malwina52 18.05.05, 17:56 przekarmione przez opiekunke zdechly, mamy zalobe! i dylemat co kupic, zeby bez super oprzyrzadowania przetrwalo, moze ktos podpowie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vogino55 Re: akwariowe rybki.... 18.05.05, 22:29 > moze ktos podpowie-Malwino zajrzyj tu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16666 oraz www.kirysek.info.prv.pl/ Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: akwariowe rybki.... 28.07.05, 15:35 właśnie opiekuję się nimi pod nieobecność syna.Chyba jestem dobrą opiekunką bo wszystkie żyją i mają się dobrze Odpowiedz Link
regine Re: akwariowe rybki.... 28.07.05, 23:17 Też się opiekuję rybkami sąsiadów,którzy są na wakacjach.Mają 2 akwaria,jedno wielkie ,drugie mniejsze .Rybki dostają jeść tylko wieczorem .Ale co to za stworzenia, które nc nie mówią)) Kot i pies to i owszem ,jedem pomruczy,drugi poliże,poda łapę. A rybki nic tylko pływają i jedzą...Nie lubię ryb w akwariach...Wolę taką z rusztu) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Relaks z rybą... 29.07.05, 07:52 - Nic tak nie uspokaja, jak obserwowanie pływających ryb - mówią akwaryści. Najladniejsza jest złota rybka, czyli welon. Odpowiedz Link
maladanka Re: Relaks z rybą... 29.07.05, 08:31 akwarium mamy ustawione na regale w sypialni. Przed zasnięciem często obserwuję złote damy.Ciemno w pokoju i zielona plama akwarium bardzo wycisza Odpowiedz Link
leontynia Re: Relaks z rybą... 29.07.05, 08:38 do naszgo akwarium wkradła sie dziwna choroba, wszystkie rybki padły,został tylko welon, kupiłam specjalne akwarium w kształcie słoja, welon rosł jak na drozdzach, stał się kłopotliwy, chciałam go oddac,ale nikt nie chciał takiej duzej ryby, załatwiałam kiedys sprawe w naszej Komendzie Strazy i zobaczyłam tam wielkie akwarium,juz wiedzialam gdzie nasza rybka zamieszka,wpadam tam czasami,maja sliczne ryby i zadbane akwarium, az miło popatrzec... Odpowiedz Link
maladanka Re: Relaks z zółwiem 29.07.05, 08:48 podobnie miałam z żółwiem wodnym - najpierw to była sliczna zielona broszka, a potem Bongo rósł strasznie -/przy okazji przestrzegam przed kupowaniem tych slicznych zielonych żółwików bo rosną szybko!/- i rozchorował się.Córka zabrała go na Akademię Rolniczą gdzie studiowała - do fachowców.Okazało sie po pierwsze to była panna żółw,wyleczyli ją i zrobiła karierę naukową - akurat ktoś pisał wielkie dzieło w tym temacie, żółwica została obfotografowana, żyje do dziś - 10 lat mija - ma się dobrze... Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Relaks z zółwiem 29.07.05, 09:17 jest takie forum weterynaria,zaraz poszukam adresu Odpowiedz Link
malwina52 Re: Kto ma rybkę ? 19.11.05, 19:34 Zagadka Jest 5 domów, każdy w innym kolorze. W każdym mieszka człowiek o innej narodowosci. Każdy pije cos innego, pali cos innego, trzyma inne zwierzę domowe. Pytanie : Kto ma rybkę ? Pomoc : - Anglik mieszka w czerwonym domu - Szwed ma psa - Duńczyk pije herbatę - Zielony dom stoi po lewej stronie białego domu - Posiadacz zielonego domu pije kawę - Palacz Pall-Mall hoduje ptaszka - Człowiek mieszkający w srodkowym domu pije mleko -Posiadacz żółtego domu pali Dunhile - Norweg mieszka w pierwszym domu - Palacz Malboro mieszka obok człowieka, który hoduje kota - Człowiek który hoduje konia, mieszkaobok palacza Dunhile - Palacz paperosów LM pije piwo - Norweg mieszka obok niebieskiego domu - Niemiec pali Rothmansy - Palacz Malboro ma sąsiada który chętnie pije wodę Einstein twierdził, że 98 % ludzi nie jest w stanie rozwiązać tej zagadki. Nie ma w niej żadnych trików itp. czysta logika. Udowodnij, że należysz do elity 2 %. Powodzenia Odpowiedz Link
axsa Re: Kto ma rybkę ? 19.11.05, 21:27 Wiem kto ma rybkę. Kiedyś przeszłam taka długą tabelkową analize/ na podstawie podpowiedzi osoby zadajacej zagadkę. Nie zepsuje jednak zabawy. Rozwiazanie wysłałam na @ Malwiny. Zresztą i tak tylko do pieciu razy sztuka )) Odpowiedz Link
axsa Re: Kto ma rybkę ? 20.11.05, 07:43 axsa napisała: > Wiem kto ma rybkę. > Kiedyś przeszłam taka długą tabelkową analize/ na podstawie podpowiedzi osoby > zadajacej zagadkę. > Nie zepsuje jednak zabawy. > Rozwiazanie wysłałam na @ Malwiny. > Zresztą i tak tylko do pięciu razy sztuka ...W najgorszym wypadku )) > )) Odpowiedz Link
fleur1 Re: Kto ma rybkę ? 19.11.05, 21:37 Jutro spróbuję się tym zająć, teraz oglądam TVP2. Odpowiedz Link