Dodaj do ulubionych

Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa

IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.14, 17:03
Pozywajcie Bank i towarzystwa niech ich zaleje fala pozwów. Wtedy inaczej będą rozmawiać. JA swój złożyłem już. Teraz zobaczymy jak się zachowają. Inna poszkodowana z Wrocławia i Kielc również złożyła. Jest nas trójka a do końca lutego będzie 4 następne pozwy.
Pozdrawiam wszystkich walczących o swoje!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 10:40
      Nie zauważyłem twojego posta i swój wątek założyłem. Ale powtórzę
      Tu jest dobry tekst z konkretami i o opłatach dla prawników.
      Z tego tekstu wynika, że żadna kancelaria nie przygotowuje pozwu zbiorowego z sprawie jakiegoś produktu Getin Banku.
      wyborcza.biz/finanse/1,105725,15355340,Modne_pozwy_zbiorowe_slono_kosztuja_poszkodowanych.html?biznes
      • amelka33 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 17.09.14, 19:34
        Już nie. Pozew dotyczący TU Europa i OpenLife, czyli tego co sprzedawał Getin są przygotowane przez warszawską kancelarię LWB. Można się dołączyć do pozwu. Ta kancelaria prowadzi jeszcze kilka innych pozwów zbiorowych.
      • rafdol Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 23.10.14, 20:23
        Jak zwykle - na sprawiedliwość musi być nas stać...
    • aneczka.jedna Re: Pozwy 06.02.14, 20:09
      I jeszcze jeden tekst na ten temat
      wyborcza.biz/biznes/1,100896,15394835,Kolejne_zbiorowe_pozwy_ws__polisolokat__Teraz_przeciwko.html
      Ciekawe, czy wreszcie ktoś wygra z naciągaczami
    • Gość: moniś Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.tktelekom.pl 07.02.14, 21:58
      Witam,
      Ja nie rozumiem jednego czy państwo nie wiedza co podpisują????Ja też mam składkę miesięczna w wysokości 150 zł tzw produkt regularnego oszczędzania czy coś takiego
      ale Pani która mi sprzedawała ten produkt wyjawiła jasno iż przed wcześniejszym wyjęciem mam właśnie tą opłatę likwidacyjną czyli ze strace i pokazana jest ta tabela procentowo
      • Gość: zulus'czaka Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.play-internet.pl 09.02.14, 15:57
        do moniś :
        Być może tobie udzielili pełnej informacji , ale wielu innym niestety nie . Kiedy ja 2 lata temu zakładałem polisolokatę nie było żadnej umowy , a jedynie podpisać należało dyspozycję przelewu środków .O niekorzystnych szczegółach też oczywiście nikt nie wspomniał , a jedynie w kółko mamili zyskami rzędu 12 %. Umowa miała nadejść pocztą w terminie kilku dni. Doszła po 2 tygodniach . Aby wycofać się z niej ( bez konsekwencji ) był okres 10 dni - więc nic praktycznie nie dało się zrobić. Zatem nie dziw się że ludzie twierdzą że zostali oszukani.
        • chiunki24 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 18.02.14, 16:01
          Zastanawiam się kiedy w końcu ludzie zaczną myśleć?
          Kto w czasach masowego drukowania pieniędzy zakłada polisę oszczędnościową?:)
          To jakby rozpoczynać budowę domu w środku płonącego lasu.

Oszczędzając długoterminowo tracimy pieniądze z każdym dniem!!
          Tym szybciej im więcej nowych pieniędzy jest dodrukowywanych.
          Czy jeszcze do tej pory się tego nie nauczyliście?
          • jolka336 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 08.01.16, 10:55
            zgadzam sie z tym co piszesz
        • Gość: Maciek Polisolokaty z Getin Bank IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.14, 12:14
          Gość portalu: zulus'czaka napisał(a):
          > Być może tobie udzielili pełnej informacji , ale wielu innym niestety nie

UOKiK też przyznaje, że bank wprowadzał klientów w błąd i wlepił Getin karę.
          Niestety, sprawa polisolokat należy do Rzecznika Ubezpieczonych, a ten urząd niemrawy jest.
          Tu najświeższe wieści
          wyborcza.biz/biznes/1,100896,16336287,Klienci_doradcow_finansowych_pikietowali_pod_siedziba.html
          Żeby przeczytać całość (bez kłódki) trzeba tytuł wklepać do google
      • Gość: men Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: 185.21.148.* 19.02.14, 14:52
        proponuje sprawdzić również opłaty administracyjne za ryzyko i czy w umowie jest gwarancja odzyskania składki zainwestowanej na koniec ubezpiecznia!!!
      • Gość: gość Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.slupsk.hypnet.pl 27.06.14, 23:34
        To musisz wiedzieć, że na koniec oszczędzania nie otrzymasz nawet tego co wpłaciłaś nie mówiąc o zyskach
      • jolka336 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 08.01.16, 10:50
        masakra
    • Gość: Prawnik Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.158.216.14.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.14, 17:57
      Podobno Czarnecki zatrudnił tuzin nowych prawników :)
    • wieslawma Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 10.03.14, 21:56
      Możesz udostępnić wzór takiego pozwu?
      • Gość: strażak piroman Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 22:33
        Wiesław zapłać mi 3 tysiące i dam Ci wzór pozwu tak jak kancelaria buhahaha

naiwniaki! to sam Getin zakłada te kancelarie! zobaczcie KTO ZA NIMI naprawdę stoi!
    • Gość: papugi oszukują Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 22:31
      pozywajcie , pozywajcie!

płaćcie tym złodziejskim ppaugom prawnikom po 3-5 tys. zł bezwrotnej prowizji za co? ZA NIC?

chciałem pozwać i jak przeczytałem umowę to stwierdzam, że tą firmę LWB to założył sam Getin żeby na nas zarobić po raz DRUGI!

3-5 tysięcy opłaty! bezzwrotnej
      10% za odzyskanie kasy
      płacimy to nawet jak sami odzyskamy kasę
      oni nic nie robią, od roku się tylko reklamują, wysłali uwaga .... JEDEN pozew i to na Axa a nie Getin!
      i teraz uwaga.... Z TEJ UMOWY NIE MOŻNA SIĘ WYCOFAĆ! to jeszcze gorsze niż te produkty!
      • chiunki24 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 11.03.14, 08:47
        HeHe, no nie mogę:)
        Jeśli ktoś jest gotów zapłacić prawnikowi 3000zł za napisanie papierka, który można ściągnać z internetu za 0zł to powodzenia:)
        Prawnicy to krwiopijcy. Wszelakie z nimi umowy na uzyskanie odszkodowania należy zawierać tylko i wyłącznie na zasadzie prowizji od uzyskanej kwoty.
        Jeśli jakiś Pan prawnik chce przedpłatę, uciekać jak najdalej, bo to znaczy że już nie jednego bez wazeliny załatwił.
        Przecież to oczywiste, że po zainkasowaniu pieniędzy odpuści i nie będzie mu zależało na uzyskaniu odszkodowania, bo po co jak już zarobił?:)
      • e.n.d.r.i.u.u Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 11.12.14, 16:15
        wiec co ty byś mi zaproponował innego by odzyskać pozostałą sume z banku proszę napisz

> pozywajcie , pozywajcie!
        >
        > płaćcie tym złodziejskim ppaugom prawnikom po 3-5 tys. zł bezwrotnej prowizji z
        > a co? ZA NIC?
        >
        > chciałem pozwać i jak przeczytałem umowę to stwierdzam, że tą firmę LWB to zało
        > żył sam Getin żeby na nas zarobić po raz DRUGI!
        >
        > 3-5 tysięcy opłaty! bezzwrotnej
        > 10% za odzyskanie kasy
        > płacimy to nawet jak sami odzyskamy kasę
        > oni nic nie robią, od roku się tylko reklamują, wysłali uwaga .... JEDEN pozew
        > i to na Axa a nie Getin!
        > i teraz uwaga.... Z TEJ UMOWY NIE MOŻNA SIĘ WYCOFAĆ! to jeszcze gorsze niż te p
        > rodukty!
    • husia11 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 12.03.14, 16:56
      Proszę o pomoc-również jestem oszukana przez Pareto II i Openlife na ok 15 tyś.Proszę o kontakt życzliwe osoby martalis3@wp.pl
    • onepiotrek Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 13.03.14, 12:18
      ludzie - napiszcie mi, jak możecie być tak głupi, i podpisywać niekorzystne dla siebie umowy, i pewnie ich całych nie czytając przed podpisem - dla mnie jasne jest, ze jeśli coś jest pisane maczkiem, tak żeby było trudno przeczytać, to jest to jakiś szwindel - pytam, bo sam mam konto w Getinie, i co jakiś czas dzwonili do mnie, i namawiali na założenie "korzystnej lokaty" - ostatnio w grudniu - zawsze się jakoś wykręcałem... jakie wy macie szkoły pokończone (ja nie skończyłem średniej - jakby się kto pytał...)
      już dawno temu Bertold Brecht powiedział, ze największymi złodziejami są banki...
      • dethleffs Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 13.03.14, 13:36
        Czy możecie podpowiedzieć jakich dowodów użyć na udowodnienie oszustwa-wrobienia w niechcianą polisolokate w Open Finance
        Co przedłożyć w sądzie żeby z wygrać z tymi oszustami, piszcie na adres
        " dethleffs@interia.pl "
        • dethleffs Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 13.03.14, 13:37
          Moge podać wzory pism reklamacyjnych
          • wieslawma Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 14.03.14, 09:55
            jesli mozesz podaj prosze wzor pisama reklamacyjnego
      • onepiotrek Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 18.03.14, 17:27
        wyborcza.biz/biznes/1,100896,15634549,Polisolokaty__Klienci_banku__wprowadzili_nas_w_blad.html#BoxBizTxt
    • dethleffs Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 13.03.14, 16:44
      moja sprawa też jest w sądzie
      Reklamacje bezskuteczne
      • husia11 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 14.03.14, 18:24
        Witam- kto prowadzi Pańską sprawę? złożył Pan pozew sam czy grupowo?
      • Gość: cccccc Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.14, 10:55
        Czy ruszyło sie cos z sprawa w sadzie? Jest juz wyrok? Prosze o informacje. Pozdrawiam.
      • plind Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 04.02.15, 16:32
        wysłałam mail, pozdrawiam
    • Gość: grudniok Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.xdsl.centertel.pl 13.03.14, 23:06
      plan regularnego oszczedzania zabezpiecz przyszlosc nr1010209322 okres ubezpieczenia 08-11-2o11r do 07-11-2026 zgodnie z regulaminem towarzystwo ubezpieczen jest obowiazane 4] przekazywac ubezpieczonym,co najmniej raz w roku,informacje o wysokosci swiadczen przyslugujacych z tytulu udzielanej ochrony ubezpieczeniowej w szczegolnosci o wartosci wykupu oraz o wartosci rachunku udzialow.w roku 2013 takiej informacji nie bylo.ostatnia informacja byla 04-11-2012. 10-01-2014 napisalem list do open life i zazadalem zwrotu calej sumy w lutym otrzymalem plan wplat kolejnych rat dopiero w marcu odpowiedz ze to nie jest powod do zwrotu wplaconych pieniedzy
      • e.n.d.r.i.u.u Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 13.12.14, 14:32
        grudniok odezwij sie jak możesz co w twojej sprawie jak walczysz mam to samo

> plan regularnego oszczedzania zabezpiecz przyszlosc nr1010209322 okres ubezpiec
        > zenia 08-11-2o11r do 07-11-2026 zgodnie z regulaminem towarzystwo ubezpieczen j
        > est obowiazane 4] przekazywac ubezpieczonym,co najmniej raz w roku,informacje o
        > wysokosci swiadczen przyslugujacych z tytulu udzielanej ochrony ubezpieczeniow
        > ej w szczegolnosci o wartosci wykupu oraz o wartosci rachunku udzialow.w roku 2
        > 013 takiej informacji nie bylo.ostatnia informacja byla 04-11-2012. 10-01-2014
        > napisalem list do open life i zazadalem zwrotu calej sumy w lutym otrzymalem pl
        > an wplat kolejnych rat dopiero w marcu odpowiedz ze to nie jest powod do zwrotu
        > wplaconych pieniedzy
    • Gość: munio Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.14, 19:39
      jak napisac pozew i na jaki adres kwartalny profit iplan regularnego oszczędzania zabezpiecz przyszlosc
      • husia11 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 14.03.14, 19:44
        Proszę o namiary na kancelarie prawnicze które skutecznie prowadzą sprawy o odzyskanie pieniędzy, moj mejl martalis3@wp.pl
    • Gość: Paweł Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.scansafe.net 22.04.14, 12:49
      Getin Noble Bank to wielki oszust i złodziej, jeśli masz tam pieniądze to sprawdz czy nadal one są , zarówno bank jak i pracownicy oszukują starsze osoby i zamiast lokat podstępem podpisują z nimiumowy na palislokaty np. Lucro przez co sa uwiązani na 15 lat i nie moga odzyskac pieniedzy a jak chca sie wycofać z umowy to traca wszystko. Jest to paparte kilkoma wyrokami na niekożyść banku. Poszkodowani piszcie oszukani.GNB@nowoczesnaszafa.pl
    • Gość: Teresa i Stasiu Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.14, 03:04
      Bardzo, bardzo proszę o podanie wzoru pozwu, lub podanie adresu adwokata/ów w Katowicach. Strasznie mnie oszukali, kupiłam tzw. ubezpieczenie "Kwartalny Profit". Bylam zupełnie skołowacona. Kupiłam też to "Pareto II. Teraz choruję i chciałabym bardzo odzyskać pieniądze, a Oni mi mówią, że Ja ich PRAWIE nie mam!!
      • Gość: Jurek Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.14, 02:32
        Witam. Dzwońcie do prawnika z Kancelarii adwokackiej, który mi pomógł. Pozostawiam numer: 722-045-254.
        • Gość: gość Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.14, 11:34
          tutaj warto zaglądać
          forum.wrobieni.com.pl/
          • Gość: Józef Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.14, 04:09
            Zachęcam wszystkich do walki o swoje pieniądze przeciwko getin abnkowi. Ja już wygrałem i nie m znaczenia dla mnie to porozumienie, ktore podpisałem, bo jestem gotowy sądzić się z nimi o wszystko i zawsze. Pozostawiam adres do kontaktu i wsazówek: jozef.polebski@o2.pl
            • Gość: nowygość Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.laguna.net.pl 14.07.14, 14:55
              Jak wygląda sytuacja podpisania ugody w sensie prawnym? Przecież w ugodzie klient zobowiązuje się, że nie będzie dochodził niczego przed sądem.
    • izabuu Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 19.08.14, 10:02
      Witam! jeśli jest ktoś poszkodowany z Poznania i okolic to zapraszam do kontaktu. Szukamy kolejnej grupy do pozwu zbiorowego.

Pozdrawiam
      izabela.mieszkowska@wp.pl
    • agnieszsz Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 19.08.14, 13:56
      Moim zdaniem pozew zbiorowy nie jest dobry. Tam zdaje się wywalczą tylko koszty likwidacyjne, bo są niezgodne z prawem. A jeśli wartość rachunku w tej chwili już jest oskubana o 2/3, to koszty likwidacyjne są niewielkie. Trzeba walczyć o całość, a jak - to w podobnym forum jest instrukcja.
    • lilia55 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 01.11.14, 12:07
      Getin Bank jest w znakomitej formie www.bankier.pl/forum/temat_pomysnie-przeszedl-stress-testy,15788131.html.
      Nie piszą tylko skąd biorą pieniądze na zwiększenie kapitału i jakimi sposobami.
    • fundacjaochronyzbiorowej Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 12.08.15, 23:34
      Przystąp do pozwu zbiorowego przeciwko Getin Bank:
      www.f-o-z.pl
      • natleb7090 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 18.09.15, 15:24
        oszukana przez bank gdzie miałobyć konto 4% na cztery miesiące a zostałam wrobiona w ubezpieczenie w OPEN LIFE jak również w inwestycje jest to na 4 lata cztery szlaki ja na bierząco potrzebuje tych pieniędzy ponieważ choruje mam 65 lat są nie zbędne na leki
        • rafdol Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa 06.01.16, 11:01
          Łatwo jest pisać o tym osobie postronnej ale powtarzam i powtarzać będę - proszę czytać umowy, które się podpisuje. Choćby to miało zająć kilka godzin - czytać, czytać i jeszcze raz czytać! Ja wiem, że w takich umowach nie wszystko jest zrozumiałe ale można zastosować metodę wątpliwości. Jeżeli po przeczytaniu umowy wydaje nam się coś nie tak to NIE podpisujemy.
        • Gość: mysz171 Re: Pozwy przez Getin Bank i Open Life/Europa IP: *.play-internet.pl 22.11.16, 20:30
          Radziłabym się dokładnie dowiedzieć czy na pewno na 4 lata, ja miałam mieć na okres 5 lat a okazało się po 5 latach, że inwestycja ta jest na 10 lat, teraz zgłaszam ten problem do Federacji Konsumentów, tym bardziej, że na certyfikacie ani na innych dokumentach nie mam nigdzie napisane na jaki okres jest ta inwestycja, dowiedziałam się dopiero w oddziale w banku, po 5 latach. Mogę wykupić ale wartość moich wkładów wynosi 55% , czyli odzyskam tylko połowę wpłaconych pieniędzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka