Dodaj do ulubionych

Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatnicz...

IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 13:06
w ogóle dla mnie istnienie baknu ING na rynku jest zjawiskiem; nigdy w ich ofercie nie znalazłem nic atrakcyjnego, bank od zawsze drogi; teraz banki oferują bezpłatne konta i karty, a ING podnosi opłaty, gdzie tu logika??
Obserwuj wątek
    • Gość: olinka Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni IP: 46.113.64.* 05.12.10, 13:55
      Też tego nie rozumiem. I jeszcze niby tyle wydają na reklamy z M. Konradem. On tak przyciąga mimo beznadziejnej oferty? W życiu bym nie skorzystała.
      W Polbanku mam i konto za darmo i przelewy robię przez net za darmo i biorę z euronetu za free. Dla mnie to normalka, mają moja kasę.
      • Gość: Tomek Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 15:05
        A czy jest jakiś bank, w którym prowadzenie dwóch kont - firmowego (mała przedsiębiorczość) i prywatnego wiąże się z naprawdę symbolicznymi opłatami? Chodzi mi o jak najniższe opłaty za prowadzenie rachunku i używanie karty debetowej (może być ograniczenie w postaci konieczności wydania iluś tam złotych miesięcznie przy płatnościach kartą), możliwość wypłaty z możliwie jak największej liczby bankomatów w Polsce (najlepiej ze wszystkich), nie pobieranie opłat za przelewy (zwyczajne, a w przypadku konta firmowego - do ZUS i US) oraz możliwość otrzymania w krótkim czasie karty wypukłej (takiej, która umożliwia np. zakupy przez internet Apple Store, Amazon itp.). No i żeby wszystko dało się wygodnie zrobić przez internet (chociaż chciałbym też, żeby to był taki bank, który ma oddziały - a nie np. mBank).

W tej chwili jestem klientem Multibanku - ale z każdym miesiącem łupią mnie coraz bardziej. W tej chwili dwa takie konta, na jakich mi zależy to 40 zł miesięcznie. Wolałbym znacznie mniej. Możecie coś polecić z własnych doświadczeń?
        • Gość: dsaasdasd Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni IP: 94.75.121.* 05.12.10, 20:11
          Jeśli chcesz mieć dwa w jednym to polecam VW Bank Direct (Konto eDirect + Plus konto biznes).

Sam z tego korzystam i mi wystarcza. Tyle że to jest tak ociosana oferta że aż trzeszczy. Jedyny minus to duża prowizja od wypłaty gotówki w bankomatach (1.5 pln).
      • takajednaania Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni 05.12.10, 15:11
        Nie rozumiesz? Bo niewiele wiesz o koncie Direct w ING i klepiesz to co Ci kazał szef z Polbanku.
        • swistak336 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni 05.12.10, 17:37
          takajednaania napisała:

> Nie rozumiesz? Bo niewiele wiesz o koncie Direct w ING i klepiesz to co Ci kaza
          > ł szef z Polbanku.

A ja jako niezadowolony klient ING wiem:D To konto ma niższe oprocentowanie niż OKO, które też ma dziadowskie oprocentowanie, ale za to przy okazji konta i usług dodatkowych można stracić jeszcze kilka złotych:P

A dziś pani z ING zadzwoniła do mnie i proponowała kartę. Czy akwizytorki muszą naprawdę nadawać tą sztywną nieludzką gadkę?! Niesamowicie mnie irytuje to, że panienki z banku ING zamiast rozmawiać z klientem, mówią korporacyjnym slangiem.
          • cool_mother_fucker Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni 05.12.10, 17:47
            Zacznijmy od tego, że konto Direct nie jest oprocentowane. To OKO, OKO Premium i OKO Direct są kontami oprocentowanymi. Jeśli nie pasuje Ci % w ING to spadaj do Getinu, tam na pewno "profesjonaliści" przywitają Cię z otwartymi ramionami choćby z tysiącem złotych, dadzą lokatę na 7% przez trzy miesiące, bez możliwości przedłużenia jej po tym okresie ;]
    • pssz To jest bezinwestycyjna poprawa wyniku finansowego 05.12.10, 15:07
      ;)
    • Gość: HH No to nadszedł czas wynieść się z ING... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 05.12.10, 15:41
      ... i pójść do mBanku.
      • cool_mother_fucker Re: No to nadszedł czas wynieść się z ING... 05.12.10, 17:48
        Wymieć choć 5 powodów, dla których mBank miałby przebić swoją ofertą ING ;>
        • Gość: vp Re: No to nadszedł czas wynieść się z ING... IP: *.rzeszow.mm.pl 05.12.10, 19:59
          1. zero opłat
          2. zero warunków aby było zero opłat
          3. zero wymagań wpływów itp.
          4. prostota obsługi bez wodotrysków
          5. najlepsza współpraca z Allegro, mTransfer natychmiastowy
          6. zintegrowany e-makler z zerową opłatą za prowadzenie
          7. świetne forum gdzie można naprawdę podyskutować rzeczowo na rozmaite tematy finansowe i nawet chwalić konkurencję.
          8. wiarygodność, brak ukrywania dostępu do regulaminów i zmian
          9. reklamy nienachalne, brak wkurzającego wydzwaniania wciskaczy kitu
          10. program partnerski z sensowną kwotą premii
          • Gość: Q Re: No to nadszedł czas wynieść się z ING... IP: 178.73.48.* 05.12.10, 20:46
            Gość portalu: vp napisał(a):

> 2. zero warunków aby było zero opłat
            > 6. zintegrowany e-makler z zerową opłatą za prowadzenie

to są 2, w których może i mbank ma przewagę. Miało być 5?
          • cool_mother_fucker Re: No to nadszedł czas wynieść się z ING... 06.12.10, 20:50
            Gość portalu: vp napisał(a):

> 1. zero opłat

wiem, czepiam się ale:
            miesięczna opłata za usługę "Wypłaty ze wszystkich bankomatów" 5 zł

A to w tym momencie dosyć istotna kwestia ;)
    • Gość: ja Każdy normalny, IP: 94.254.214.* 05.12.10, 15:43
      który ma konto Direct płaci kartą, więc i tak tych podwyżek nie odczuje. 100 zeta miesięcznie można wydac tankując choćby auto.

Minusa mają natomiast u mnie za to, że w czasie kiedy padła ich sieć (dwukrotnie w zeszłym tygodniu nie można było płacić kartą i skorzystać z bankomatów) i trzeba było wypłacać pieniądze w "okienku", bank nadal pobierał opłatę manipulacyjną w wysokości 9 zeta. Teraz trzeba czekac na koniec miesiąca, żeby złożyć reklamację i dostać zwrot. Kpina - takie historie powinny być załatwiane z automatu.
      • Gość: le Ming Re: Każdy normalny, IP: 178.73.49.* 05.12.10, 21:24
        Ja płacę kartą, ale wyłącznie kredytową. Pewnie jestem nienormalny? Na koncie nie trzymam gotówki, bo by się marnowała. I w takim ING miałbym przerąbane.
    • Gość: Q Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni IP: 178.73.48.* 05.12.10, 16:00
      A ja znalazłem - wszystkie bankomaty w Polsce za darmo, przelewy przez net za darmo, dużo wpłatomatów w mojej okolicy, karta za darmo (przy płatnościach 100 zł miesięcznie - toż to nic).
      Jedynie na kredycie na mnie zarobili, ale to też w granicach rozsądku.
      • ondskan Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni 05.12.10, 20:34
        Dodam jeszcze możliwość zaciągnięcia kredytu bez zaświadczeń przez internet, na rozsądnych warunkach, bez żadnej wizyty w banku. Ten bank kiedyś miał beznadziejną ofertę, teraz ma naprawdę dobrą. Wspomniana podwyżka jest nieodczuwalna dla klientów naprawdę korzystających z karty, bo wystarczy wydać korzystając z niej... 3zł dziennie, aby uniknąć opłat. Oprocentowanie na OKO nie jest może olbrzymie, ale za to regulamin bez kruczków.
    • najlepszygeorge Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatnicz... 05.12.10, 17:49
      Gorszą ofertę to ma chyba tylko PKO i WBK. Idźcie sobie gdzieś z takim bankiem...
    • Gość: x To kolejna podwyzszka oplat za uzytkowanie karty.. IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 05.12.10, 19:14
      w tym banku, w ciagu ostatnich kilku miesiecy.
    • Gość: babrubia Klientów doicie? Doimy! Doją! IP: 80.51.132.* 05.12.10, 20:11
    • 69daro Ja tam nie narzekam 05.12.10, 20:37
      Dla mnie duzym + sa darmowe wyplaty z bankomatow wszelkiej masci.Szczegolna satysfakcje mam gdy wyplacam gotoweczke u konkurencji np.BPH a ludziska tlocza sie w kolejce na mrozie przy bankomacie z lwem aby zaoszczedzic pare groszy.Konto DIRECT to jest to!
    • wieza_babel1 Czyżby brakło dla kogoś na prezent urodzinowy? ;-P 05.12.10, 21:01
      morał tej bajki wymyślcie sobie sami
    • Gość: f Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatnicz... IP: *.xdsl.centertel.pl 05.12.10, 21:56
      Scenka TESCO Poznań. Północ. Kasa. Łepek kupuje circa 10 zabawek po 169 zł. Płaci kartą Inteligo. Co chwila esemesuje i sprawdza konto, czy starczy mu kasy. Rozbiegane oczka, nerwowe ruchy. Oczywście kasy nie starcza. Laseczka z wózkiem czeka niepodal. A kolejka rośnie (nocą 1 kasa tylko czynna). Zabawki oczywiście wylądują na Alledrogo za 185 zł. oczywiście podatku koleś nie zpałaci, bo i po co. Tak wygląda nasz kapitalizm...
    • ulanzalasem Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatnicz... 05.12.10, 22:08
      Podjeżdżasz zatankować i dowiadujesz się, że z powodu zbyt małej miesięcznej liczby wyjeżdżonych kilometrów za benzynę nie płacisz np. 4zł tylko 5,5zł xD
    • Gość: ironiqus Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni IP: *.range86-161.btcentralplus.com 05.12.10, 22:47
      Dla mnie to jest wogole smieszne, ze jakies oplaty za korzystanie z karty sa pobierane.
      W UK ze wszystkich bankomatow _bankowych_ wybieram pieniadze bez zadnej prowizji.
      Oprocz tego istnieje siec link4, gdzie za wybranie pobieraja prowizje, ok. L 1,70 i informacja na ten temat jest wyswietlana na monitorze bankomatu.
      Ludzie tutaj korzystaja z bankomatow po kilka razy dziennie czasami, wybierajac po dziesiec funtow - w Polsce duzy procent tych transakcji, to bylby "odsyp" dla banku.
      • Gość: inwestor01 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty za karty płatni IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 23:52
        Bo Polska to wciąz 100 lat za murzynami. 8 lat temu założyłem konto w niemieckim Deutsche Bank, nie zapłaciłem za nie żadnego centa, zgubiłem 3 karty i dostałem za każdym razem nową bezpłatnie. I jeszcze ROR był oprocentowany . W Polsce bezpłatna wypłata swoich pieniędzy z bankomatu uchodzi za wyjątkową ofertę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka