Dodaj do ulubionych

kredyt a bik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 21:28
Witam
Dzisiaj próbowałam zaciągnąć kredyt w Alior Banku wypełniłam wstepny wniosek jeszcze Pani poprosiła mnie o doniesienie druków z ZUS jednak po drodze zaszłam jeszcze do BPH porównac jak beda kalkulowały sie raty u nich. Pani wysłała zapytanie o tu odmowa z bik-u. Przyznam ze zalegam z spłata karty kredytowej Banku HSBC iz od ok 3 miesiecy nie dostaje od nich wyciągów a telefonicznie poprosili mnie o telekod, którego nie posiadam i odmówili informacji. Jutro wypełnie wniosek o raport i go złoze osobiscie w bik-u. Mam pytanko czy dostane od ręki raport i czy opłaty mozna dokonać u nich na miejscu? Jak juz bede wiedział na 100 % ze to ta karta to bede chciała spłacic całe zadłuzenie zerwac umowe i prosic bank hsbc o wysłanie pisma do biku czy wtedy bede mogła liczyc na to, że bik nie odmówi mi kredytu? (a moze pani w Alior- banku zapisała ten kredyt juz w Biku) Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Adacho Re: kredyt a bik IP: *.chello.pl 15.09.10, 17:20
      ze strony www.bik.pl:
      1. Należy wypełnić wniosek o udostępnienie Informacji Ustawowej, który dostępny jest w BOK
      2. Wypełniony wniosek należy złożyć osobiście w BOK, w godzinach 8.00-16.00 (pon., wt., czw. i pt.) oraz 9.00-17.00 (środa) Biuro Obsługi Klienta BIK S.A. ul. Postępu 17A, Warszawa
      3. Informację Ustawową można odebrać bezpośrednio po złożeniu wniosku w BOK lub wyznaczony zostanie termin jego odbioru, zgodnie z ustawą nie dłuższy niż 30 dni.

Jeśli spłacisz zaległości w HSBC, możesz HSBC grzecznie poprosić o usunięcie wpisu w BIK. Może usuną cały wpis, a może tylko uaktualnią informację o braku zadłużenia. W tym drugim przypadku, negatywna informacja nadal pozostanie i, choć nie w takim stopniu co wcześniej, będzie rzutowała na twoją ocenę kredytową. Z tym wpisem też można walczyć, ale to już inna, bardziej złożona sprawa.

Podstawowa sprawa: BIK jako taki nie decyduje o udzieleniu kredytu. Przesyła tylko informację bankowi i tylko bank, w tym przypadku Alior, zdecyduje, czy jednak Ci zaufa i da kredyt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka