Gość: Robert IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 23:36 Mam umowę z firmą ,na jakąś tam kwotę,czy mogę częściowo wystawić fakturę na 40% kwoty w umowie.Na co powinienem zwrócić uwagę ,czy muszę na fakturze dopisać jakiej umowy dotyczy.Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonzales Re: Cześciowe fakturowanie. 13.02.02, 08:01 Gość portalu: Robert napisał(a): > Mam umowę z firmą ,na jakąś tam kwotę,czy mogę częściowo wystawić fakturę na 40 > % > kwoty w umowie.Na co powinienem zwrócić uwagę ,czy muszę na fakturze dopisać > jakiej umowy dotyczy.Proszę o pomoc. A czy w umowie masz zastrzeżenie co do faktur częściowych? jeśli nie to będzie cieżko, bo chyba że wystawisz faktur proforma, a na to może się nie zgodzić nabywca. Najlepiej byłoby aneksować umowę i zezwolić tym samym na wystawianie faktur częściowej (zaliczkowej itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Cześciowe fakturowanie.-do Gonzalesa IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 15:21 Dziekuję za odpowiedź.Jeżeli chodzi o umowę to w umowie mam napisane że płatność nastąpi w dwóch ratach,ale nic nie ma o fakturach.Czy wystawiając fakturę muszę zaznaczyć że dotyczy danej umowy? Odpowiedz Link Zgłoś