Dodaj do ulubionych

Kredyt hipoteczny dla singla

16.10.10, 23:37

Wyjaśnijcie mi jak to dziala? Mam 4900 netto dochodów miesięcznie, idealną historię kredytową, tj. mialam kredyty i karty i perfekt wszystko splacalam, nie mam aktualnie kart kredytowych i limitów w rachunków (czyste konto) ... na telefon dla Alliora nie mam zdolności dla kredytu na 470 tys zl, ale dla biura kredytowego które mnie reprezentuje oddzial wydal decyzję pozytywną ... albo brak mi wyrobraźni albo ktoś mnie robi w balona ... mam tylko nadzieję, że nie pośrednik, bo zależy mi na tym kredycie. Czy oddzial sam, na podstawie dodatkowych informacji, tj. zawodu, wyksztalcenia, zatrudnienia, historii z BIKu, może wydać decyzję inną niż ta podana w rozmowie z infolinią Alliora, czy też innego banku? I to dużo inną, bo wg infolinii mam zdolność na 380 tys, a oddzial nie widzi problemu w kredycie na 470 tys zl?
Poradzcie czy jakiś inny bank móglby mi udzielić kredytu przy 0% wkladzie walsnym i takich dochodach, pewnym zawodzie (ksiegowość) i zatrudnieniu w dużej s.a.?
Obserwuj wątek
    • michas007 Re: Kredyt hipoteczny dla singla 18.10.10, 12:11
      Nie sprawdzam Twojej zdolności, ale to nie sztuka ją policzyć (sądzę, że masz ją co najwyżej na granicy).
      Zapoznaj się z ofertą BOSia - zdecydowanie lepsze warunki.
      Wieści z każdej infolinii należy traktować z przymrużeniem oka. To nie jest najlepsze źródło informacji.
      • Gość: porównywarka Re: Kredyt hipoteczny dla singla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 14:33
        każdy bank może sobie wyliczać zdolność kredytową wg własnego widzimisię i wg własnych kryteriów, ale dla stałych klientów powinni dać jakąś lepszą ofertę
        tutaj jest porównywarka kredytów hipotecznych
        www.kredyty.otwarty.net/kredyt_mieszkaniowy.html
        dobre oferty mają:
        - PKO (oprocentowanie rzeczywiste 5.58 %)
        - ING (oprocentowanie rzeczywiste 5.78 %)
        - BOŚ (oprocentowanie rzeczywiste 5.83 %)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka