david8213 31.01.13, 22:47 Mam konto w mBanku - eKONTO. Mam zrobić przelew w EURO do Chorwacji. W opcjach przelewu mam dwie opcje: SEPA i SWIFT. Czy to zależy od konta odbiorcy czy ode mnie jaki przelew mogę zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: Przelew SEPA czy SWIFT? 01.02.13, 01:29 Swift - Chorwacja nie należy do obszaru sepa pl.wikipedia.org/wiki/SEPA Odpowiedz Link Zgłoś
david8213 Re: Przelew SEPA czy SWIFT? 01.02.13, 15:09 Czyli przelew będzie droższy Odpowiedz Link Zgłoś
wandotroll2 Re: Przelew SEPA czy SWIFT? 01.02.13, 15:17 Gorzej. Przed jego realizacją nie dowiesz się od nikogo ile to będzie kosztowało. A prowizje mogą naliczać się przez najbliższe dwa lata, a nakładać je będą z opóźnieniem wszystkie banki przekazujące przelew po drodze, w wysokości ustalonej z sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Przelew SEPA czy SWIFT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 18:29 Rezerwacja kwatery? W praktyce wybierasz opcję OUR i płacisz ryczałtem. Do Chorwacji nie będzie niespodzianek z jakąś dopłatą. Albo wybierasz opcję SHA, wtedy odbiorcy coś tam potrącą i dopłacisz na miejscu w gotówce. Wydaje mi się, że sumaryczne koszty bywają najniższe w opcji SHA. Może też rozważ Western Union? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feo Re: Przelew SEPA czy SWIFT? IP: *.30.141.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.02.13, 12:08 Wando(TROLL) - lubisz siać zamęt, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany millenium Re: Przelew SEPA czy SWIFT? uwaga na millenium IP: 194.246.16.* 01.08.13, 10:04 Uwaga na Millenium- oszukuja - na stronie maja napisane ze SEPA jest do wszystkich krajow europejskich. Ja zrobilem przelew do Chorwacji, zostalem wprowadzony w blad informacja na ich stronie-ostatecznie potraktowali ten przelew jako zwykly i zaplace teraz pewnie ponad 100 PLN za przelew gdzie mialem zaplacic 5 PLN. Zlozylem reklamacje i pisza ze Chorwacja nie jest w SEPA jeszcze (podczas gdy na stonie pisza ze wszystkie kraje Uni sa w SEPA) Oszustwo w bialy dzien Do kogo ich skarzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Przelew SEPA czy SWIFT? uwaga na millenium 01.08.13, 18:26 Do arbitra bankowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vesper Re: Przelew SEPA czy SWIFT? IP: *.retsat1.com.pl 02.08.13, 21:40 Jeśli potrzebujesz dowiedzieć się więcej na temat przelewów krajowych i zagranicznych - zapraszam: www.zaradni.pl/biznes-i-finanse/jak-samodzielnie-wyslac-przelew-zagraniczny/1,9461 Odpowiedz Link Zgłoś