beretz-moheru 14.02.08, 00:00 Samotność to straszna kaszana. I żebym nie wiem jak sobie wmawiał,że jest całkiem fajnie to tego wmawiania nie wystarcza na długo. Cholernie mi brakuje kogoś, z kim mógłbym dzielić świat. I tyle. Dobranoc Państwu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milena78 Re: samotność 14.02.08, 20:36 wiesz co, może i jest straszna, ale życie z kimś też takie bywa a dzielenie się swoim światem to moje marzenie, bo na razie tylko go pokazuje, ale chyba jest zbyt dziwny, bo boją się wchodzić. a może ja nie do końca tam wpuszczam? doszłam do wniosku, że singlowatość to stan umysłu bardziej niż cokolwiek innego, w każdym związku czuję się pojedynczo... damy radę Odpowiedz Link
fresh_active Re: samotność 14.02.08, 21:00 jakies 2 dni temu na gazecie był artykuł o kursach podrywania. jedno zdanie jakiegoś psychologa szczególnie utkwiło mi w pamięć. szło jakoś tak: "jeśli ktoś jest sam od dłuższego czasu to niech znajdzie przyczynę w sobie, a jeśli potrzebuje pomocy z zewnątrz to niech poradzi sie psychologa." myślę, że stan singlostwa (choć czasem podły, z powodu samotności) jest okazją do zastanowienia sie nad samym sobą. grunt to nie nadużywać alkoholu przy tych rozmyślaniach i nie krytykować siebie (np. wyglądu). moje wnioski są następujące: Choćby nie wiem jak byłbyś mądry, oczytany, inteligentny, bogaty, wrażliwy, nie upoważnia Cię to do bycia nadętym bufonem. Pomagaj innym, jesteś tyle wart ile możesz pomóc innym. Dobranoc Odpowiedz Link
tysia131 i znów to robisz!! 14.02.08, 21:02 Masz racje - samotność dobra nie jest, ale "brak samotnosci" to nie tylko "druga połówka". To znajomi, przyjaciele, rodzina. Kazdy kto da ci odrobine ciepla, kto jest zainteresowany toba, mysli o tobie - buduje twoj swiat. Korzystaj z tego i nie zamykaj sie! A ty znow to robisz: > I tyle. Dobranoc Państwu. No na sile cie z tego lozka wyciagac nie bedziemy! Wyjdz do nas! Odpowiedz Link
mmilky11 Re: samotność 14.02.08, 21:10 samotnosc-niezaleznie czy jest sie sam czy w zwiazku jest niedobra Odpowiedz Link
piotr2284 Re: samotność 16.02.08, 00:28 Jeszcze gorsze od samotności jest zamartwianie się z tego powodu. Odpowiedz Link