Dodaj do ulubionych

Tanie plomby rujnują zdrowie

13.05.06, 22:40
Pamietam czasy, kiedy z moimi dziećmi chodziłam prywatnie do stomatologa aby
wymienić plomby z amalgamatu na porcelanowe.Ale za te metalowe również
płaciłam, ponieważ zakładał je dentysta z Sanitasu.Gdzieś wycztałam o ich
szkodliwości i wymieniłam.

serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3339930.html
Obserwuj wątek
    • natla Re: Tanie plomby rujnują zdrowie 13.05.06, 23:03
      Jak nie szycie, to zęby.....czy Wyście zwariowały? Jeszcze do szczęścia
      potrzebny jest wątek o prasowaniu. wink))))))))))
      • wiktoria53 Re: Tanie plomby rujnują zdrowie 13.05.06, 23:16
        Natlo, Ty lepiej zajrzyj w swoje plomby kochana smile
        • natla Re: Tanie plomby rujnują zdrowie 13.05.06, 23:33
          No właśnie o to chodzi....od misiąca się wybieram do dentyski, ale kurcze
          zawsze coś bardzo ważnego na przeszkodzie stoi.....albo deszcz, albo goście,
          albo mi się nie chce, albo.......
          A Ty wstrząsnełaś moim uśpionym sumieniem. Brzydka jesteś i koniec....wink
          • wiktoria53 Re: Tanie plomby rujnują zdrowie 13.05.06, 23:41
            Natlo, Ty mi podziękuj za ten wstrząs smileTemat jest bardzo ważny nie ulega
            wątpliwości, wszyscy o tym wiemy, tylko właśnie, zapomniałam albo mi sie nie
            chce......albo...
            • natla Re: Tanie plomby rujnują zdrowie 13.05.06, 23:43
              No po prostu nie masz serca....................................wink))
              • axsa Wiktoria nie ma serca??? 14.05.06, 08:22
                Zostawiła u kardiologa??
                wink))
                • wiktoria53 Tanie plomby rujnują zdrowie 29.06.06, 16:52
                  Jak tam Wasze ząbki? A właściwie plomby?wink Moje są w porządku.smile)))))))))
                  • krista57 Re: Tanie plomby rujnują zdrowie 29.06.06, 20:13

A jak ktos nie musi zaglądac bo nie ma zadnych plomb?
                    Czy w naszym wieku jest to możliwe ?
                    • wiktoria53 Re: Tanie plomby rujnują zdrowie 29.06.06, 22:05
                      Nie ma żadnych plomb ? Tzn że wszystkie ma swoje i zdrowe, lub ma tzw.
                      szufladkiwink ale to już sprawy bardzo osobiste.
                    • tesunia Re: Tanie plomby rujnują zdrowie 29.06.06, 22:08
                      hej kristo....juz jestes z nami?-wspaniale....

no ja bede musiala wlasnie zalepic mini dziurke....

wymienialam pare lat temu te mniejsze wypelnione amalgamem,zrobilam to za
                      szybko i dopadly mnie uboczne skutki odtrowania organizmu,
                      nalatalam sie od lekarza do dentysy ...nie znalezli przyczyn-bo nie chcieli
                      znalesc-ale teraz juz lepiej.
                      tez czesc jest przeciwnikiem tych "olowianych " plomb,ale nierozglaszaja
                      tematu,bo panstwo musialoby calej ludnosci wymieniac wypelnienia za darmo.
                      • banitka51 a jak się to ma do przysięgi Hipokratesa? 30.06.06, 01:08
                        przecież naczelną zasadą jest "NIE SZKODZIĆ", natomiast rtęciowe wypełnienia
                        trują, a więc - szkodzą. I państwowa kasa (czyli nas wszystkich) opłaca
                        truciznę. Gdzie sens, gdzie logika? Potem trzeba o wiele więcej wyłozyć na
                        leczenie następstw.
                        • rebbezin Re: Hej dentysci 30.06.06, 20:04
                          ktorzy to okaleczyli w mlodosci moj zgryz i nie da sie ich zaskarzyc. Mam
                          pytanie. Czy teraz za moje pieniadze, mozna ten zgryz i zaniedbania wasze
                          naprawic? Jesli chcialabym zgryz a'la KTOS - w usa moge sobie zazyczyc. Np
                          Monroe, Roberts albo, albo... A w Polsce? Kto, gdzie i za ile? Ale zadnych
                          cierpien wiecej - szybko, milo, solidnie i estetycznie - da sie?
                          • natla Re: Hej dentysci 30.06.06, 20:06
                            Myśle, że wszystko juz można zrobić i to pod narkozą. Ale tak bez cierpień
                            i strachu? To chyba nawet w USA nie jest możliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka