Dodaj do ulubionych

Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowość...

IP: *.gemini.net.pl 23.09.10, 22:25
PKO BP to najgorszy bank w Polsce i obawiam się, że nikt do tego syfu się nie przeniesie. Mam kredyt hipoteczny w tym dennym "banku" i takiego poniżania, traktowania jak szmaty nie ma nawet na poczcie czy PZU SA.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo IP: *.w-s.pl 24.09.10, 01:06
      przecież od lat w PKO BP jest bankowość prywatna!
      • czarnykmin Re: ... 24.09.10, 10:56
        Ale dopiero niedawno była porażka w kontekście BZ WBK. Stąd odkurzanie tego i owego - tak dla fasonu... :(
    • Gość: Teodor Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.10, 01:39
      To trzeba było wziąść kredyt hipotyczny w innym banku. Ja miałem konto w PKO BP, innych banków wtedy nie było. Przeniosłem się do PeKaO SA, tam długo nie zabawiłem. Nastepnym bankiem był BPH. Byłem w tym banku dość długo, aż został wcielony do PeKaO SA.
      Powróciłem do PKO BP, oferta tego banku była dla mnie najlepsza.
      Nie mogę zrozumieć jednego. Jak się podaje ofertę banku, nie ujawniając nazwy to wszystko jest dobrze. Jak tylko się powie, że mowa o PKO BP, działa to jak płachta. Odrazu skojarzenia PKO BP to bank komunistyczny z PRL-u, czyli coś gorszego.
      • placek358 Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo 24.09.10, 15:54
        Jak tylko się powie, że mowa o PKO BP, działa to jak płachta. Odrazu skojarzenia PKO BP to bank komunistyczny z PRL-u, czyli coś gorszego.

Bo tak, po prostu, jest.
        Zapraszam do Poznania, na Plac Wolności. Od razu odżywają wspomnienia z dzieciństwa (lata 60-te...)
        • eka Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo 25.09.10, 20:26
          a ja do 1-go Oddziału w Częstochowie, al. Kościuszki 2/4 lata 70 -te, wczesne.... Nostalgia...
    • Gość: RB Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowość... IP: 80.50.61.* 24.09.10, 07:57
      Właśnie zamknąłem konto. Bank jest zbyt pazerny na prowizje.
      • Gość: Fan PKO BP Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 08:34
        A mnie ich prowizje nie zrażają. Przynajmniej opłaty, na które mnie skubią zostają w Polsce.

• Gość: Darek Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo IP: *.chello.pl 24.09.10, 08:37
        ja też od nich uciekłem, gdy policzyłem sobie ile mnie rocznie ta "przyjemność kosztuje", teraz mam konto w znanym banku internetowym i nie płacę NIC (nie posiadam kredytu)
    • Gość: Fan PKO BP Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 08:41
      A mógłbyś dać jakieś konkretne przykłady tego „poniżania”? Napisać można wszystko, ale poprzyj to proszę konkretnymi przykładami.

• Gość: józek Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowość... IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.10, 10:22
      Na wstępie trzebaby wymienić cały personel. Ich podejście do klienta jest niereformowalne. Procedury, podejście a często nawet wystrój oddziałów! Do tego praca w przeróżnych godzinach - np. placówka czynna do 17, ale tego i owego się nie załatwi bo pani która się tym zajmuje pracuje do 16, ale o 15:45 już jej nie ma..

Choćby obniżyli koszta i wymyślili nowe wabiki których nie ma konkurencja, to i tak wolę zapłacić więcej i mieć konto w banku na poziomie. W moim obecnym banku, po wysłaniu zapytania przez system bankowości internetowej, otrzymuję odpowiedź i rozwiązanie problemy w ciągu kilku godzin. W PKO BP często ciągnie się to przez wiele miesięcy wymiany korespondencji drogą tradycyjną... a na końcu okazuje się, że nie można tego załatwić!

Jak najdalej od takich tworów... ten bank wizerunkiem odpowiada Poczcie Polskiej albo PKP.... czyli najniższa możliwa jakość...
      • Gość: Kowalski Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo IP: *.centertel.pl 24.09.10, 13:13
        > tak wolę zapłacić więcej i mieć konto w banku na poziomie.

Raczej mało prawdopodobne, zebyś gdzieś zapłacil więcej niż w PKO. Owszem, sa platne konta w różnych bankach, ale w obecnej sytuacji są one produktem dla wymagających hobbystów. Przeciętnemu Kowalskiemu wystarczy darmowe - sam mam parę takich :)
      • czuk1 Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo 25.09.10, 22:24

Józek myli się bardzo. Wystrój oddziałów jest jednolity , w całym banku. Usunięto też oszklone boksy kasowe. Pracownik obsługi (przy ladzie) poza czynnościami doradcy i sprzedawcy jest też kasjerem (może przyjąć wpłatę i dokonać wpłaty). Jakość obsługi psują utrzymujące się, w wielu oddziałach, kolejki. Bank oferuje jednak wersję konta internetowego (iPKO) a także ma swój bank internetowy - INTELIGO (drugi na rynku , ponad 700 tys.kont).
        Placówki tego banku pracują w godzinach od 8-18 tej, pięć dni w tygodniu, jak inne banki.
        Pracownicy są (generalnie) kompetentni, fachowi, uprzejmi i bardzo wysokowydajni . Jednak nisko opłacani, dlatego chętnie kaperowani są przez inne banki.
        Zostają dwa główne tematy - uporządkowanie organizacyjne banku (w tym likwidacja kolejek) i uproszczenie procedur.

Gość portalu: józek napisał(a):

> Na wstępie trzeba by wymienić cały personel. Ich podejście do klienta jest niere
        > formowalne. Procedury, podejście a często nawet wystrój oddziałów! Do tego prac
        > a w przeróżnych godzinach - np. placówka czynna do 17, ale tego i owego się nie
        > załatwi bo pani która się tym zajmuje pracuje do 16, ale o 15:45 już jej nie ma..

> Choćby obniżyli koszta i wymyślili nowe wabiki których nie ma konkurencja, to i
        > tak wolę zapłacić więcej i mieć konto w banku na poziomie. W moim obecnym banku, po wysłaniu zapytania przez system bankowości internetowej, otrzymuję odpowiedź i rozwiązanie problemu w ciągu kilku godzin. W PKO BP często ciągnie się to
        > przez wiele miesięcy wymiany korespondencji drogą tradycyjną... a na końcu okazuje się, że nie można tego załatwić!
        >
        > Jak najdalej od takich tworów... ten bank wizerunkiem odpowiada Poczcie Polskie
        > j albo PKP.... czyli najniższa możliwa jakość...
        • Gość: Fan PKO BP Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 22:44
          Witaj Czuk, jak zawsze jesteś gotowy bronić PKO BP. Podziwiam to (i mówię to całkiem poważnie). Gdyby większość pracowników PKO BP identyfikowała się z tą firmą tak jak Ty, bank na pewno miałby lepszą opinię na rynku.
          Dlaczego akurat zainteresował Cię temat bankowości prywatnej w PKO BP? Macie swoje zalety, ale jeśli chodzi o bankowość prywatną to moim zdaniem jesteście daleko w tyle za konkurencją.

• Gość: nikos Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 11:10
      Żeby rewolucję trzeba najpierw spojrzeć na historię tego banku
    • olias Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowość... 24.09.10, 12:00
      PKO bP nie tyle "zarobił" swoje mld co złupił z klienta. To parodia że bank zbiera kasę w takim stopniu że klient miast wyjść na plus trzymając oszczędności na koncie jest na solidnym minusie. Tylko w takim kraiku jak Pl to mozliwe. w starej Unii taki bank z takimi opłatami przestałby istnieć po kilku miesiacah.
    • scenial Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo 24.09.10, 15:10
      Do najgorszego banku w Polsce to PKO BP bardzo daleko, problemem banku są ilości emerytów tłoczących się po oddziałach, powodujących kolejki i ogólny sajgon.

A teraz kwestia traktowania. Masz w tym banku miliony depozytów czy gołą d...i wisisz im pieniądze (kredyt chyba to oznacza, prawda?). To z ręka na sercu, oczekujesz lokaja i tortu na powitaniu? Dałeś się złapać na kredycik to płac ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------
      www.scenial.pl
      demoscena computer art publicystyka atari commodore 64 amiga playstation dreamcast
    • Gość: gostek Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowość... IP: 188.33.120.* 26.09.10, 20:51
      tak zgadza się jak konto to tylko w PKO BP
      marc78.systempartnerski.pl/inteligo/index.html
    • Gość: ona Płatności kartą, IP: 95.178.77.* 13.10.10, 10:09
      w sierpniu br dostałam nową kartę, jakąś felerną,bo często się rozmagnesowuje, a w Pażdzierniku ściągneli mi z konta 20 zł, pomimo , że dużo płacę w ten sposób.O reklamacji internetowej można zapomnieć, nie działa, cholera mnie bierze,zmieniam bank.
      • Gość: ojro Re: Płatności kartą, IP: *.xdsl.centertel.pl 13.10.10, 15:50
        Nie chodzi o to, że się rozmagnesowuje po prostu niektóre terminale w sklepach czy innych punktach usługowych bardzo słabo je czytają, na niektórych zaś chodzą normalnie. Jest na to sposób taki, że pracownik musi baaaardzo szyyyybko taką kartę przeciągnać, dosłownie, jak raz nie zaskoczy niech próbuje do skutku, na pewno załapie. Inne wyjście to reklamacja karty telefonicznie, nowa co ci przyjdzie będzie działać normalnie, nie pobiorą za to nowej opłaty (opałata 20zł rocznie jest za użytkowanie karty nie za wydanie)
        Mam u siebie w pracy terminał i potwierdzam, że jest problem z kartami PKO BP wydanymy od lipca do września i ten sposób co ci opisałem działa w 100%, każdą kartę zaczytuje ale trzeba szybko przeciągnąć.
        • Gość: Tomek Re: Płatności kartą, IP: *.xdsl.centertel.pl 15.03.11, 00:55
          Taa, tylko ja mam karte w innym banku i od 3 lat ma chip. I nie ma problemu z paskiem bo sie go nie uzywa (no chyba ze jedynie w Tesco). PKO BP obudzilo sie z reka w nocniku bo nowi, mlodzi klienci czesto dobrze zarabiajacy potrafia liczyc i zwracaja uwage na jakosc uslug. Chcialem zmienic konto na to nowe (mam u nich hipoteczny) to Pani mi powiedziala 50zl za zmiane!!! Joke jakis. No i oczywiscie trzeba isc do oddzialu. Nie wiem po co maja kanal internetowy in telefoniczny. Jaja na najwyzszym poziomie...
    • Gość: czerwonylech Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 14:21
      PKO,a po 1945 PKO BP,czyli przedwojenna Polska Kasa Oszczędnościowa,stworzona dla ludzi oszczędzających przez państwo polskie,ma więc zostać sprzedana rekinom spekulacji,razem z klientami,czyli że PKO odrzuca idee przed-i powojenną PKO,mając gdzieś interes najbiedniejszych,którzy resztówki z pensyjek nieśli właśnie do PKO,otrzymując za swoje oszczędności stały roczny procent -3% (dziś PKO za np 8ooo oszczędności daje rocznie setne części, w dodatku pobiera opłaty manipulacyjne,de facto prawnie okradając klientów.To jest finansowe ku...two i podeptanie oszczędnościowej idei banku jako zasady PKO.A teraz jeszcze -sprzedaż PKO. W II RP i w PRL taki prezes PKO wyleciałby z posady w trymiga! Ale taka jest Polska po 1989,pełna balcerowiczowskiej pogardy dla obywateli.
      • Gość: Fan PKO BP Re: Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 14:47
        Ja też boleję nad tym, że prawdopodobnie wkrótce PKO przestanie być Bankiem Polskim. Głównie dlatego od wielu lat jestem ich klientem i na wiele niedociągnięć przymykam oko i wybaczam. Dopóki jest to Bank Polski to nawet te ich opłaty tak bardzo nie bolą. Ale gdy przestanie być Polski to chyba trzeba będzie się od nich wynosić.

• Gość: wierny PKObp Rewolucja w PKO BP. Będą nowe konta i bankowość... IP: *.chello.pl 08.11.10, 16:31
      Bardzo czekam na tą rewolucję.Jestem klientem tego banku od ok.35lat.Poznałem w zasadzie wszystkie zwyczaje,od zawsze tych samych wspaniałych doradców i na dobre zżyłem z tym bankiem.Mam przy tym dodatek w postaci wejścia internetowego,co mi pozwala być osobiście w banku b.rzadko.Mając dodatkowo konto w mBank w zupełności mi to wystarcza.Problemów /jak się dobrze pozna zasady/ nie ma żadnych.Obawiam się owszem prywatyzacji tego banku /bo PeKaO SA już negatywnie doświadczyłem/.Opłaty nie są aż tak nieznośne w porównaniu rynkowym.Kolejki są ale trzeba wiedzieć w jakich godzinach można załatwić swoje sprawy.Na obsługę nie narzekam,bo jest b.przyjazna klientowi i do tego kompetentna, nawet wśród młodych pracowników.I nie zmienię tego banku na żaden inny obiecujący złote góry ale tylko na początek.Mój bank to 1 oddz w Gdańsku.Pozdrawiam serdecznie.
    • bolkowiak Inteligo 4 razy droższe 15.11.10, 11:13
      Od 15 listopada 2010 obowiązuje nowa tebala opłat i prowizji w Inteligo.

Nie tak dawno bank wysyłał na skrzynki e-mailowe taki komunikat

"Uprzejmie informujemy, że 15 listopada 2010 roku zmienia się Tabela opłat i prowizji kont Inteligo. Zmiany wprowadzane 15 listopada 2010 r. dotyczące opłat to: 1/ likwidacja opłaty za prowadzenie rachunku dla kont ze średnim miesięcznym saldem do 99,99 zł. Opłata za konto Inteligo, niezależnie od salda, wyniesie 0 zł, 2/ zmiana wysokości opłaty miesięcznej za kartę płatniczą Inteligo. W przypadku dokonania w miesiącu płatności na łączną kwotę mniejszą niż 100 zł miesięczna opłata za kartę wyniesie 4 zł; przy płatnościach od 100 zł - miesięczna opłata za kartę wyniesie 0 zł".

Czyli jeśli ktoś w miesiącu nie dokona zakupów kartą na kwotę min 99,99 zł, to bank naliczy mu słone prowizje.

Tak bank pojmuje nową strategię rozwijania usług dla ludności.
      • krzysztofsf Re: Inteligo 4 razy droższe 16.11.10, 09:56
        Moze doloza wlasna KK i opcje, ktora mialo BPH (nie sledze stanu obecnego), ze platnosci KK Inteligo wchodza w sklad limitu zwalniajacego od oplaty za karte debetowa.
    • alexon19 PKO 16.11.10, 10:45
      Chyba dużo zależy od placówki bo ja mam miłe odczucie co do tego banku do tego jest to największy bank więc to on dyktuje warunki na rynku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka