Dodaj do ulubionych

Lukas Bank OPINIE !!!!!

25.03.02, 21:42
Czekam na wasze opinie dot. tego banku, a w szczegolnosci e-pro konta.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! 28.03.02, 12:55
      Jestem użytkownikiem "e-konta pro" od 5 m-cy, a klientem Lukas Banku; jestem
      bardzo zadowolony.
    • Gość: Edzio Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! IP: *.granica.bytom.pl 03.04.02, 21:10
      Klientem LB jestem od kilku lat.Najpierw same lokaty,teraz konto e-pro.Nie
      płacę za obsługę i token mam gratis.Połączenia sprawne i szybkie.Mam z żoną w
      ING konto bsk online które obsługuje bieżące sprawy(opłaty,życie).Z e-pro
      korzystamy jak z zamrażarki.Nie mam karty,czeków itp.Po prostu przelewam sobie
      potrzebną kwotę na Śląski i już.Jest to bardzo dobry układ.Są korzystniejsze
      konta internetowe,ale LB ma placówki do których zawsze można się udać.
      • Gość: waldi Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 21:01
        korzystam na podobnej zasadzie jak Edzio. Mają dobre zabezpieczenie w e-koncie
        (nie e-pro): definiujesz rachunki (wizyta w oddziale) na które można przelewać
        pieniądze. Nie ma więc siły by ktokolwiek po np skradzeniu hasła cokolwiek z
        nimi zrobił. mBank też jest niezły, Inteligo i Nordea powiadamiają o operacjach
        SMS-i ale Lukas ma najwięcej z nich placówek. Oprocentowanie też niezłe.
    • Gość: Krzy Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.02, 21:07
      barkas napisał(a):

> Czekam na wasze opinie dot. tego banku, a w szczegolnosci e-pro konta.

Potwierdzam forumowiczów. mam e-pro i jestem zadowolony, żadnych opłat.
      • Gość: Łysy Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 01:04
        Założyłem sobie kilka dni temu konto w LB e-KONTO. Chciał bym poznać wasze
        plusy jak i minusy tego banku. Co się opłaca a czego nie zalecacie i czy mój
        wybór co do tego banku był trafny.
    • pmxxx Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! 31.05.02, 09:45
      Zależy czego się oczekuje.
      Ogólnie opinia dobra, ale...
      E-konto PRO kosztuje (7 zł miesięcznie) albo musisz trzymać tam co najmniej 5
      tys. zł średnio w miesiącu - możesz np. założyć lokatę na 5 tys.
      Jeśli nie chcesz płacić, to e-konto (bez dodatku PRO) - konto bez tokena (jak w
      mBanku) lub 30 zł rocznie za token, ewentualnie wyciąg miesięczny 3 zł (mozna
      bez tego - w internecie jest za darmo). Konta do przelewów można zgłaszać tylko
      w Oddziale.

W obu przypadkach - wypłaty w oddziałach 2 zł za transakcje. Sieć bankomatów BZ
      WBK - zależy w jakiej części kraju mieszkasz - we Wrocławiu tych bankomatów
      jest wiele. I kilka bankomatów EURONETU - te, które są w placówkach Lukasa.
      Wolę bankomaty BZ, bo pokazują saldo rachunku, niestety nie zawsze aktualne.

Trochę nieczytelna historia rachunku - np. nie wiadomo za co pobierane są
      prowizje gdyż brakuje takiego opisu.

Podsumowując - dużo lepiej niż w zwykłych bankach (te z Oddziałami), a minusy w
      porównaniu z bankami wirtualnymi rekompensują dostępne Oddziały.

I jeszcze jedno - prosta procedura przyznawania pożyczki w koncie (oczywiście
      pod warunkiem, że są stałe wpłaty w okresie co najmniej kilku miesięcy).
    • piootr Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! 07.06.02, 14:50
      barkas napisał(a):

> Czekam na wasze opinie dot. tego banku, a w szczegolnosci e-pro konta.
      Mam bardzo dobre doświadczenia, i to od kilku lat. Dają bardzo wysokie
      oprocentowanie (przez internet wyższe niż przez oddział), żadnych problemów z
      obsługą, i bezpieczny dostep on-line, przez elektroniczny token (w wersji konta
      PRO dają go za darmo), a nie żadne karteczki kodowe. Nie wiem czy jeszcze
      ktorykolwiek bank oferuje te trzy atrakcje na raz.
      Token dają np. również w PKO SA. Mam tam rachunek bieżący do działalności
      gospodarczej, ale z kolei oprocentowanie jest skandaliczne. Niestety Lukas nie
      prowadzi rachunków dla firm.
      Jeżeli utrzymujesz na koncie średnio 5 tys (moze byc w formie lokaty lub nie,
      obojetnie) to wszystko masz za darmo.
      Formalności są szczątkowe.
    • Gość: Nina mam najgorsze doswiadczenia i szczerze odradzam IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 07.06.02, 15:38
      przeklejam tu to, co napisalam (troche chaotycznie)wczoraj w watku o bankach.
      dodam jeszcze tylko jedno: jak zadzwonisz do lukas-baranow (infolinia) nigdy i
      zaden z ich nie przyzna sie do tego ze cos, co sie zlego dzieje, moglo wyniknac
      z ich winy. nawet im to do glowy nie przyjdzie. wrecz przeciwnie - beda Ci
      sugerowali, ze nie umiesz czytac i pisac (i myslec), i ze jestes chodzacym
      polglowkiem, zamiast dopuscic chocby ewentualnosc, ze cos jest nie tak np. z
      ich systemem komputerowym.

"Oto dosc dluga historia moich kontaktow z tym bankiem (na szczescie krotkich,
      z dniem dzisiejszym mam nadzieje - skutecznie zakonczonych)
      Podczas zakladania konta poprosilam o wyslanie karty platniczej na adres
      domowy. Po okolo miesiecznym oczekiwaniu, kiedy sama sie z nimi skontaktowalam,
      zdziwiony baran na infolinii powiedzial mi, ze karta czeka na mnie... we
      wroclawiu!!! w oddziale banku. Zdebialam, z oni stwierdzili, ze dostali taka
      dyspozycje. OK, poprosilam, zeby karte przyslali mi na adres domowy (dopuscilam
      mozliwosc pomylki z mojej strony). Po kolejnym miesiacu wreszcie dotarla do
      mnie karta moja, pelnomocnika, i wszystkie PINy. Rozpoczela sie moja wspolpraca
      z Lukas Bank, e-konto.
      Wspomne tylko kilkoma slowami o totalnej abnegacji, ignorancji i dezinformacji
      z jaka mialam do czynienie dzwoniac na slawetna lukaslinie. Nigdy nie moglam
      polaczyc sie z osoba, ktora znala juz problem. Jakiekolwiek proby przelaczania
      mnie gdziekolwiek konczyly sie rozlaczeniem. Nigdy (tego dopiero nauczylam sie
      po jakims czasie) nie moglam zaufac informacji podanej mi przez kogokolwiek w
      tak zwanym dziale operacji bankowych. Bledne informacje dotyczyly wszystkiego:
      karty dla pelnomocnika, mozliwosci dokonywania przelewow, pobieranych prowizji,
      zmiany hasla w dostepie do e-banku. Teraz zawsze pytam o imie i nazwisko lukas-
      barana jak do nich dzwonie; mowia je takim glosem, jakbym poprosila, aby zdjeli
      gacie i wypieli tylek, ale jak wiedza, ze je zapisalam, to moze choc troche sie
      staraja (zludzenia).
      System elektorniczny maja chyba najzawodniejszy na swiecie; aktywowana karta
      widnieje do dnia dzisiejszego jako przyjeta, nie potwierdzona. Kaza mi ja
      aktywowac na lukaslinii; jak zaraz wyjasnie, dostep do lukaslinii mam
      zablokowany. po raz kolejny ide do oddzialu, spedzam tam okolo godziny (TAK!!!
      wlasnie tyle, bo glupia baba w oddziale na sobieskiego nie wie nic i o wszystko
      musi pytac dzwoniac w jakies dziwne miejsca).
      Kolejny kwiatek. Bedac na wakacjach zostalam BEZ PIENIEDZY, bo bankomat
      informowal, ze nie ma srodkow na koncie, mimo, ze bylo na nim ponad 8 tysiecy
      PLN. Udalo mi sie wyplacic pieniadze w banku, gdzie poinformowano mnie,
      ze "dzis wieczorem bedzie wszystko dzialalo". Niestey, ani dzis, ani jutro, ani
      do dzisiaj nic nie dziala, i pewnego pieknego wolnego dnia, kiedy oddzial byl
      nieczynny, zostalam bez pieniedzy na powrot do domu!
      W miedzyczasie tak zwanym naliczono mi nienalezna prowizje; ledwo sie jej
      dopatrzylam, bo bylo to dawno temu. Napisalam skarge, prowizje zwrocili
      (niesamowite, jak sie spojrzy na ten bank). Po powrocie napisalam skarge,
      musialam isc do oddzialu zeby ja zlozyc.
      Nadany telekod do infolinii, po 2 miesiecznym bezblednym funkcjonowaniu, nagle
      stal sie nieprawidlowy, mimo, ze go nie zmienialam. Aby go zmienic - musze isc
      do banku. Kiedy chcialam dokonac przelewu - musze zidentyfikowac odbiorce albo
      na infolinii, albo w banku. Oczywiscie przez infolinie nie moge, bo stado
      baranow-informatykow zupelnie nie jarzy, co sie dzieje, i wmawia mi, ze przykro
      im, ale telekod jest bledny i ... musze isc do banku.
      Hit z ostatniej chwili. 2 dni temu zmienilam haslo do banku. Do dzisiaj nie
      moge wejsc na konto. Debil w dziale operacji bankowych wmawia mi, ze poprzednie
      haslo MUSI dzialac i dziala! Szkoda, ze nie u mnie. Aby je zmienic,
      musze ...isc do oddzialu, a tam za miane pobiora ode mnie opalte. Slicznie.
      Pojde tam dzisiaj tylko po to, zeby zlikwidowac konto.
      Jesli chcecie miec zdrowe nerwy (ja swoje powoli trace na ten debilny bank),
      omijajcie z daleka wszystko, co ma na sobie ich logo.
      Kierownik na Sobieskiego to nieuzyty bubek, ktory chyba wczoraj mial okazje
      zemscic sie (odmawiajac wejscia w moje konto bez okazywania z mojej strony
      karty identyfikacyjnej - nie wystarczylo, ze dzien wczesniej, skladajac skarge,
      doskonale wiedzial, ze to moje konto, i ze mam z nim problemy, i ze mam przy
      sobie wydruk z bankomatu sprzed 2 minut (po raz kolejny sprawdzalam konto, na
      ktorym znowu nic nie bylo) wraz z karta platnicza.

Majac konto internetowe nie jestem w stanie zliczyc, ile razy bylam w tych
      dziadowskim banku. W tym tygodniu dzis bedzie czwarty raz. Mam nadzieje, ze
      ostatni.
      Dzwonie tam kilka(nascie) razy dziennie, z domu i z pracy. W pracy musze
      podawac wszystkie hasla dostepu do konta przy innych pracownikach z pokoju.
      Utrzymanie tego konta kosztuje mnie, summa sumarum, dwa razy tyle co glupiego,
      tradycyjnego konta w PeKao. Nigdy tyle czasu nie spedzilam w banku PeKao co w
      tym zakichanym lukasie.

wiadomosc z ostatniej chwili: telefony do wszystkich placowek lukas banku sa
      ZASTRZEZONE. Ciekawe, czego sie boja. Baba miala do zaproponowania telefon za
      barnia lukaslinie, gdzie nie mozna uzyskac ABSOLUTNIE zadnych wiarygodnych
      wiadomosci - podjrzewam, ze jakby ich zapytac o dzien tygodnia, tez by barany
      nie wiedzialy"

pozdrawiam

• Gość: wito Re: mam najgorsze doswiadczenia i szczerze odradzam IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.06.02, 13:18
        Pani Nino Slownictwo Pani jest nie do przyjęcia. Ma Pani prawo być
        niezadowolona z pracy Lukas Banku, ale obrażanie pracowników jest nie na
        miejscu.
        Mam konto w LB od zeszłego roku i nigdy nie zdarzyło mi się aby jakakolwiek
        moja dyspozycja była nie zrealizowana. Osoby, które Pani nazywa debilami zawsze
        dawały dowód swojego dobrego zorientowania.
        Wydaje mi się że Panią poniosły nerwy i sądze że dobrze się stało iż
        zrezygnowała Pani z usług LB. Z obopólną korzyścią.
        P.S. Ciekawy jestem z którym bankiem dojdzie Pani do porozumienia?
        • Gość: nina Re: mam najgorsze doswiadczenia i szczerze odradzam IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 13.06.02, 15:35
          fakt, poniosly mnie nerwy i moze troche za ostro poszlo, ale bylam bardzo
          zdenerwowana trztygodniowa gehenna, jaka przechodzilam z tym bankiem; a
          pracownicy naprawde nie byli ani fachowi, ani pomocni. poki jest dobrze, to
          jest dobrze; jak zaczyna sie zle dziac, sprobuj miec inne zdanie; zrobia z
          ciebie analfabete, ktory nie jest w stanie zrozumiec prostej instrukcji,
          przeczytac i wykonac kilku polecen; nie uslyszysz od nich chocby cienia
          zwatpienia w jedyna sluszna idee - Nieomyslnosci Lukas Banku
          swojego zdania o pracownikach nie zmienie; podaja sprzeczne informacje (nawet
          ci w banku) dezinformuja zamiast informowac, obiecuja ze oddzwonia i nie
          oddzwaniaja, wmawiaja ci dziecko w brzuch (czyli, ze cos zrobiles jak czegos
          nie zrobiles, i ze czegos nie zrobiles, jesli zrobiles)
          moja opinia o tym banku nie jest odosobniona - wiele osob mialo z nimi
          negatywne doswiadczenia, szczegolnie jesli chodzi o kredytowanie przez nich
          popularnych zakupow (sprzed agd/rtv)
          pozdrawiam
          nina
    • Gość: Luke Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 21:11
      ja korzystam z konta w Lukasie jako konto do zakladania lokat i jestem w 100%
      zadowolony.
    • Gość: Jacus2 Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.06.02, 12:25
      Rowniez mam e-konto pro i jestem zadowolony. Znalazlem 2 niedogodnosci (bo to
      za malo na wady)

1. Umowa - przez pol roku nie potrafia poprawic wzoru umowy na ktorej jest 2x
      punkt (chyba 5). Walnieta numeracja.
      2. Na comiesiecznych wyciagach opis transakcji jest lakoniczny. Np. przelew z
      konta. I tyle

Jacek
    • Gość: jaco Re: Lukas Bank OPINIE !!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 23:53
      Mam e-konto PRO.
      W dniu założenia dostałem token i kartę ID. Po 3 dniach była Visa Electron.
      Po tygodniu dostałem kredyt odnawialny na 25tys. zł.
      Przy tych samych dokumentach taki super hiper Multibank zaproponował mi kredyt
      odnawialny 1400 zł (jeden tysiąc czterysta złotych) !!!.
      Dostęp przez internet działa bez zarzutu, infolinia też ok.
      Pracownicy z oddziału sami dzwonili do mnie na komórkę z informacjami, że czeka
      umowa o kredyt, jaką kwotę chcę ostatecznie, itp. a dodatkowo zrobili mi ksero
      (20 stron) historii rachunku z poprzedniego banku.
      Wszystkie zlecenia realizują, odpowiadają na pocztę wysyłaną ze specjalnego
      konta w rachunku w ciągu max. 24 godzin.
      Jedynym mankamentem jest to, że sesje wychodzące są tylko o 8:00 i 11:00 a
      przychodzące dopiero po południu. No i obsługa konta w sieci jest w jednym
      miejscu co najmniej dziwna: przelew wykonywany jest "od razu", tzn. najbliższą
      sesją a zlecenie, to taki przelew gdzie ustala się datę realizacji ale
      najwcześniej jutrzejszą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka