Dodaj do ulubionych

Sprawdzian

01.08.05, 09:03
No moi drodzy, nadejszła wiekopomna chwila!
Nadszedł czas sprawdzić kondycję i w ogóle siłę mięśni i psychiki.
15 sierpnia tuż tuż, 43 km, trasa Gdańsk - Gdynia [okrężną drogą, i szkoda -
w zeszłym roku jechali na westerplatte], wszystko na rolkach; średni czas
podobno kole 2,5h.
Spore nagrody pieniężne, ale będę happy jeśli ukończę dystans, a jak zrobię
to w takim czasie - będzie superowo!

[cichutko] szukam ludzi do utworzenia grupy antywiatrowej, podczepiłam się do
2 koleżków z Poznania, jakbyście słyszeli o jakiś rolkarzach... Dajcie mi
znać smile

No i trzymajcie kciuki - zaczynam trenować smile
Obserwuj wątek
    • tamm Re: Sprawdzian 01.08.05, 09:15
      Trzymam kciuki a jakże smile Jestem pod wrazeniem, prosze zdawaj na bieząco relacje
      jak idą przygotowania.Powodzenia smile
    • zajaczek79 Re: Sprawdzian 01.08.05, 09:17
      Super, życzę powodzenia big_grin Ja sobie pojeżdżę na bulwarze nadmorskim smile

Z.
    • herezja Re: Sprawdzian 01.08.05, 09:28
      Rzeczywiście mało czasu na trening, chociaż skoro jeździsz regularnie, to nie
      jest to jakiś straszny problem.
      Pomyślnych wiatrów życzę smile)
      • tamara_t Re: Sprawdzian 01.08.05, 09:41
        Na rolkach akurat jeżdżę regularnie, wczoraj zresztą sporo rozmawiałam i
        jeździłam z rolkarzami na bulwarze. Muszę potrenować hamowanie przede wszystkim
        i jazdę naprzemienną [intensywnie i odpoczynek na zmianę] - 15 dni to nie jest
        mało, mam nadzieję i tak mi się wydaje. Najgorzej, że wczoraj wywinęłam orła
        przy nawrocie i trochę boli mnie kolano sad
        No i czeka mnie spory wydatek - kask, ochraniacze, niepotliwa koszulka, napoje
        izo na trasę ... ale nie narzekam smile żałuję, że wcześniej się tym nie
        interesowałam, bo maratony są co roku - przyjeżdżają ludzie z całej Polski smile))

Dwa pierwsze rozdziały pracy magisterskiej zdążę chyba napisać w 2 tygodnie,
        prawda? smile)))))))) no, teraz niema bata - będą musiały poczekać - maraton
        ważnieszy smile)))))))))))
        • herezja Re: Sprawdzian 01.08.05, 12:39
          Jeśli chodzi o technikę jazdy na rolkach, to nie będę sie wypowiadała smile
          Absolutnie sie na tym nie znam smile)
          Za to wywijanie orłów to moja specjalność - tu mogę udzielać wskazówek smile))

> Dwa pierwsze rozdziały pracy magisterskiej zdążę chyba napisać w 2 tygodnie,
          > prawda? smile)))))))) no, teraz niema bata - będą musiały poczekać - maraton
          > ważnieszy smile)))))))))))

Najważniejsze to ustalić sobie hierarchię wartości: najpierw przyjemność, a
          potem praca smile
          • zajaczek79 Re: Sprawdzian 01.08.05, 13:12
            herezja napisała:

> Jeśli chodzi o technikę jazdy na rolkach, to nie będę sie wypowiadała smile
            > Absolutnie sie na tym nie znam smile)
            > Za to wywijanie orłów to moja specjalność - tu mogę udzielać wskazówek smile))

I ja, i ja smile
            Ostatnio zaobserwowana zmniejszona częstotliwość wywijania orłów nie jest
            niestety spowodowana udoskonaleniem techniki jazdy, lecz czasową przerwą w
            rolkowaniu sad

Z ran po ostatnim szczupaku już się wylizałam big_grinD

Z.
            • tamara_t Re: Sprawdzian 01.08.05, 15:38
              Ja ran nie miałam, za to powierzchniowy wylew krwi - mam nadzieję, że rzepka
              cała - narazie chodzę normalnie smile

Może po 10 latach rolkowania przyszła pora na zrzeszenie się? smile)))))))) Już
              się zgłaszają ludzie z całej polski, szukają jak ja rolkarzy, którzy chcą sie
              trzymać razem - strasznie fajne to smile))

A Ty Kalina kiedy wychodzisz na rolki? smile))) Może potrenujesz ze mną szybką
              jazdę? hihihi smile))ale bez orłów smile planuję skrzyknięcie ludzi w Gdyni, jest
              podobno świetna trasa asfaltowa, szeroka jak pas startowy i wyłączona z ruchu,
              prowadzi aż na Dąbrówkę [jeśli się nie mylę]. Podobno więcej ludzików tam
              jeździ [i nie jest to ta trasa, o której ostatnio rozmawiałyśmy..].

p.s. jak idzie nauka brania zakrętów przeplatanką?
              • zajaczek79 Re: Sprawdzian 01.08.05, 16:48
                tamara_t napisała:

> Ja ran nie miałam, za to powierzchniowy wylew krwi - mam nadzieję, że rzepka
                > cała - narazie chodzę normalnie smile

Ja też już chodzę normalnie smile I paluszek się zagoił smile

> A Ty Kalina kiedy wychodzisz na rolki? smile))) Może potrenujesz ze mną szybką
                > jazdę? hihihi smile))ale bez orłów smile planuję skrzyknięcie ludzi w Gdyni, jest
                > podobno świetna trasa asfaltowa, szeroka jak pas startowy i wyłączona z
                ruchu,

O, bomba, ale szczerze mówiać dokładnie nie wiem, o czym mówisz, bo takie
                dalekie zakątki Gdyni są mi zupełnie obce.

> p.s. jak idzie nauka brania zakrętów przeplatanką?

No cóż, trochę się boję jeszcze, że jak przełożę jedną rolkę przed drugą, to
                się coś zahaczy i się wywalę smile Ale generalnie jestem chętna na wszelkie
                próby. Wczoraj spacerowałam bulwarem, widziałam tych wszystkich rolkarzy i
                strasznie mi się zachciało pojeździć smile

Z.
                • tamara_t Re: Sprawdzian 02.08.05, 08:53
                  > Ja też już chodzę normalnie smile I paluszek się zagoił smile

Oj, ti ti ti bidulko smile))) palusek jus nie boli? smile))

> O, bomba, ale szczerze mówiać dokładnie nie wiem, o czym mówisz, bo takie
                  > dalekie zakątki Gdyni są mi zupełnie obce.

Mi też są obce, ale tak jak pisałam - dziś jadę pojeździć z Gdyniakami, zobaczę
                  jakie trasy mają, gdzie się fajnie jeździ. A tak w ogóle to świat jest
                  niemiłosiernie mały - okazało się, że ci ludzie są dobrymi znajomymi mojej
                  dobrej znajomej, a w ogóle to nawet kiedyś byliśmy całą ekipą w kinie, tylko
                  temat się jakoś nie skleił smile
                  Szkoda tylko, że gdynia tak daleko - może czas pomyśleć o przeprowadzce...? O!
                  Do Orłowa na przykład, gdzieś niedaleko klifu... smile Nawet mam znajomego, który
                  tam chce wynająć mieszkanie smile))))

> No cóż, trochę się boję jeszcze, że jak przełożę jedną rolkę przed drugą, to
                  > się coś zahaczy i się wywalę smile Ale generalnie jestem chętna na wszelkie
                  > próby.

Ja wczoraj znalazłam fajne miejsce do trenowania techniki - dość szerokie, po
                  łuku, z wysepką pośrodku smile I stacja benzynowa niedaleko [2 razy wczoraj
                  jeździłam po wodę smile))]

Wczoraj spacerowałam bulwarem, widziałam tych wszystkich rolkarzy i
                  > strasznie mi się zachciało pojeździć smile

Ostatnio zauważyłam kilku NOWYCH rolkarzy, mniam mniam - jeśli wiesz co chcę
                  powiedzieć smile))))))))))))))))
                  • zajaczek79 Re: Sprawdzian 02.08.05, 09:20
                    tamara_t napisała:

> Oj, ti ti ti bidulko smile))) palusek jus nie boli? smile))

Jus nie <lol> I na kolanie nic nie widać tongue_out

> A tak w ogóle to świat jest
                    > niemiłosiernie mały

A tak, coraz częściej się o tym przekonuję i to bardzo miłe jest smile

> Nawet mam znajomego, który
                    > tam chce wynająć mieszkanie smile))))

Oooo... Hmm... a ile by chciał? tongue_out

> Ja wczoraj znalazłam fajne miejsce do trenowania techniki - dość szerokie, po
                    > łuku, z wysepką pośrodku smile I stacja benzynowa niedaleko [2 razy wczoraj
                    > jeździłam po wodę smile))]

A gdzie konkretnie? Rozumiem, że nie na "naszym" bulwarze?

> Ostatnio zauważyłam kilku NOWYCH rolkarzy, mniam mniam - jeśli wiesz co chcę
                    > powiedzieć smile))))))))))))))))

Zupełnie nie wiem, co masz na myśli, ja zupełnie nie zwracam uwagi na rolkarzy
                    (ani na rolkarki, żeby było jasne) tongue_out

Czwartek/piątek zgłoszę się, może się spikniemy, choć sądzę, że moje żółwie
                    tempo raczej nie będzie sprzyjać Twym treningom smile

Z.
                    • tamara_t Re: Sprawdzian 02.08.05, 09:32
                      > Oooo... Hmm... a ile by chciał? tongue_out

Nie powiem, bo sama ostrzę zęby smile))

> A gdzie konkretnie? Rozumiem, że nie na "naszym" bulwarze?

Na naszym, na naszym smile)))

> Zupełnie nie wiem, co masz na myśli, ja zupełnie nie zwracam uwagi na
                      rolkarzy
                      > (ani na rolkarki, żeby było jasne) tongue_out

A, zapomniałam Ci powiedzieć, że jak już nabierzesz wprawy, to możesz patrzeć
                      się nie tylko na drogę przed sobą, ale i wokoło, na mijających Cię ludzi ;P
                      Początkowo to nie było wskazane, ale teraz już chyba ok smile
                      • zajaczek79 Re: Sprawdzian 02.08.05, 09:59
                        tamara_t napisała:

> > Oooo... Hmm... a ile by chciał? tongue_out
                        >
                        > Nie powiem, bo sama ostrzę zęby smile))

No dobra, poszukam gdzie indziej tongue_out

> A, zapomniałam Ci powiedzieć, że jak już nabierzesz wprawy, to możesz patrzeć
                        > się nie tylko na drogę przed sobą, ale i wokoło, na mijających Cię ludzi ;P
                        > Początkowo to nie było wskazane, ale teraz już chyba ok smile

Miałam wrażenie, że nawet to mi się czasami już udawało tongue_out

Z.
        • prawdziwyja Re: Sprawdzian 01.08.05, 23:33
          > Dwa pierwsze rozdziały pracy magisterskiej zdążę chyba napisać w 2 tygodnie,
          > prawda?

Wszelkich porad odnośnie studiów, a zwłaszcza pracy magisterskiej udziela
          niejaki PrawdziwyJa. Chłopak ma lata doświadczeń w tej materii! tongue_outPP
          • tamara_t Re: Sprawdzian 02.08.05, 09:09
            Nie chciałabym mieć LAT doświadczeń - wolałabym w terminie bronić się - znaczy
            się w kwietniu smile Ale widząc zapał fimy w której robię badania, to wizja ta
            pomału mi zachodzi mgłą. Chyba muszę ich wziąć za gębę, bo se w kulki lecą,
            nieroby jedne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka