kryzar 07.07.06, 20:33 marcinkiewicz wypchnęli, bo ma za dużą popularność i sam podejmował czasem decyzje. Teraz będzie rzżd rodzinny. Ale ubaw Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dankarol Re: no to mamy nowy rząd 07.07.06, 20:53 co sie dzieje, Gosiewski, który zawsze ma dużo do powiedzenia, nic dziś nie mówi. Odpowiedz Link
banitka51 Re: no to mamy nowy rząd 07.07.06, 20:55 ależ sobie tragikomiczny scenariusz obrali!! marcinkiewicz wyląduje w PO, już gadał z Tuskiem w Sopocie. Miał prawo mieć dosyć, a popularność jego w PO się przyda. Trzymajmy kciuki, żeby coś dobrego z tego wyszło. Odpowiedz Link
banitka51 a może nie jarek? 07.07.06, 21:05 może giertych? może beger? już mnie nic nie zdziwi, igrzysk dostatek. Odpowiedz Link
vogino55 Re: a może nie jarek? 07.07.06, 21:41 Taa tylko ci 'mądrzy'nie potrafią wyciągać wniosków,,,,,ci ksero-bracia mogą nam zafundować'Argentynę'((((( Odpowiedz Link
takanietaka brakuje nam .. 07.07.06, 22:07 Czarnego Humoru ..byłby jak znalazł w tej sytuacji!!Często o nim myśle i jego poczuciu humoru! _______________________________________________________ ** nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link
natla Re: brakuje nam .. 08.07.06, 00:16 No to mamy ubaw prześwietny, wyczyn PIS-u już chyba setny. Marcinkiewicza załatwili dając nam w obecnej chwili kalke prezyydenta czyli braciszka jednojajowego równie ....... i małego. Znów rządzik nam nowy powstanie z równie mądrymi moje panie i panowie, znów będzie lanie.... wody oczywiście w polityce. Dołożą ze 3 urzędy "tyce" by miał co zepsuć poza szkołą. Leper przepchnie Beger wesołą do MSZ, by mogła sie krygować za granicą rzęsami polować zawalać sprawę po sprawie..... a ja sie tylko tak bawie, by dzień dziejszy odreagować i sen spokojny gdzieś upolować. ) Odpowiedz Link
banitka51 Żałoba 07.07.06, 23:58 tylko czarną wstążeczkę na znak żałoby po nadziei na normalność, kaczkę na smycz i to na tyle. cielawe, że posty moje ze słowem 'kaczka' giną. Już 2 poszły 'bokiem'. Przejdzie ten, czy nie? Odpowiedz Link
vogino55 Re: Żałoba 08.07.06, 00:14 banitka51 napisała: > tylko czarną wstążeczkę na znak żałoby po nadziei na normalność, kaczkę na smyc > z > i to na tyle. > cielawe, że posty moje ze słowem 'kaczka' giną. Już 2 poszły 'bokiem'. Przejdzi > e > ten, czy nie? napisz po łacinie /Anas crecca/ czyli Cyraneczka ()))))))))0 Odpowiedz Link
banitka51 Re: Żałoba 08.07.06, 00:27 cyraneczka tak wdzięcznie brzmi. Już bardziej pasuje niemiecka wersja - Ente. Kto zna jescze w innych językach? Odpowiedz Link
e-baba Kaczka - u innych 10.07.06, 18:14 kaczka - do wyboru: ang. - duck niem.- ente franc. - canard hiszp. - pato; ánade włoski - anatra; anitra słowacki - kačka. Najlepsza kaczka, moim zdaniem, po słowacku. Odpowiedz Link
natla Re: Kaczka - u innych 10.07.06, 19:32 Dobre, ale mnie sie mój kaczor Drake bardziej podoba )))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Nigdy nie wyjdziemy z bagna? :( 20.04.07, 06:56 Polityka kadrowa to wyłączna domena dyrektora generalnego urzędu. W sierpniu ub. roku została nim wpływowa działaczka bydgoskiego PiS Paulina Beger, wcześniej księgowa Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. Już w październiku pani dyrektor, nie bawiąc się w konkursy, mianowała zastępcą dyrektora Wydziału Organizacyjno-Administracyjnego KPUW Hannę Ciurko, szefa jednej z placówek podległych MOPS. Po pół roku rządów Beger na różne posady w urzędzie trafiło kilkunastu jej byłych współpracowników lub podwładnych. Wśród posad, które Beger upatrzyła sobie dla jednej z koleżanek, było stanowisko szefa oddziału w Wydziale Zarządzania Funduszami Europejskimi. Sęk w tym, że od ponad 1,5 roku zajmował je młody urzędnik Piotr Gondek, który wygrał konkurs na to stanowisko. Jak na złość skończył aż dwa fakultety, w Warszawskiej Szkole Zarządzania przy Business Center Club oraz Akademii Ekonomicznej w Poznaniu, a na dodatek zaczął doktorat. Urząd zainwestował już w niego kilkanaście tysięcy złotych, wysyłając na różne szkolenia. pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070420/REGION/70419023 Odpowiedz Link