Dodaj do ulubionych

Banki zmieniają strategie: strach przed szybkim...

IP: 91.206.210.* 11.01.11, 17:03
Wiadomo, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego ;-)
Specjalizacja i doświadczenie w tym przypadku jak najbardziej wskazane ...

"na plus"
na-plus.blogspot.com/
Obserwuj wątek
    • Gość: dexter AIG?? IP: 46.113.58.* 11.01.11, 20:37
      (...) Podobnie jak AIG, który też jest bankiem (...)

Nie ma już AIG. Od początku tego roku został wchłonięty przez Santander Consumer Bank. Wprawdzie rebranding jeszcze się nie rozpoczął, niemniej jednak od 1 stycznia 2011 nie ma w Polsce banku o nazwie AIG.
    • Gość: onazgagula Banki zmieniają strategie: strach przed szybkim... IP: *.toya.net.pl 11.01.11, 20:52
      Wciskano nam na siłę kredyty , banki same są sobie winne . Za tą nachalność , wydzwanianie nie każdemu się to podoba Jeżeli na szyi kredytobiorców uwiązało się pętle kredytowe i wyszło się jak Zabłocki na mydle to się teraz ucieka od szybkich kredytów .
      Ja mam sposób który papuguje po redaktorze .
      Na telefony z Banków w sprawie kredytów gotówkowych odpowiadam ,że brak jest u mnie koncepcji na wydanie tej gotówki , lub nie wiem na co ją mam przeznaczyć bo już wszystko mam i proszę konsultantkę czy w tej kwestii może mi doradzić :)
      Jeszcze żaden konsultant nie wymyślił co mam zrobić/ na co wydać ten kredyt
    • Gość: BREdzisz Banki zmieniają strategie: strach przed szybkim... IP: *.multimo.pl 11.01.11, 20:54
      u mnie w robocie na umowach kredytowych drukuje się AIG bank polska, a nie Santander... skąd te texty o prawnym połączeniu???
      • Gość: dexter Re: Banki zmieniają strategie: strach przed szybk IP: 46.113.58.* 11.01.11, 21:52
        Stąd że sam w SCB pracuję...
        • Gość: kaowiec to ch... ci w dupe hiszpanska glisdo IP: *.acn.waw.pl 11.01.11, 23:14
          ładnie to tak swoich wystawiac? jak sie z tym czujesz folksdojczu?
          • Gość: www Re: to ch... ci w dupe hiszpanska glisdo IP: 222.128.41.* 12.01.11, 04:56
            Pisze sie "glizdo" ty prawdziwy Polaku.

A tak na serio to czego on ma sie wstydzic? Nikogo nie "wystawia" chcesz sobie kupic pralke, to bierzesz kredyt.

Moim zdaniem kredyt konsumpcyjny jest dla debili (pomijajac jakies losowe wypadki, ze cos niezbednego sie zepsulo, a nie ma sie kasy) i nigdy z niego nie korzystalem bo mam oszczednosci na kilka miesiecy zycia i nie musze po cos takiego siegac...
            Ale jak ktos chce taki kredyt to jego sprawa...
    • oglaszam_wszem_i_wobec 6 styczen 2011 - T. Geitner - Ameryka Bankrutem 11.01.11, 21:09
      sekretarz Geitner wyslal list do kongresu www.treasury.gov/connect/blog/Pages/letter.aspx
      a w nim stwierdzenie ze jezeli do 31 marca 2011 nie zostanie ustalony nowy prog zadluzenia to USA sa oficjalnie niewyplacalne w maju 2011

nie wiem czy wiecie co to oznacza ale ja wiem ze cena na srebro, zloto , jedzenie , paliwo i kilka innych rzeczy siegna NIEBA , bedzie gorzej niz 40 czy 80 lat temu gdy byl swiatowy kryzys , glupcem jest ten co bedzie mial swoje oszczednosci w gotowce , banku czy papierach wartosciowych. A najwiekszym glupcem beda banki ktore teraz udziela kredytu. :)

Swiat sie zmienia i nikt z nas tego nie zatrzyma jedynie mozemy przylaczyc sie do zmiany i zyskac na towarach ktore w wyniku hiperinflacji pomnoza swoja wartosc.
    • Gość: 601@poczta.fm Banki zmieniają strategie: strach przed szybkim... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 21:14
      Droga Pani Redaktor. Tekst spóźniony i do d....do niczego. Za chwileczkę wszystkie banki zaczną polowania na rynku pożyczek gotówkowych, kart, debetów i odejdą od swoich górnolotnych założeń, i zmuszone Rekomendacją T, zapuszczą sidła tam, gdzie się da. KNF strzelił bankom nie w stopę, ale w brzuch. Przy liczeniu zdolności kredytowej, tak jak zaleca to rec T, okazuje się, ze mało kto, tą zdolność posiada. Ciekawe, jak z tego wszyscy wybrną. Ażeby podać skalę sprzed i po rec T- do grudnia w banku, w którym pracuję, wypłacało się 150- 250 pożyczek dziennie, po wejściu w życie rec T- 13- 20. I jeszcze jedno- te kilkanaście pożyczek w całym banku, to nie są jakieś wielkie kwoty- średnia to kilkanaście tysięcy. Polecam się do polemiki- mail taki jak w polu autor.
      Pozdrawiam.
      • Gość: maro601@poczta.fm Re: Banki zmieniają strategie: strach przed szybk IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 21:16
        Sorki...zabrakło w treści powyżej pełnego adresu e- mail. Podaję pełny: maro601@poczta.fm
    • lava71 pieprzyć banki ... nie są potrzebne. 11.01.11, 21:31

• Gość: www Re: pieprzyć banki ... nie są potrzebne. IP: 222.128.41.* 12.01.11, 05:01
        To sprobuj prowadzic biznes bez banku. Bez trade credit, bez kredytow na nieruchomosc, bez leasingu.

Nawet glupi abonament na komorke to jest przeciez kredyt.

Lava to, ze ludzie nie potrafia uzywac kart kredytowych to nie znaczy, ze one sa zle. Tak samo jak siekera nie jest zla z tego powodu, ze mozesz nia zabic sasiada. Kredyt i siekiera moga byc pozyteczne jesli uzyte poprawnie..
    • Gość: niezalogowany Analiza Techniczna IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 21:58
      zarabiaj na giełdzie
      AnalizaTechniczna.flog.pl
    • Gość: karol łowienie jeleni IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.11, 23:09
      Znowu banki wciskają kredyty zachęcając niewiele obniżonymi marżami. Ale już dziś wiadomo, że podstawa spłaty WIBOR w tym roku znacznie wzrośnie wskutek zapowiadanej przez RPP podwyżki stóp procentowych. Polowanie na jeleni wciąż trwa.
    • bondnaemeryturze Banki zmieniają strategie: strach przed szybkim... 11.01.11, 23:53
      Nie ma "nie swoich klientów". Są tylko ci, którzy płacą za niskie prowizje ;)
      • Gość: gosc Re: Banki zmieniają strategie: strach przed szybk IP: *.lsanca.fios.verizon.net 12.01.11, 05:25
        zabawa polega na dawaniu niskokwotowych kredytow na wysoki procent z ryzykiem ze 50% nie splaci czyli ogolna kwota zadluzenia niesplaconego plus procent przerzuca sie na klientow tzw solidnych czyli np szukajacyh kredytu hipotecznego i ci w duzej mierze placa za tych ktorzy nie splacaja drobnicy.Zabawa trwala dopoki doputy wartosc kredytow nawalonych mogla byc odbita na solidnych, ale poniewaz popyt solidnych sie zmniejszyl azaraem wzrosl popyt drobnicy wiec te proporcje nie spodobaly sie bankom.Pismaki stosuja eufemizmy powtarzjac za bankami ze specjalisci w tzw consumer financing zostali a amatorzy czyli spanikowani wycofali sie. To jest chamskie i bezwzgledne zydowienie na bezbronnych i nieudoczonych Polakach ktorzy sa nabijani wbutelke przez agresywne i bezlitosne marketingowanie przez psedu banki. Banki Polskie to sa jak lombardy najbiedniejszych dzielnicach Los Angeles, gdzie 50% bezrobotnych przychodzi do lombardu po pozyczke pod zastaw, wartosc 1000 dol,czesto skradzionej bizuteri pod zastaw jest wyceniona na 500 dol pozyczki na 25% na kwartal.
    • Gość: BREdzisz Banki zmieniają strategie: strach przed szybkim... IP: *.multimo.pl 12.01.11, 07:37
      AIG Bank Polska SA 8 czerwca 2010 r. dołączył do Grupy Santander, największego banku w strefie euro według kapitalizacji rynkowej i czwartym na świecie pod względem zysku (stan na koniec 2009 r.).
      wiec AIG nie połączył się z Santanderem, a jedynie na nich zarabia. wiec pracuj dalej nieświadomie tam w tym Santanderze ;)
    • forumowiecgwna Re: Banki zmieniają strategie: strach przed szybk 12.01.11, 07:58
      Jak znam zycie "swoj klient" bedzie oznaczal posiadanie konta ror. Czyli po prostu w pakiecie z kredytem bedzie wciskane konto. Koniec "problemu". Zapewne w wiekszosci marnych bankow bedzie to konto platne - czyli bedzie to dodatkowa kwota do raty kredytu, sposob na ominiecie anty-lichwy.
      Nie potrafie zrozumiec ludzi ktorzy biora te kredyty konsumpcyjne, poza w miare uzasadnionymi przypadkami losowymi badz promocjami w sklepach - np. raty 0% w MM czy czasem pojawiajace sie w Ikei - tu nie wziac kredytu czasem jest glupota, bo to jakies tam darmowe odroczenie platnosci (przy np. kuchni na 20tys rozlozenie na darmowe,nieoprocentowane 0% na 10rat moze miec naprawde sens). Ale wiem ze polskie spoleczenstwo to "inne myslenie" i ze kredyty konsumpcyjne, czyli najdrozsze i najglupsze jakie moga istniec, sa brane tysiacami i ludzie uwazaja ze wszystko jest ok. Sens istnienia kredytow "na swieta" to dla mnie juz jakis skrajny deb*ilizm, ale tez ida jak cieple buleczki...
      Tylko czego oczekiwac od narodu cieszacego sie z podwyzek vat badz manipulacji emeryturami.
    • Gość: arek Banki zmieniają strategie: strach przed szybkim... IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 12.01.11, 17:45
      o dostępność moze byc trudniej, ale zawsze znajdziemy pomoc u doradcy lub banku z duza dostepnoscia
      • Gość: Olga Re: Banki zmieniają strategie: strach przed szybk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 20:36
        Doradca to najlepszy pomysł oni mają tyle ofert, ze dla każdego cos się znajdzie ja sama korzystałam z pomocy Openfinance i jestem bardzo zadowolona...
        • Gość: Tomek Re: Banki zmieniają strategie: strach przed szybk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 08:57
          Przy szybkich kredytach np. poprzez kartę nie trzeba koniecznie odwiedzać doradcy, raczej przy tych na samochód czy mieszkanie. Inaczej można się pogubić w gąszczu ofert lub dać się naciągnąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka