
        Ale z Turkami, to on obycie ma,
        wszak tysiące są ich w Niemczech.
        • irsila Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 30.07.23, 00:30
          W Turcji nigdy nie byłam, ale sąsiedzi lata temu tam jeździli,
          nie na wczasy ale na handel.
          Do tej pory sweter turecki mam syna.
          A w naszej telewizji seriali tureckich do us.ania,
          nie oglądam a wręcz nimi rzygam.
          • taniarada Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 30.07.23, 10:04
            Ja jeździłem do Berlina Zachodniego. „Polenmarkt“ na Placu Poczdamskim na handel .To były ciekawe czasy .
            • irsila Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 30.07.23, 10:31
              Nie mam smykałki do handlu.
              W Chorwacji kilka sukienek sprzedałam, i pierścionek pamiątkowy,
              by trochę dolarów zarobić,
              ale to dawno temu było.
              • taniarada Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 30.07.23, 10:57
                Na Węgrzech jak pracowałem to poznałem pewną kobietę pisałem o niej kiedyś .Przyjeżdżała na handel do Budapesztu .Soboty miałem wolne to lataliśmy po bazarach .Na hotelu otrzymałem jej rzeczy .Nawet grupą wybralśmy się do Rumuni ,ale kariery tam zrobiliśmy .Ona wybudowała dom i kupiła parę mieszkań i żyje z najmu .Ostatnio odświeżyłem kontakt z nią .Mnie. kuzynka załatwiała z Merkurego AGD ,wtedy spod lady .To dorabiałem sobie do bonów prawdziwe dolary .Jazda pociągami do Budapesztu to było wezwanie .Dwa jeździły wtedy Batory i Polonia .Przez okna się wchodziło .Złodziei multum i horror na granicy w Czechosłowacji bo to był tranzyt ,a się czepiali .Były czasy ciekawe ,a podróże kształcą .
                • irsila Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 30.07.23, 12:04
                  Mnie jako nauczycielce, nie wypadało,
                  takimi sprawami się zajmować.
                  Moralność srogą trzeba było zachować
                  i przyzwoitość jakąś.
                  • taniarada Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 30.07.23, 12:09
                    Pewnie tak 😊
    • polamek100 Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 30.07.23, 01:17
      Moi znajomi nie byli ani w Turcji ani w Chorwacji i tez sa zadowoleni.
      • irsila Re: Turcja czy Chorwacja co wybrać 30.07.23, 03:47
        Dla mnie jest tam za gorąco, choć w Adriatyku łatwo się pływa, duże zasolenie i małe fale.
        Krewni w ub roku tam byli, ale oni obydwoje są wytrawnymi kierowcami i dali radę te serpentyny pokonać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka