Dodaj do ulubionych

Auchan Skarbonka MasterCard

IP: 90.156.89.* 12.03.11, 23:34

Od jakiegoś czasu Auchan usdostępnia kartę płatniczą Marstercard. Czy ktoś wie może, czy jest ona obsługiwana tak jak kredytówki przez Lucas Bank?

Własciwie to nie jest mi ona potrzebna, natomiast wszystkie karty jakie mam są obsługiwane przez Visa, kilka razy trafiło mi się na stacji benzynowej w Niemczech, że Visa nie działała, można było płacić tylko Mastercardem. Także na takie awaryjne sytuacje Mastercard "Skarobonka Auchan" mógłby się przydać. I jeszcze jedno pytanie, czy po zalogowaniu się przez www widać dokonane płatności w czasie rzeczywistym, czy też są tam tylko wyciagi miesięczne, takie jak do kredytówek Auchan?
Obserwuj wątek
    • astrum-on-line Re: Auchan Skarbonka MasterCard 13.03.11, 18:19
      Moja mama ma taką kartę i obsługuje ją Lukas Bank.

Na drugą część pytania niestety nie znam odpowiedzi.
      • Gość: kkk Re: Auchan Skarbonka MasterCard IP: *.internetia.net.pl 01.04.11, 23:38
        dzisiaj wyrobiłem sobie Skarbonkę Mastercard w Auchan. Umowa jest podpisana z Accord i nigdzie nie jest napisane, że rozliczenia są obsługiwane przez Lucas Bank, także nie byłbym tego taki pewny, że rachunek jest obslugiwany własnie przez Lucasa. Choc Lucas ma udziały w Accordzie.
        • Gość: cc Re: Auchan Skarbonka MasterCard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 12:43
          Czy da się zrezygnować z ubezpieczeń tak, by karta była bezpłatna?
          • Gość: kkk Re: Auchan Skarbonka MasterCard IP: *.internetia.net.pl 02.04.11, 22:23

przed podpisaniem umowy mówisz, że chcesz bez ubezpieczeń i wtedy dostajesz umowę, w której nie ma ostatniego punktu dot ubezpieczeń i masz zupełnie za darmo. ja mam dwie karty z Auchan: jedną visa - kredytówkę obsługiwaną przez lucas. no i teraz założyłem jeszcze ten Mastercard.
            Przez internet masz podgląd na bierząco.
            Kilka pierwszych cyfr numeru to nazwa banku. Najciekawsze, że w przypadku karty Mastercard Auchan jest to Bank PEKAO SA (tak przynajmniej sprawdziłem).
            Kartę dostajesz od razu przy podpisaniu umowy.
            • Gość: cc Re: Auchan Skarbonka MasterCard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 22:13
              No ale jak to działa? Klasyczny prepaid, czyli przed zakupami przelewasz na konto tej karty i dopiero można płacić?
              • Gość: kkk Re: Auchan Skarbonka MasterCard IP: *.internetia.net.pl 10.04.11, 16:28
                tak, możesz przelać tam dowolną kwotę i później płacić. przez internet masz podgląd operacji.
                poza tym jak kupujesz w Auchach, to na tym koncie księgują się kwoty (za program "Skarbonka") które możesz wykorzystać przy kolejnych zakupach.
                Karta ma chipa i dostajesz ją od ręki przy podpisaniu umowy
    • Gość: kiitos Re: Auchan Skarbonka MasterCard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 16:05
      Ja nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka