chminka 14.02.05, 21:32 krotkie wierszyki o milosci: MILOSC prawdziwa zaczyna sie wtedy, kiedy niczego w zamian nie oczekujesz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chminka Re: MILOSC 14.02.05, 21:35 czyz mozna sie nie zachwycac widokiem dwojga siedzacych na jednym skrawku szczescia? Odpowiedz Link
chminka Re: MILOSC 14.02.05, 21:39 "najwiekszym szczesciem jest zasypiac i budzic sie przy boku umilowanego" Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 21:40 Do czasu(( )))))))) A wypatrzę, bo znam Waszą niesubordynację! Odpowiedz Link
chminka Re: MILOSC 14.02.05, 21:41 "kochac to nie znaczy patrzec na siebie nawzajem, lecz razem w tym samy kierunku" Odpowiedz Link
chminka Re: MILOSC 14.02.05, 21:44 " gdybym milosci nie mial- bylbym niczym"- sw. Pawel z Tarsu Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 21:57 "Odrobina dobra, okazana drugiemu człowiekowi, lepsza jest niż czła miłość do ludzkości" Odpowiedz Link
krista57 Re: MILOSC 14.02.05, 22:02 Miosc to jednosc dwojga serc i dusz,to pożądanie potem podobne patrzenie na świat i wspólne starzenie się. Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 22:01 "Miłość jest jak odra, przechodzi sie ją tylko raz, a im później przychodzi, tym cięższy ma przebieg" )))) Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 22:02 "Mało kocha ten, kto potrafi wyrazić słowami, jak bardzo kocha" Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 22:03 "Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają, a daje tym, co go nie mają" Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 22:04 "Smutne w miłości jest to, że nie tylko nie trwa ona wiecznie, ale że rozczarowania jakie przynosi, też mijają szybko" Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 22:06 "Miłość jest powszechną migreną - zamgleniem oka, zaciemniajacym jasne myślenie" Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 22:07 "Miłość prawdziwa zaczyna się wtedy, gdy niczego w zamian nie oczekujesz" Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 22:10 I na koniec: "Pocałunek jest ostatnim przejawem ludożerstwa". )) Odpowiedz Link
natla Re: MILOSC 14.02.05, 22:11 A, jeszcze: "Istnieje jedna miłość i tysiące jej rozmaitych kopii" Odpowiedz Link
lili50 Re: MILOSC 15.02.06, 09:03 wysyłam wam wiersze o miłości, można sobie trochę pomarzyć - mirpralat.republika.pl/m.htm Odpowiedz Link
malwina52 Re: Gdy nie ma milosci ..... 14.02.05, 22:33 Nie ma tez zadnego malzenstwa i zadnej rodziny. Gdy nie ma milosci, nie ma zadnej wspolnoty ani tez zadnej przyjazni. Gdy nie ma milosci nie ma zadnej radoscu ani zycia. Swiat bez milosci bylby pustynia. Odpowiedz Link
chminka Re:Miłość 15.02.05, 00:35 "kiedy naprawde zapragniesz milosci- bedzie ona czekala na ciebie" Odpowiedz Link
krista57 Re:Miłość 15.02.05, 10:54 .....jak powiadają rosyjscy poeci, "PAMIĘĆ SERCA JEST ZAWSZE SILNIEJSZA NIŻ SMUTNA PAMIĘĆ ROZUMU " Odpowiedz Link
malwina52 Re: erotyk.......... 18.02.05, 12:52 to najlepszy erotyk jaki znam i chyba nikt już lepszego nie napisze Kazimierz Przerwa-Tetmajer Lubię, kiedy kobieta... Lubię, kiedy kobieta omdlewa w objęciu, kiedy w lubieżnym zwisa przez ramię w przegięciu, gdy jej oczy zachodzą mgłą, twarz cała blednie i wargi się wilgotne rozchylą bezwiednie. Lubię, kiedy ją rozkosz i żądza oniemi, gdy wpija się w ramiona palcami drżącemi, gdy krótkim, urywanym oddycha oddechem i oddaje się cała z mdlejącym uśmiechem. I lubię ten wstyd, co się kobiecie zabrania przyznać, że czuje rozkosz, że moc pożądania zwalcza ją, a sycenie żądzy oszalenia, gdy szuka ust, a lęka się słów i spojrzenia. Lubię to Odpowiedz Link
malwina52 Re: milosc od pierwszego wejrzenia 27.07.05, 10:36 jakos nie wierze w milosc od pierwszego wejrzenia, tak moze byc tylko w filmie, a moze sie myle??? Odpowiedz Link
kla-ra Re: milosc od pierwszego wejrzenia 27.07.05, 10:56 Dzisiaj masz malwinko ciezki dzien. Chyba dolek. Slonecznie Cie pozdrawiam. Odpowiedz Link
malwina52 Re: milosc od pierwszego wejrzenia 27.07.05, 11:09 nie jest zle, ratuje watki przed unicestwieniem ))))))))) Odpowiedz Link
zlapalamoddech miłość 27.07.05, 17:17 Miłość bardzo dobrze robi na urodę. Zakochane kobiety od razu są piękne Odpowiedz Link
ligia12 Re: miłość 28.07.05, 12:11 Ja już nie wierzę w żadną miłość!!! Przyznam się,że jak byłam zakochana wszyscy mówi mi jak pieknie wyglądam,czar szybko prysnął! czasami czuję się jakbym miała ze sto lat. Odpowiedz Link
maladanka Re: miłość 28.07.05, 14:50 Ligio - no sie zakochaj znowu! ja jestem co jakis czas zaświergolona .. Odpowiedz Link
ligia12 Re: miłość 28.07.05, 15:35 Maladanko.a gdzie szukać? nie spotkałam jak do tej pory zadnego uczciwego. A chciałabym być zaświergolona... Odpowiedz Link
malwina52 Re: MILOSC 22.12.05, 13:42 niejedno ma imie ..... ale to chyba piosenka taka byla Odpowiedz Link
tofika Re: MILOSC 24.12.05, 11:20 "zyc ,zyc ,co mi zostalo z tych dni,dni..... kiedy sie mialo w ramionach caly swat... gdy przt mnie byles ty,,,," to nic ,,jeszcze wszystko przed kazda i kazdym z nas,,,, nic nie jest koncem do konca sa zawsze pelne dni wiary ze bedzie lepiej niz gorzej i TAK TRZYMAJMY>>>>))))))) Odpowiedz Link
goskaa.l Re: MILOSC 15.02.06, 15:16 Letnia przygoda, letnia dziewczyna i letnia miłość... Tyle jej było, że na zimową jeszcze starczyło. (popełnione gdzieś w latach 70.) Odpowiedz Link
regine Re: MILOSC 22.02.06, 12:46 ALE DAJ NAM TAKŻE" mówimy chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj ale daj nam także miłości powszedniej kilka okruchów serca żebyśmy nie kładli rąk na zimnym stole żebyśmy nie byli jak bezdomne ptaki żebyśmy mieli z kim połamać uśmiech i daj nam także jakieś ciepłe słowo żeby ktoś z nami umiał dzielić wszystko byśmy samotni nie szli nigdy w przyszłość ks.W.Buryła Prawda ,ze to piękne słowa ,a właściwie piękna modlitwa o miłość. I takiej miłości daj kazdemu Panie Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: MILOSC 22.02.06, 16:53 To prawda ...ale ja bym jeszcze coś potrzebował... Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: MILOSC-Reniu, Sagit 22.02.06, 17:03 Piękna modlitwa Reniu. Sagit. wiemy, wiemy co byś potrzebował...........no domyślam sie...... Odpowiedz Link
regine Re: MILOSC-Reniu, Sagit 22.02.06, 17:27 No ja o wodzie, rzece... A Ty Zbigniewie, jakiś kosmate chyba myśli masz ) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: MILOSC-Reniu, Sagit 22.02.06, 17:38 Cóż zrobić włochate kosmate wylęknione stłamszone strusie bo jak one chowają się w piasku , miauczą , proszą , błagają, płaczą, jęczą, szlochają, bojażliwe przeważnie w nocy drżą , pragna , kochają, krzyczą , wreszcie zmęczone zasypiają i śnią na jawie i w mroku są takie jak wasze ...) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: MILOSC-Reniu, Sagit 22.02.06, 17:57 Wiktorio!!! nie myśl, że o Tobie zapomniałem nie, nie, nie...)) Odpowiedz Link
regine Re: MILOSC 22.02.06, 17:21 A taka modlitwa Strzelcu, to co mało ?? Powoli, powoli, wszystko po kolei...) Tak jak rzeka...Widziałeś wielką, wprost u źródła, bo ja nie. Zbiera wodę ze strumuków i żywiej płynie w środkowym biegu. Nabiera sił, aby potem już leniwie wpaść do morza. Jakby nie chciała skończyć biegu... Z nami jest tak samo, cóż to tylko życie... Nasze i rzeki i wcale tak się nie różnią, te dwa życia... Odpowiedz Link
sagittarius954 Tobie Regine 22.02.06, 17:30 Zaglądam dziś na pocztę do kroćset panie łotrze kobieta do ciebie napisała widocznie żadnego wirusa się nie bała co za radość w me serce wstąpiła Regine mi mój mózg wymyla OTy Boginko Balu Obracasz się w tańcu lekko Twe ramiona ciepłem pachnące i uśmiech na twarzy tajemniczy a w oczac h srebrne ogniki Tańcz Pani obracaj się ciagle uśmiechaj i żyj pełnią całą A dobroci niech Pan Ci nie skąpi Gdybym był młody dziewczyno i nie zajęty kalino... Wybacz że nie na prywatnym wątku ale Wy jesteście za bardzo poukładane..) Odpowiedz Link
regine Re: Tobie Regine 22.02.06, 17:44 Robię przepiękny dyg, dziękując za piękne słowa. W oczach faktycznie błyszczą iskierki...Skąd Ty o tym wiesz ?? Dziękuję, to było bardzo miłe )) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Tobie Regine 22.02.06, 17:50 Twoje słowa są Twoim obrazem, nie raz lekiem na zmęczoną duszę i choć Ciebie nie znam i nie widzę, a te słowa kierujesz do kogoś, ja je chętnie przejmuję dla siebie i drukuję w swoim pamiętniku...) Odpowiedz Link