sagittarius954 12.08.09, 16:10 forum.gazeta.pl/forum/w,23923,79960997,79961666,Re_Co_mam_dzis_gotowac_cz_ktoras_tam_z_koleji_.html dziś nic nie gotuję, zadawalam się dwoma serdelkami kupionymi po drodze , kubek herbaty i wszystko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bona0601 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 16:32 I bardzo dobrze. Nie gotuj. Lato w pełni , apetyt - taki sobie zapewne. Tylko po co te serdelki? Ale jak lubisz? To zrób sobie przynajmniej sałatkę z pomidorów , albo jakąś inną jarzynę wg własnej chęci i zagryż owocem. Herbata jak najbardziej, a wieczorkiem .... wiesz... , co lubisz. Smacznego! Jak dobrze,że wróciłeś!!!!! Miej serce ...... i tylko tyle Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 16:40 Ja tylko do kuchni po zapałki Odpowiedz Link
regine Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 17:04 Gdybym wiedziała, żeś taki leń do gotowania, tobym Ci pomidorówkę z makaronem podrzuciała. Serdelki na kolację byś miał. A tak obejdziesz się smakiem Pomidorowa pycha mniam, mniam... ____________________________________________________ ~~~Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć ~~~~ Vittorio Alferi Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 17:13 Tylko się zamachnij dobrze na wschodnią stronę , może z jedna kropla i jedna kluska dolecą Trzy dni jadłem rosół , myślisz że pomidorówkę bym zassał ? Odpowiedz Link
regine Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 17:22 Zawsze to odmiana jakaś. Moja pomidorówka też z pozostałego rosołu, więc nie wiem czy byś zassał. Ale leci talerz z zupą, więc uważaj i otwieraj okno lub drzwi !!! Może coś doleci, choćby jedna kluska... A jak doleci to napisz czy smakowało ____________________________________________________ ~~~Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć ~~~~ Vittorio Alferi Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 17:44 Czekaj...nic nie słyszę .....ooo kurcze w moim oku kluska . No ...mniam jakaś rozgotowana I cos kapło pomarańczowego ....na smak jest dobre ....eeeee doooobreee Odpowiedz Link
regine Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 17:50 A przecie chwaliłam się gdzieś tutaj, że nieźle gotuję A kluska być może i rozmokła, bo za długo leciała... ____________________________________________________ ~~~Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć ~~~~ Vittorio Alferi Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 19:10 Kluskami rzucacie? na klawiaturę uwaga!! Też nie gotowałam, ale wczoraj owszem, bigosik młody i kluseczki śląskie. Odpowiedz Link
regine Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 19:38 Bigosik lubię, zwłaszcza z młodej kapusty. Aż mi ślinka pociekła Mogłabym sobie ugotować i część zamrozić i to jest myśl. Bo nie zjem sama, głowy kapusty z wsadem mięsnym. A kluseczki śląskie to robię na zamówienie. Moja wnuczka najstarsza lubi. Nie ma wnusi, bo daleko, nie ma więc i klusek. Ale na kapustę skuszę się jednak ____________________________________________________ ~~~Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć ~~~~ Vittorio Alferi Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 19:41 Bigosu z młodej nigdy nie mrożę, bo potem ciapa z niego, ale w słoikach trzyma się fajnie taki i taki. Zakręcam na gorąco i stoi nawet pół roku. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 20:51 Mnie został gulasz od wczoraj,ugotowałam kaszę gryczaną i małosolne ogórki,zakisiłam w sobotę i od wczoraj chrupiemy,pycha!!! Bigos z młodej kapusty,będę jutro gotować. Odpowiedz Link
misia007 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 20:55 Tez mam młode ogórki, chrupiące , pyszne a potem z zalewy zrobię super zupę. Odpowiedz Link
regine Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 12.08.09, 21:36 Może i racja z tą młodą mrożoną kapustą. Bigos z kiszonej zawsze mroziłam i był dobry. Ale kiszona twardsza jest i dlatego nie rozciapuje się. Takim to sposobem nie pojem bigosiku z młodej kapustki. A ogórków też nie robiłam, tylko raz, bo nie lubię gdy mocno skwaśnieją. Wole takie niedokwaszone. No i jak by nie patrzeć dla 1 osoby nie opłaci się nic robić. Zawsze robiłam dużo, bo dzieciaki podjadały, teraz nie mam komu. ____________________________________________________ ~~~Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć ~~~~ Vittorio Alferi Odpowiedz Link
misia007 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 09:38 tez lubię niedokwaszone i dlatego jak tylko zmętnieją to wywalam chwasty i cały słój do lodówki.I one tam długo w stanie niezmiennym się utrzymują. Odpowiedz Link
ls48 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 13:11 O rety, wproś sie do kogoś na obiad i już... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 13:45 A mogę do Ciebie ? Choć pewnie bym trafił na jakiś odgrzewany Odpowiedz Link
ls48 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 14:10 Na obiad zapraszam serdecznie ale wypraszam sobie insynuacje o obiedzie odgrzewanym. Nigdy nie mam obiadow odgrzewanych. gotuje codziennie lub wpraszam sie do córki a wlasciwie corka sama mnie zaprasza bo mieszkamy razem. Ale zapraszam, dla Ciebie tez wystarczy. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 20:14 Oczywiście bigos z młodej kapusty z ziemniakami i''sztuką'' mięsa. Ugotowałam jeszcze zupę warzywną. Odpowiedz Link
bona0601 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 20:18 I dzięki Waszej pomysłowości menu mam już na cały tydzień.Bardzo pożyteczny temat Sagi wymyślił. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 20:21 Jeszcze jakby wykonawcę podrzucił ...... Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 21:47 Spaghetti z dużą ilością sosu pomidorowego z bazylią. Pycha. Upiekłam też rożki z ciasta francuskiego, oczywiście gotowego, nadziewane wiśniami. Wszystko przez te wiśnie Misi z bitą śmietaną. Ale warto było. Odpowiedz Link
natla Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 22:00 Moje kochane.....wątek ten miał na celu zbieranie przepisów dla zapracowanych lub nielubiących gotować. Tu nie tyle super przepisy, ile szybkie przepisy typu.....poszarpana słata lodowa zarzucona czym sie da z lodówki......jajka na twardo, pomidory, ogórki, łosoś, szynka, kiełnaski, oliwki, suszone pomidory, zółty ser, grzanki na maśle, sos sałatkowy, majonez, cebula i takie tam, a do tego winko.....oczywiście niekoniecznie wszystko naraz Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 22:10 Natla, Ty mi nie imputuj zamiłowania do czynności kuchennych. Ja takowe ograniczam do minimum. Ze stoperem. Odpowiedz Link
natla Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 13.08.09, 22:28 Ja tam nic nie imputuję, ja tylko przypominam A poza tym reklamuję swój talent w tej materii, bo opanowałam dziedzinę do perfekcji i nawet czasem coś da sie zjeść Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 24.08.09, 20:54 U mnie dzisiaj była zupa warzywna,kopytka z gulaszem i kiszony ogórek. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 25.08.09, 06:18 Ki diabeł mnie podkusił wyciągac ten wątek , teraz masz ....kopytka ....gulasz .....burżuazja psia jucha...ot co Odpowiedz Link
natla Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 25.08.09, 07:46 Dziś mam takiego pomysła: Czerwona papryka i cukinia, usmażone w piekarniku na małej il. oleju, a potem pierogi ze szpinakiem w sosie z sera pleśniowego. Nie wiem czy zrealizuję, ale może komuś sie przyda. Odpowiedz Link
