Dodaj do ulubionych

neoBank - opinie

IP: *.181.100.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.01.13, 12:37
Jakie są Wasze opinie o tym banku? Szczególnie interesuje mnie łatwość operacji przez internet, procedury, etc.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • wandotroll2 Re: neoBank - opinie 30.01.13, 22:18
      Ty się martw tym, że tam nawet przelewy są płatne, a lokaty są dobre tylko jeden raz zakładane na starcie, a potem ten bank nadaje się do kasacji.
      • Gość: kamila Re: neoBank - opinie IP: *.vodafone-net.de 11.02.13, 18:19
        Ja mam wlasnie problem z zamknieciem konta po tym jak lokata sie skonczyla. Mozna to zrobic tylko pisemnie, a jestem teraz za granica Chcialam wyslac faxem - nie da sie (w DB jakos sie dalo). Wyslalam listem - 2 tyg pozniej dostalam maila ze m.in. moje saldo nie jest ujemne, a powinno byc. Odpisalam ze zgdonie z regulaminem otwierania i prowadzeniem konta osobistego dostepnym na ich stronie mam prawo zlozyc dyspozycje by moje srodki zostaly przelane na inny rachunek (mam jakis limit i nie chce mi sie robic kilkudziesieciu przelewow). Na co dostalam odpowiedz zupelnie ignorujaca moje pytanie o saldo. I tak sobie dalej korespondujemy. Malo profesjonalny ten bank i w sumie to zaluje ze sie polakomilam sie krotka oferte lokat.
        • Gość: Zdenerwowany Re: neoBank - opinie IP: *.180.132.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.13, 22:54
          Spróbuj zamknąć konto w mBank - to jest dopiero trzeci świat ... rozmodlonych idiotów w Polsce nigdy nie zabraknie!
      • Gość: Leon Re: neoBank - opinie IP: *.centertel.pl 20.08.13, 13:34
        Odradzam bank. Skuszony wysokim oprocentowaniem przelalem duza kwote, procedura zakladania lokaty byla skomplikowana- w koncu okazalo sie ze lokata nie zostala zalozona a pieniadze lezaly przez pol roku na nieoprocentowanym depozycie. Bardzo utrudniony kontakt z bankiem-jednym slowem lokaty tylko dla osob ktore maja czas wczytywC sie dokladnie w umowe, nie dla oprtunistycznych lowcow lokat ktorzy nie maja duzo czasu na czytanie umow...
    • Gość: etam Re: neoBank - opinie IP: *.icpnet.pl 26.10.13, 10:13
      Lokaty w ramach konta osobistego zakłada się bardzo prosto drogą elektroniczną. Kontakt z bankiem również prosty, przez infolinię Nie wiem dlaczego ktoś miał kłopoty. Ktoś tam pisał, że nie może znaleźć składu zarządu. No cóż, jedna zakładka więcej i można się zgubić. Ale zarząd, a także sprawozdanie finansowe jest dostępne na stronie banku. Co do niektórych działań antylokatorskich - nie popieram, ale może większe banki potrafią być bardziej "dyskretne" w swoich działaniach?
    • Gość: nie polecam Re: neoBank - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 22:24
      Nie polecam - zły bank, od kilku dni nie mogę wypłacić moich pieniędzy - może ja jestem ciamajda, może nie doczytałem drobnego druku, ale bank nie pomaga. Procedury są skomplikowane i nakierowane przetrzymywanie nieoprocentowanych pieniędzy klientów. Unikajcie ich.
    • Gość: Grzegorz Re: neoBank - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 01:20
      Nie polecam banku. Nie można zlikwidować konta. Na każdy wniosek o zamknięcie rachunku odpowiedź jest jedna "niezgodny podpis z wnioskiem o założenie rachunku". Osoba z banku ma premię uzależnioną od ilości odrzuconych wniosków - każdy podpis będzie się nie zgadzał. Rachunku i lokat nie polecam. Każdym sposobem próbują założyć lokatę na najniższym oprocentowaniu. Trzeba pilnować lokat i zrywać te założone przez banki na najniższym oprocentowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka