ta_ann 08.11.07, 22:10 www.technoblog.pl/blog/1,84946,4649802.html kiedy zaczynaliście? ja - stosunkowo późno. 2000 r., @, sieć w pracy, trochę wcześniej radość pisania/dostawania esemesów...to były czasy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalwujo Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 07:57 i jeszcze ciekawsza dyskusja pod spodem łezka sie w oku zakreciła. moje początki przypadają na 1996 r. Odpowiedz Link
ta_ann Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 10:21 aha i "11cb. Reklamy na stronach WWW nie spiewaly o 3 w nocy budzac cala rodzine i wszystkich sasiadow" i nie straszyły. reklamy grozy ma czasem www.filmweb.pl Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 08:49 Stosunkowo późno bo ok. 2000 roku teraz z tamtych czasów pamiętam juz tylko IRC-a i domenę polbox.pl Odpowiedz Link
mojave777 Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 09:06 Kiedyś rozmawiałem ze znajomym, który właściwie udzielał się w internecie od początku istnienia tego cuda w Polsce. I usłyszałem, że to co się teraz dzieje, to jest wielkie rozczarowanie. Bo gdy internet był narzędziem dla wybranych ( naukowców, studentów, innych freaków) to rozmowy na ircu skrzyły się od błyskotliwych porównań, inteligentych rozważań - a wszystko to było pełne entuzjazmu i człowiek miał właściwie 99 procent szans, coby trafić na rewelacyjnego rozmówce. Pojawiły się "Dzieci Neostrady" i klops.. eM. ___ Here: every eye is a mirror Here: every act is a crime Odpowiedz Link
condziu Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 10:11 Ja w świat internetu za pomocą modemu 14.4kbps wpadłem gdzieś około 94-95 r. Usenet, trochę IRC-a, strona domowa (kiedyś, kto taką miał, był guru! ), tyldę ~ w adresie też miałem , pamiętam, że ściągałem stronę całą z netu i później offline ją oglądałem, tak było taniej ... a rachunki ... tego chyba nigdy nie zapomnę, rekord to 800zł za telefon/modem. Odpowiedz Link
ta_ann Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 10:13 600 za telefon kom., gdy spodobały mi się smsy Odpowiedz Link
condziu Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 10:34 ta_ann napisała: > 600 za telefon kom., gdy spodobały mi się smsy Chyba w czasach jak był sms za ponad złotówkę, dzisiaj to chyba trzeba by było wysłać 60tys takich wiadomości Odpowiedz Link
condziu Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 10:54 ta_ann napisała: > Temat jest "I-net drzewiej"... To co ja tutaj o sms-ach pisze .. eh. Odpowiedz Link
ta_ann Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 10:55 bo oba środki przekazu są od niedawna. jednak. Odpowiedz Link
cafe_girl Re: Internet - ciekawy tekst. 09.11.07, 10:33 ta_ann napisała: > kiedy zaczynaliście? ja - stosunkowo późno. 2000 r., To mógł być jakiś 1996r., szkoła, lekcja pokazowa - ktoś wpisał adres strony i... już po ok pół godz. się wyświetliła. Tego się nie da zapomnieć Odpowiedz Link
ta_ann Re: Internet - ciekawy tekst. 11.11.07, 10:34 Znacie jakieś strony pozbawione najmniejszej choćby reklamy? Znalazłam jedną, oficjalna strona zakonu kartuskiego. Nic po niej nie lata Może to mnisi pozostali najbardziej normalnymi z ludzi... Odpowiedz Link
miszpat Re: Internet - ciekawy tekst. 11.11.07, 10:42 Wszelkie oficjalne strony są raczej bez "latajuszek". Ja zacząłem przygodę z internetem rok temu, piszę o takiej systematycznej bytności. Wcześniej do komunikacji używałem znaków dymnych. Odpowiedz Link
9b9 Re: Internet - ciekawy tekst. 11.11.07, 10:52 Opera albo Firefox z adblokiem i nic (prawie) nie lata. Odpowiedz Link
ta_ann Re: Internet - ciekawy tekst. 11.11.07, 13:20 9b9, używam albo opery, albo liska, blokady są, a i tak czasem coś przeleci. poddałam się, najsprawniej działające komputery mają informatycy, nie jestem nim. miszpat - fakt, to była strona oficjalna. Odpowiedz Link
condziu Re: Internet - ciekawy tekst. 11.11.07, 15:58 > najsprawniej działające komputery mają informatycy, nie jestem nim. Mit, raczej najbardziej rozgrzebane komputery mają informatycy Odpowiedz Link
miszpat Re: Internet - ciekawy tekst. 11.11.07, 16:26 Znaczy najlepiej chlodzone, bowiem wybebeszone Odpowiedz Link
condziu Re: Internet - ciekawy tekst. 11.11.07, 18:37 Tylko trzeba kurz od czasu do czasu zbierać, lubi się zapalać Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Internet - ciekawy tekst. 11.11.07, 18:49 hmm dobrze bze czasami odkurzaczem sciagam ten kurz Odpowiedz Link
ta_ann Re: Internet - ciekawy tekst. 11.11.07, 18:46 Może. Ale znają mnóstwo ciekawych sztuczek aby naprawić to, co najczęściej sama zepsułam. -- - Jestem pijany, mogę przemawiać [MM] Odpowiedz Link