izis52 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 25.08.09, 08:20 Natlu dodaj do tej papryki " odgoryczone" plasterki młodziutkiego bakłażana, posyp bazylią. Można jeszcze plastry pomidora i mozzareli. Bakłażan pyszny i zbiera cały cholesterol z żyłek. Nie zawadzi. Odpowiedz Link
natla Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 25.08.09, 13:20 Bakłażany wcinam ile sie da, a dodatki w zależności od tego, co mam w lodówce lub na parapecie. Właśnie mi całkiem bazylia zwiędła, ale na ogół jej używam najwięcej. Odpowiedz Link
dorka_1962 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 25.08.09, 08:16 Dzisiaj mam zupę pomidorową z ryżem, kto chętny? Odpowiedz Link
natla Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 25.08.09, 08:20 Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, to moja ukochana zupa! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 25.08.09, 13:01 i moja dodam cichutko... Odpowiedz Link
bona0601 Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 25.08.09, 13:15 A moja szczęśliwie nie. Wam będzie więcej , ale za to warzywne szaleństwo pieczonych papryk , bakłażanów i tych cudnych pierogów ze szpinakiem - to już jest cudo! Odpowiedz Link
natla Re: Co mam dziś gotować cz. któraś tam 25.08.09, 13:22 Na szczeście Bono, to nie jest Twoja ulubiona zupa, wiec niby wiecej dla nas, ale......dorka milczy , a tak sie dobrze zapowiadało Odpowiedz Link
czarny.humor Radzę wypróbować- Kalafior jakiego nie jedliście!! 25.08.09, 13:42 Szybko, prosto i nadzwyczaj smacznie! Składniki: kalafior oliwa lub olej sol, pieprz Kalafiora opłukać i podzielić na różyczki. Ja lubię raczej małe i łamię, nie kroję. Te twardsze części od głąba też kroję wzdłuż i wrzucam razem z różyczkami. Kalafiora wrzucić na patelnię z niewielką ilością oleju, posolić i popieprzyć jak kto lubi, obsmażyć około 10-15 minut. Podlać oliwą, przykryć i dusić - albo tylko chwilę, jeśli lubimy kalafior "al dente", albo dłużej, jeżeli ma być bardziej miękki. Można go rąbać samego, z chlebem, z ziemniakami, jako przystawka, przekąska... Można też sobie kombinować do woli - Dodać sosu sojowego, ziarna sezamu, można obtoczyć w jajku i bułce tartej albo jeszcze co komu fantazja podpowie. Smacznej diety! : ))) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Radzę wypróbować- Kalafior jakiego nie jedliś 25.08.09, 13:55 No , to może być dobre . Ja jadłem kalafiora z wody posypanego koperkiem i oblanego majonezem . Pycha . Zrobiłeś mi smaka . Nie wiem teraz czy mam wyjśc z domu i lecieć po kalafiora czy pisać . Może poczekam, zawsze się coś wykrystalizuje Odpowiedz Link
natla Re: Radzę wypróbować- Kalafior jakiego nie jedliś 25.08.09, 14:06 Kalafior Czarnego to pychotka, ja tylko dodaję czosnku, zreszą poza deserami, to wszędzie go pakuję. A jaka fasolka z czosnekiem usmażona na oleju i al dente jest pyszna..... Odpowiedz Link
misia007 Re: Radzę wypróbować- Kalafior jakiego nie jedliś 25.08.09, 14:52 Natal napisz jeszcze o tej fasolce.Dziś jestem po obiedzie, ale jutro tez jest dzień.Szparagowa ma być???? Odpowiedz Link
natla Re: Radzę wypróbować- Kalafior jakiego nie jedliś 25.08.09, 15:20 Ja osobiście kupuję fasolke szparagową zieloną w słoikach (jeszcze mniej roboty, a pyszna jest). Na patelnie wlewam troszke oliwy,(wg. uznania) i wrzucam czosnek (ząbek kroję na kilka talarków). Chwilke go podpiekam, aby oliwa nabrała smaku, ale nie za długo, bo jak sie przyrumieni, to nie jest najlepszy. Fasolke ze słoika na sitko i na patelnie. Tylko tak długo, ile potrzeba do zagrzania fasolki. Na koniec mozna posypać serem, dodać ryż lub co kto lubi. Ja ostatnio zażeram się samą fasolką. A ja teraz idę zrobić sobie brokuły a'la kalafior Czarnego. Odpowiedz Link
misia007 Re: Radzę wypróbować- Kalafior jakiego nie jedliś 25.08.09, 16:20 a ja jutro wykonam fasolkę do kalafiora Czarnego, aleście mi smaku narobili. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Radzę wypróbować- Kalafior jakiego nie jedliś 25.08.09, 17:30 Jeszcze tak nie robiłam,zwykle gotowałam na parze kalafiora,moja połowa lubi z masłem i bułką tartą,ja wyłącznie z niewielką ilością soli. Chyba nam wszystkim smaku narobiłaś Czarny,dzięki za przepis Odpowiedz Link
bona0601 Re: Radzę wypróbować- Kalafior jakiego nie jedliś 25.08.09, 18:40 I z czosnkiem Natlo koniecznie! Też pcham ten czosnek do różnych dań i od razu lepiej smakuje. A skoro już na takie dania zeszliście , to jest jeszcze wersja kalafiora z mięsem , jako większe, obiadowe danie. Kalafior otacza się mięsem mielonym / z czosnkiem oczywiście / i zapieka . Odpowiedz Link
izis52 Re: Brokuł i kalafior po mojemu... 25.08.09, 18:59 Kalafior, brokuł w różyczkach (ja wolę sam brokuł)do naczynia na parę, z wierzch solę średnio, bo i tak się skropli i lekko cukrem potraktowac, aby koloru nie straciły. Wycisnąć kilka zabków czosnku i rozetrzeć z łyżką oliwy dodać opakowanie jogurtu naturalnego, można dodać posiekaną bazylię, tymianek czy koper, ostrą papryczkę jak ktoś lubi na ostro. Tym sosem polać brokuły, kalafiory al dente. Idealne solo lub z chudym mięskiem. Odpowiedz Link
natla Kalafior jeszcze po mojemu 25.08.09, 19:56 ]Można jeszce kalafior ugotowany al dente i zimny polać dowolnym majonezem, posypać żółótym serem i czym kto chce.. Też bdb. Myślę, że brokuły też tak można zrobić. Odpowiedz Link
izis52 Re: Kalafior jeszcze po mojemu 25.08.09, 20:09 Nie lubię majonezu, a ma jeszcze jaja i kalorie Odpowiedz Link
cieplanata Pyszna babka ziemniaczana 25.08.09, 20:29 właśnie mi się piecze w piekarniku na jutrzejszy obiad Odpowiedz Link
natla Re: Kalafior jeszcze po mojemu 25.08.09, 20:42 > Nie lubię majonezu, a ma jeszcze jaja i kalorie < Dlatego taki dobry Odpowiedz Link
czarny.humor A takiego kalafiora próbowaliście?? :))) 25.08.09, 21:19 Składniki: kalafior, oliwa lub olej sos: 200 ml słodkiej śmietanki, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, pieczarki, łyżka masła pieprz i sól Kalafora dzielę na różyczki, rozgrzewam olej na paltelni. W garnku roztapiam masło i dodaję pokrojoną cebulkę i czosnek. Wrzucam drobmo nie za pokrojone pieczarki i zaraz solę i pieprzę : ))) dolewam śmietankę i grzeję wszystko jakieś, aż sos zgęstnieje. Dobrze jest sosem nie polewać kalafiora - wtedy pozostaje chrupiący, ale - jak kto lubi. Zamiast pieczarek można użyć grzybów leśnych - jest jeszcze lepsze, a z kurkami!! - po prostu rozkosz!! Nawet jeśli nie macie akurat żadnych grzybków, to też danie jest wspaniałe! Byliście już w tym roku na grzybkach?? Natlo. Ta fasolka którą opisałaś, jest też znakomita ze świeżej fasoli z grządki, ale trzeba ją najpierw leciutko podgotować w osolonej wodzie. A próbowałaś fasolki w sosie pietruszkowym?! : ))) Odpowiedz Link
czarny.humor Re: A takiego kalafiora próbowaliście?? :))) 25.08.09, 21:24 No tak! Do tego rozgrzanego oleju oczywiście wrzucam kalafiora. A sos grzeję jakieś 15 minut, aż zgęstnieje. : ))) Odpowiedz Link
natla Re: A takiego kalafiora próbowaliście?? :))) 25.08.09, 21:41 Z tym kalafiorem to za dużo roboty. Poczekam na przypływ łakomstwa, bo tylko ono mnie moze zmusić do kuchni. Ale znając siebie, to niedługo nastąpi. I zapamiętaj Czarny! Słowo pietruszka jest w moim kompie, kuchni, domu ZABRONIONE! Chyba, ze o niej nie wiem i nie zepsuje mi smaku. Odpowiedz Link
czarny.humor Re: A takiego kalafiora próbowaliście?? :))) 25.08.09, 22:09 No coś takiego!!? Pietruszka i koperek są w moim jadłospisie jak najbardziej pożądane. Zdecydowanie zabronione jest używanie przed nimi słowa "mało"!! I jeszcze kminkiem można mnie wygonić z domu. Brrrrr!! Ale mam kolegę, który jest tak samo jak Ty, chętny na pietruszkę i na jeszcze na koperek też. W restauracjach ZAWSZE zastrzega, że ziemniaki mają być bez koperku. I ZAWSZE przynoszą mu posypane!! : ))) A on już nawet nie protestuje, tylko, żeby już nie czejać na drugą porcję, wybiera ten koperek po listeczku!! : ))) Odpowiedz Link
natla Re: A takiego kalafiora próbowaliście?? :))) 25.08.09, 23:04 Jak już niedawno pisałam, do koperku się przekonałam właściwie w ostatnich tygodniach i też koniecznie nie może być "mało". Dawniej postępowałam jak Twój znajomy. Ale pietruszce nie przepuszcze. Na szczęście ją łatwiej zebrać z rosołu Kminek może być, choć nie należy do moich przysmaków. Odpowiedz Link
misia007 Re: A takiego kalafiora próbowaliście?? :))) 26.08.09, 10:42 Piszcie, piszcie ja to sobie wszystko robić po koleii będę.Na szczęście nie mam żadnych zahamowań co do koperku czy pietruszki, kminek tez trawię. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Misiu , a po co ty kobieto to notujesz ? 26.08.09, 11:40 Jak ci stąd nie ucieknie . Najwyżej zapisz sobie link w ulubionych albo stwórz stronę ulubione dania misi Dziś trzeba resztki kalafiora zużyć , no to nagotowałem sobie zupy kalafiorowej , mniam , zostało cos na dnie garnka , ale chyba się nie ostanie bo córka buszuje , nie od parady wybrała te godziny Odpowiedz Link
del.wa.57 Co mam dzisiaj ugotować?? :-) 26.08.09, 12:36 Mam od wczoraj zupę warzywną, kalafior też jest w zupie Nasmażyłam stertę placów kartoflanych,delwiaczek obierał i potarł ziemniaki ja smażyłam,teraz opycha się plackami i maślanką popija Placki pycha!! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Na moją zgubę ten wątek 26.08.09, 13:36 Oj na moją , całymi tygodniami nikt tu nie zaglądał , a jak się wziąłem za siebie to i kalafior jest i placki ziemniaczane ... kubeł wody muszę chyba wypić Odpowiedz Link
izis52 Re: Na moją zgubę ten wątek 26.08.09, 13:42 Uwielbiam placki ziemniaczane, tzn. uwielbiałam i nie piszcie o nich, bo przypominacie w złej godzinie. U mnie dziś dietetycznie; fasolka szeroka (mamut) po polsku z ciuteńką masełka na bułeczce, ziemniak upieczony w folii (specjalna odmiana do pieczenia) z dipem jogurtowym z koperkiem i kefir Hajnówka do woli... Odpowiedz Link
bona0601 Re: Na moją zgubę ten wątek 26.08.09, 18:44 Fakt,ze te placki zupełnie niepotrzebnie zostały wspomniane. Taaakie dobre. A te dietetyczne dania całkiem fajne. Ktoś pisał,że waga jakoś stoi w miejscu i należy ją zmienić. Moja to całkiem zepsuta, bo dla odmiany rusza się , tylko nie w tą stronę co trzeba. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Na moją zgubę ten wątek 26.08.09, 19:25 Bona nie marudż a placki na zimno jeszcze smaczniejsze,właśnie przekonałam się o tym a wagę,wyrzuć i po problemie Bono Odpowiedz Link
bona0601 Re: Na moją zgubę ten wątek 26.08.09, 19:31 Tak jest. Wagę wyrzucam , a jutro smażę placki. Masz Del.wa rację. Po cholery mi waga i to jeszcze zepsuta. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Wagę młotkiem rozbiłem 26.08.09, 21:20 Normalnie drwi sobie bo nawet nie chce jej sie cyferek wydrukować tylko kreski puszcza , ale zemgliło mnie po kolacji tej co miała rację i dlatego ..ocho komar ale wielki pół ekranu zajmuje Odpowiedz Link
super222 Re:Wagę młotkiem rozbiłem 26.08.09, 21:25 Nie zabijaj komara młotkiem! Może pozamykaj wszystkie okna, bo komarki wpadają do światła od kompa. Ale to już pewnie wiesz? Zamknij okno, bo cie zeźrom... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Wagę młotkiem rozbiłem 26.08.09, 21:27 Mówisz - masz , ale się teraz zaduszę na amen Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Del.wa, litości 27.08.09, 11:51 Kochana, załatwiłaś mnie na amen. Wcześniej narobiłaś smaku kopytkami z gulaszem, teraz placki ziemniaczane. Miej litość nad biednym łakomczuchem. U mnie dania błyskawiczne. Dzisiaj makaron z pesto i parmezanem. Ale na jutro kupię górę ziemniaków i będzie się działo. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Del.wa, litości 27.08.09, 14:39 Przecież placki robi się błyskawicznie Wigo Delwiaczek naobierał ziemniaków,potarł,ja tylko smażyłam,poszło mi migusiem A ziemniaki trzemy na tarce z grubszymi'oczkami' jak buraczki,moim zdaniem sa smaczniejsze i chrupiące Dzisiaj na obiad była kasza jęczmienna, podsmażana,potem duszona karkówka z papryką i dużo czosnku i surówka z czerwonej kapusty. Odpowiedz Link
misia007 Re: Del.wa, litości 27.08.09, 18:31 A ja dzisiaj miałam tylko żurek bo jak Jurek w pracy to się zbytnio nie wysilam a zupy uwielbiam.Na jutro planuję z cukinii. Odpowiedz Link
izis52 Re: Del.wa, litości 27.08.09, 18:31 Delwuniu, to niesprawiedliwe. Gotujesz takie potrawy jak u mnie gotowało się - jak były dzieci i nie masz problemów z wagą. Ja trawy i chudości, a ta piekielna waga po wiosennym odchudzaniu znowu się psuje... Zapomniałam o grzechu głownym - lody. Pędzę do lodówki i wywalam wszystkie nawet te najlepsze. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Del.wa, litości 27.08.09, 19:12 Wyrzucanie to marnotrastwo. Poważnie . Prześlij na poster stant Odpowiedz Link
izis52 Re: Del.wa, litości 27.08.09, 19:55 Się robi. Przepraszam, że roztopione troszkę, bo chwilkę leżały w ... skądinąd czyściutkim. W razie reklamacji to pakuję 1 i pół opakowania dużego tiramisu, 1 op. cafe latte, 1 op. pistacja z marcepanem, 1 op.orzech włoski z czekoladowym sosem. Zostawiłam sobie tylko malutki kubek nugata.Biegnij odebrać nim całkiem spłyną. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Del.wa, litości 28.08.09, 16:18 A ja słyszałam,że lody nie tuczą,nie przepadam za lodami,sporadycznie skuszę się na waniliowe z orzechami Odpowiedz Link
misia007 Re: Del.wa, litości 28.08.09, 16:21 Moja córka jako nastolatka tez tak myślała wierząc w określenie,ze to "puste kalorie",ha, ha!!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Del.wa, litości 28.08.09, 16:24 Nikt,nic nie gotuje? głodujecie czy odchudzacie się? Dzisiaj na obiad miałam suhsi z lampką białego wytrawnego,nie,nie robiłam sama,delwiaczek przytargał z restauracji Pychotkaaaa! Odpowiedz Link
misia007 Re: Del.wa, litości 28.08.09, 17:16 Ja myślę, wytworne żarcie .Na śniadanie jedliśmy m.i szczupaka obsmażonego i marynowanego , jeśli już przy rybach jesteśmy. Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Del.wa, litości 29.08.09, 19:42 No wreszcie menu u Del.wy nie wzbudziło mojego pożądania. Natomiast zazdroszczę posiadania takiego Superdelwiaczka, co to i ziemniaczki zetrze i sushi przytarga. Bomba. U mnie dzisiaj grzesznie. Na drodze stanęło mi KFC. I nie mogłam się oprzeć moim ulubionym kurczaczkom popitych apetycznie wyglądającym, ale niemiłosiernie słodkim mojito, niestety bezalkoholowym. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Del.wa, litości 29.08.09, 19:45 Następna kusicielka Oj dobrze że brzydka pogoda i do KFC .... w miarę daleko , czyli bardziej nie chciałoby mi się ruszać Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Del.wa, litości 29.08.09, 19:57 Sagi, wystarczy zadzwonić. Przywiozą apetyczny kubełek na miejsce i to migiem. Odpowiedz Link
del.wa.57 Co mam dzisiaj ugotować?-)) 30.08.09, 16:52 Odmroziłam szynkę gotowaną,pokroiłam w grube plastry,podgrzałam na patelni,dorobiłam sos koperkowy-delwiaczek kocha sosy. I oczywiście ziemniaki musiały być i tarta marchewka z jabłkiem. Odpowiedz Link
misia007 Re: Co mam dzisiaj ugotować?-)) 31.08.09, 10:59 A ja zrobiłam w sobotę ratatuje i na parę dni będzie bo ona im więcej razy odgrzewana tym lepsza.A jak pachnie!!!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Del.wa, litości 30.08.09, 16:44 Miła Wigo,męża trzeba sobie wychować hi hi hi hi,ciekawe co Sago na to powie? Mój ex,nic nie zrobił w domu i wychować sie nie dał!! Odpowiedz Link