tofika Re: Ech muzyka, ,,to tak sie dzieje w Waszym.. 02.08.05, 11:07 Inowroclawiu__Wiktorio i Wojciechu... mysle ze taki wazny koncert pokaze tv ,bede zyc nadzieja.. poki co poogladalam wszystko co nam tu udostepniliscie , Grzesia slucham od dawna..na ulicy CICHO-sza.. - gazete o Inowroclawiu przegladnelam ciekawostek dopatrzylam i ok 1 raz w Waszym miesie bylam jeszcze w liceum chyba w drodze do wierzby na ktorej gruszki rosna - Kruszwicy..nie tylko, bo do Mysiej wiezy tez -poobserwowac widoki z gory Odpowiedz Link
takanietaka Inowrocław uroczy! 02.08.05, 11:40 nieszkałam tam kilka lat na Narutowicza.. jako dziecko chodziłam do kina "Słońce" na poranki,podwórko,morwy,Solanki...lubie tam zagladnąc! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
vogino55 Re: Inowrocław uroczy! 02.08.05, 13:46 Dla zainteresowanych,koncert powtórzy TVB 3 i poleci na Poloni damy znać()) Wojciech Odpowiedz Link
tofika Re: Inowrocław uroczy! 02.08.05, 15:14 radio gra,wkrotce koncert pojawi na polonii, tylko sie cieszyc... Odpowiedz Link
vogino55 Re: Inowrocław uroczy! 02.08.05, 13:51 takanietaka napisała: > nieszkałam tam kilka lat na Narutowicza.. jako dziecko chodziłam do > kina "Słońce" na poranki,podwórko,morwy,Solanki...lubie tam zagladnąc! > <<nigdy nic nie wiadomo)>> Hmmmmm kawiarnia 'Kolorowa' czasem wdepnę na 'cosik' eeech wspomienia Wojciech Odpowiedz Link
wiktoria53 Dla zainteresowanych koncertem 02.08.05, 15:28 Będzie pokazany w ogólnopolskim programie 3 TVP oraz Polonii. Odpowiedz Link
krista57 Re: tenorzy.... 07.08.05, 10:58 O godzinie 1.30 zmarznieta ale szczesliwa po 4 godz.słuchania najpopularniejszych pieśni i ari operowych.....powrocilam do domu. VII Turniej Tenorow w Szczecinie wygrał Dariusz Stachura,obdarowany przez pbubliczność największą ilością róż/dostał ich prawie cały tysiąc/. Nie będę sie rozpisywała na temat wykonywanych arii i o panującej na dziedzińcu Zamku Ksiaząt Pomorskich atmosferze,to trzeba przeżyć i poczuć. Jak zawsze koncert zakonczona spiewaną na 13 głosow piesnia"O sole mio", słyszał ją chyba cały Szczecin ! Odpowiedz Link
poloninka Re: tenorzy.... 21.08.05, 11:16 pozdrawiam wszystkich kochajacych muzyke!!! jak sie ciesze, ze ten watek zyje!!! Odpowiedz Link
august2 Przebojem Lata Jedynki.... 26.08.05, 06:06 Wojciech podal link do strony z Sopotem i tam po raz pierwszy uslyszalem piosenke "Niech mówią że to nie miłość" Oli Szomańskiej, Przemysława Brannego i Piotra Rubika. Bardzo mi sie spodobala muzyka- wspaniala. Juz od paru dni siedzi mi caly czas w glowie. Czy wam tez sie podoba ten przeboj? Odpowiedz Link
walderka Re: Przebojem Lata Jedynki.... 26.08.05, 06:19 Mnie też ta piosenka bardzo się spodobała. Szukam linku do tej strony, ale nie mogę znaleźć, gdzie ją Wojciech podał? Odpowiedz Link
tofika Re: Przebojem Lata Jedynki.... 26.08.05, 09:11 Chwali się tez to, że organizatorzy ,wrocili do wczesniejszych tradycjii, wybierania utworow zupelnie nowych ,dzięki tym zabiegom mamy piękny przeboj - o wymownej tresci wzruszajacej- nasze uczucia , i oczywiscie sluchalabym wciaz-niestety mam ta przypadlosc do muzycznych ulubionych Odpowiedz Link
vogino55 Re: Przebojem Lata Jedynki.... 26.08.05, 11:33 Walderko link jest w watku 'AUGUŚCIE'to była internetowa transmisja z Sopotu Auguście Link do koncertu Perfectu w Wątku "Do posłuchania" na sobote 19,30 naszego czasu Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link
yoanna Re: Przebojem Lata Jedynki.... 26.08.05, 13:40 Dla wygody ...jeszcze raz link do sopockiego przeboju clips.interia.pl/index2.html?id=10872 Odpowiedz Link
malwina52 Re: koncert Jeana Michela Jarre'a 26.08.05, 09:16 Dzisiaj wielki koncert Jeana Michela Jarre'a w Stoczni Gdańskiej. Lubie jego muzyke i bede ogladac transmisje. Odpowiedz Link
malwina52 Re: koncert Jeana Michela Jarre'a 26.08.05, 22:43 koncert dobiega konca jestem pod wielkim wrazeniem, niepowtarzalny muzyk, swietna muzyka, raj dla duszy Odpowiedz Link
yoanna Re: koncert Jeana Michela Jarre'a 26.08.05, 22:49 Monumentalny spektakl...,niezwykła muzyka w niecodziennej scenerii...ciekawe Odpowiedz Link
malwina52 Re: koncert Jeana Michela Jarre'a 26.08.05, 23:00 i tyle w niej polskich akcentow, od Kopernika do JPII, wzruszajace Odpowiedz Link
tofika Re: koncert Jeana Michela Jarre'a 27.08.05, 20:09 Naprawde czekalam na koncert ,wszystkie utwory podobaly mi sie ,ale .... nie moglam patrzec w ekran ,przeszkadzaly mi potwornie migajace swiatla ,niestety nie mam zdrowych oczu . .. wiec sluchalam nie patrzac ,koncert byl wyjatkowy ,Jean Michel czuwal nad caloscia ,ladnie mowil do ludzi , I tak zastanawialam ...jak to jest ,takie wazne wydarzenie NASZE ,a wspanialy koncert zorganizowal Francuz .. i tak pieknie podkreslal o znaczeniu Solidarnosci w Swiecie ,gdybysmy sami tak mowili jak Francuz ..to byloby chwalenie sie ..a tak...... a tu trwaja wasnie miedzy Walesa a Gwiazda- Odpowiedz Link
august2 muzyka filmowa.. 03.09.05, 23:28 Dzisiaj jak robilem me "hobby" (czytaj sprzatanie) postanowilem wlaczyc dawno nie uzywany GRAMOFON. Czy pamietacie co to jest? Takie kolko co sie kreci na ktorym jest plastykowa okragala plyta z rowkami... Po tylu latach wciaz kolko sie kreci i gra. Dzisiaj (jak machalem scierka) sluchalem muzyki z West Side Story, Dr Ziwago, Szarada i inne. Czy pamietacie Dr Ziwago? Film nagrodzony Oskarami a zakazany przez nasza ludowa wladze. Film ten zobaczylem po raz pierwszy w USA. ...a muzyka z tego filmu- cudowna. Odpowiedz Link
bryza102 Re: muzyka filmowa.. 04.09.05, 01:16 august2 napisał: > Dzisiaj jak robilem me "hobby" (czytaj sprzatanie) > postanowilem wlaczyc dawno nie uzywany GRAMOFON. > Czy pamietacie co to jest? Takie kolko co sie krec > (jak machalem scierka) sluchalem muzyk > ...a muzyka z tego filmu- cudowna. Oj tak,pamiętam i często słucham muzyki filmowej.Do moich ulubionych należy m.z filmu "Cabaret" z Lizą Minelli/moja faworytka/.A muzyka słuchana przez patefon/adapter,zupełnie inaczej się odbiera.Mój,w "spadku " dostała córcia,wraz z płytami.Pamiętam jeszcze takie pocztówki dżwiękowe,na których można było nagrać wybraną melodię i wraz z dedykacją wysłać komuś.....W Gdyni takie studio miał chłopak mojej przyjaciółki,więc nagrywał nam co chciałyśmy.Wpadłam teraz na taki pomysł:może otworzyć osobny post,na temat:mój pierwszy adapter"?Mam dosyć miłe wspomnienia z tym faktem związane,napewno inni też.Czasami są to nawet zabawne historyjki.Jak myślisz? Odpowiedz Link
august2 Re: muzyka filmowa.. 04.09.05, 02:14 Bryza - Dlaczego nie? ..a Kabaret tez lubie. Pare tygodni temu bylem nawet w moim lokalnym teatrze na tym musicalu. Film byl znakomity a ten teatr na zywo tez byl bardzo dobry... Odpowiedz Link
maladanka Re: muzyka filmowa.. 06.09.05, 11:00 Bardzo lubie muzyke filmowa - ulubiona plytka z muzyka z filmu Big Blue - Wielki Blekit - film o mezczyznie,ktory mial pluca rekina i mogl godzinami przebywac pod woda. Muzyka taka troche nierealna,wyciszajaca Odpowiedz Link
maladanka Re:Noc muzyki organowej 06.09.05, 11:20 Ale mi sie trafilo! Z piatku na sobote w Zurichu w kosciele ewang.sw.Jakuba zorganizowano noc muzyki organowej.Zaczela sie o godz.21 i trwala do 6.30.Wykonawcy zmieniali sie co godzine lub pol.Repertuar dla kazdego i lzejszy i bardzo wzniosly.Zwykle organisci pozostaja niewidzialni gdzies tam wysoko,a tutaj organy byly w centrum kosciola jak glowny oltarz,do tego ustawiono ogromny ekran,ktory szczegolowo pokazywal prace rak i nog wykonawcow.Alez to jest ciezka praca!Wiekszosc to mlodzi i bardzo mlodzi ludzie. Rano trafilismy na probe i zdziwily mnie ustawione lezaki - byly przeznaczone dla osob ktore zdecydowaly sie spedzic na sluchaniu muzyki cala noc. Zrobilam zdjecie poniewaz dosc to szokujaco wygladalo img355.imageshack.us/my.php?image=pict6673org1vp.jpg Kosciol byl zapelniony do ostatniego miejsca ale wiele osob wchodzilo i wychodzilo bardzo dyskretnie - widac,ze przyszli dla danego wykonawcy lub utworu. Dla zmeczonych i glodnych w przedsionku kosciola byl bufet - kawa gratis,natomiast inne jedzonka juz za swoje pieniazki. Entuzjazm po wykonaniu niektorych utworow byl niesamowity - przypominal koncerty muzyki mlodziezowej. Ale tak brawurowo wykonanego Tanca z szablami nigdy nie slyszalam. Byly i tanga i Bach i Noc Walkirii Wagnera i flamenco i Strawinski i...po prostu radosc dla duszy i uszu.Byly takze improwizacje na tematy podawane wykonawcom na karteczkach,byla muzyka przypominajaca jakies odglosy fabryk ,taka roznorodnosc,nigdy nie przypuszczalam,jak odmiennie moga brzmiec organy.To jedna z najpiekniejszych nocy w moim zyciu Odpowiedz Link
maladanka Re:Noc muzyki organowej 07.09.05, 11:09 eeee,tyle sie opisalam i noc nie przespalam, a nikt mnie nie chwali, buuuu... Odpowiedz Link
dankarol Re:Noc muzyki organowej 07.09.05, 11:58 Danusiu ja zaniemówiłam z zazdrości, bo bardzo lubię muzykę organową, też bym całą noc słuchała. Odpowiedz Link
krista57 Re:Noc muzyki organowej 07.09.05, 12:17 Danuska,po przeczytaniu zaniemowiłam po prostu mnie zatkało z zachwytu z zazdrości, ...i dlatego nic nie wpisałam...wiesz,ze lubię muzykę organowa )) Odpowiedz Link
danurn Re:Noc muzyki organowej 07.09.05, 15:27 No wiesz, ja przestałam relacjonować swoje wyjazdy z tego właśnie powodu,że nie napotykały na odzew "publiczności". Moje gratulacje z okazji wykorzystanej okazji. Danuta Odpowiedz Link
wiktoria53 "Mój Inowrocław.Grzegorz Turnau" w pr.3 TVP. 07.09.05, 18:08 Pierwszego sierpnia informowałam o koncercie Turnaua, A.M.Jopek, Zamachowskiego i innych w Inowrocławiu.Umieściłam również kilka zdjęć z tej imprezy. Teraz informuję zainteresowanych, że na kanwie tego koncertu telewizja przygotowała reportaż pt."Mój Inowrocław.Grzegorz Turnau", który zostanie wyemitowany w programie 3 TVP 9 września o godz.19.30 oraz 12 września o godz. 17.00.Oto stronka do tej informacji. www.inowroclaw.info.pl/aktualnosci.php?akcja=news&id=3661 Odpowiedz Link
danurn Re: "Mój Inowrocław.Grzegorz Turnau" w pr.3 TVP. 07.09.05, 23:30 dziękuję ci wiktorio za informację. Postaram się oglądać, ale to chyba w region alnej tv? Odpowiedz Link
tofika Re: "Mój Inowrocław.Grzegorz Turnau" w pr.3 TVP. 09.09.05, 19:04 Wiktorio , zanim zaczne ogladac ,chce bardzo Ci podziekowac , za przypomnienie o koncercie ... Odpowiedz Link
tofika Re: "Mój Inowrocław.Grzegorz Turnau" w pr.3 TVP. 09.09.05, 23:03 i moje wielkie nadzieje upadly.... do warm -mazursk nie siegly kabelki , mam tv 3 w kablowce ,ale lecial film zmiast koncertu ... trudno sie mowi... Odpowiedz Link
natla Re: "Mój Inowrocław.Grzegorz Turnau" w pr.3 TVP. 10.10.05, 11:49 A słuchacie konkursu chopiniwskiego w II PR? Odpowiedz Link
takanietaka Chopina słucham.. 10.10.05, 12:00 Akurat słucham !Gdy jestem w kuchni ,mam tam nastawione radio na program 2, co i rusz trafiam na długie popisy kandydatów!Widocznie jadam i gotuje o porach "chopenowskich" Odpowiedz Link
fleur1 A moze to poogladajcie 10.10.05, 16:18 s60.yousendit.com/d.aspx?id=2B35YHKXJBC1F0VLAMDAB05L6O Odpowiedz Link
regine Re: A jednak Polak !!!! 22.10.05, 11:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=30705530 Odpowiedz Link
regine Re: A jednak Polak !!!! 22.10.05, 11:31 Rafal Blechacz zwyciezyl w Konkursie Chopinowskim... Czekalismy na ten wyczyn pianistyczny od 1975r, choc to, ze wszedl do finalu, bylo troszke dla wszystkich obserwatorow konkursu kontrowersyjne. Ale wygral i to sie liczy ) Odpowiedz Link
takanietaka Re: A jednak Polak !!!! 22.10.05, 13:14 chyba nie był kontrowersyjny ,od razu sie nim wszyscy zachwycali ,ze baaaardzo chopinowski ..itd <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
tesunia Re: A jednak Polak !!!! 22.10.05, 14:40 mamy w Skone rodzine Jablonskich, synowie a zwlaszcza Piotr,rozslawil imie polskie w szwecji i za granica USA,wlasnie grajac Chopina. bylam dwa lata temu na ich koncercie...upojnosci dla ucha i duszy) Odpowiedz Link
yoanna Radiooo 03.11.05, 22:27 Link do sympatycznego radyjka www.sky.fm/ Gitara klasyczna...dosyc dobrze tam brzmi Odpowiedz Link
vogino55 Re: Radiooo 03.11.05, 22:47 Joanno DZIĘKI i jeszcze Regge wieczorowa porą())) Wojciech Odpowiedz Link
maladanka Re: Kolekcja Gazety.. 05.11.05, 02:34 Czy zamierzacie zbierać? Taki zbiór muzyki w pigułce ale pomysł chyba nie zły? Odpowiedz Link
krista57 Re:Nabucco-Giuseppe Verdiego. 05.11.05, 11:03 Wreszcie wybralam się na NABUCCO,grane u nas prawie od roku....i jestem oczarowana.Libretto ...zawarte w utworze przesłanie wolnosci i suwerennosci narodow ma charakter ponadczasowy.Miały miejsce przypadki zakazu wystawiania NABUCCA na scenach operowych na świecie np.we Włoszech oraz w Polsce. "Va pensiero"-jedna z najsłynniejszych piesni w historii muzyki...scena z chórem niewolnikow,którzy wyspiewują teskną piesn narodu zydowskiego zabrzmiala pięknie. W roli Abigail wystąpila Barbara Kubiak,w ktorej glosie słychac bylo ból odrzucenia,gniew i nienawiść. W roli Nabucca usłyszelismy baryton Andrzeja Szkurhana. W inscenizacji byl widoczny rozmach a monumentalna muzyka sprawila,ze spektakl trwający ponad 2,5 godziny przesiedzialam wzruszona...bo jak nie przezywac wzruszenia skoro czulam modlitwę.... Odpowiedz Link
czarny.humor Re:Nabucco-Giuseppe Verdiego. 05.11.05, 11:37 Pięknie. Mam wspaniałą płytę z "Nabucco", ale oczywiście ze spektklem na żywo nie da się jej porównać. Trochę Ci zazdroszczę. Troszeczkę. No dobra!! - BARDZO CI ZAZDROSZCZĘ!!! Gdzie to jest "u Was?". Odpowiedz Link
takanietaka MUZYKA CERKIEWNA !-POTRZEBNA! 05.11.05, 12:49 Bardzo mi potrzebne -kilka utworów muzyki cerkiewnej .Bedzie wystawa i prelekcja zwiazana z ikonami ,potrzebna muzyka dla nastroju .Jak kto ma jakies mp3 niech mi przysle !! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
maladanka Re: MUZYKA CERKIEWNA !-POTRZEBNA! 05.11.05, 13:17 Podjęłam działania - może się uda,pozdrawiam Odpowiedz Link
vogino55 Re: MUZYKA CERKIEWNA !-POTRZEBNA! 05.11.05, 15:09 maladanka napisała: > Podjęłam działania - może się uda,pozdrawiam POmogę,,,,,mp3 do śiagania,,,, www.aksion.republika.pl/multimedia.html cerkiew.w.interia.pl/strona8.html www.prawoslawie.k.pl/muz.html www.orthodox.bialystok.pl/sobor/Muzyka/ www.cerkiew.pl/prawoslawie/m_files.php jak wpiszesz w Google ,,,muzyka cerkiewna mp3 ,,,to Hospodi pomiłuj tyle tego jest Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link
takanietaka Re: MUZYKA CERKIEWNA !-POTRZEBNA! 05.11.05, 16:27 zrobiłam to ,ale miałam faktycznie tyle linków ,ze hej ...ale nie na wszystkich stronach jest sciąganie mp3..no i trafiłam na takie dosyc "ugłaskane" utwory tez ...ale zaraz skorzystam z twoich ..najbardziej by mi pasowały bułgarskie ..bo oni to robia wspaniale!Dzięki!! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
krista57 Re:Nabucco-Giuseppe Verdiego. 05.11.05, 18:14 Czarny humor - u nas tzn Opera na Zamku w Szczecinie. Tak się zachwycilam,ze wybieram się po raz drugi ...teraz,zaraz...o 19. Chcę przezyc to jeszcze raz ...skoro dostalam bilet...przypadkiem. Odpowiedz Link
czarny.humor Re:Nabucco-Giuseppe Verdiego. 05.11.05, 20:37 Już wiem, że w Szczecinie. Nie dawało mi to spokoju, więc przwertowałem kilka wątków wstecz i na Twoim osobistym wyczaiłem skąd jesteś. To zaledwie jakieś 350 km ode mnie. Dziś właściwie nie zdejmuję słuchawek i na okrągło słucham "Nabucco". To jedna z płyt, do których wracam najczęściej jeśli chodzi o muzykę klasyczną. Druga, to "Novi Sing Chopin" - jazzowe transkrypcje utworów Chopina w wykonaniu "Novi Singers". Pamiętacie jeszcze ten zespół?, trzecia to ... Ale to temet na osobny wątek! Teraz też jestem na swoim "przedstawieniu", a w wyobraźni w Twojej Operze. Życzę Ci wielkich wzruszeń i niezwykłych duchowych przeżyć. Z takiego spektaklu człowiek wychodzi jakiś taki ... lepszy nie? P.S. Ale jak jutro znów się pochwalisz, że dostałaś kolejny zdobyczny bilet, to ..., to ... to ... No!! -- I mimo wszystko lubię Cię. -- Qrczę!! Ale mam głupią sygnaturkę!! Odpowiedz Link
maladanka Re:Nabucco-Giuseppe Verdiego. 05.11.05, 20:53 Mam pieśń niewolników wykonywaną przez chór dzieci słowackich! To bardzo wzruszające nagranie i niestety na kasecie już mocno sfatygowanej. Odpowiedz Link
czarny.humor Re:Nabucco-Giuseppe Verdiego. 05.11.05, 21:11 A może da się odczytać z okładki tej kasety więcej danych? - rok nagrania, nazwę chóru, ...? Na pewno na płycie też wyszło. Może uda się to jakoś ściągnąć?? Odpowiedz Link
maladanka Re:Nabucco-do czarnego humoru 05.11.05, 22:04 Oj,czarno widzę! kaseta jest kopia kopii itd.. chyba z 15 lat temu albo więcej z okazji Dni miasteczka w którym mieszkam odbył się występ chóru dzieci,mnie nie było wtedy,ktoś kupił kasetę dał komuś odegrać i tak wędrowało.. Poszukam możliwości przegrania /mam urządzenie z 1 kieszenią/ i ewentualnie przesłałabym na poste-restante lub jakoś inaczej. Dzieci spiewają po słowacku i myśle,że takiego wykonania świeżego i chwytającego za serce można słuchać nawet pomimo niedostatków technicznych Odpowiedz Link
krista57 Re:Nabucco-do czarnego humoru 05.11.05, 22:40 Naturalnie,że czuje się jakas lepsza i cieszę się,że potrafię tę muzykę odczuwac tak...tak bardzo głęboko.Wiem,ze nie wszystkim to jest dane.Był ze mną syn ze swoją dziewczyną.Mialam wrażenie....że troszeczkę się nudzą... Czarny humorku następne przedstawienie w Szczecinie dopiero w maju 06...więc pozostaje mi słuchanie z kaset video! Nie wiem,czy nie zorganizujemy sobie wyjazdu do opery w Poznaniu,warto byłoby posłuchac i zobaczyć "Nabucco" w innej aranżacji. Odpowiedz Link
czarny.humor Re:Nabucco-do czarnego humoru 05.11.05, 23:28 Do Poznania, to i ja się kiedyś wybiorę. Z całą pewnością. Ale z tego co wiem, to z największym rozmachem "Nabucco" wystawia Wrocław. Odpowiedz Link
wiktoria53 "Chór Niewolników"do posłuchania :) 06.11.05, 01:00 Wystarczy kliknąć na ostatni utwór i chwilę poczekać. republika.pl/organy_slupsk_hospicjum1/ Odpowiedz Link
krista57 Re: "Chór Niewolników"do posłuchania :) 06.11.05, 01:29 Dziękuję Wiktorii przed pójsciem do łózka ...jeszcze sobie posłuchalam. Odpowiedz Link
czarny.humor Re:Nabucco-do czarnego humoru 05.11.05, 23:24 Byłoby świetnie. Ale może uda Ci się dowiedzieć nazwy chóru i z jakiego słowackiego miasta pochodzi? )) Odpowiedz Link
takanietaka Re: Kolekcja Gazety.. 05.11.05, 12:47 Namówiłysmy jedna z kolezanek aby kupowała (to znaczy ja mam pilnować kupowania bo w moim kiosku mi przypomna ,że mam kupić)a my-reszta sobie skopiujemy.Bethoowen -Eroika będzie w super wykonaniu ..mam to ,ale analogowe ..wiec nawet nie wiem gdzie lezy spakowane od dawna! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
august2 Re: Dzieki Wiktorio 06.11.05, 03:43 ...za link. Posluchalem z przyjemnoscia Bacha. August Odpowiedz Link
tofika Re: Dzieki Wiktorio 06.11.05, 12:35 Wiktorio, o 7 rano mi juz gralo na uszach, bbbbb... dziekuje , niektore jak zwykle mnogo raz ... no co ja moge na to poradzic ,jak to takie piekne (podpowiedzialy:maladanuska i Krista))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Dzieki Wiktorio 06.11.05, 12:38 jest mi niezmiernie miło, że mogłam Wam i sobie zrobic taką przyjemność Odpowiedz Link
wiktoria53 Mam zamiar pójść. 06.11.05, 13:11 Nadzwyczajny Koncert Symfoniczny na Święto Niepodległości www.inowroclaw.info.pl/aktualnosci.php?akcja=news&id=3881 Odpowiedz Link
wiktoria53 Siedząc przy kompie............. 06.11.05, 18:17 słucham różności w radiu SKY.fm-net radio, piękne ))))))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Siedząc przy kompie............. 06.11.05, 22:27 New Age - słucham, rozmarzyłam się, piękna muzyczka Odpowiedz Link
august2 przy prasowniu... 12.11.05, 18:52 ostatnio odkrylem na nowo moj stary gramofon. Wygrzebalam z lamusa stare plyty i.. slucham zawsze przy prasowaniu. Dzisiaj podczas prasowania sluchalem mieszanki piosenek z musicali z Broadwayu byl miedzy innymi "Cabaret" i na koncu "Fiedler on the roof" .. "If I were a rich man"... teraz siedzi mi w glowie ta melodia... Odpowiedz Link
tofika Re:wesole prasowanie,, praca wre:))) 12.11.05, 20:00 och ten kursor niedobry... August, na sekundke ,oderwij od prasowania podpowiedz mi ,gdzie jest Twoj wpis o muzyce...podales link ,,..Hotel... Zespol spiewa ,, nie moge nijak znalezc, Ale ,,tylko wtedy ,,gdy naprawde znajdziesz czas-pozdrawiam A nie ma tam ,wsrod prasowania takich rzeczy ,ze same sie wyprasuja? Odpowiedz Link
august2 Re:wesole prasowanie,, praca wre:))) 12.11.05, 20:39 Tofiko to bylo na innym watku. niektore linki do stron o tym legendarnym w USA www.eaglesband.com www.eaglesmusic.com www.hotelcal.com To jest link do watku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=27930452&wv.x=2&a=28267954 Odpowiedz Link
tofika Re;Dobry humor mam od tygodnia...tez piosenka.. 12.11.05, 20:50 August.. ogromne dzieki ,zebys TY wiedzial ,ile ja sie naszukalam,od 1,5 miesiaca.. Dobrze ,ze cos mi podpowiedzialo: ,zapytaj Augusta Odpowiedz Link
wiktoria53 Koncert zespołu rockowego "Quidam" 14.11.05, 07:50 Wczoraj byłam na tym koncercie.Była to moja pierwsza obecność na koncercie zespołu rockowego.Grają ambitniejszego rocka tzw.art-rocka.Koncert odbył się w teatrze, a więc dość małym pomieszczeniu jak na taką muzykę. Moje uszy zniosły te decybele przez prawie 2 godziny po czym niestety opuściłam to miejsce wychodząc z ich występu.Wsród publiczności zauważyłam kilka osób z siwą głową i trochę młodszych, był również prezydent miasta, a pozostali to młodzi ludzie w wieku powiedzmy do 30 lat. Odpowiedz Link
maladanka Re: prasowanie ...do augusta 14.11.05, 09:14 Auguście, ja też lubię muzyke przy prasowaniu ... mam nagrane filmy z Elvisem Presleyem i tak sobie razem ...tararara... tararara.... rock..rock...albo jak większa powierzchnia do prasowania to "Love me tender"....tralalala...a jak skończe to "Glory,glory alleluja!" Odpowiedz Link
kryzar Re:cd - koncertu Jeana Michela Jarre'a 24.03.06, 21:54 jeżeli się potwierdzi, to informacja niezbyt przyjemna gdansk.naszemiasto.wp.pl/wydarzenia/581490.html Odpowiedz Link
maladanka Re:gitara klasyczna 29.03.06, 22:48 Dziś z przyjemnością posluchałam jak cudownie brzmi gitara klasyczna,bez żadnych udziwnień - tylko artysta,jego zręczne palce i instrument. Prof.Marek Nosal z Akademii Muzycznej w Katowicach pozwolił poznać ile gitara potrafi,dając piękny koncert. I tango i rytmy hiszpańskie i klasyka ...czasem trudno uwierzyc,że to tylko gitara. Nawet ulewa prawie jak oberwanie chmury nie zatrzymała w domu tych co muzykę kochają. A najbardziej cieszyło mnie to,ze połowa słuchaczy to niemal dzieci - zasłuchane autentycznie. To zasługa nauczycieli ze szkoły muzycznej - są prawdziwymi pasjonatami swojej pracy i dzieci i młodzież wspaniale się z nimi porozumiewają. Naprawde w tym przypadku muzyka łagodzi. A wykonawca nie tylko grał,także o muzyce opowiadał - a na koniec potrójne bisy. Bardzo jestem zadowolona z wieczoru. Odpowiedz Link
maladanka Re:hej...słowiki 11.05.06, 22:55 Tylko słowików słuchacie? Wątek na samiuśkim końcu! Podrzucam ... Odpowiedz Link
takanietaka MARZENIE SPEŁNIONE! 11.05.06, 23:53 bo do mojego miasta przyjeżdza Jan Garbarek i da koncert w filcharmonii!!!! Marzyłam o tym aby na zywo go słuchac ....i widzieć ,bo jest też i piekny!i nawet kilkakrotnie chciałam jechac do warszawy aby pójśc na koncert!Bilet juz kupiłam-150 zł (!!!) ale czy to nie jest tanio jak na spełnienie marzenia??? Koncert 6 czerwca!!! Odpowiedz Link
maladanka Re: MARZENIE SPEŁNIONE! 12.05.06, 14:58 Tanio nie jest ale..jesteś tego warta!!! Odpowiedz Link
regine Re: MARZENIE SPEŁNIONE! 12.05.06, 18:19 Czasami za marzenia warto "słono" zapłacić. Zwłasza za spełnione Należy Ci się jak nic Takanietaka. Codziennie nie biegasz do filharmonii... Odpowiedz Link
natla Re: MARZENIE SPEŁNIONE! 12.05.06, 18:36 A gdyby jeszcze przybyli The Hilliard Ensemble.......ciekawe, czy nadal istnieją. Fajnie Owaka, opowiesz przeżycia, a może dasz posłuchać? ) Odpowiedz Link
takanietaka Nagrania mam 12.05.06, 23:34 w dużej ilosci, wybiore cos krótkiego i ci przyśle Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 15.11.05, 01:39 Dziś mam wieczór bluesowy na słuchawkach. Wcześniej Rita Chiarelli i płyta "What a Night Live!", A teraz Tadeusz Nalepa "Modlitwa", w odwodzie "Dżem". Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 19.11.05, 23:58 A dziś wieczór pezji śpiewanej. Odpowiedz Link
august2 Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 20.11.05, 04:16 Czy lubicie muzyke z epoki swingu. Jak tu nazywaja Big Band? Wygrzebalem CD i zrobilem sobie wieczor Glenna Millera. Wspaniala muzyka! Odpowiedz Link
takanietaka Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 20.11.05, 12:23 Auguście ,bardzo lubie ..a od czasu jak taka "muzyka srodka " i Jazz zniknęły z radia i wszystkich mediów (teraz trochę wróciły) to musiałam postarac sie o nagrania.A słucham tego z przyjemnosicą w kuchni -dixilendu,swingu...a do sprzątania mam specjalna płyte z "ragtimem" i podskakuje przy tym odkurzajac!!! Pyszne i dodajace energii!. Odpowiedz Link
august2 Re: Ech Takanietaka 20.11.05, 18:02 Hej Takanietaka ciesze sie ze ktos podskakuje w takt tej swietnej muzyki.. Wspomnialas o Ragtaime... Od razu skojarzenie z Irvingiem Berlingiem i jego przebojem z 1911 roku "Alexander's Ragtime Band". Po prawie stu latach wciaz podnieca. ingeb.org/songs/alexande.html nacisnij na wyraz MELODY poniezj nzawiska Irving Berlin (Israel Baline) ma bardzo ciekawy zyciorys- pochodzil z obszarow carskiej Rosji. Musieli uciekac od pogromow i znalezli sie w Stanach. Napisal ponad 1500 piosenek. Jego "God Bless America" to juz legenda. A czy znasz "White Christmas"? Piekna swiateczna piosenka - tez legenda. Odpowiedz Link
natla Re: Ech Takanietaka 20.11.05, 18:27 Ragtimy i swingi.....bardzo lubię, są melodyjne, rytmiczne, ale ciepłe i wesołe. Jedynie swing źle wykonany lub za bardzo udziwniony może wkurzać....przynajmniej mnie. Odpowiedz Link
natla Radyjka... 20.11.05, 18:43 Myślę, że dobrze będzie zebrać linki do różnych stacji radiowych (są porozrzucane w różnych wątkach) i wklejać do "naszych linków" pod tematem radyjka. Lece wkleić te, które mam w tej chwili pod reką i proszę Was o to samo. Odpowiedz Link
fleur1 A może Beethoven 20.11.05, 20:20 www.starnews2001.com.br/beethoven/obras.html Dacie sobie rade, ale to nie jest po polsku. Odpowiedz Link
natla Czy bylibyście uprzejmi wklejać te linki również 20.11.05, 21:29 .....do "Naszych linków"? Sznureczek do nich na górze głównej strony, a temat "RADYJKA" założony. Odpowiedz Link
fleur1 Ja miałam wieczor muzyczny 20.11.05, 21:38 Jutro sie spotykam z Tesunią, przygotowałam dla niej w prezencie 4 płytki z muzyką, cieżko mi było wybrać, ale mam nadzieję, że będzie zadowolona. 1. Love from Paris - piękne do tańca 2. Leopold Kozłowski "Ostatni klezmer Galocji" 3. Andrew Lloyd Webber "Love songs" 4. MP3 od mojego ukochanego mężczyzny Odpowiedz Link
vogino55 Re: Ech Takanietaka 20.11.05, 20:34 tu też jest kanał jazzem www.polskastacja.pl/ akurat leci John Coltrane,,,,,,,,,,, Wojciech Odpowiedz Link
czarny.humor Ech Auguście. 20.11.05, 21:20 Nie można nie kochać muzyki Ameryki lat trzydziestych. Często do niej wracam i mam kilka bardzo ciekawych płyt. Zaraz Ci wyślę jeden z moich ulubionych kawałków, który jest klasykiem nie tylko w historii jazzu, ale i w barach całego świata. Pewnie już wiesz o który kawałek chodzi?!! I wykonanie - przyznasz - też wspaniałe nie? Dziś z Twojej inspiracji robię sobie wieczór Elli Fitzgerald, Louisa Armstronga (również w duetach) i "The Andrews Sisters". )) Odpowiedz Link
august2 Re: Ech Auguście. 20.11.05, 22:03 Tak Ameryka to nie tylko kapitalizm i pogon za pieniadzem (czyzby to nie STEREOTYP?) ale kolebka wspanialej muzyki... Czytam wlasnie Chandlera i jak 'Czarny Homor' wspomnial o barach to ja tak wlasnie czytajac te opowiesci kryminalne z lat 30-40tych z miasta Los Angeles mam gdzis w podswiadomosci nutki swinga.. a co myslicie np o muzyce Gospel? Odpowiedz Link
august2 Re: Ech Auguście. 20.11.05, 22:16 ..przypominam sobie me pierwsze na zywo spotkanie z GOSPEL. Bylo to w Bibliotece zadedykowanej prez Nixonowi (urodzil sie po sasiedzku w Yorba Linda) Jak chor spiewajac wchodzil na sale to... wydawalo mi sie ze caly dach sie podnosil do gory.. tyle bylo niezwyklej mocy w tym spiewaniu..ktore przeciez narodzilo sie tam gdzies na bawelnianych polach.. Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech Auguście. 20.11.05, 22:49 Gospel? Od Gospel zaczęło się moje oczarowanie muzyką rozłożoną na głosy i śpiewaną acapella. Potem to oczarowanie powędrowało drogami troszkę się rozgałęziającymi, ale przecież w nie mniej ciekawych kierunkach. Dziś lubię posłuchać i mam kilka płyt wspaniałego zespołu "Take 6", "The Manhattan Transfer", starą cudowną płytę naszych "Novi Singers" - płyta "Novi Sing Chopin" i mój biały kruk - Ppłyta "Jazz Sebastien Bach" zespołu "Les Singers Sisters", która jest jazzową transkrypcją utworów Bacha. Niestety nie posiadam żadnej płyty z muzyką Gospel. Dotarła do Ciebie moja przesyłka? Wypiłeś za zdrówko? Jeśli tak, to Ci wyślę jeszcze kawałek Chopina w wykonaniu "Novi Singers". Odpowiedz Link
august2 Re: Ech Auguście. 20.11.05, 23:06 Czarny.Humorze dziekuje za Rum and Coca Cola. Czy rzeczywiscie ten utwor graja teraz w barach? Wieczorem (mojego czasu) wzniose toast za muzyke ktora nie zna granic.. August Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech Auguście. 20.11.05, 23:13 NIe Auguście - raczej nie słyszałem w barach tego utworu. W barach klasyką jest raczej podawanie Rum and Coca Cola.)) Odpowiedz Link
krista57 Re: Muzyka ...i nie tylko 23.11.05, 22:24 Jutro premiera "Mądrej" Carla Orffa. Wrocilam niedawno z próby generalnej Opowieści o królu i mądrej niewieście. Jest ona określona jao opera baśniowa,"baśn muzyczna ,która podbudowana melodyną muzyką,łatwo zapadającą w ucho,nasycona tanecznymi rytmami opowiada o biedzie i ludzkiej zachłanności." Spektakl zrobiony nowocześnie z zaskakującą scenografią. Wolę oglądać opery w tradycyjnym stylu. Odpowiedz Link
czarny.humor Robię przegląd swojej płytoteki 24.11.05, 23:29 Qrczę!! Już prawie zapomniałem, że mam takie piękne płyty!! Dziś robię sobie wieczór i noc z "Pink Floyd": "The Dark Side Of The Moon" i "The Wall" i z Markiem Knopflerem: "Golden Heart" i "Neck And Neck" (razem z Chetem Atkinsem). No po prostu cymes!! Odpowiedz Link
tofika Re: Robię przegląd swojej płytoteki 24.11.05, 23:52 Humor... wiem ze masz.. tym bardziej gdy sluchasz muzyki, wiec czytaj co ja teraz slucham Hani Banaszak nie moge otworzyc, trudno ,bo do niej najbardziej mnie teraz chycilo, wiec wlaczylam w zastepstwie pana M. i super--dzieki.. za przesylki Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Robię przegląd swojej płytoteki 25.11.05, 00:01 Tofiko. Jak jeszcze trochę dzisiaj posiedzisz, to znajdziesz w skrzynce deser. Bardzo dobry na noc i absolutnie nie tuczący. )) Odpowiedz Link
tofika Re: Robię przegląd swojej płytoteki 25.11.05, 00:14 Humor oczywiscie ,ze poczekam --------jesli taki deser , pojde poloze sie i bede liczyc100,99,98,97... itd ,, pomysle o deserze i nic ze snu)) CZekam,.. sluchajac muzyki, tez mam uszy zatkane sluchawkami,bo REGINKA dojrzy zaraz.... Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Zespół"Gregorian" też lubię:) 25.11.05, 00:35 A kto by nie lubił??!! No po prostu nie da się nie lubić! Odpowiedz Link
tofika Re: Robię przegląd swojej płytoteki 25.11.05, 00:52 Humor, ale predki listonosz, juz jest ,a co tam zapakowane doniosl,? okaze sie... dziekuje, ----nie meczacej pracowitosci zycze Odpowiedz Link
regine Re: Robię przegląd swojej płytoteki 24.11.05, 23:57 "Pink Floyd", to lubi mój zięć, jego ulubiony zespół, mój też...) Więc, Qrczę słuchaj, tylko nie za głośno...) Bo co niektórzy już śpią ) Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Robię przegląd swojej płytoteki 25.11.05, 00:03 Głośno Reginko - tylko głośno!! Ale na słuchawkach. )) Odpowiedz Link
tofika Re: Robię przegląd swojej płytoteki 25.11.05, 01:06 Humor) slucham.... juz 4 raz)) August podal link ,tez jest super,ale nie poszukam dzis... i piaty raz jezcze...dziekuje Odpowiedz Link
yoanna Re: Robię przegląd swojej płytoteki 25.11.05, 01:11 Podeślijcie mi coś do poduszki Odpowiedz Link
tofika Re: Robię przegląd swojej płytoteki 25.11.05, 01:59 Humorku, juz slucham .. zamarze sie ... trudno, WARTO...to nie strata czasu,to upajanie sie ...melodia)) owocnej pracy.... Odpowiedz Link
august2 Re: Andre Rieu 25.11.05, 02:03 Widze Czarny Humorze ze jestes muzykologiem. Ja az takim nie jestem ale od czasu do czasu lubie posluchac. Aha mialem sie ciebie i innych zapytac czy ogladaliscie w TV lub sluchaliscie na plycie Andre Rieu i jego znana Orchestra? On przewaznie gra na skrzypcach w tych swoich Show. Ostatnio kupilem CD z nim i juz chyba gralem ze 20 razy. Sa na nim utwory Straussa i innych. Ma na nim ciekawe wykonanie walca Szostakiewicza. www.andrerieu.com/site/ Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Andre Rieu 25.11.05, 02:16 Muzykolog - to o wiele za dużo powiedziane. Po prostu bardzo dużo słucham muzyki i bardzo różnej. Nie zrażam się jak mi się coś nie za bardzo popdoba za pierwszym razem, bo nieraz już po którymś tam kolejnym przesłuchaniu zmieniałem zdanie. Pewnie dlatego, mam niezłą płytotekę, którą właśnie przeglądam i sobie przypominam. Ale na pewno nie uważam się za znawcę, a jedynie za miłośnika dobrej muzyki. Najlepszy dowód, że nie znam w ogóle wymienionego przez Ciebie Andre Rieu. Ale już go zapamiętam i na pewno mi nie ucieknie! Za parę dni będę znał jego twórczość. Pozdrówki )) Odpowiedz Link
kesaira Re: Andre Rieu 04.12.05, 15:40 Własnie rozpoczęłam dzień muzyką Andre Rieu dzieki ) Odpowiedz Link
regine Re: Andre Rieu 25.11.05, 02:47 Auguście, już miałam położyć się spać, zajrzałam na forum... i zobacztyłam twój link, takej uczty melomana już dawno nie miałam, cału przekrój repertuaru. Ty i Andrzej i Wojtek, urozmaicacie, mam jesienne wieczory. Chwała Wam za to ) Wcale Ci się nie dziwię ,że słuchałeś już 20 razy. U nas nie słyszałam o tym wykonawcy, jego orkiestrze .... Moze brak konataktu, bezposredniego z nowościami, ale zapytam córkę, chętnie przyjmę ten upominek na Mikołaja, bo miała problem. Dziękuję ,i dobranoc Odpowiedz Link
natla Na dobry początek dnia... 26.11.05, 11:45 Podebrałam naszym 60-tkom clips.interia.pl/index.html?id=10872 Odpowiedz Link
maladanka Re: Andre.. 27.11.05, 10:34 O ile się nie mylę, to Andre Rieu wystepował na zaproszenie pani Kwasniewskiej z koncertem noworocznym rok czy dwa temu - była transmisja w TV, koncert był piekny Odpowiedz Link
tofika Re:piosenki --teksy czasem przydadza? moze? 02.12.05, 13:46 teksty.hostings.pl/index.php?site=teksty Odpowiedz Link
kesaira Re: Andre Rieu 02.12.05, 14:30 Auguscie, super jest ta strona Andre`a. Mozna podsłuchac fragmenty. Odpowiedz Link
tofika Re: Andre Rieu 02.12.05, 15:02 Auguscie, dostarczyles w linku tyle super ogladan i posuchan, spoznione moje podzieki,ale dzis znalazlam czas i odpowiednie natchnienie zeby odsluchac i zrelaksowacBylam Tam NA tej pieknej sali,, w ktoryms fotelu... i sluchalam ... przepiekne)) Odpowiedz Link
vogino55 Re: Muzyka klasyczna,,,, 03.12.05, 22:19 nowy kanał z muzyką klasyczną i jeszcze dwa inne ,sami sprawdźcie() www.polskastacja.pl/ sobie Serenady Brahmsa słucham Wojciech "Dla każdego świeci jakieś słońce" (gdzieś w necie wyczytane) Odpowiedz Link
august2 Re: Andre Rieu 04.12.05, 01:06 czy wiecie ze bedac znowu w ksiegarni nie moglem opanowac pokusy.. i tak kupilem nastepne CD z Andre Rieu pt FIESTA. Jest na niej 19 utworow.. brawurowo jest tam wykonanie "Hava Nagila". Podoba tez mi sie "The canals of Amsterdam" Jak na razie sluchalem chyba ze 4 razy.... Odpowiedz Link
czarny.humor Dziś 25 rocznica śmierci Johna Lennona. 08.12.05, 19:58 Może warto przypomnieć słowa: "Imagine" Imagine there's no heaven, It's easy if you try, No hell below us, Above us only sky, Imagine all the people living for today... Imagine there's no countries, It isnt hard to do, Nothing to kill or die for, No religion too, Imagine all the people living life in peace... Imagine no possesions, I wonder if you can, No need for greed or hunger, A brotherhood of man, Imagine all the people Sharing all the world... You may say I'm a dreamer, but Im not the only one, I hope some day you'll join us, And the world will live as one. I tłumaczenie tego tekstu w wykonaniu Wojciecha Manna - dla mnie i innych nie znających angielskiego: "Wyobraź sobie" Wyobraź sobie, że nie ma niebios, To łatwe, tylko spróbuj, Żadnego piekła pod nami, A nad nami tylko niebo, Wyobraź sobie wszystkich ludzi Żyjących dniem dzisiejszym Wyobraź sobie, że nie ma państw, To niezbyt trudne, Nie ma za co zabijać lub umierać, Nie ma też żadnej religii, Wyobraź sobie wszystkich ludzi Żyjących w pokoju Wyobraź sobie, że nie ma własności, Ciekawe, czy potrafisz, Nie potrzeba chciwości ani głodu, Ludzie są braćmi, Wyobraź sobie wszystkich ludzi Dzielących się światem Powiecie, że jestem marzycielem, Ale nie jestem jedynym, Mam nadzieję, że któregoś dnia przyłączysz się do nas, i świat będzie jednością". John Lennon Odpowiedz Link
tofika Re: A Rodowicz..... 08.12.05, 22:20 Reginko, o nie,,ja nie wierze,, czy to mozliwe? ale kobietka z niej szwarna,, A sa wsrod nas sliczniejsze,sgrabniusie i wg o wiele ..mlodziej wygladajace... tak... spiwac tez potrafia... tak) Odpowiedz Link
fleur1 "Alkimja" i Justyna Steczkowska 13.12.05, 12:41 Kiedyś pisaliśmy o płytce w tym wątku, dopiero dzisiaj ją znalazłam w moich zbiorach i od rana słucham ze wzruszeniem, jestem szczęśliwa, że się odnalazła, to porcja dobrej muzyki. Odpowiedz Link
august2 Re: "Alkimja" i Justyna Steczkowska 13.12.05, 20:47 Fleur to ja kiedys pisalem o tej plycie... Pamietam ze nie wszystkim sie podobala. Mnie ta plyta zauroczyla.. Widze ze mammy podobne gusta. Odpowiedz Link
yoanna Muzycznie... 13.12.05, 23:52 Alanis Morissette ze stronki virgin.net www.virgin.net/music/musicvideos/alanismorissette_crazy_hi.html Oczywiście w tym miejscu równiez wiele innych tytułów . www.virgin.net/music/musicvideos/archive/a.html Odpowiedz Link
maladanka Re: Piosenki wersje instrumentalne 18.12.05, 09:22 Wygrzebałam na allegro zestaw 5 CD z wersjami instrumentalnymi prawie 100 polskich piosenek - od Tanga Milonga,Pierwszy siwy włos, po Baśkę,Kocham cię jak Irlandię - wykonuje Sinfonia Viva,Orkiestra Symfoniczna Filharmonii Białostockiej oraz trio Andrzeja Jagodzinskiego. Wszystko razem nazywa się "Najpiekniejsze polskie piosenki o miłości" -wydał Reardes Digest. Bardzo sie sympatycznie słucha i często zupełnie błahe utwory w oprawie prawdziwej orkiestry nabierają innych walorów. Odpowiedz Link
dankarol Re: Piosenki wersje instrumentalne 09.01.06, 20:04 wyciągam z ostatniej strony Odpowiedz Link
natla Re: Piosenki wersje instrumentalne 09.01.06, 20:09 Ten wątek jest też na górze str. głównej w "podręcznych wątkach". Piszę o tym, żebyście ten link wykorzystywali. Odpowiedz Link
takanietaka Środa ,pojutrze-ERIC SATIE 09.01.06, 20:24 w płytowej kolekcji Wyborczej w najblizszą srode płyta z muzyką Erica Satie! To niezwykły kompozytor francuski!Kto ciekawy ,nich kupi-tylko 14 zł!Jego muzyka mnie fascynuje od dawna ...ale ostatnio wchodzi w modę, wiec nareszcie mozna coś znaleźć-kiedys tylko zagranica mozna było kupic .Dziwne to ,ale moze sie komus spodoba -polecam!! _______________________________________________________ ** nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
vogino55 Re Muzyka cerkiewna mp3 09.01.06, 21:48 Jest w niej coś i dlatego Proszę www.cerkiew.pl/media/mp3.php Odpowiedz Link
maladanka Re: arie znane i zawsze lubiane 16.01.06, 08:49 Szumia jodły...bo Figaro tu,figaro tam, a Carmen chce przetanczyc całą noc, a Torreador wie,ze wielka sława to żart, no gdyby był bogaty to brunetki,blondynki...całować chce...i tak dalej i tak dalej... Plączę troszkę? pewno tak,ale te wszystkie melodie i wiele innych jeszcze brzmią mi w uszach.Wysłuchalismy ich w naszym miasteczku na pieknym koncercie noworocznym dzieki przyjazdowi artystów: Agnieszka Makówka, Małgorzata Kulińska, Wiesław Bednarek, Andrzej Jurkiewicz, Andrzej Niemierowicz wraz z Orkiestrą Polskiej Opery Kameralnej dyrygent: Kazimierz Wiencek prowadzenie: Kazimierz Kowalski Koncert trwał póltorej godziny bez przerwy,a potem bisy i wspólne,na stojąco odśpiewane "Wielka sława to żart,tralalalla...złoto toczy sie wciąż z rąk do rąk,z rąk do rąk... Sala pełniuteńka i myslę,że artyści wyczuli naszą radość z ich przyjazdu. A jako kropkę nad i - dostałam dedykację na CD od Kazimierza Kowalskiego. Piękny,piękny wieczór i o ile rano czułam się staruszką to potem już "Motylem jestem.... Odpowiedz Link
tofika Re: arie znane i zawsze lubiane 16.01.06, 10:36 I tak napisac wciaz potrafi..... nasza Maladanuska)))) Odpowiedz Link
dankarol Re: arie znane i zawsze lubiane 16.01.06, 11:16 Motylku fruwaj, fruwaj i śpiewaj. Odpowiedz Link
maladanka Re: Pa,kolędo... 28.01.06, 11:51 W oczekiwaniu na "podanie koni" i z ręką na klamce jeszcze szybciutko Wam opisze jak żegnalismy wczoraj okres kolędowy. W moim cudownym miasteczku,gdzie się ludziom coś chce i młodziezy też - juz 8 raz zorganizowano piękny koncert. Uczestnikami była młodzież ze Szkoły Muzycznej i Młodziezowego Domu Kultury.Sala widowiskowa nabita tak,że wykonawcy nie mogli się na scenę przedostać! Ale wyobrażcie sobie mijankę 60 gitarzystów idących na scenę, a 40 chórzystów schodzących z niej ! Koncert trwał ponad 2 godziny - spiewalismy i my na widowni. Niesamowite były aranżacje niektórych utworów - bo np.gitary elektryczne, skrzypce,flet i akordeony koncertowe. Przepiękne kolędy łemkowskie spiewane przez dziewcżeta o tak cudnych głosach,ze chętnie bym je schowała gdzies,żeby ktoś wyżej ich nie usłyszał i nie zgarnął ku sławie - bo stracą tą cudowną świezośc. Nareszcie można usłyszec prawdziwy spiew, a nie skrzeki i jęki słyszalne jedynie dzieki maszyneriom. Zespół jazzowy, solistki grające na wspaniałym fortepianie, ale najwspanialsza atmosfera i widoczna radość i tych co występowali i tych,którzy ich uczą. W ogóle nauczciele są godni podziwu, nie tylko uczą,ale sami sie skrzyknęli i utworzyli chór Belfersingers - już zbierają nagrody. Usłyszelismy ponad 40 utworów, niektóre zupełnie nieznane,niektóre premierowe - młodzież sama je skomponowała i napisała słowa. Już się cieszę na koncert walentynkowy! Odpowiedz Link
krista57 Re: "Wiedeńska krew" 06.02.06, 18:01 Johann Strauss był juz chory i nie był w stanie skomponowac muzyki do libretta operetki,którą polecił napisac specjalnie dla niego dyrektor wiedenskiego CARL-THEATER.Kompozytor zaproponowal wiec,aby partyture,zlożoną z skomponowanych przez niego walców,powierzyc kapelmistrzowi A.Mullerowi. Powstał pastisz z walcami "Wino,kobieta i śpiew","Gazetki poranne" i oczywiście "Wiedeńska krew". Wędrujac przez sceny operetkowe Wiedeńska krew stała sie jedną z najbardziej lubianych i grywanych operetek.Jest w niej melodyjna muzyka,zwroty akcji,humor,piękne kobiety ,przystojni mężczyzni...i bal,czyli to wszystko co lubią miłosnicy "podkasanej muzy". Własnie w Operze za Zamku spędziłam wczoraj miły wieczór . Wykonanie trochę mnie zaskoczyło realizacja polsko-niemiecko-holenderska, zagraniczni wykonawcy,wspaniała scenografia i niemiecka wersja. Tylko balet i chór nasz rodzimy. Jak zwykle jestem zachwycona bo lubię takie "klimaty". Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: "Wiedeńska krew" 06.02.06, 19:06 Kristo napisz proszę troszkę więcej otym wieczorze, gdzie , kto, jak były panie i panowie ubrani ..no wiesz .) Odpowiedz Link
krista57 Re: "Wiedeńska krew" 06.02.06, 19:21 Więcej ? a co ..... Były to tylko 3 spektakle,więc o bilety trudno,wszystkie "poszły" już w grudniu. Panie ubrane oczywiscie wieczorowo ,wszystkie powyciągały swoje futra. Prawdziwa gala.Panowie w krawatach lub pod muchą. Dużą część sali zajmowali Niemcy,którzy autobusami zjechali do Szczecina. Na jedynej przerwie wszyscy chcieli wypic wino lub szampana. Owacji na stojąco nie było! Najwazniejsza była muzyka! Siedzielismy z "zadartymi" głowami czytając polskie teksty,jakby na tej operetce tekst był najważniejszy.Królem był walc!!! Odpowiedz Link
tofika Re: moze komus sie spodoba? 11.02.06, 12:16 alborada.ru/music/Nadejda%20Kadyscheva&Anton%20Zacepin%20-%20Schiroka%20reka.mp3 .... juz sobie kilka wybralam i zapisalam ... Nadal szukam "CZarnego kota"))) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: moze komus sie spodoba? 11.02.06, 16:07 Mam jednego na zbyciu , ciągle śpi pod kaloryferem leniuch wstrętny,chcesz?))) Odpowiedz Link
dankarol Re: moze komus sie spodoba? 14.02.06, 16:23 teledyski.onet.pl/0,919461,0,12,teledyski.html Odpowiedz Link
maladanka Re:znowu słuchałam 14.02.06, 21:09 Moje miasteczko nie śpi i nie spi wspaniała młodzież wraz ze swymi opiekunami- pasjonatami.Niedawno pisałam o pieknym koncercie na zakończenie okresu kolędowego /60 gitar naraz!/ - szkoda,że nikt na to nie zwrócił uwagi - a już przygotowali poetycko-muzyczne Walentynki. Aula szkoły muzycznej znowu pełniuteńka. Zamysł przedstawienia był taki,że piosenki i wiersze przedstawiały 4 pory roku ale i 4 rodzaje miłości. Tą głupią,świeżą wiosenną, gorącą w lecie,dojrzałą,czasem gorzką - jesienną i tą ciepłą,spokojną, przy której się grzejemy lub wspominamy. Wspaniałe głosy,nienaganna dykcja /a to rzadkość teraz/,entuzjazm i autentyczna radość z tego co robią.No i oprawa muzyczna - zróznicowany zespół - i gitary elektryczne i flety i akordeon i wspaniałej klasy fortepian i perkusja prawdziwa.A wiem,że ta młodzież naprawdę nie ma lekko.Nie wszyscy mieszkają w miasteczku,niektórzy mają sporo do autobusu i potem jeszcze dojechać, a zimy u nas srogie. Wzruszyłam się do "spoconych oczu" w czasie wykonywania piosenki-dialogu Edyty Geppert /rozmowa mamy i córki/ i przy dramatycznym,wspaniałym wykonaniu "Nie dziwi nic" .Dziewczyna po prostu urosła na scenie! A teraz grzane winko... Odpowiedz Link
wiktoria53 Re:znowu słuchałam 14.02.06, 21:41 Danusiu, czytałam o koncercie kolęd, nic nie napisałam, tak wyszło ale zawsze czytam. Myśle, że inni też.Cieszę sie, ze masz możliwość słuchania pieknych piosenek, utworów muzycznych.A młodzież ma dużo chęci i uporu skoro pokonują trud dojeżdżania do szoły muzycznej, to dobrze wróży.Tym bardziej należy doceniać taką młodzież choćby gromkimi oklaskami, uśmiechem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
maladanka Re:znowu słuchałam 14.02.06, 22:53 młodzież jest nie tylko ze szkoły muzycznej ale także z Młodzieżowego Domu Kultury, jakoś wichry historii nie rozwiały tej "socjalistycznej" instytucji,natomiast szkoła muzyczna mieści się w byłym Komitecie PZPR i czeka na przeprowadzkę do nowego gmachu,który z oporami ale jednak powstaje. Muszę powiedzieć,że władze miasta obojętnie czy z lewa czy z prawa bardzo sprzyjają kulturze,a proboszcz,gdy naszej wspaniałej orkiestrze groziło rozwiązanie z powodu braku tzw.środków ogłosił,że taca z Rezurekcji - dla orkiestry! i tak zostało już od kilkunastu lat... może to trochę smiesznie brzmi co piszę,ale przekładają sie te działania na wiele ciekawych wydarzeń. Np.ktoś wyszukał,że fortepiany z przesłuchań do Koncertu Chopinowskiego można kupić po promocyjnych cenach - planowano zakup jednego - ale zbiórka tak wspaniale poszła,że po dołożeniu przez miasto - zakupiono dwa! I to już procentuje - dzięki dobremu instrumentowi można było stworzyć tzw.warsztaty - dość słono płatne- przyjechali chętni,zarobił hotel,mieszkańcy mieli piękny koncert na zakończenie,już się szykują następni itd... Odpowiedz Link
natla Re:znowu słuchałam 14.02.06, 23:20 Danusiu, to wcale nie brzmi śmiesznie. To jest wspaniałe co piszesz o swojej miejscowości, o władzach, ale przede wszystkim o ludziach, którzy potrafią tworzyć i którym się chce korzystać z tych możliwości. Tylko pozazdrościć. Odpowiedz Link
wiktoria53 Legalne pliki mp3 do ściągnięcia za darmo 17.02.06, 17:21 mp3.wp.pl/p/index/ Odpowiedz Link
maladanka Re: ech,miłość! 26.02.06, 07:56 Na forum Zakopane z samego rana usłyszałam i zaspiewałam sobie także przy goleniu ..nóg forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=27787503&wv.x=2&a=37492358 Odpowiedz Link
dankarol Re: dla tych co lubią Kozidrak 26.02.06, 17:52 teledyski.onet.pl/0,876820,0,10,teledyski.html Odpowiedz Link
lili50 Re: dla tych co lubią Kozidrak 26.02.06, 19:50 wspaniałe melodie - póściłqm kilka mojemu mężowi, żeby sobe posłuchał Odpowiedz Link
august2 Re: Cirque du Soleil 12.03.06, 23:19 Czy slyszeliscie lub widzielscie kiedys Cirque du Soleil? Jest niezwykle widowisko cyrkowo-muzyczno-plastyczne... Elementy akrobatyczne polaczone z przepiekna muzyka i te stroje.. nieraz surrealistyczne!! Rodem z Kanady ten zespol podbil caly swiat. Zawsze bylem zafascynowany tym "cyrkiem" ogladalem film w kinie, w TV a teraz tak - w przyszla srode zabieram zone i siebie do Long Beach zeby zobaczyc to NA ZYWO! Mowie wam nie moge sie doczekac. Nie jest to jakis zwylku Cyrk.. jest to Zaczarowany cyrk. Nawet drogie bilety nie stanely mi na przeszkodzie. Ja to musze zobaczyc! Po lewej stronie nacisnijcie 'Watch a clip' - jest tam fragment Show o nazwie Quidam www.cirquedusoleil.com/CirqueDuSoleil/en/showstickets/quidam/intro/intro.htm www.cirquedusoleil.com/CirqueDuSoleil/en/default.htm# Odpowiedz Link
regine Re: Cirque du Soleil 12.03.06, 23:34 Niesamowite !!! Piękna muzyka, gra świateł i ci akrobaci. Przepiękne przedstawienie, będziecie oglądać. Cóż my tylko fragmencik. Podobała mi się końcówka z szarfami, jak opadają w dół i z jaką precyzją i prędkością. Aż ciarki przeszły mi po plecach. Nie dziwię się, że podbili świat. Piękne. Odpowiedz Link
august2 Re: Cirque du Soleil 16.03.06, 20:51 bylem.. widzialem .. przezylem (i wciaz przezywam) Wczoraj bylem w cyrku! Nie w jakims zwyklym alw w magicznym "Cirque du Soleil" Polozenie cyrku tez bylo niezwykle, obok Queen Mary - wielkiego ocanicznego statku. Nieziemska muzyka, kostiumy i ci artysci! Najlepiej podobala mi sie grupa 4 Chinek... toz to sztuka sama w sobie. Niektore sceny to jakby zywcem wyjete z filmow Bunuela, Bergmana lub z obrazow Dali... niesamowite.. Wchodzac do namiotu cyrkowego.. przenioslem sie w czasie 40+ lat kiedy to jako chlopiec marzylem wedrowac z cyrkiem po swiecie... Odpowiedz Link
wiktoria53 Besame Nucho- Andrea Bocelli 17.03.06, 09:09 teledyski.onet.pl/0,1050070,0,18,teledyski.html Odpowiedz Link
maladanka Re: Francisko Goya - symbole i wizje 19.03.06, 02:32 nie,nie pomyliłam się,wiem,ze to wątek muzyczny - otrzymałam dzisiaj przesyłkę z merlina z CD,na którym jest muzyczna ilustracja do wystawy o w/w tytule.Wystawy nie widziałam bo daleko,ale muzyka do mnie przyszła. Mam i Noce w ogrodach Hiszpanii i Dla Elizy i Muzyke sztucznych ogni i Lacrimosę z Reguiem - ogółem 10 utworów - przekrój nastrojów ,a wykonania jedne z najlepszych no i cena - tylko 8 zł! A żeby listonosz nie ganiał z jedną płytką - zakupiłam też z serii Najsłynniejsza Muzyka Organowa - Bach i G.Handel i z innej kolekci Reguiem Mozarta,które ktoś pozyczył kiedyś i zapomniał oddać Marzy mi się porządny sprzęt do słuchania - już przeglądam oferty - raty są teraz "bez straty" więc,kto wie... A Merlina polecam po raz kolejny -no bo gdzie jeszcze można kupić po 8 zł tyle muzyki? Odpowiedz Link
banitka51 Bobby McFerrin 19.03.06, 02:52 Czy ktoś zna źródełko, skąd można zaczerpnąć teledyski, chociaż bardziej podobałby mi się koncert - chociażby ten w Polsce na jazzie (2002)? Ja o ściąganiu z sieci marzyć przy moim necie nie mogę, ale zamówię sobię u "szybkich" sąsiadów. Odpowiedz Link
august2 O prasowniu.. i gramofonie 14.05.06, 00:35 ktos w innym watku wspomnial o prasowaniu a ja wlasnie ta czynnosc dzis wykonywalem i.. sluchalem jak zwykle przy tym zajeciu gramofonu. Tym razem byl to Neil Diamond www.neildiamondhomepage.com/ ktorego do dzis lubie posluchac.. PS Czy sciagnie muzyki i filmow z Internetu w Polsce jest legalne czy tez nie? Odpowiedz Link
kesaira Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 14.05.06, 01:16 Muzyka u mnie, niestety, nie gra na łączach "dziesiatki znanych piosenek", które są u góry wyszczególnione na czerwono. Nie wiem jaka przyczyna. Chcę posłuchać Jaki piękny świat wg Satchmo, ale nie gra. Odpowiedz Link
tofika Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 18.05.06, 08:28 Zapraszam do posluchania www.poloniahits.com/?x=hits&kat=zlota Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 18.05.06, 08:37 Tofiko, dzięki za stronkę-już wrzuciłam do ulubionych , a wcześniej posłuchałam Niemema ))) Odpowiedz Link
dankarol Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 18.05.06, 12:59 Toficzko dzięki za tę stronkę świetnie sie słucha. Mam dzisiaj dobry dzień. Rano na spacerze i zakupach włączyłam radio i przywitała mnie piękna muzyka, a teraz cały czas też słucham. Jednak muzyka jest mi potrzebna do szczęścia, jakoś radośniej patrzy się na świat. Odpowiedz Link
regine Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 18.05.06, 13:06 Bo muzyka łagodzi obyczaje, nie zna granic, jest potrzeba jak woda. Mi na przykład bardzo, bardzo pomaga, wyciszam się zwłaszcza przy klasycznej. Ale stare przeboje też chętnie słucham i mruczę pod nosem Nie ma to jak dobra muzyka... Odpowiedz Link
dankarol Re: Ech muzyka, muzyka, muzyka.. 18.05.06, 13:23 Właśnie rano słuchałam Schuberta i tak dobrze wprowadził mnie w dzień. Odpowiedz Link
maladanka Re: Ech muzyka,muzyczka 27.05.06, 13:13 na forum muzyka znalazłam link, ale mi uciekło kto go wkleił - przesłuchałam 2 utwory i fajnie się miesza w garnku przy tym przedostatnim perso.wanadoo.fr/shawan/script/miuzik.htm Odpowiedz Link
maladanka Re: Ech Garbarek 07.06.06, 09:51 Takanietaka..prosze napisz tu więcej o koncercie, a artysta- czy taki przystojny? Na pewno koncert piekny - podziel się wrażeniami,proszę Odpowiedz Link
takanietaka Re: Ech Garbarek-dzisiaj w "KULTURZE" 07.06.06, 10:54 dzisiaj koncert w TV -Kultura.A ja byłam wczoraj.Nie mam słów ,nie rozczarowałam sie nie zawiodłam!!Grali dokładnie dwie godziny bez zadnej przerwy,wiec intensywnośc stopniowo wzrastała i wzrastała.Przewiało mnie muzyka do najdrobniejszych komórek w te i nazad.Ja lubie tez przerózne nietypowe dźwieki perkusyjne -szelesty,przesypywania,postukiwania i brzęczenia-a potem łomoty do szpiku kosci-tutaj było to wszystko !Czuje sie troche jak po wymianie tajemnego rozrusznika zycia i emocji.Na troche wystarczy,niech działa! Odpowiedz Link
takanietaka Re: Ech Garbarek-dzisiaj w "KULTURZE" 07.06.06, 10:57 a co do przystojnosci..nie była eksponowana ,były rózne mroczne swiatła dosyc sprzyjające pogrążaniu się w siebie i muzykę.Ale mnie sie on podoba,a moze i ta magia muzyki niby troche jazzowej a troche "etnicznej" _______________________________________________________ ** nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
maladanka Re: Ech Garbarek-dzisiaj w "KULTURZE" 07.06.06, 11:12 niestety - nie dociera do nas TV Kultura - ubolewam nieraz,gdy czytam "jadłospis" programowy.. A mnie się czasem śni,że siedzę- wokół mnóstwo bębnów,trójkącików,rożności..i ja szaleję,bebnię,- lubię ten sen Odpowiedz Link
natla Re: Ech Garbarek-dzisiaj w "KULTURZE" 07.06.06, 11:24 O której? No to jesteś dokładnie uduchowiona i przedźwiękowiona....no, takazawiana Odpowiedz Link
takanietaka Re: Ech Garbarek-dzisiaj w "KULTURZE" 07.06.06, 13:10 O 20,20 na zywo ze Szczecina ,a potem wywiad z Garbarkiem _______________________________________________________ ** nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
wiktoria53 Garbarek-fotki-dla Danusi i innych zainteresow:))) 07.06.06, 14:43 images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.shortcut.pl/GARBAREK/GARBAREK% 2520FOTO.jpg&imgrefurl=www.shortcut.pl/garbarek.html&h=400&w=265&sz=34&tb nid=Ia0DU9PVIB3SNM:&tbnh=120&tbnw=79&hl=pl&start=1&prev=/images%3Fq%3DGarbarek% 26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3Dlang_pl%26sa%3DN Mozna sobie powiększyć: images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.shortcut.pl/GARBAREK/GARBAREK% 2520FOTO.jpg&imgrefurl=www.shortcut.pl/garbarek.html&h=400&w=265&sz=34&tb nid=Ia0DU9PVIB3SNM:&tbnh=120&tbnw=79&hl=pl&start=1&prev=/images%3Fq%3DGarbarek% 26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3Dlang_pl%26sa%3DN www.muempfer.de/Garbarek.jpg www.mvdaily.com/articles/2004/11/garbarek.jpg www.tomajazz.com/clubdejazz/conciertos/emocionajazz_garbarek.jpg Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Garbarek-fotki-dla Danusi i innych zaintereso 07.06.06, 14:49 W poprzednim liście 2 stronki się nie otwierają. Tu jeszcze Garbarek: www.dagsavisen.no/multimedia/archive/00613/12b1-03_613746h.jpg www.newsclick.de/servlet/BV2/4450294/WEB Tu jako młodzieniec: wwws.mmjbdata.com/graphics/www.mmguide.musicmatch.com/artist_image/amg/drp500/p552/p55220s8qh5.jpg www.ugagogo.com/photo/images/music_03.jpg Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Garbarek-utwór 07.06.06, 14:52 Mam do Was prośbę.Może ktoś z Was ma jego utwór, wlkeiłby link albo przesłał na pocztę, bardzo proszę. Odpowiedz Link
maladanka Re: poezja spiewana- 21.06.06, 00:00 Dziś Dzień Uchodźcy i młodzież zorganizowała koncert. Tacy są jeszcze szczerzy w swoim śpiewaniu.I nastrój sympatyczny - jedni wystepują inni są widzami, potem zmiana, i prawdziwe instrumenty - gitary klasyczne,flety,skrzypce - żadnych tam umpa..umpa... Pomimo,że byłam najstarszą widzką /r.ż.od widz to chyba tak?/dobrze mi było z nimi. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Garbarek-utwór 21.06.06, 00:40 Przepraszam ,nie widziałam prośby ,z przepracowania nie zagladałam.Utwory mam,wybiore cos i prześle na gazetowy adres _______________________________________________________ ** nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Garbarek-utwór -takanietaka 21.06.06, 08:49 Jeśli spełnisz moja prośbę, będziesz WIELKA )))Z góry serdecznie dziekuję i czekam z niecierpliwością na przesyłkę Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Garbarek-utwór -takanietaka 21.06.06, 09:14 6 minut muzyki, od rana.......i to jakiej .....ale się rozmarzyłam Stokrotne dzięki Senka ))))))) Odpowiedz Link
maladanka Re: Garbarek-utwór otrzymałam:) 23.06.06, 00:07 słucham ...i będę słuchac jeszcze! Odpowiedz Link
dankarol Dla tych co lubią Budkę 22.06.06, 18:25 s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=18132608235400381396 Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Dla tych co lubią Budkę 22.06.06, 18:40 Danusiu ja bardzo ich lubię,ale tam nic nie ma????? Odpowiedz Link
dankarol Re: Dla tych co lubią Budkę 22.06.06, 18:47 Halutka, tam po lewej stronie jest ściągnij plik a pod spodem napisane jest mokre róże i wielkość pliku. Mnie sie otworzyło. Jak nie to ci na @ wyślę Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Dla tych co lubią Budkę 22.06.06, 19:01 Danusiu i mnie nie ma nic pod spodem,wiem jak to się sciąga,proszę jak możesz to prześlij mi na pocztę. Odpowiedz Link
august2 WIZYTA W GRACELAND... 02.07.06, 17:52 Muzyka ponoc lagodzi obyczaje..i laczy ludzi i narody. W ubieglym tygodniu Prezydend USA Bush goscil w Bialym Domu premiera Japonii. Premier, ktory jest wielbicielem ELVISA PRESLEYA zapragnal zobaczyc jego miejsce urodzenia. Byla to pierwsza wizyta na tym szczeblu w slynnym w USA "GRACELAND". Premier zaspiewal pare "kawalkow" a nawet zagral na "air guitar"- czyli improwizowal rekami w powietrzu.. Mozecie zobaczyc sami ta niezwyka wizyte.. po lewej stronie mozna kliknac na linki.. www.elvis.com/ Odpowiedz Link