Dodaj do ulubionych

dbnet - ROR + oszczędnościowe

IP: *.ds9.univ.gda.pl 09.06.11, 15:03
Witam,
zastanawiam sie nad przejsciem do Deutche Banku - konto dbnet. Do konta tego, oprocz rachunku ROR w pakiecie oferowany jest takze rachunek oszczednosciowy.

Chcialbym sie was zapytac jak wyglada sprawa kosztow na tym rachunku. Bo co prawda w dbnet przelewy sa za darmo i ogolnie wszystko jest za darmo, to jednak przelew z konta oszczednosciowego kosztuje 10zl. Czy rachunek ROR i oszczednosciowy w dbnet to dwa oddzielne rachunki? Istnieje mozliwosc uzywania jedynie rachunku ROR, a na rachunku oszczednosciowym nie trzymac zadnych pieniedzy w celu unikniecia oplat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka Re: dbnet - ROR + oszczędnościowe IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.11, 17:45
      Te 10 zł to za drugi przelew i następne z oszczędnościowego. Wiele banków tak ma.
      Wszystkie bezpłatne z oszczędnościowego na ror masz w Eurobanku
      • Gość: Pabweł Re: dbnet - ROR + oszczędnościowe IP: *.ds9.univ.gda.pl 09.06.11, 22:25
        Eurobank mnie nie interesuje - interesują mnie konta, gdzie nie płaci się za prowadzenie konta, kartę, bankomaty i przelewy przez internet - czyli konta bezpłatne.

Nie zrozumiałaś pytania - wiem, że w DB 10 zł płaci się za 2 i każdy kolejny przelew. Chodzi mi o to, czy kupując w pakiecie z ROR konto oszczędnościowe muszę ponosić w związku z nim jakieś dodatkowe koszty. Bo szczerze powiedziawszy w ogole mnie to konto oszczędnościowe nie interesuje i jeśli muszę je kupić to nie zamierzam na nie nic wpłacać.

Dlatego pytam się - czy konto ROR i konto oszczędnościowe w pakiecie DBnet to dwa oddzielne konta i czy w związku z tym mogę korzystać jedynie z konta ROR, a konto oszczednosciowe miec zamrozone nie ponąsząc w związku z tym dodatkowych kosztów?
    • brandmind.pl Re: dbnet - ROR + oszczędnościowe 10.06.11, 10:50
      Witam,
      otwierając DB Konto Oszczędnościowe z pakietem dbNet nie jesteś zobowiązany do dokonywania wpłat na to konto. Otwarcie i prowadzenie jest za darmo. W systemie transakcyjnym będziesz miał dostęp poprzez jeden login i hasło do dwóch rachunków. Możesz zobaczyć wersję demonstracyjną tego konta: demo.ebank.db-pbc.pl/

Pozdrawiam:) Joanna
      Doradztwo Finansowe on-line Brandmind

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka