whiskeymiod 05.10.06, 15:45 czy jestescie atrakcyjni fizycznie? czy moze jestescie sami bo do ladnych nie nalezycie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altu Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 16:05 no wiesz.. ładnemu we wszystkim ładnie a tak naprawdę - ostatnio usłyszałam, że każdy na swój sposób jest atrakcyjny, i ktoś, kto wg jednych jest mało atrakcyjny, wg drugich może być bardzo atrakcyjny (gusta są przecież różne).. a wg mnie - atrakcyjność jest w środku człowieka. i jeżeli ktoś czuje się atrakcyjnym, to inni będą go takim właśnie odbierać.. l Odpowiedz Link
lilka999 Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 16:05 Tak, heh. Ale atrakcyjność to pojęcie względne i sprawa gustu. Chyba w relacji damsko-męskiej ważniejsza jest chemia.. Przynajmniej dla mnie. a gdzie tu w takim razie miejsce na skromność?? ) Odpowiedz Link
fleshless Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 16:36 ale czy dobre zdanie na swój temat to brak skromności? co w tym złego, że ludzie czują się dobrze ze swoją powierzchownością (czy tam fizycznością, kupą mięcha, czy tam jakby tego nie zwał)? chore to się robi wtedy, kiedy ktoś zaczyna eksploatować czyjeś kompleksy, ale szczerze mówiąc myślę, że to akurat (przynajmniej wśród jako tako dorosłych ludzi) są sytuacje stosunkowo rzadkie, więcej jest raczej takich schiz tych, którzy z akceptacją własnej fizyczności mają problem (czyli powstaje on nie tyle z sadzenia się ładnych, co z pewnego rodzaju zazdrości - tych, którzy postrzegają siebie jako brzydkich). Kwestia atrakcyjności, to jest w dużym stopniu problem postrzegania samego siebie - a nie jakichś obiektywnych wyznaczników. A z tym postrzeganiem to cała historyja się odbywa, a to uda za krótkie i przez to "nieproporcjonalna" sylwetka, a to gacie dziwnie leżą - oczywiście źle, a to wystaje skarpetka, a to spodnie się nie tak zawinęły na bucie, a to czaszka ma dziwny kształt, a to za bardzo rozepchane kieszenie, a to bluza dziwnie leży, itd, itp - takich paranoi można nawymyślać miliony - ale najdziwniejsze jest to, że można sobie zdawać sprawę z istnienia takiego mechanizmu, a mimo to dalej się z tym borykać - i TO jest największa patologia zjawiska nazywanego KOMPLEKSAMI... ;-] Do tego jeszcez trzeba by było dołożyć kwestie wzroców urody, no i jeszcze parę innych rzeczy, ale nie pamiętam jakich, albo jeszcze ich nie wymyśliłem... ;] Tak czy owak, sprawa w bardzo dużym stopniu sprowadza się do pracy nad własną dynią, no i w ogóle nad sobą... ;-] Odpowiedz Link
bohema77 Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 17:00 Jestem atrakcyjna fizycznie- chociaż mój typ urody (niskie rude piegowate) nie każdemu się podoba. I dbam o siebie, by wyglądac najlepiej jak jestem w stanie- prawie codziennie ćwiczę, zdrowo sie odzywiam (nie mylic zdrowo z durnymi niskokalorycznymi dietami, np. teraz wcinam sobie migdały), wcieram rózne mazidła. Ale też jestem wierna sobie i nie ulegam powszechnym wzorcom kobiecości- nie farbuję włosów na blond, nie nosze długich paznokci bo mi przeszkadzają, na co dzień chodzę bez obcasów i bez makijażu. Dobrze czuję się w swojej skórze Odpowiedz Link
burykrow Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 17:38 bohema77 napisała: > Jestem atrakcyjna fizycznie... Gratulacje bohema77 za pierwszą merytorycznie nawiązującą do wątku wypowiedź (pytanie twórcy, patrz początek) Ja też uważam się za atrakcyjego choć do Adonisa mi kawałek ) za niskim za chudym za starym, pewnie do lansowanego powszechnie standardu nie pasuję, no ale się czuję :]. I myślę że piękno (to z innej beczki) jest stanem ducha i umysłu jednak i przez ducha i umysł może być dostrzeżone. Odpowiedz Link
bohema77 Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 17:50 Dość powszechny jest pogląd, że samego siebie chwalic nie wypada. Ja uważam, że wypada, ale tylko kiedy ma się ku temu podstawy- trzeba wyczuc subtelną różnicę. Poza tym, prawde mówiąc, mało jest ludzi, których piekno lub brzydota tak naprawdę rzuca się w oczy. Wiekszość z nas jest po prostu przeciętna, i taki produkt wyjściowy trzeba dopiero obrobić- naprawdę bardzo wiele mozna zyskać przez kształtowanie sylwetki, dobór stroju, fryzury czy makijazu. Poza tym- poznać swoje mocne strony i podkreslac je! Odpowiedz Link
burykrow Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 18:06 Pojęcię atrakcyjności, samo w sobie niesie w sobie częściową odpowiedź. To co atrakcyjne dla jednych nie koniecznie musi być takie dla innych. Gusta i guściki a rozmowy o nich temat rzeka ponoć nie przystoi na marginesie . Zgadzam się z bohemą co do tego że najwięcej jest ludzi "przeciętnych" lub po prostu oscylujących w pobliżu średniej. Tu z ratunkiem dołącza atrakcyjność obcych nam ras (to co tam powszechne u nas zyskuje na cenie ). No i wspomniana umiejętność podkreślenia tego na podreśleniu czego nam zależy. Czasem broń obosieczna )) . Odpowiedz Link
fleshless Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 23:57 burykrow napisał: >Tu z ratunkiem dołącza atrakcyjność > obcych nam ras masz na myśli na przykład pudle? ;P Odpowiedz Link
bohema77 Re: atrakcyjni fizycznie 06.10.06, 00:00 fleshless napisał: > burykrow napisał: > > >Tu z ratunkiem dołącza atrakcyjność > > obcych nam ras > > masz na myśli na przykład pudle? > ;P > Ja sobie czasami robię pudla na głowie, fakt, mam wtedy branie Odpowiedz Link
fleshless Re: atrakcyjni fizycznie 06.10.06, 00:24 bohema77 napisała: > Ja sobie czasami robię pudla na głowie, fakt, mam wtedy branie No czyli jednym słowem zyskujesz na cenie - bo na przykład u takich pudli pudel na głowie to chleb powszedni, mniej więcej... ;] hyhyhy Odpowiedz Link
lady.godivia Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 19:03 niestety nie, jestem niska, strasznie gruba i brzydka, tak ze w lustro patzre ze wstretem i jeszcze w dodoatku chociaz to moj wybor ale jestem ruda okropnie włosy rzadkie, ciagle mi sie pzretluszczaja i znajomi mnie niechca zapraszac bo mowia ze im parkiet rysuje... a co ja poradze na to ze mam czarne dlugie krecone zeby co to parkiet rysuja Odpowiedz Link
lady.godivia Re: zaraz zaraz.... 05.10.06, 19:06 nie potwor z bagien zwany bardziej wytwornie nimfa blotna Odpowiedz Link
ma.lady Re: atrakcyjni fizycznie 05.10.06, 19:43 Gratuluję merytorycznego podejścia do sprawy Odpowiedz Link
kotopodobna2 ........ 05.10.06, 20:15 Ja jestem atrakcyjna..... tak powiadają. Ciężko mi kogoś poznać, bo panowie ponoć zazwyczaj sądzą, że "takie laski" jak ja już dawno zajęte.... a to nie zawsze musi prawda być. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tudorota Re: atrakcyjni fizycznie 06.10.06, 01:57 ja? nawet bardzo i do tego inteligentna i ambitnaDD i tak mi nie uwierzysz albo uznasz za próżną ale co mi tamPP Odpowiedz Link
feliciae Re: atrakcyjni fizycznie 06.10.06, 08:09 Ciekawe pytanie, tak sie zastanowiłam... Należę do osób dosyc pewnych siebie, ale mimo wszystko wygląd jest kwestią tak dalece subiektywną, a ja mam do siebie tak duzy dystans, że nie umiałabym wprost powiedzieć: Tak, jestem atrakcyjna. ...Nie jest źle - brzmi znacznie lepiej)) I naprawdę nie ma to nic wspolnego z kompleksami... Odpowiedz Link
feliciae Re: atrakcyjni fizycznie 06.10.06, 08:15 whiskeymiod napisała: > czy moze jestescie sami bo do ladnych nie nalezycie... Hmm, właśnie wczoraj ktoś mi powiedział, że z moją urodą takich, co by mnie przytulili, gdybym chciała, nie brakowałoby... Już powiedziałam - uroda jest tak bardzo subiektywna w odbiorze... Odkąd dorosłam, lubię mężczyzn "nietypowo atrakcyjnych". Ostatnio właśnie ktoś taki mnie zaintrygował. W życiu bym się nim nie zainteresowała, gdybym patrzyła tylko na stronę wizualną. Ale jakie ma gadane i jaki mądry facet! o! to się liczy przecież! Odpowiedz Link
sweetassugar Re: atrakcyjni fizycznie 06.10.06, 09:20 hmm to chyba przewrotne co powiem i wielu sie z takimi poglądami nie zgadza ale jestem sama właśnie dlatego że jestem niebrzydka (nie moje zdanie zasłyszane od kilku osób) chociaż sama też to takich wniosków dochodzę widząc tyle ( i znając kilka osobiście)atrakcyjnych dziewczyn, które są same Odpowiedz Link
asskela Re: atrakcyjni fizycznie 06.10.06, 10:04 mieszczę się w normach ewg,,zdaniem znajomych jestem atrakcyjna ... jak się jakiś "przypałęta" to ostatnie nieszczęscie(ostatnio z przerośniętym ego co miał zdanie wyrobione na każdy temat i wszystko (słownie:wszystko wiedział najlepiej) po 2 spotkaniach miałam dosyć tak więc jestem sama,ponoć odstraszam ludzi... Odpowiedz Link
dobrotka06 Re: atrakcyjni fizycznie 06.10.06, 10:19 No asskela, myślałam, że to tylko ja straszę ... Miło usłyszeć, ze ktoś jeszcze z tego plemienia się wywodzi... Nie umiem powiedzieć nic na temat swojej atrakcyjności fizycznej. Jednym się podobam innym nie. Czyli w normie. Ale dlaczego straszę nie wiem. Nawet ci, którzy odważyli się przełamać strach (i mocno się potem zdziwili) nie potrafili mi powiedzieć czego się tak we mnie bali..... Ja też nie umiem, choć jak się czasem zobaczę w jakiejś wystawie to też się przestraszam..... Odpowiedz Link
asskela Re: atrakcyjni fizycznie 09.10.06, 13:26 skoro jest nas dwie to może pójdziemy na terapię grupową, już chyba stanowimy grupę? Odpowiedz Link
altu Re: atrakcyjni fizycznie 06.10.06, 10:21 atrakcyjna - nie mnie oceniać. podobno jestem tak przynajmniej powiadają.. niektórzy dodają jeszcze inne przymiotniki, ale skromność nie pozwala mi ich cytować fizycznie - podobno też jestem atrakcyjna [wg opinii innych, bo moja samoocena jest taka jak w sygnaturce..]. podobno wielu facetom się podobam, wielu mówi "atrakcyjna, ale nie w moim stylu", inni jescze mówią - taka atrakcyjna a jest sama, inni się po prostu nawet nie chcą starać, bo i po co, skoro "mogę mieć innych" i pewnie dla nich nie będę czasu miała? grunt w tym - że atrakcyjność jakoś nie idzie w parze z byciem w związku a może właśnie na tym polega mój "urok"? pewnie to wina mojego charakter(k)u. ale się przyzwyczaiłam się i nie narzekam.. Odpowiedz Link
jmx Re: atrakcyjni fizycznie 07.10.06, 01:43 Hmmmmm.... sama siebie nie uważam za atrakcyjną, raczej za przeciętną; chociaż są mężczyźni, którym się bardzo podobam. No i co? Odpowiedz Link
anula001 Re: atrakcyjni fizycznie 07.10.06, 15:09 Są mężczyźni, którym się bardzo podobam i tacy, którym nie. Jak to w życiu. I na całe szczęście, bo nie chciałabym byc obiektem masowych westchnień męskich Ja sama się sobie czasem podobam, a czasem nie - jak to u kobiety)) PS a tak BTW - nie sądzę, ze to atrakcyjność fizyczna decyduje o byciu w związku. Odpowiedz Link
aleola1 mam "gdzieś" konwenanse 08.10.06, 00:45 moze nigdy jeansy nie beda wisialy na moim tylku a bluzki czesto opinaja sie na biuscie, kupowanie spodni to katorga bo gdy dobre w biodrach to za szerokie w talii i raczej naleze do kurdupli ponizej 170, ale co tam kobieca jestem i mam kilka fajnych i atrakcyjnych rzeczy w sobie a co! ładna jestem a co! Odpowiedz Link
feliciae Re: mam "gdzieś" konwenanse 09.10.06, 07:09 Aleola1, piękny tekst!!!) Tak trzymaj! a co! Odpowiedz Link
aleola1 pomysle po wypiciu ... 09.10.06, 21:55 dlaczego za kazdym razem jak ogladm twoja wizytowke to mnie dreszcz po plecach przechodzi .... brrrr... Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu napij sie 09.10.06, 22:06 [glu-łajn]'a czyli grzanca na ogol rozgrzewa i dreszcze przechodza jezeli oczywiscie dreszcze sa powodowane zimnem jezeli to inny rodzaj dreszczy prosze podac ich przyczyne postaram sie rozwiazac problem wlacznie ze zmiana wizytowki Odpowiedz Link
aleola1 Re: napij sie 09.10.06, 22:10 ja jestem wrazliwa kobieta, i to zdjecie w wizytowce ..brrrrr.... Odpowiedz Link
aleola1 Re: a masz 09.10.06, 22:20 mam... niestety nie naleze do gatunku kobiet lubiacych horrory kosztuje mnie to zbyt wiele nerwow, polowy nie widze, jak ogladam kolektywnie ze znajomymi to juz i wiedza ze osoba siedzaca kolo mnie bedzie miala moja twarz w ramieniu wyciagniety rekaw i ciagle pytania do ucha "juz?!"... Odpowiedz Link
aleola1 Re: tak 09.10.06, 22:32 o! O! a co to takie to na glowie takie rurki hehe boszsz to tak z dwu frontow... a moze to rozdwojenie jazni? Odpowiedz Link
arktur Re: tak 09.10.06, 22:35 raz, dwa, trzy... wychodziloby ze mam wiecej niz 3 jaznie a to jest moj pierwszy nick zalozony cos na poczatku portalu gazety a na glowie jak kazdy widzi jest to KORONA ;D Odpowiedz Link
mumuja Re: mam "gdzieś" konwenanse 09.10.06, 22:06 Pomyśl, zrób coś, żeby linki w Twej wizytówce były odczytalne. Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu mumi 09.10.06, 22:16 niestety nie wiem co zrobic ale podaje proste kroki prowadzace do obejrzenia klipow 1. zaznaczyc adres 2. nacisnac ctrl+c 3. w miejce czystego adresu netowego ctrl+v 4. oddac sie blogiej muzyce powinienem dodac tam jeszcze www.youtube.com/watch?v=66N5hUZf1OQ utwor ktory idealnie oddaje ostatnio moj nastroj a dzis znalazlem www.youtube.com/watch?v=CChdwLeNllM&NRcmok Odpowiedz Link
arktur ps 09.10.06, 22:32 mala poprawka do ostatnego sznureczka www.youtube.com/watch?v=CChdwLeNllM&NR Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: atrakcyjni fizycznie 09.10.06, 16:25 czy ja wiem? jestem taka sobie mała czarna a czy się komuś podobam?? nic odkrywczego nie wymyślę, jeśli powiem, że niektórym nie, niektórym tak zresztą najważniejsze, jak sami ze sobą się czujemy, czy siebie akceptujemy... jeśli podobamy się sami sobie...nie mylić z narcyzmmem i zapatrzeniem w siebie to inni też to dostrzegą... a bycie w związku i atrakcyjność fizyczna nie zawsze idą w parze... bo czasem atrakcyjniejsze dla partnera jest to, co posiadamy w środku malowana lala też bywa sama a interesująca brzydula bywa szczęśliwa w związku... Odpowiedz Link
strahnawruble Re: atrakcyjni fizycznie 10.10.06, 13:46 Hehehe O mnie mówia ze jestem przystojny - - jak na razie duzo starsze kobiety i mezczyzni )) Odpowiedz Link
anais_ Re: atrakcyjni fizycznie 10.10.06, 16:18 mężczyźni w każdym wieku, jak rozumiem Odpowiedz Link
strahnawruble Re: atrakcyjni fizycznie 11.10.06, 12:55 Zalezy na kogo sie trafi przy browarku w knajpie lub w pociagu lub cholera wie gdzie Odpowiedz Link
burykrow Re: atrakcyjni fizycznie 12.10.06, 11:19 burykrow napisał: >Tu z ratunkiem dołącza atrakcyjność > obcych nam ras fleschless napisał: masz na myśli na przykład pudle? ;P Francuzki powiadasz , byle nie pudelpointer bo to niemiec , ale Akita Inu mniam palce lizać, Odpowiedz Link
o_kropka Re: atrakcyjni fizycznie 13.10.06, 08:28 Fjna jeste, a co! Przypomniałam sobie pewna historię (krótko będzie!). Idę sobie jedną z pustych bydgoskich ulic, gdzie z okien kamienic wyglądają babcie-parapetówy i naraz słyszę głos babuszki: "Jaką miiiła panienka". Hie, hie. Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: atrakcyjni fizycznie 07.01.07, 19:03 Nie mnie to oceniać, ale chyba do szkaradnych czy nieatrakcyjnych się nie zaliczam :-p.Cieszę się z tego jak wyglądam ale mam świadomość, że uroda to nie wszystko, w dodatku przemija... Odpowiedz Link
zeppelia Re: atrakcyjni fizycznie 07.01.07, 20:14 ano wlaśnie, przemija :] uroda.. jak zwyklam mawiać, jakie to ma znaczenie i tak się pomarszczę Odpowiedz Link
wierzba46 Re: atrakcyjni fizycznie 08.01.07, 03:34 Kurczę,no nie wiem,czy jestem atrakcyjna fizycznie?W kazdym razie nie patrzę w lustro ze wstrętem,a i z łóżka też bym siebie nie wykopała.Ale to moja subiektywna opinia. Odpowiedz Link