25.05.04, 21:13
Chciałem się Pana poradzić czy zakładając konto firmowe w którym bedę
realizował max.do 10 przelewów miesięcznie oraz nie korzystając z kredytu i
karty kredytowej to konto jest odpowiednie dla małej firmy. Aktualnie jestem
klientem ING i płace za obsługę 35 złotych korzystam z systemu BSKONLINE z
którego jestem bardzo zadowolony. Czy system VW działa podobnie dobrze jak
BSKONLINE?
Obserwuj wątek
    • michal.macierzynski Re: VW BANK 01.06.04, 17:33
      jimmi11 napisał:
      > Chciałem się Pana poradzić czy zakładając konto firmowe w którym bedę
      > realizował max.do 10 przelewów miesięcznie oraz nie korzystając z kredytu i
      > karty kredytowej to konto jest odpowiednie dla małej firmy. Aktualnie jestem
      > klientem ING i płace za obsługę 35 złotych korzystam z systemu BSKONLINE z
      > którego jestem bardzo zadowolony. Czy system VW działa podobnie dobrze jak
      > BSKONLINE?

Witam!

W VW Banku direct mam jedynie konto osobiste, dlatego trudno mi wypowiedzieć
      się merytorycznie na temat obsługi kont firmowych.
      Z całą pewnością mogą jednak polecić ten bank ze względu na ogólną jakość
      świadczonych usług.
      System bankowości internetowej pozostawia co prawda trochę do życzenia (przede
      wszystkim brak on-linowości), ale można się przyzwyczaić i wtedy nie sprawia
      dużych kłopotów. Dla wielu osób dość dużą zaletą jest token dołączany do konta.
      Do bieżących rozliczeń jest to jedna z ciekawszych ofert na rynku.

Pozdrawiam serdecznie
      MM
      • levy Re: VW BANK 02.06.04, 21:59
        michal.macierzynski napisał:

> System bankowości internetowej pozostawia co prawda trochę do życzenia
        > (przede wszystkim brak on-linowości),

Co oznacza "brak on-linowości"??
        Pzdr
        • michal.macierzynski Re: VW BANK 10.06.04, 17:51
          levy napisał:
          > Co oznacza "brak on-linowości"??

Witam.

Pisząc o braku „on-linowości” miałem na myśli fakt, że część transakcji nie
          jest widoczna w kanałach dystrybucji banku (telefon, Internet) w czasie
          rzeczywistym.
          Co to w praktyce oznacza?
          Posłużę się przykładem. Ma Pan 1000 zł na koncie. Robi Pan w sklepie zakupy w
          sklepie za 600 zł, a od razu potem wypłaca w bankomacie... 600 zł. Po 2-3
          dniach okazuje się, że ma Pan 200 zł niedozwolonego debetu. Od niedawna w
          większości banków taka sytuacja nie mogłaby mieć miejsca (po wykonaniu
          pierwszej transakcji mógłby Pan wypłacić jedynie 400 zł).
          Jednym słowem w VBd może dojść do sytuacji, że przez nieuwagę czy przez
          przypadek można wpaść w debet.
          Dla niektórych osób taka sytuacja może dyskwalifikować bank, ale przyznam się
          szczerze, że mnie osobiście to nie przeszkadza i da się do tego przyzwyczaić.

Pozdrawiam, MM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka