Gość: wielka smuta IP: 193.111.166.* 26.01.04, 17:54 Wyglada na to, ze troche sie pospieszylem z zalozeniem konta w mBanku... No coz - trudno, trzeba sie bedzie przeprosic z duzymi "tradycyjnymi" bankami... mBank sam sobie strzelil gola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Meloff hm.... :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 17:54 hm... bardzo smutna wiadomosc..... taki fajny Bank - a taka niefajna informacja :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr koniec mBank IP: 195.94.201.* 26.01.04, 17:57 to raczej koniec mBank oznacza, nawet w Citi przelewy internetowe za darmo są; przy niskich stopach korzystne oprocentowanie nie jest aż tak istotne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM mBank wprowadza opłaty IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.01.04, 17:57 Zbaranialem! I to ma byc bank internetowy?! Jezeli tak bedzie, to 15 lutego przenosze sie do innego,gdzie szanuje sie klientow internetowych! Kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.pentor.com.pl 26.01.04, 17:58 To bardzo, bardzo zla decyzja. satysfakcja klientow spadnie, to ich liczba rowniez.... Ja niestety juz mam kredyt w mbanku, wiec tak szybko nie moge odejsc, ale na pewno przestane byc klientem chwalacym i zachecajacym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa-wel mBank wprowadza opłaty IP: *.telkab.pl 26.01.04, 17:58 Czy ktos zna moze jakis bank, gdzie za przelewy internetowe oraz prowadzenie konta nie sa pobierane zadne oplaty? Chetnie sie przeniose, bo nie podoba mi sie to, ze najpierw mBank mnie pieknie uzaleznil od swej darmowej oferty a teraz zazyczyl sobie pieniazki. Pozdrawiam Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb volkswagenbank jest darmowy IP: *.enterpol.pl 26.01.04, 21:04 ma wyższe oprocentowanie i darmowe (lub bardzo) tanie wypłaty z bankomatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar Millekonto Premium IP: 192.11.224.* 27.01.04, 12:19 Mam i korzystam - teraz bedę korzystał znacznie częściej, bo internetowe przelewy zewnętrzne i prowadzenie konta nic nie kosztuje www.bankmillennium.pl/Millennium/produkty_i_uslugi/Konta_osobiste/?_p=8013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: Millekonto Premium IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 27.01.04, 21:01 uwazajcie na bank Millenium, pracownicy popelniaja bledy, a pozniej oskarzaja klientow.u mnie machneli sie w przelewie z konta na inne konto tylko o kilkadziesiat tysiecy zlotych do tego przelewajac na zly numer konta, gdyby nie rubryka "odbiorca" zostalbym obciazony piekna prowizja (przelew na fundusz inwestycyjny). do tego pracownik wyparl sie wszystkiego, stwierdzajac, ze to nie jego wina i co najlepsze wyslal takowa opinie do zarzadu, mial poparcie kierownictwa filii. UWAZAJCIE NA TEN BANK sam musialem rozwiazac problem tracac czas, pieniadze na przejazdy, a bank zarzadal dowodow - moze mialem wystawic im fakture za czas albo fakture za paliwo, ktorej nie bylo, a kto odda pieniadze stracone na produkcie finansowym, na ktore one nie trafily w czasie, wktorym powinny...UWAZAJCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: uwaga na Millenium IP: *.crowley.pl 28.01.04, 09:17 ja tez ostrzegam przed niekompetentnymi pracownikami Millenium, nie polecam tego banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TLuck mBank wprowadza opłaty IP: *.tarczyn.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 17:59 Ktoś kto przyciagał klientow darmowością teraz postanowił odstraszac. To pewnie poczatek końca - a napewno MBank się skurczy, a klienci zasilą inne Banki. Skoro im sie nie opłaci.. to znajdzie sie taki co mu sie opłaci - takie prawo rynq. A juz sie perzymierzałem zebytamkonto założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onyx Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.icpnet.pl 26.01.04, 18:06 coz - mBank chyba przecholowal tym razem - tym bardziej ze przeciez rosnie mu konkurencja - to juz nie te czasy kiedy byl absolutnym monopolistom w swoim segmencie... ja tylko czekam na odpowiedz inteligo... poki co mam konta w obu... ale jak tak dalej pojdzie to wkrotce juz ty;lko w jednym...i tak sie skonczy mBankowe 'nastawienie na sukces komercyjny'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus mBank wprowadza opłaty IP: *.eranet.pl 26.01.04, 18:10 No to czeka nas przesiadka na Volkswagen Bank Direct. Tam jest na razie wszystko za darmolca i daja fajne tokeny. W prawdzie musza troche popracowac nad systemem, bo jest idiotyczny, ale wygladaja na otwartych na klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
ehelis Re: mBank wprowadza opłaty 05.02.04, 16:32 Tak jest, chcemy byc traktowani serio. Klienci mbanku nie rzucaja slow na wiatr tak jak mBank. Komunikat VWBd: "Informujemy, że w związku ze znaczącym wzrostem liczby klientów wysyłających poprzez Centrum Formularzy wnioski o otwarcie rachunków w Volkswagen Bank direct, wydłużył się czas obsługi Państwa aplikacji i otwierania rachunków. Szczególnie wielu klientów zdecydowało się otworzyć rachunki w Volkswagen Bank direct w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Zapewniamy, że nasi konsultanci skontaktują się telefonicznie z każdą osobą, która złożyła wniosek poprzez Centrum Formularzy w możliwie najkrótszym czasie i procedura otwierania rachunków będzie kontynuowana. Prosimy jednak o zachowanie cierpliwości - Państwa wnioski zostaną umieszczone w bazie danych banku i będą kolejno obsługiwane. Zapewniamy Państwa, że podjęliśmy już odpowiednie kroki, aby wszystkie wnioski o otwarcie rachunków zostały jak najszybciej obsłużone. Pragniemy także podziękować osobom otwierającym rachunki w Volkswagen Bank direct za docenienie wysokiej jakości naszej oferty. Cieszymy się, że już wkrótce będziemy mogli Państwa powitać w gronie Klientów banku. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dongregory mBank wprowadza opłaty IP: *.mdi.pl 26.01.04, 18:06 Uważam żę to niezbyt rozsądne rozwiązanie. Naprawde ten bank cieszył się wielką popularnością zarówno wśród starszych jak i młodzieży, a i wtedy wszyscy byli bardziej chętni na wpłacanie tam pieniędzy. A teraz jak będzie to czas okaże swoje, ale nie sądzę żeby lepiej na tym wyszli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dongregory mBank wprowadza opłaty IP: *.mdi.pl 26.01.04, 18:06 Uważąm żę to niezbyt rozsądne rozwiązanie. Naprawde ten bank cieszył się wielką popularnością zarówno wśród starszych jak i młodzieży, a i wtedy wszyscy byli bardziej chętni na wpłacanie tam pieniędzy. A teraz jak będzie to czas okaże swoje, ale nie sądzę żeby lepiej na tym wyszli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mini Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 26.01.04, 18:07 No to ładnie, za pięknie by było. Wprowadzą opłaty i stracą kilku klientów, m.in mni i mojego męża. ;( A szkoda. Chociaż powoli zaczynało sie już psuć trochę wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus mBank wprowadza opłaty IP: *.class144.petrotel.pl 26.01.04, 18:13 No pięknie ... a miało byc tak cudnie .... ale polityka całkiem prosta najpierw zwabic klijentów darmowym korzystaniem z konta a potem niech bank "zacznie zarabiać" i wprowadzamy opłaty ... ale w tej pięknej filozofii moze być mały nieprzemyślany szczegół - klijenci moga zacząć odchodzić z mBanku m.in. ja rozważe taką możliwość , bo w Inteligo też zapłacę może trochę więcej ale za to pieniądzę mogę wpłacić bez prowizji w każdej placówce PKO BP a wypłacić w jednym z bankomatów PKO BP i na jedno wychodzi a funkcjonalność kto wie czy nie większa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAKUS Chyba zły ruch IP: *.class144.petrotel.pl 26.01.04, 18:18 No pięknie ... a miało byc tak cudnie .... ale polityka całkiem prosta najpierw zwabic klijentów darmowym korzystaniem z konta a potem niech bank "zacznie zarabiać" i wprowadzamy opłaty ... ale w tej pięknej filozofii moze być mały nieprzemyślany szczegół - klijenci moga zacząć odchodzić z mBanku m.in. ja rozważe taką możliwość , bo w Inteligo też zapłacę może trochę więcej ale za to pieniądzę mogę wpłacić bez prowizji w każdej placówce PKO BP a wypłacić w jednym z bankomatów PKO BP i na jedno wychodzi a funkcjonalność kto wie czy nie większa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegnaj mBanku Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.lublin.mm.pl 26.01.04, 18:30 coz fajnie bylo ale sie skonczylo, szkoda tylko ze wlasnie sobie zalozylem konto w tym banku, bo do tej pory nawet mi sie podobal i juz mialem rezygnwoac ze starego banku, a tu taki klops, niestety zegnaj mBanku, witaj Intelligo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko walski Inteligo?-hmm IP: 213.155.179.* 26.01.04, 19:05 Intelligo?? Tam przelewy sa wciaz 2x drozsze - po 0,99, poza tym polecam: miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,1883982.html Po prostu - skonczyl sie miraz taniego mBanku - life is brutal ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 18:54 A może zasypać ich mailami, że jak wprowadzą opłaty, to zamykamy rachunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Sz Re: mBank wprowadza opłaty IP: 62.233.197.* 26.01.04, 23:57 Pan prezes Sławomir Lachowski tłumaczy wprowadzenie opłat ochroną interesów klientów i akcjonariuszy. O ile mogę zrozumieć ochronę akcjonariuszy, nie mogę się zgodzić, że wprowadzenie opłat za przelewy będzie chroniło klientów. Wielu z nich wybrało oraz poleciło innym mBank właśnie z powodu braku opłat. Myślę, że mBank miał jeszcze wiele możliwości, aby uczynić tę inwestycję opłacalną. Wprowadzając opłaty za jedną z podstawowych operacji zachwiał zaufaniem tych, których chce "ochraniać". To dla mnie bardzo dziwna strategia. Tak jak każdy klient mogę głosować "nogami". mBank straci, Lukas i VWDB zystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 27.01.04, 02:31 Hehehe... dzięki za informacje... a miałem założyć tam konto w przyszłym miesiący tylko dlatego, że były darmowe przelewy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 27.01.04, 03:02 Sprawdzilam wszystkie koszty w mBanku i innych bankach internetowych. Naprawde nie ma co panikowac. MBank pozostaje najtanszy! Oczywiscie przykro, ze podwyzki nas czekaja, ale w innych bankach jest duzo drozej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalk_da_man Re: mBank wprowadza opłaty IP: 213.76.148.* 27.01.04, 08:53 Czyli Multibank niebawem rowniez wprowadzi oplaty za dokonywanie przelewow droga internetowa? Ale mysle ze tragedi niema, 50 gr za przelew zewnetrzny, to nie majatek, majac przed soba perspektywe stana w kolejce do okienka w innych bankach. Z nadzieja ze mBank nie rozkreci sie zbytnio z oplatami, pozdrawiam wszytskich mbankowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marter Zle myslenie IP: *.magma-net.pl 27.01.04, 10:16 > Ale mysle ze tragedi niema, 50 gr za przelew zewnetrzny, to nie majatek, Ale brak reakcji na ta podwyzke zacheci do dalszych, dlatego juz pisze email do mBanku. Poza tym teraz jest szum bo przelewy z darmowych zrobily sie platne, ale gdy pozniej podniosa z 0.50 na 1.00, bedzie to traktowane jako rzecz normalna i zadna gazeta o tym nie napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thor Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.chello.pl 27.01.04, 09:47 panie prezesie - to był duży błąd - ja posiadam tam konto od ponad roku i właśnie przesiadam się na inny bank - a panom z mBanku życze szybkiego bankructwa. Niedośc ze zarabiaja obracajac nasza gotowa to jeszcze wprowadzaja oplaty za przelewy - pal szesc jak sie ma 1 miesiecznie, ale jak sie ich wykonuje 10-20 to juz jest kawalek pieniadza a w roku to minimum 60 zloty dla zlodziei. Przesiadam sie na cos innego. Ostatni gasi światło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by by mBank Re: mBank wprowadza opłaty IP: 217.153.38.* 27.01.04, 09:57 już rozpoczynam poszukiwania czegosc innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: mBank wprowadza opłaty IP: 62.111.215.* 27.01.04, 10:15 Kończy sie pewna epoka. Przewiduję exodus klientów detalicznych z mBanku. Rynek nie znosi prózni więc jestem pewien że zaraz znajdzie się godny następca. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlov Coś za coś... IP: 195.116.202.* 27.01.04, 10:49 Nie jest tak zle. Nikt sposrod komentujacych nie zwrocil uwagi na fakt, ze rownoczesnie z wprowadzeniem oplaty za przelewy, mBank obniżył opłaty za wypłatę z obcych bankomatów (opłaca się już przy wybieraniu większej kwoty niż 100zł), a po drugie rozszerza siec bezprowizyjnych bankomatów. To właśnie nierównomierne rozmieszczenie Euronetów było do tej pory bolączką mBankowców, teraz bezprowizyjnych będzie sporo więcej. Wystarczy jedna taka darmowa wypłata, żeby zwrócił się koszt 10 przelewów zewnętrznych! Moim zdaniem ta zamiana jest fair. Gorzej, jeśli oznaczać będzie kolejny wzrost opłat w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jekob Re: Coś za coś... IP: *.elda.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 11:18 > Nie jest tak zle. Nikt sposrod komentujacych nie zwrocil uwagi > na fakt, ze rownoczesnie z wprowadzeniem oplaty za przelewy, > mBank obniżył opłaty za wypłatę z obcych bankomatów (opłaca się > już przy wybieraniu większej kwoty niż 100zł) Hmm... Przedtem 2,5%, teraz 5zł. I oplaca sie przy kwocie wiekszej niz 100zl... Policzmy dla kilku kwot 101zl: 101 x 2,5% = 2,52zl wg mnie 2,52zl to mniej niz 5zl 150zl: 150 x 2,5% = 3,75zl wg mnie 3,75zl to mniej niz 5zl 199zl: 199 x 2,5% = 4,97zl To nadal jest to mniej niz 5zl Zmiana prowizji zaczyna sie oplacac dopiero powyzej 200zl. Ja jakos nigdy nie mialem okazji wyplacac takiej kwoty z bankomatu. Wszedzie za wieksze zakupy place karta lub przelewem, a na drobne zakupy wybieram maksymalnie 50zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Sz Re: Coś za coś... IP: 5.3.1R* / *.oracle.co.uk 27.01.04, 11:50 Prowizja za wypłatę była/jest 2,5 zł + 2,5%. Tylko jaki % klientów korzysta z obcych bankmatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlov Re: Coś za coś... IP: 195.116.202.* 27.01.04, 21:58 Dzieki za powtorke z procentow, ale prowizja wynosi (jeszcze do 15 lutego) 2,5% +2,5zł. W takim razie prowizja przy wyplacie 101zl wynosi 101*0,025+2,5=5,02zl. A to juz jest wiecej niz 5zl :-). A jesli chodzi o obce bankomaty - Euronet jest na tyle nierownomiernie rozmieszczony (124 z 450 bankomatow jest w Warszawie), ze czasem czlowiek jest po prostu zmuszony do skorzystania z innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.twinix.net / *.twinix.net 27.01.04, 11:47 W piątek wysłałem podpisaną umoweę o prowadzenie rachunku a dzisiaj dzwonię własniężeby zrezygnować z ich usług Lukas Bank nie robi takich niespodzianek klientom; przynajmniej na razie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar Millennium IP: 192.11.224.* 27.01.04, 11:50 Trzeba bedzie przeprosić z Millennium. Tak przelewy internetowe dla konta Premium są for free. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imrahil Re: mBank wprowadza opłaty IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 13:59 jak sie nic nie zmieni to 14.02 przelewam kase na konto w MultiBanku... jednakze to ze Multi tez nalezy do BRE zmusza mnie do sprawdzenia oferty Inteligo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blazej Re: mBank wprowadza opłaty IP: 213.133.214.* 27.01.04, 17:32 A ja mam darmowe konto w Lukas bank Odpowiedz Link Zgłoś