Gość: poganin IP: *.raciborz.vectranet.pl 30.08.11, 18:13 co to za dziadowski bank, który korzysta jeszcze z jednorazowych haseł na paierku, to 'średniowiecze" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joj Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.aster.pl 30.08.11, 18:44 No i co? Facio nie przestrzega regulaminu i biegnie z tym do gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do 31.08.11, 15:41 Jeśli regulamin jest kretyński, a gość go wcale nie złamał, to niestety winien jest bank i jego kretyńskie przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj A czytać kolega nie potrafi? IP: *.aster.pl 30.08.11, 18:45 Najlepiej przeczytać jeszcze raz. Ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do ba... 30.08.11, 18:55 Nadchodza trudne czasy dla bankierow wiec teraz zaczna szanowac klienta i calowac u kienta brudne nogi moczone specjalnie dla nich w gownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.11, 00:26 czy nie jesteś nazbyt wulgarny? twoje komenty śmierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrapek Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do ba... IP: *.teosat.pl 30.08.11, 20:58 nordea i dbbank tez maja zdrapki jeszcze...nigdy nie zrozumiem, co ludziom kaze korzystac z banku, w ktorym zdrapuje sie kody z kartki....toz to archaizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Token IP: *.internetia.net.pl 30.08.11, 21:06 Dlatego lepsze jest zabezpieczenie w postaci tokena. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Token 30.08.11, 22:21 ale w KB jest token tyle ze trzeba za niego zaplacic. A klient ciekawy, nie podam adresu, do oddzialu nie pojde a wy dostarczcie mi liste hasel :) normalnie Harry Poter :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do ba... IP: *.home.aster.pl 30.08.11, 21:03 "Zmiany organizacyjne" - czytaj: burdel. - A wie pan co to jest? - Bocian? - Baran. Nasz klient. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejzab Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 21:07 zdrapki to może i archaizm, ale bezpieczny archaizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do ba... IP: *.icpnet.pl 30.08.11, 21:09 A kto jeszcze używa kodów jednorazowych na papierze? Ten bank jest chyba z ubiegłrgo wieku. Tylko kody na sms . Bezpiecznie i wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.clubnet.pl 30.08.11, 21:46 > A kto jeszcze używa kodów jednorazowych na papierze? Ten bank jest chyba z ubie > głrgo wieku. Tylko kody na sms . Bezpiecznie i wygodnie. To poczytaj swój regulamin i pomyśl trochę. Ciekawe co zrobisz jak komórkę Ci buchną bądź zgubisz. Jak zautoryzujesz zmianę numeru telefonu w serwisie? A do czasu wyjaśnienia sprawy- brak przelewów, niemożność zrzucenia kaski z oszczędnościowego na ROR, niespłacona w terminie kredytówka... Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_pis_no_cry Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.4web.pl 31.08.11, 14:57 Zdecydowanie łatwiej jest zgubić tę gó...aną karteczkę/plastik z hasłami. Do tego trzeba pamiętać, by to zawsze nosić przy sobie. Dziękuję za takie "bezpieczne" średniowieczne rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 15:53 Karteczki/plastiku, w przeciwieństwie do telefonu nie noszę przy sobie, bo operacje na koncie robię tylko z domu. Natomiast telefon nosisz przy sobie, więc łatwiej narazić się na zgubienie (bądź utratę w inny sposób) się narazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.toya.net.pl 30.08.11, 22:18 Kto podaje numer telefonu mobilnego bankowi, chyba ten co ma za dużo czasu, by do niego wydzwaniali, czy tez sms-owali z jakże intratnymi propozycjami... Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do 31.08.11, 06:38 > A kto jeszcze używa kodów jednorazowych na papierze? Ten bank jest chyba z ubie > głrgo wieku. Tylko kody na sms . Bezpiecznie i wygodnie. A klient bonusowo płaci za każdy sms bo jest poza granicami. Milusio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupa pomidorowa Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: 217.96.10.* 31.08.11, 08:21 Akurat za otrzymanie SMS poza krajem nic się nie płaci. Więc jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do 31.08.11, 13:38 Gość portalu: zupa pomidorowa napisał(a): > Akurat za otrzymanie SMS poza krajem nic się nie płaci. Więc jak nie mas > z pojęcia to się nie wypowiadaj. Akurat masz rację. Tylko pech w tym że do sporej części świata takie smsy nie dochodzą. A w przypadku reklamacji słyszysz. "Ale my wysłaliśmy, wyszło z systemu, musiał zginąć u operatora w roamingu, prosze zlozyc reklamacje u lokalnego operatora, my nie mamy wplywu na jakosc sieci gsm obcych operatorow." Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do 31.08.11, 13:35 Gość portalu: klient napisał(a): > A kto jeszcze używa kodów jednorazowych na papierze? Ten bank jest chyba z ubie > głrgo wieku. Tylko kody na sms . Bezpiecznie i wygodnie. Ja używam kodów jednorazowych na papierze. Bezpieczne i wygodne. Smsy nei są wygodne, trzeba mieć telefon przy sobie. Na dodatek włączony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_pis_no_cry Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.4web.pl 31.08.11, 14:58 A kartki to nie musisz mieć przy sobie? Wkuwasz wszystkie kody na pamięć? Gratulacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 21:48 Oszczędzają na papierowych hasłach bo KB i Warta idą na sprzedaż, więc niczym panna na wydaniu muszą się popisać "dobrym posagiem". Na pensjach dla pracowników też oszczędzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znaffca ...a niektórych to nawet wypie...ją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 22:04 Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 durny bank... 30.08.11, 22:06 ... karty płatnicze/kredytowe pewnie wysyła pocztą, pin do kart zapewne także, ale samej karty kodów nie... pała za niekonsekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A A klient jaki niekumaty IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.11, 23:44 I uparty ale jak się czepiać pierdół potrafil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc LA Re: to jest durne IP: *.lsanca.fios.verizon.net 31.08.11, 06:19 panieRbercie co Pan robi w Polsce z bankami, jakie kody? jakie ,imity.My tych rzczy nie mamy w USA, transakcje online, platnicze, transfery wszystko jest robione bez kodow, log on passcode, security questions (3) jezlei nie robisz ze swojego terminalu. Smieszna odpowiedz pani z IGN gdzie mialem 20 tys zl. co sie stanie jak umre i nie jest moja siostra beneficjentem , odpowiedz 50% balancu ona dostanie a drugie 50% jest na probe czyli sad zdecyduje, dobre co? ,moja forsa , to ja mowie wyplacm wszystko,i w kantorku wymienilem na jurki i pojechalem do Wloch z zona na wakacje po pobycie w Polsce. Do Polskie to fajnie wpasc na maks 10 dni na goloneczke i piwo Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: to jest durne 31.08.11, 06:41 > panieRbercie co Pan robi w Polsce z bankami, jakie kody? jakie ,imity.My tych r > zczy nie mamy w USA, transakcje online, platnicze, transfery wszystko jest robi > one bez kodow, log on passcode, security questions (3) Chyba wolę jednak te prymitywne kody. I o jakich limitach mówisz bo pojęcia nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baran Re: to jest durne IP: *.static.dimenoc.com 31.08.11, 15:04 > Chyba wolę jednak te prymitywne kody. Kolejny mundrala. Wyjaśnij czytelnikom wyższość jednorazowych haseł od logowania się na bezpiecznym serwerze przez połączenie korzystające z ssl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: to jest durne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 15:25 Bo kod jednorazowy jest zmienny, dodatkowo jest on zazwyczaj nie do logowania (choć takie przypadki się zdarzają), ale do zatwierdzania operacji. Dodatkowe potwierdzenie, że to nie jest przypadkowa osoba, która jakimś przypadkiem zdobyła hasło do konta. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: to jest durne 31.08.11, 13:43 Gość portalu: gosc LA napisał(a): > panieRbercie co Pan robi w Polsce z bankami, jakie kody? jakie ,imity.My tych r > zczy nie mamy w USA, transakcje online, platnicze, transfery wszystko jest robi > one bez kodow, log on passcode, security questions (3) jezlei nie robisz ze swo > jego terminalu. I to ma być niby zaleta? To ja dziękuję za taki bank :) My za to mamy z kodami, na dodatek mamy sesje przelewow 3 razy dziennie wiec mozemy puszczac przelewy ktore przechodzą między bankami w jeden dzień. Wy jeszcze nie znacie takich czarów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: durny bank... IP: 62.29.174.* 31.08.11, 08:44 Czytać umie? Nie podał adresu to gdzie mieli wysłać? A jak do niego zadzwonili, to się nie zgodził na wysyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek durny klient IP: 195.149.64.* 31.08.11, 10:36 shroeder1970 napisał: > ... karty płatnicze/kredytowe pewnie wysyła pocztą, pin do kart zapewne także, > ale samej karty kodów nie... pała za niekonsekwencję. Taaaaaaaaaaaaak na 100% wysyłają jak klient adresu nie podał ??? Mnie zastanawia dlaczego zablokowali mu listę kodów jeśli zużył 30 z 80 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eith Re: durny klient IP: *.ennet.pl 31.08.11, 14:40 Może wpisywał kilka razy błędnie kod i się karta zablokowała ze względów bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: durny bank... 31.08.11, 13:40 shroeder1970 napisał: > ... karty płatnicze/kredytowe pewnie wysyła pocztą, pin do kart zapewne także, > ale samej karty kodów nie... pała za niekonsekwencję. A czytałeś artykuł? Bank chciał wysłać, klient nie chciał potwierdzić adresu na który mają wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
martica sa smsy i tokeny - niech bank zmieni 31.08.11, 10:16 albo niech poprzestanie na zagranicznym koncie zapelnionym niewyobrazalnie intrantnym zarobkiem ze zmywaka. Nie pojmuje po kiego grzyba imigranci utrzymuja polskie konta? Jka wyjechali to niech siedza na czterech literach, a tak to mamy kolejnego Polaczyne co to raz na pol roku nakupi w Polsce papierochow, napcha do walizki miesa, kielbach i sloniny. Znam nawet przypadek ze ryby z Polski wiezli ci pseudobogole. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A co to zmieni? Klienta raczej nie 31.08.11, 12:05 Nadal będzie marudził, narzekał i szukał dziury w całym. Przecież tu nie chodzi o samą technologię, tylko o ...no właśnie: o co klientowi chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: A co to zmieni? Klienta raczej nie IP: *.static.dimenoc.com 31.08.11, 15:05 A o co tobie chodzi? Na temat nie masz nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: A co to zmieni? Klienta raczej nie 01.09.11, 11:23 Gość portalu: owca napisał(a): > A o co tobie chodzi? Na temat nie masz nic do powiedzenia. O co mi chodzi, to już napisałem, ale tobie wyłącznie chodzi o to że jesteś nadęta i ziejesz frustracją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranica Re: sa smsy i tokeny - niech bank zmieni IP: 64.37.61.* 31.08.11, 15:02 G..no a nie twój zas.. b iznes co kto wozi w walizce i gdzie trzyma swoje 4 litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitoogorkach Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do ba... IP: *.as13285.net 31.08.11, 10:56 Jak czytam ze "trzeba pojawic sie w oddziale" to wiem ze to Polska a oddzial psychiatrii. Najlepsze jest jak czlowiek pojedzie na tydzien do dziury i cos zalatawia i slyszy ze za tydzien ma sie pojawic w oddziale, smieszne to jest, pewnie ciezko polakom zrozumiec ze ktos moze mieszkac poza dziura i wpadl tylko na chwile. Coz prostota dzis w modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do ba... IP: *.internetia.net.pl 31.08.11, 13:56 Nie wiem jak generalnie w Europie banki dbają o klienta, ale mam osobisty przyklad jednego z banków działających w calej europie. Gdy u klienta przez jakiś czas saldo spada poniżej dotychczasowej średniej, a na karcie kredytowej jest częściej minus, doradca kontaktuje się z klientem wypytując się oprzyczynę i oferując pomoc np w postaci kredytu, lub jeśli takowy już jest, to np. prolongaty w splacie. W polskim oddziale takiego banku, gdy opisałem doradcy tą sytuację, powiedział mi, że mają przykaz wziąć takiego klienta pod lupę i sukcesywnie "wygaszać" jego rachunek, a w pierwszej kolejności wymówić mu wszelkie linie kredytowe, karty debetowe itp Mają przykaz? Ciekawe od kogo? Czy centrala nas traktuje jak gorszych klientów, czy teą może, w co bardziej wierzę, nasi, chcąc się wykazać są bardziej papiescy... Ot polskie piekło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do ba... IP: *.85-237-165.tkchopin.pl 31.08.11, 14:37 To pikuś, ja 2 razy zmieniałem adres korespondencyjny w PKO BP a bank cały czas korespondencję przesyłał mi na stary adres. Dodam, że nowy adres podawałem w placówce banku... masakra z tym bankiem. Majewskiego się zachciało a klientów traktują zło konieczne... ładny macie burdel siostry w tym ARCHEO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eith Re: Nie wykorzystał kodów, ale stracił dostęp do IP: *.ennet.pl 31.08.11, 14:44 Zadzwoń na infolinię, złóż reklamację. Posprawdzają i zmienią... Odpowiedz Link Zgłoś