malwina52 DZIEN BABCI i DZIADKA 18.01.07, 09:01 posiadajacym wnuki zycze duzo radosci z usmiechnietego potomstwa ten wierszyk pamietam z dziecinstwa moich corek Wnuczek z wnuczką odwiedzili Babcię oraz Dziadka. A na stole już cukierki- Ale wielka gratka! Biegnie Babcia co sił w nogach mleko wnuczkom grzeje ale wnuczka kręci głową a wnuczek się śmieje. Usiądź Babciu i odpocznij dziś będzie inaczej Babcia patrzy, nie rozumie Co to wszystko znaczy? Już jej wnusia niesie serce pięknie malowane Za nią wnuczek niesie kwiaty wstążką przewiązane Sto lat Babciu, sto lat Dziadku dziś wasze święto Więc od zaraz Wasze wnuki- będą uśmiechnięte. Odpowiedz Link
anka125 A ja się cieszę 18.01.07, 22:28 Ze nie jestem żadną babcią!I już! Babcią to mogę być jak będę nmiała 85 lat a nie teraż. Odpowiedz Link
natla Dzień Babci :) 21.01.07, 10:03 Wszystkim naszym Babciom życzę radości z wnuków i końskiego zdrowia, tak potrzebnego w wychowywaniu ich . Opiszcie wieczorem Wasze dzisiejsze Święto! Odpowiedz Link
regine Re: Dzień Babci :) 21.01.07, 11:16 "Stawanie się babcią to okazja do rozwoju. Dzięki temu, że w naszej rodzinie pojawia się dziecko, otwierają się przed nami nowe możliwości. Mamy szansę pokochać nowego człowieka, a nowa miłość zawsze dodaje nam skrzydeł." Mi dodała po raz pierwszy 5 lat temu. Ucieszyłam się, cieszę się i nadal mam to zamiar robić. Bo miłość do wnuków to wspaniała rzecz, tak jak w/w cytacie z artukułu dodaje mi skrzydeł. A ten rok będę świętować jako babcia jeszcze 2 razy. Będę potrójną babcią Wcale mnie to nie postarza, nie przysparza żadnych obowiązków. Mogę wnuki kochać bez pamięci. I fakt, mogę je kochać tą zupełnie "inną miłością", chyba piękniejszą i nawet większą niż własne dzieci. Bo mam dla wnuczki, potem dwóch a potem trzech, lub (trójki, bo może ten trzeci będzie wnukiem ?), więcej czasu, cierpliwości, wyrozumiałości. Wcale przez to, że zostałam i zostanę babcią nie czuję się gorzej ani starzej. Czuję się najcudowniej pod słońcem ) Życzę dziś tego Wszystkim Babciom w Dniu ich Święta !!!! A na koniec dołączam linki do artykułów, które przeczytałam przy porannej kawie: kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,55005,3850532.html kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,71389,3860145.html www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3863655.html Miłego więc dnia. Kochane i kochające BABCIE )))) Odpowiedz Link
e-baba Re: Dzień Babci :) 21.01.07, 15:13 Babciom z Klubu Babci oraz wszystkim babciom z Forum - wspaniałych przeżyć, które z bycia babcią się wiążą - życzy baba, dla ktorej stan babciny jest jeszcze śpiewem przyszłości (choć tak naprawdę nigdy nie wiadomo, kiedy ten śpiew w teraźniejszość się zmieni). Odpowiedz Link
dankarol Re: Dzień Babci :) 21.01.07, 22:53 Wszystkim babciom samych radości i udanych wnuków img503.imageshack.us/img503/5264/r380aczersb3.jpg img417.imageshack.us/img417/7264/1899wr7.jpg Odpowiedz Link
maladanka Re: obiecali babci,że... 22.01.07, 10:24 spiewnik.harcerski.pl/przepijemy-naszej-babci.html to tak przewrotnie Odpowiedz Link
natla Dzień Dziadka 22.01.07, 10:45 Dziadeczności nasze wspaniałe! W imieniu wnuczek i wnuków wszystkiego najlepszego i.......pomóżcie trochę babciom..........jak Wam pozwolą )) Odpowiedz Link
maladanka Re: maski karnawałowe dla dzieci 27.01.07, 22:42 wklejam link z maskami - zwierzakami,teraz okres zabaw przedszkolnych, może się przydadzą? www.kuradomowa.com/dzieci/maski_karnawalowe_do_wydrukowania.shtml Odpowiedz Link
natla Coś dla zdesperowanej babci....i dziadka też ;)) 20.02.07, 15:22 img294.imageshack.us/img294/9498/konieccierpliwoscirk1.jpg Odpowiedz Link
7wisienka7 Re: BABCIA - KLUB 15.04.07, 16:05 Milo ze dzieki mnie powstał watek o babciach i wnukach. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: BABCIA - KLUB 15.04.07, 22:35 Gdzie Ty podziewasz Wisienko?Piekny watek załozyłas,dziekuję)))) Odpowiedz Link
zielona56 Re: BABCIA - KLUB 16.04.07, 08:27 Czy babcie Zielona przyjmiecie do klubu ? Moj staż babciowy to dopiero 16 miesięcy , ale od lipca bardzo intensywny. Odpowiedz Link
7wisienka7 Re: BABCIA - KLUB 16.04.07, 23:39 del.wa.57 napisała: > Gdzie Ty podziewasz Wisienko?Piekny watek załozyłas,dziekuję)))) Czasem Was poczytuje, pozdrawiam serdecznie wszystkie babcie i dziadów ! Odpowiedz Link
natla Re: BABCIA - KLUB 16.04.07, 23:47 To jednak bywasz u nas...... bardzo się cieszę. Napisz coś o nowościach babcinych. Odpowiedz Link
7wisienka7 Re: BABCIA - KLUB 16.04.07, 23:53 Prezent dla wnuków i wnuczek! www.kartkiflash.pl/kartki_files2/kartka_5.swf Odpowiedz Link
regine Re ZOSTAŁAM BABCIĄ PO RAZ DRUGI !!!! 30.04.07, 18:59 Wszystkich zainteresowanych, tych więcej i mniej informuję, że przed pół godziną zostałam po raz drugi szczęśliwą babcią !!! Wnusia ma 55 cm, a waży 4200. Obie czują się w/g relacji zięcia dobrze. Ale zięc skołowany strasznie, bo poród trwał od dziś od 6:00 rano i zakończył się jednak cesarką.Alem szczęśliwa, aż gęba mi się śmieje jak na budyniu ) Pozdrawiam wszystkie babcie A teraz czekam do 15 sierpnia, aby zostać 100% babcią, bo następna wnusia, tuż, tuż. Uffff, trosszkę mi ulżyło, zresztą tak jak i całej rodzince. Jedno już wyjaśnione Pa kochani do poniedziałku Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Re ZOSTAŁAM BABCIĄ PO RAZ DRUGI !!!! 30.04.07, 21:58 Moje gratulacje Reniu!!!! Wycałuj córcie odemnie i zięcia,dobrze,że juz koniec męki i wszyscy odetchneli a wnusia nie powiem duża,miała co dzwigac ta Twoja chudzinka Reniu. Witaj podwójna babciu Reniu a za moment potrójna hihihihihi. )) Odpowiedz Link
regine Re: Re ZOSTAŁAM BABCIĄ PO RAZ DRUGI !!!! 30.04.07, 22:55 Już zięć przesłał nam zdjęcia. Mają swoją prywatną stronę. Śliczniutka mała, jejku jakie maleństwo) Mama umęczona bardzo, ale również szczęśliwa, już dzwoniła o 20 :00 rozmawiałam z córką Nie będziemy jej jeszcze jutro męczyć odwiedzinami, niech odpoczywa, jest pod dobrą opieką. Pojutrze na chwilę wpadniemy powitać nowego członka rodziny. Teraz niech jeszcze odpoczywają, bo było ciężko... Jakie to cudoowne uczucie jest bycie babcią Serdecznie dziękuję za życzenia, dla mamy wnusi i tyle ciepłych słów dla mnie Serdeczne dzięki składa, przeszczęśliwa mama, teściowa i babcia ))) No i pięknie zakończył się nam ten miesiąc - kwiecień. Pamiętna data będzie )) Odpowiedz Link
e-baba Re: Re ZOSTAŁAM BABCIĄ PO RAZ DRUGI !!!! 30.04.07, 23:07 Reniu, do tej pory w Babcinym Klubie siedziałaś zaledwie "półgębkiem". Teraz z racji drugiej Wnusi - możesz "cała gębą" zasiadać. Gratulacje wprawdzie juz na Twoim watku składałam, ale i tutaj również je złożę. Niech się Wnusia zdrowo chowa i radości najbliższym wiele sprawia. Odpowiedz Link
tofika Re: Reginko...:) 01.05.07, 12:39 Renius..brawo ,brawo babusiu podwojna.. a pozdrawia ..babusia potrojna zycze duzo dlugich lat radosci i pociechy z wnusiatek .. ach ,ile radosci wnosza w nasze zycie te pojawiajace sie malenstwa Moje starsze wybyly do Danii, forsuja "place zabaw"a ze sa daleko jeszcze bardziej o nich mysle...wpadam na podladacza gooogle Earth,i spodziewam ze moze ich zobacze Odpowiedz Link
regine Re: Pochwalę się...:) 13.05.07, 13:14 Choć nie ja miałam w tym prawie żadnego udziału Ale pochwalę się Wam nową wnusią - Natalią. Dziś minie 14 dzień jak jest wśród nas. Jest bardzo spokojna, daje mamie pospać w nocy, a i w dzień różnież jest spokojna. Oby tak dalej img510.imageshack.us/img510/9626/mojawnusianataliapr2.png Przemiły maluszek, ja Wam to mówię, jako szczęsliwa, po raz drugi babcia Jak zostanę po raz trzeci, babcią wnusi, to się upiję jak szewc w poniedzałek Teraz nie mogę się w tym wszystkim połapać, a potem...? Ale już jest pełny luz, bez oczekiwania. Teraz troszkę przerwy, odpoczywamy od wrazeń i czekamy do 15 sierpnia Odpowiedz Link
natla Re: Pochwalę się...:) 13.05.07, 13:41 O kurcze....schrupać można. Cudo i widać, ze zdrowa. No Babciu, masz się czym pochwalić. Ale, ale.....czyżbym nie zauważyła, czy zapomniałaś o oblaniu becikowego....hę? Odpowiedz Link
natla Re: Pochwalę się...:) 13.05.07, 13:42 Aaaaaaaa, a imię ma po mnie....o c z y w i ś c i e....) Odpowiedz Link
regine Re: Pochwalę się...:) 13.05.07, 14:14 No nie, nie zapomniałam o "becikowym", tylko musiałam przez ostatnie dni "trzeźwo" myśleć Będzie, będzie, ale razem, jak i druga wnusia ujrzy światło tego świata. Co się będę rozdrabniać, za jednym zamachem załtwię obie sprawy i Was A imię oczywiście ma po Tobie, to była podpowiedź, którą szybko "załapał" przyszły tata. Było to gdzieś w 6 miesiącu ciąży. No i udało się ) Dzięki Natluś. Mam Cię zawsze teraz przd oczami, gdy patrzę na wnusię )) Odpowiedz Link
natla Re: Pochwalę się...:) 13.05.07, 14:44 > Dzięki Natluś. Mam Cię zawsze teraz przd oczami, gdy patrzę na wnusię )) Współczuję Odpowiedz Link
regine Re: A jakby tak Bynio-Saguś się urodził?? 13.05.07, 15:21 Tyś się juz dawno urodził i drugi egzeplarz nie byłby już taki sam... Nic po raz drugi nie jest takie samo.... Miała być wnusia i jest, wedle życzenia babci się wszystko dzieje. Mam farta ) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: A jakby tak Bynio-Saguś się urodził?? 13.05.07, 18:13 Czemu nie a ta owca ? Sklonowana ? to co - zreszta nie chcę w obcej rodzinie dochodzić do pełnoletnośći) Życzę ci wiele miłych chwil w towarzystwie małej sikoreczki ) Poczekaj niech obie do dwóch lat dojdą , oj Ci nie zazdroszczę ... Odpowiedz Link
regine Re: A jakby tak Bynio-Saguś się urodził?? 13.05.07, 19:24 No widzisz, nie ma to jak sami swoi Też nie wiem jak to będzie, ale przeszłam już tyle, że nie są mnie w stanie, takie 2- latki przestraszyć. Bedziemy się tylko odwiedzać, więc się nie boję Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: A jakby tak Bynio-Saguś się urodził?? 13.05.07, 20:24 Czekaj czekaj ) Jak każda pryśnie ci w inną stronę to dopiero wtedy włosy spiętrzą ci się na głowie) Odpowiedz Link
e-baba Re: Reniu, Natalia jest piękna, 13.05.07, 21:01 No, jakos tak mi poleciało, nie czekając na ciąg dalszy, który teraz następuje. Życzę wnusi tyle w życiu pomyślności, ile ma urody. I niech wiele radości Rodzicom, i oczywiście Babci, przynosi. Odpowiedz Link
regine Re: Natluś...:) 13.05.07, 15:18 No bez przesady, dlaczego współczujesz ? Uśmiecham się zawsze jak sobie Ciebie przypominam i humor mam, że hej !!! Odpowiedz Link
natla Re: Jak ja to mogłam przegapić? 30.04.07, 23:03 Z emocji mi sie klikło Dobrze, że chciałam jeszcze zdjecia ściągnąć i przy okazji zaglądnełam na forum. Reginko, okrutnie się cieszę, po pierwsze, ze z córką wszystko ok, a po drugie, ze taka wspaniała istotka znów Cię będzie mamić Gratuluję serdecznie. Juz o tej porze nie dzwonię, ale jutro Cię dorwę. Odpowiedz Link
zielona56 Re: Jak ja to mogłam przegapić? 14.05.07, 09:17 Reginko !! piękne maleństwo .Życzę mu samych pięknych dni . Odpowiedz Link
fleur1 Ale ładna dziwczynka 14.05.07, 10:57 Gratuluję w nastepnym wątku kolejnej wnuczki Reniu, jesteś już 200% babcia, po pierwszej byłaś już na 100%. Natalia maleńki skarb rodzinny niech się dobrze chowa, życzę jej i rodzicom szczęścia. Czekam w kolejce od babcinego klubu, ale tymczasem na nic się nie zanosi. Odpowiedz Link
tofika Re: to i owo naszym milusinskim... 22.06.07, 11:33 znajdziemy tu... www.dziecionline.pl/maluch/kolorowanki/drukuj1a.htm Odpowiedz Link
7zahir Mogę, być o.m.c babcią ? 22.06.07, 13:34 Moja wnusia już 8 miesięcy kopie swoja mamę - ma mój temperament. W końcu lipca jadę pomóc jej przyjść na świat, czyli zmienić apartament ) Odpowiedz Link
nod26 Re: Mogę, być o.m.c babcią ? 23.06.07, 19:37 Gazeta.pl > Forum > Kobieta Sobota, 23 czerwca 2007 Poradnik Domowy Re: Synowa - teściowa. Jak osiągnąć kompromis? Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: lili120675 Data: 21.06.07, 19:16 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz wydaje mi sie, ze mam podobny problem ze swoja tesciowa - jest ona na emeryturze i oczekuje narodzin wnuczki jak wlasnej corki, na sile chce opiekowac sie dzieckiem. Rozumiem, ze prawie kazda kobieta chcialaby spelnic sie kiedyc w roli babci, ale prosze zrozumiec, ze zmieniaja sie czasy. Dawniej rodziny byly wielopokoleniowe, normalne bylo zamieszkiwanie pod jednym dachem roznych kobiet, dzisiaj mlode malzenstwa wola same ukladac sobie zycie bez osob postronnych,bez nadzoru matek, to juz sa dorosli ludzie, a nie male dzieci. Mozna zaproponowac swoja pomoc, ale jednoczesnie liczyc sie z tym, ze wybiora swoja droge i uszanowac ten wybor, samemu lepiej znalezc sobie inne zajecie (np. uniwersytet trzeciego wieku albo prace na niepelen etat).A spotkania z wnuczka zawsze najpierw z gory ustalac z matka dziecka, bo to jej rola jest wychowanie a nie babci. Ja tez narzekam na swoja tesciowa, ze na sile (mimo pewnie dobrych swoich checi) probuje zostac moja przyjaciolka,a rozni nas zbyt wiele od podejscia do zwierzat po kwestie higieny i poziomu wyksztalcenia.I ona tego nie dostrzega a jestem za malo asertywna by jej to otwarcie powiedziec, choc wkrotce bede musiala stanac przed takim wyzwaniem. W kosciele slubowalam milosc jej synowi a nie jej, dla mnie jest obca kobieta, nie pokocham jej jak wlasnej niezyjacej mamy, a jej marzy sie chyba taka wlasnie rola. Odkryla luke i chcialaby ja zapelnic soba, ale to ja musze chciec takich spotkan, a nie byc zaskakiwana przez niespodziewane wizyty tesciowej z gromadka rodziny meza w trakcie remontu mojego (jeszcze panienskiego) mieszkania w porze obiadowej w 8 miesiacu zagrozonej ciazy. Kazdy ma prawo do wyznaczenia swoich prywatnych granic, mlode kobiety, zwlaszcza te,ktore przed slubem byly niezalezne nawet od swoich rodzicow, nie lubia nagle dzielenia swego zycia z tesciowa. Dodam, ze moja tesciowa jest zdrowa, ma kochajacego meza, jeszcze dwoch innych synow pod swoimi skrzydlami, przez wiele lat byla kierownikiem sklepu i dla niej jest oczywiste, ze decyduje o innych, ale nie dla mnie. Tak trudno zrozumiec, ze ktos moze nie miec na to ochoty? Jak Wam sie kochane babcie podoba ten artykuł? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Mogę, być o.m.c babcią ? Do Zahirki... 23.06.07, 20:48 Będe trzymac kciuki i zajrzyj do skrzynki napisałam do Ciebie Odpowiedz Link
7zahir Re: Mogę, być o.m.c babcią ? Do Zahirki... 23.06.07, 22:12 Dziekuję, odpisałam ) Odpowiedz Link
tofika Re: chcialabym porozmawiac... 12.08.07, 17:03 o karaniu , czy Wasze corki lub zoneczki synow probuja malenkich lub wiekszych kar wobec dzieci? co o tym sadzicie? ja wiem , jak swoje dzieci wychowywalam , a teraz obserwuje.. zastanawiam.. (niczego nie obawiam, nie podwazam, tak tylko troszke zastanawiam , jak po 30 l , nasze wnuczeta wychowywac, jestem naturalna, nie rozpieszczam , nie odbiegam od zwyczajnych zasad.. i co Wy na to? Odpowiedz Link
regine Re: Informuję grzecznie....:) 12.08.07, 19:35 Że od wczoraj, od godziny 12:25 jestem potrójną babcią Wnusia ważyła 3800, ma 54 wzrostu , włosów masę, kruczoczarnych i jest cudowna Obie. córka i wnusia, czują się doskonale. To najważniejsze. Przepraszam, że nie pisze do nikogo i tu na forum również. Juz niedługo dzieci wyjadą, około 10 września, wtedy się pojawię na forum.Nadrobię zaległości... Serdecznie Wszystkich pozdrawiam, wybaczcie proszę, ale nie mam chwili na podrapanie się nawet po... Pozdrawiam serdecznie Wszystkich Ja czuję się "wyśmienicie"....Bo czyż mogę czuć się inaczej ? Padam na nos, dzień za dniem ucieka mi w zawrotnym tempie... Teraz już wiem na 100% jak czują się wielownukowe babcie... Odpowiedz Link
tofika Re: Informuję grzecznie....:) 13.08.07, 10:30 Reginko, cudnie ze jestes juz babusia n-ta miejcie sie wszyscy zdrowiusienko zawsze , pozdrawiam Ciebie i Twoich najblizszych sredecznie. A ja nadal w oczekiwaniu..a jak nadejdzie pazdziernik to bedzie juz wtedy trzy wnusie,i dwa wnuczki,chyba pobije rekord ))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Informuję grzecznie....:) 13.08.07, 16:27 Babciu Reginko,przyjmij nasze gratulacje,chylimy czoło razem z Jolą przed ''potrójną'' babcią))) Ucałowania dla córek,zięciów i wnucząt. Odpowiedz Link
dankarol Re: Informuję grzecznie....:) 13.08.07, 17:52 Babciu Reginko gratulacje dla Was wszystkich razem i każdego z osobna, ale szczególne dla Ciebie, że to wszystko przetrwałaś i wiesz jeszcze jak sie nazywasz. Wypiję dużą kawę za Wasze zdrowie Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Informuję grzecznie....:) 13.08.07, 20:46 I ja przesyłam same serdeczności dla Was wszystkich.Bądż zdrowa i niech wszystkie Twoje wnuczęta chowają sie zdrowo.Samej pomyślności i spełnienia wszystkich marzeń dla Ciebie i Twojej rodziny. Odpowiedz Link
natla Re: Informuję grzecznie....:) 13.08.07, 21:43 Reniu Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaki całus dla Was trzech. Dopiero teraz weszłam do Klubu Babć. ......a miało być 15-tego.... No! wreszcie Ci się uspokoi...... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Informuję grzecznie....:) 14.08.07, 10:32 To i ode mnie proszę przyjmij gratulacje dziewczynkowa babciu I wpadaj troszkę śmielej bo sąsiadeczko wcale cię nie ma ) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Informuję grzecznie....:) 15.08.07, 21:48 Gratulacje dla potrójnej Babci! Bywajcie zdrowi nowonarodzeni i starsi również Odpowiedz Link
tofika Re: Informuję grzecznie....:) 21.08.07, 16:48 MOJ kolejny wnusio dzis pojawil na swiat jestem bardzo szczesliwa, a dziadek ma zadarty nos z radoscijego rod ahaha Odpowiedz Link
natla Re: Informuję grzecznie....:) 21.08.07, 19:05 Ależ Wy się babcie rozmnażacie.....w kosmicznym tempie i poza szczęściem i miłością, przysporzacie sobie roboty . Póki Was nie męczy i cieszy, to dobrze. Gratuluje Tofciu! Wszystkiego najlepszego dla maleństwa. Odpowiedz Link
tofika Re: Informuję grzecznie....:) 21.08.07, 20:08 Natlus , dziekuje, czy ja wiem? moje kolezanki szczyca ze maja juz np27letnich wnukow ja jakas spoziona troszke Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Informuję grzecznie....:) 21.08.07, 21:01 Przyjmij moje gratulacje babciu Tofiko niech maleństwo zdrowo się rozwija,Tylko się nie upij ze szczęcia babciu))))))) Odpowiedz Link
marinka52 Re: Informuję grzecznie....:) 21.08.07, 21:07 HElenko , bardzo dziekuje, za sliczne zyczonka , bo wnusio sluchal w lozeczku obok mamusiu utrudzonej lezal gdy do mnie dzwonili... skarby moje oszczdzajac mnie od piatku cichutko byli... a ja wciaz o nich myslalam.. dzis od trzech lat nie kwitnacy kwiat rozkwitl w sliczna lilie-domowy.. to na powitanie naszego maluszka... pepkoweczki musi byc lyczek, no jak .. musi byc Odpowiedz Link
e-baba Gratulacje - babciu Reniu i babciu Tofiko 23.08.07, 00:27 No, no, no - Forum coraz bardziej obfite we wnuki. I dobrze. I tak trzymać. Ciepło pozdrawiam nowych członków Waszych rodzin, a Was - Babcie - ściskam mocno i sił wobec nich - młodych, silnych i krzykliwych - życzę. Odpowiedz Link
dankarol Babciu Toficzko 23.08.07, 10:09 gratulacje! niech wnusio zdrowo się chowa i babcię mocno kocha Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Babciu Toficzko 25.08.07, 16:49 Gratuluję Toficzko, znów zostałaś szczęśliwą Babcia wnusia. Niech zdrowo rośnie i będzie pociechą dla rodziców i dziadków. Odpowiedz Link
tofika Re: Babcia Toficzko do Ebaby, Wiktorii..:) 26.08.07, 10:54 Pozdrawiam wszystkie babusie... ale szal mnie chwycil znow.. zakochana jestem wyzej uszu w tym maluszku moim najmniejszym.. ot i cala prawda Babuni, otwieram zdjecia i gapie i gapie sie zdaje mi sie ze mam dwadziesciapiec lati wszystko mi sie przypomina.. bo to taki sobowtorek mojego syna.. "A ty spij i spij , krolu moj.. jestes maly jak okruszek.." Odpowiedz Link
tofika Re: cos podpowiem... 27.09.07, 12:13 bywa tak ze nasze skarbuchy ucza w przedszkolu ,ale my nie umiemy im pomoc .. a tu jest sporo piosenek ,nawet sa nutki np przy gitarze mozecie ponucic razemitp.. przedszkole1.republika.pl/piosenki_przedszkolne.htm Odpowiedz Link
7wisienka7 Re: BABCIA - KLUB 27.09.07, 22:58 Wątek cudownie rozwija sie. Pozdrawiam wszystkie cudowne babcie. Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 28.09.07, 08:27 wisienka nas odwiedzila.. rozwija watek, owszem i to jak-- bocki lada moment wniosa mi wnusie ale to juz bedzie gromadka--> babusia tofcia ogromnie sie cieszy.. Natlus dobrze ze watek o klekotkach wciaz na afiszu.. to dla mnie ten prezncik Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 15:06 Hurrrrrrrra, jestem Babusia po raz piaty))))) wnusie mam Zosienke.. od 14,10... )))))) Odpowiedz Link
kazpyt Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 17:36 witam wszystkie babcie chyba wam sie temat nie wyczerpal na temat wnukow chociaż jestem tu pierwszy raz to zapraszam ponownie do klubu BABCIA Odpowiedz Link
kazpyt Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 17:46 no tak jak na pierwszy raz to pokrecilam bo żle odczytalam date a tu wszystkie babcie na bieżąco w temacie ja mam czworo wnucząt krystianek ma 6 lat i jest synkiem najstarszej corki marlenka 10 li natalka 8l coreczki mojej średniej corki i ewelinka 4l coreczka najmlodszej corki i to są moje sloneczka Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 17:52 Kaz, powitam Ciebie w klubie jako pierwsza, zycze radosci duzo z wnuczatek , tak tak to sa nasze sloneczka, tylko ja ich mam daleko prawie dwiescie km.. rzadziej je widuje, wkrotce pojedziemy zobaczyc dwoje maluszkow konradka z 21 sierpnia, i dzisiaj urodzona Zosienke.. zaraz bede ja ogladac w komputerze juz syn jedzie do domku i mi podesle Odpowiedz Link
kazpyt Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 18:15 dziekuje za powitanie od razu zrobilo sie cieplej a ja gratuluje ci nowoprzybylych wnuczat ja swoje mam w zasiegu reki marlenka i natalcia mieszkaja15 km odemnie krystianek w innej dzielnicy a ewelinka ze mna dobrze ze mozesz ich chociaz widzieći slyszeć to dobrze ze mamyrozwijajaca sie technike bo nasze babcie oglądały tylko zdjęcia jeszcze raz ci gratuluje Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 18:23 kazpyt, tak w tej chwili pojawil juz tatus ,zaraz zobacze wnusie porozmawiamy jeszcze nie raz o naszych skarbach--ok na skypie opowiadam bajeczki,ucze piosenek, zaczynaja slowka i obrazki klikac do mnie na gg, fajnie, dzieki tym nowosciom technicznym, i oczywiscie widze je w kamerce TESKNIE DO NICH.. Odpowiedz Link
regine Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 18:40 Marylko, przepraszam, przegapiłam Twój wpis o wnuczkach. nowych wnuczkach. Gratuluję serdecznie i niech zdrowo się chowają dzieciaczki Toż to sama radość patrzeć jak rośnie na naszych oczach, nowe pokolenie. Gratuluję serdecznie A Ciebie Kazpyt witam w Klubie Babć i dziadków ----------------------------------------------------- ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~ Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 18:46 Kochani juz ogladam Moja Zosienke... Reniu,, )) dziekuje Odpowiedz Link
kazpyt Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 22:35 dziekuje bardzo za przyjecie mnie do klubu jest milo podzielic sie naszymi radościami pozdrawiam Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 05.10.07, 22:39 kaz---skarbeczku ... nam tez milutko ze jesters z nami.. napisz w skad przybywamy skad jestes? pozdrawiam serdecznie--ja nie zasne do rana z tych narodzunowych emocjii, bo mam tu caly bieg uczyc w zdjeciu ujete i w filmiku pierwszego placzu mojej wnusi.. jakie to wszystko przepiekne Odpowiedz Link
maladanka Re: BABCIA - KLUB 06.10.07, 14:06 Tofiko - babciu na piątkę - bo już piąty raz.Brawo! I nową babcię witam w klubie i na forum. Ja nie jestem babcią ale ciesze się z Wami waszymi wnukami! O rymłam! Odpowiedz Link
kazpyt Re: BABCIA - KLUB 06.10.07, 16:58 witam sie z wami przybywam zmiasta lublin ciesze sie z toba przypominam sobie jak przychodzily na świat moje wnuki ile to bylo emocji i radości u mnie narazie zastój ale mam nadzieje ze jeszczemoże ktoś przybedzie Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: BABCIA - KLUB 06.10.07, 18:50 Moje gratulacje babciu Tofciu,szczęśliwa z Ciebie babciunia))) Niech maleństwo zdrowo rośnie na pociechę rodzicom i dziadkom. Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 06.10.07, 23:06 napisalam i wyslalam ,, i patrze nie ma drugi raz sprobuje moze pojawi sie Danutko , Helenko bardzo WAm dziekuje pozdrawiam bbbb serdecznie a tu mi proponuja mieszkac dzieci o rany jak ja bym splacila taki kosztowny zakup.. www.domiporta.pl/details,191,102666963.asp Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: BABCIA - KLUB 06.10.07, 23:14 No,nie powiem ładne to mieszkanko,ale ile kosztuje!!!!!! Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 08.10.07, 16:58 MOJ najmlodsze skarbus ma zoltaczke.. nie wiem co to? nie mialam takiego do tej pory przypadku((( napiszcie jak przebiega leczenie, jestem zaklopotana bardzo u noworodka? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: BABCIA - KLUB 08.10.07, 17:06 Spokojnie tofiko , moja córka przechodziła żółtaczkę , miała kilka transfuzji uzupełniających i jedną wymienną tylko chyba to było na odwrót , i pod kontrolą lekarza do 5 roku , a jak przebiega tego nie wiem . Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 08.10.07, 17:14 Dziekuje SAgi.. i tak becze, bo moja synowa tez placze.. ale ..wspieram telefonicznie .. tlumacze i pomagam zeby tak mocno nie martwila poczytalam i powiedzialam jej.. www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=368&Itemid=66 syn pojechal do lekarzy wywiedziec... Odpowiedz Link
kazpyt Re: BABCIA - KLUB 08.10.07, 18:13 a moze to ta żóltaczka co przechodzą wszystkie noworodki moja najstarsza corka urodzila sie w 8 mies. i dostala tej żółtaczki byla tak żółta jak chińczyk lekarz mi wytłumaczył zeby sie nie denerwować i faktycznie przeszlo mam nadzieje ze to nic poważnego Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: BABCIA - KLUB 08.10.07, 18:45 Tez tak myślę,że to fizjologiczna żółtaczka,przejdzie po paru dobach,nie martw się Tofiko,dziecko jest przecież w szpitalu pod opieką lekarzy. Odpowiedz Link
regine Re: BABCIA - KLUB 08.10.07, 18:51 Toficzko, nie martw się. Moja najmłodsza wnusia, (wypisano córkę po 3- ciej dobie do domu) po tygodniu przechodziła żłótaczkę w domu. To normalne u niemowląt.To tz. żłótaczka fizjologiczna. Wnuczka żółta była strasznie, a białka oczu były jak żółtka kurze. Po 2 tygodniach wszystko do normy doszło. Prawie w 90% niemowlaki przechodzą tą żółtaczkę bezproblemowo. Więc na zapas się nie zamartwiajcie. Podbuduj synową i syna. Sama też się tym nie zagryzaj. Będzie dobrze, zobaczysz Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 08.10.07, 19:14 Kochane jestescie, kochani, ze mnie wspieracia.. dziekuje dlaczego tak mnie wzielo? bo 1 raz , cos taqkiego przezywam.. bo pamietam jak moj kolega z pracy dawno temu zamartwial-- transfuzja krwi musiala byc-konflikt serologiczny mieli, Tomasz jego syn przeszedl kikla razy .. transfuzje, tak - podobnie - napisal SAGI.. uspokoilam, mam swoj niepowtarzalny sposob na ukojenie- nauczyla mnie Marenka moja najukochansza juz w dziecinstwie- jak nie poddawac, by trwac w doli i niedoli zycia.. czekam na syna ,wroci ze szpitala to mi powie co i jak,, rozmawialam z nim na skypie, i sie uspokoilam skutecznie, bo mi nie wolno denerwowac mam za slabe serduszko i mnie dzieci bardzo chronia od przezyc Usciski --kochani jestescie... cmooooook Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 08.10.07, 19:18 MOJA MATENKA.. mialo byc a nie mam jej juz 27 lat.. nie macie pojecia ci ktorzy maja Mame jeszcze- Odpowiedz Link
tofika Re: BABCIA - KLUB 08.10.07, 21:45 Kochani, i jak nie wierzyc w dobre wasze zyczenia w dobre slowa od WAS, Zosienka ma juz lepsze wyniki .. jest karmiona kroploweczka i lezy pod lampkami .. Dziekuje i dobrej Nocki Wszystkim zycze Odpowiedz Link
maladanka Re:Zabawa dla babć,cioć i ....wnucząt :) 15.10.07, 15:49 Pamiętacie z baaardzo dawnych lat lalki-ubieranki.Tak nazywałam to z moją koleżanką.Były to kartony, na których namalowana była dziewczynka w bieliźnie, a do tego różne ubranka,trzeba było to samemu wyciąć i za pomocą zakładeczek lalę się ubierało. No i znalazłam takie lalki-ubieranki,ale trzeba sobie je wydrukować samemu.Do Mikołaja daleko,więc można fajną niespodziankę przygotować lub na bieżąco z wnuczęciem szukać stroiku i drukowac i wycinać i... Oto link do albumiku picasaweb.google.ru/puntoingles/RECORTABLES ja na próbę wydrukowałam myszkę - super wyszła na formacie A-4. Z tym,że najpierw sobie klikając na myszkę powiększyłam obrazek potem dałam: pobierz zdjęcie - zapisałam do Moich obrazów i stamtąd dałam polecenie drukuj. Mam nadzieję,że Was ucieszę - ja z samego oglądania albumiku mam radochę. Jakoś tak w tym przedwyborczym zamęcie - powrót do dzieciństwa ) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:Zabawa dla babć,cioć i ....wnucząt :) 15.10.07, 16:37 Danuś to jest fantastyczne,sama bawiłam w ubieranie lalek papierowych z koleżanką,siostra koleżanki malowała nam co rusz nowe ubranka a my podziwałyśmy jej kunszt z otwarta buzią,albumik jest świetny i napewno nie jedna babcia z niego skorzysta. Dzieki)) Odpowiedz Link
maladanka Re:Zabawa dla babć,cioć i ....wnucząt :) 15.10.07, 19:27 jeszcze jeden albumik lalek-ubieranek podrzucam picasaweb.google.ru/puntoingles/RECORTABLES03 Bardzo chciałabym aby się przydał,a ja wnuczki nie mam ( Odpowiedz Link
wiktoria53 BABCIA-KLUB 05.06.14, 07:33 Wyciągam na światło dzienne stary wątek po to, by powiedzieć Wam kochani, że od ponad roku jestem szczęśliwą babcią. Powiem krótko, zwariowałam na jego punkcie. Mam nadzieję, że taki stan minie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: BABCIA-KLUB 05.06.14, 09:34 Wiwat babciny stan ! Gratulacje Wiktorio Ale dodam już tylko że Twój obecny stan jeszcze bardziej się pogłębi Odpowiedz Link
misia007 Re: BABCIA-KLUB 05.06.14, 15:39 Gratulacje Wiktorio i z własnego doświadczenia powiem ci ,że ten stan nie mija.Trwam w nim już ....6 lat. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: BABCIA-KLUB 05.06.14, 19:25 Gratuluję Wiki i zazdroszczę, bo mnie moje chłopaki na razie nie chcą uraczyć wnukami, a mam wrażenie że zebrały się we mnie na takie wielkie pokłady miłości. Niech ci zdrowo się chowa i rośnie Odpowiedz Link
izis52 Re: BABCIA-KLUB 09.06.14, 22:33 No tak. Od prawie 14 lat - jestem bezwarunkowo i permanentnie zakochana w swoich dwóch przystojniakach. Pozdrawiam bapciu . Taką pisownią rozpoczął korespondencję ze mną wnuk. Kartka z daleka wszystkich wprawia w dobry humor. Odpowiedz Link