altu 19.06.08, 12:23 w związku z sezonem co można dobrego z truskawkami? bo same truskawki - przejadły mi się.. na mrożenie chyba nie mam miejsca.. proszę o przepisy. najchętniej wypróbowane.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanger.soto Re: truskawkomania 19.06.08, 12:44 no przecież pierogi... albo sorbet a! truskawki z szampanem też mogą być! Odpowiedz Link
martolka Re: truskawkomania 19.06.08, 15:09 tanger.soto napisała: > no przecież pierogi... > albo sorbet > a! truskawki z szampanem też mogą być! truskawki moczone w płynnej czekoladzie - mniammmm Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: truskawkomania 19.06.08, 18:24 ha wlasnie prawie to mialem na mysli tzn taka wersje: roztopic czekolade i polac truskawki Odpowiedz Link
condziu Re: truskawkomania 19.06.08, 12:45 Truskawki w sezonie są passe .... teraz się jada karczochy Odpowiedz Link
wajego Re: truskawkomania 19.06.08, 15:28 Dobra truskawka to martwa truskawka. Nie lubię Na szczęście już zaczął się sezon na czereśnie. Kilogram dziennie to jest to. Czasem można przesadzić Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: truskawkomania 19.06.08, 21:44 ja lubię truskawki ale czereśnie...uwielbiam))) nawet jeśli potem rózne dolegliwości Odpowiedz Link
ryganta Re: truskawkomania 22.06.08, 20:28 wajego napisał: > Dobra truskawka to martwa truskawka. Nie lubię > Na szczęście już zaczął się sezon na czereśnie. Kilogram dziennie to > jest to. Czasem można przesadzić > A propo czersni. Jakie bo ja lubie kasztany! A czy czeresnie w tym roku nie są robaczywe? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: truskawkomania 23.06.08, 00:41 czy są robaki czy nie po co sobie głowę zawracać.... ja nie sprawdzam zresztą to białko.....;P Odpowiedz Link
ladybird_77 Re: truskawkomania 19.06.08, 22:13 truskaweczki + jogurt naturalny lub kefirek, odrobina cukru i w mikserek bardzo lubię mogłabym pić codziennie Odpowiedz Link
alo_ha Re: truskawkomania 19.06.08, 22:17 1) zamienić na czereśnie 2) sorbetu nie polecam chyba że ktoś ma dopracowaną metodę bo mi wychodzi truskawkowa kostka lodu... którą da się zjeść po przywróceniu do stanu płynnego 3) makaron z truskawkami i kefirem / jogurtem - normalnie smak dzieciństwa Odpowiedz Link
toradel Re: truskawkomania 20.06.08, 08:24 niedawno na wykładzie z pewnego zacnego przedmiotu, pewna pani doktor ujawniła nam swoj przepis na deser, tyle że poziomkowy, ale można to chyba z truskawkami wykonać, otóż: bierzesz bialko z jednego jaja, ubijasz je ze szklanką cukru, następnie dodajesz szklankę poziomek i mrozisz albo nie, ponoć wychodzi ogromna ilość, a goście wpadają w zachwyt, ja nie wiem czy podzieliłbym się z kimkolwiekjeszcze nie probowałam, bo skąd mam wziąc poziomki, a truskawki jem ot tak, na surowo, bez szypułek i w dużych ilościach Odpowiedz Link
chinsk.i.smok Re: truskawkomania 20.06.08, 09:45 alo_ha napisała: > 3) makaron z truskawkami i kefirem / jogurtem - normalnie smak > dzieciństwa AUĆ....!!!!! przypomniałaś mi o ryżu z truskawkami UWIELBIAM!!!! Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: truskawkomania 20.06.08, 09:34 oto przepis na to aby sie odechcialo truskawek myjesz truskawki wkladasz do pudelka ktore wkladasz do plecaka w pracy otwierasz plecak aby zjesc truskawki a tam niespodzianka. pudelko sie otworzylo a truskawki masz zmieszane ze wszystkim Odpowiedz Link
wajego Re: truskawkomania 20.06.08, 09:48 Mam lepszy: spróbować zbierać na plantacji w celach zarobkowych. Dopiero wtedy docenisz zbierających a same truskawki znienawidzisz Odpowiedz Link
chinsk.i.smok Re: truskawkomania 20.06.08, 09:50 Żebyś Ty wiedział, jak można znienawidzić szpaki, jak się ma piękną czeresienkę w ogrodzie.... Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: truskawkomania 20.06.08, 11:06 akurat moze Cie zaskocze ale zbieralem i chusteczkowa praca wg mnie. truskawek pedzonych nawozami pod folia, pieknych, zgrabnych i czerwonych ale w ogole nie slodkich nie lubie Odpowiedz Link
wajego Re: truskawkomania 20.06.08, 11:51 Różne rzeczy ludzie w życiu robią... A gdzie zbierałeś? Mnie wywiało do Norwegii. Piękny kraj, tylko k..sko drogi. I robota przerąbana Odpowiedz Link
grzespelc Re: truskawkomania 21.06.08, 02:01 Można zrobić ze smietaną i cukrem, albi z ryżem. MOżna też dodać innych owoców, np. bananów, brzoskwiń i mandarnek i zrobić sobie sałatkę owocową. Może być z jogurtem. Odpowiedz Link
a.part Re: truskawkomania 21.06.08, 15:02 a propos truskawek to truskawkowa niedziela w Sandomierzu )) Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: truskawkomania 21.06.08, 18:44 na truskawkowej niedzieli w Sandomierzu to juz wieki mnie nie bylo Odpowiedz Link
a.part Re: truskawkomania 21.06.08, 21:46 o proszę wiec i tu znalazł sie ziomek )) mnie też od dawna tam nie było, ale mam ambitny plan jutro sie tam zjawić oczywiście o ile pogoda dopisze w końcu mam rzut beretem do SanDomingo Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: truskawkomania 22.06.08, 12:13 nie, nie. jam warszawiak ale sporo wakacji spedzilem w S. a w SanDomingo zapewne bede w najblizsza niedziele Odpowiedz Link
a.part Re: truskawkomania 22.06.08, 15:11 aha ))))))) nie mniej miło usłyszeć że jest ktoś znający okolicę ja niestety truskawki dziś sobie muszę odpuścić, niewiarygodne ale dopadło mnie przeziębienie i ledwo żyje a jutro czeka mnie wyjazd w góry więc muszę się troszkę podleczyć )) A co Cię sprowadza do Sandomierza? Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: truskawkomania 23.06.08, 09:06 a roznie, raz kawa w malej cafe i piwko w kordzie mnie sprowadza, a raz odwiedzenie rodzinki Odpowiedz Link
dwajezyki Re: truskawkomania 21.06.08, 23:54 ble. dość. przyniosłam z działki kilka kg, kg we mnie, reszta do mrożenia. odwyk Odpowiedz Link
ryganta truskawkomania 22.06.08, 20:26 Ja truskawki konsumuje na kilka róznych sposobow: - koktali ubijany z truskawkami -zwykle truskawki ze smietana, cukrem -na ciasto biszkoptowe i zalewam galaretką -kompot -na zime (mrozenie, dzem) Odpowiedz Link
altu Re: truskawkomania 23.06.08, 09:10 a niedługo (o ile nie już, bo w lesie nie byłam..) będą jagody mniamuśnie Odpowiedz Link