Gość: ttt IP: *.fsp.oleane.fr 27.03.14, 12:58 Napiszcie proszę, jakie macie doświadczenia z firmą Home Broker Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Home Broker IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 15:48 Miesiąc temu ktoś tu narzekał forum.gazeta.pl/forum/w,383,149762132,149762132,Osoby_oszukane_przez_HomeBroker_doradca_finansowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
darekp007 Re: Home Broker 15.04.14, 02:59 Oszuści nie warto straciłem 5000 a mieszkania nie kupiłem Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: Home Broker 14.07.14, 10:44 w tej branży chyba jedna z najlepszych firm - współpracują z największą liczba developerów, wszystko przebiega bardzo sprawnie (do dyspozycji doradca finansowy i specjalista od nieruchomości) + bezpieczeństwo (wszelkie umowy są sprawdzane przez prawników) Odpowiedz Link Zgłoś
darekp007 Re: Home Broker 14.07.14, 20:41 mylisz się jak stracisz pieniądze tak jak ja i mieszkania nie kupisz,to się przekonasz, a osoba od której miałem kupić też nie sprzedała ale pieniądze straciła na ich opłaty a o ich konsultantach finansowych to w ogóle wolę się nie wypowiadać. Konsolidacji nie umiał mi zrobić , ja sobie sam ją załatwiłem, ale ładnie zapewniać na początku że mam możliwości finansowe i na pewno kredyt dostanę to umiał . Home Broker to jedna wielka porażka i to nie tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: Home Broker 15.07.14, 13:36 w kwestii możliwości finansowych, kredytów itp. zawsze trzeba ostrożniej podchodzić, a doradca informuje nas o najkorzystniejszej lub najbardziej optymistycznej opcji ... przy tak dużej firmie jak HB zawsze znajdą się negatywne głosy od "niezadowolonych" klientów, wśród znajomych jednak więcej osób dobrze o nich mówi, a ich pozycja na rynku nie była by taka gdyby coś było nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
fredri Re: Home Broker 18.07.14, 08:53 to że ktoś narzeka na doradcę bo stracił 5000zł, to przecież nie świadczy źle o firmie tylko o tym pracowniku który po prostu jest widocznie niedouczony, więc po co od razu oczerniać HB? Jeśli się ma jakieś zastrzeżenia to piszę się skargę. Natomiast co do samej firmy to powiem że osobiście nie miałem z nimi kontaktu więc się nie wypowiem, ale jak już ktoś to napisał, są ogólnie pozytywne opinie na temat HB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Home Broker IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.09.14, 11:00 > w kwestii możliwości finansowych, kredytów itp. zawsze trzeba ostrożniej podcho > dzić, a doradca informuje nas o najkorzystniejszej lub najbardziej optymistyczn > ej opcji ... to ci model biznesowy, naobiecywać klientowi "najkorzystniejszych opcji", z których nic nie wyjdzie, a klient kasę straci przy tak dużej firmie jak HB zawsze znajdą się negatywne głosy od > "niezadowolonych" klientów, wśród znajomych jednak więcej osób dobrze o nich mó > wi, a ich pozycja na rynku nie była by taka gdyby coś było nie tak to jest całkowicie skompromitowana firma należąca do skompromitowanego holdingu Getin. Znani są głównie z nieustannego spamowania portali swoimi "raportami". Dobrze mówią o nich tylko płatni naganiacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Home Broker IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.09.14, 11:11 seth-gecko to przygłupi internetowy naganiacz, który nawet nie wie, że trzeba czasem zmieniać nicka. Naganiał już na mieszkania Dolcanu, na mikroapartamenty Dolcanu, na preparat przeciw kleszczom fiprex ( o fipreksie natrzaskał ze sto wpisów), na zamienniki tuszu do drukarek Asarto i AJ (na te zamienniki asarto namawiał szczególnie obsesyjnie, he he), na telekomunikację Novum... Na forach od szczecina przez kłobuck do Lublina. Ogólnie gościu w każdym wpisie coś natrętnie SPRZEDAJE. Szmaciarzy z Home broker nie stać już nawet na porządnego naganiacza. Odpowiedz Link Zgłoś
darekp007 Re: Home Broker 09.09.14, 11:26 Masz racje to są szmaciarze nacisągacze i oszusci dla nich nieliczy sie klijent byle oni zarobili jedna wielka porażka Odpowiedz Link Zgłoś
a.janicka Re: Home Broker 20.10.14, 20:51 nie wiem na kogo trafiłeś, ale u mnie wszystko zakończyło sie pomyślnie. Ja byłam super potraktowana a pracownik był żetelny i bardzo pomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
anajaga Re: Home Broker 15.07.14, 14:59 nie wiem czy taka porazka, dzieki nim mozna dostac kedyt mimo ze inne banki mi wczesniej odmawiały. Dzieki temu mam mieszkanie, no i wiem ze to ich prawnicy sprawdzaja każdą umowę ze przedajacym. Ja kompletnie sie na tym nie znam, gdybym miala jeszcze za prawnika placic..eh Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Home Broker 14.07.14, 14:55 Chyba są powiązani z getinem, więc wniosek nasuwa się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
jazeta Re: Home Broker 17.07.14, 08:44 Ja się umówiłam na oglądanie mieszkania. Przedtem kilka rozmów, odnośnie ofert, warunków umowy itp. Nie mogę złego słowa powiedzieć, konsultant bardzo konkretnie i fachowo przedstawił sytuację. Spodobały mi się 3 oferty w tych kategoriach, które mnie interesują. Mam nadzieję, że do samego końca pójdzie tak sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jazeta Re: Home Broker 20.07.14, 22:34 Dlaczego problem??? Jak na razie jestem zadowolona. Mają oferty kilku banków, więc można poszukać najlepszej opcji kredytowej do tego cała grupa specjalistów. Nie widzę w tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łobuz Re: Home Broker IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.14, 17:35 Home Broker to dość rozpoznawalna agencja nieruchomości, zajmują się całym procesem związanym z zakupem mieszkania, nie tylko przedstawiają nam oferty ale również mogą pomóc w załatwieniu formalności związanych z uzyskaniem kredytu, a to też dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Home Broker 27.08.14, 09:04 poza wspomnianymi rzeczami, możemy liczyć na pomoc prawną przy finalizowaniu umowy oraz doradztwo eksperta od rynku nieruchomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łobuz Re: Home Broker IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.14, 15:35 na pewno biura nieruchomości dają support podczas zakupu mieszkania, kupowanie z agencją moim zdaniem jest bezpieczniejsze niż kupno mieszkania samemu, jako niedoświadczone osoby możemy przeoczyć pewne formalności które trzeba dopilnować przy okazji zakupu mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Home Broker IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.09.14, 11:38 stuntman-mark to tak samo jak gecko płatny naganiacz brokera i tak samo Dolcanu. Co ciekawe, jako platny naganiacz Dolcanu oskarża innych o pisanie płatnych wpisów: forum.gazeta.pl/forum/w,34010,55740791,153947881,Re_Dolcan.html Oprócz tego tak samo jak gecko nagania na zamienniki tuszu do drukarek Asarto, zatem stuntman-mark to po prostu seth-gecko tak samo zbudowany nick, anglojęzyczny z dywizem cala prawda o tym, kto ceni firmę Home Broker - najtańsi i najgłupsi naganiacze internetowi myślę, że temat wyczerpany Odpowiedz Link Zgłoś
ika702 Re: Home Broker 28.03.15, 20:31 UWAGA na HB Oddział w Krakowie al.Bora-Komorowskiego 25A !!!! Współpraca z doradcą finansowym to żenada, nerwy i niepewność na długo z racji tego,że takie byd-le ma dostęp do calego twojego życia !!! Niesłowność, roztrzepanie, manipulowanie, wmuszanie zakupu ubezpieczenia na życie, wymuszanie przeprowadzenia konsolidacji kredytu gotówkowego (który miałam) na warunkach o niebo gorszych od posiadanego, łącznie z fałszowaniem !! wniosku kredytowego, klikanie doradcy na laptopie w celu rzekomego pokazania klientowi hitów i żądanie podjęcia decyzji bez możliwości spokojnego zapoznania sie z ofertą, działanie doradcy wbrew woli klienta, zakłamanie - to cechy starszego doradcy finansowego firmy HB. I traktowanie klienta jak idioty, który sam niczego nie policzy...a jednak policzy starszy doradco oszuście .... Nigdy przenigdy nie polecam oszusta z tego oddziału !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Home Broker IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.09.14, 11:31 > Ja się umówiłam na oglądanie mieszkania. Przedtem kilka rozmów, odnośnie ofert, > warunków umowy itp. Nie mogę złego słowa powiedzieć, konsultant bardzo konkret > nie i fachowo przedstawił sytuację. Spodobały mi się 3 oferty w tych kategoriac > h, które mnie interesują. Mam nadzieję, że do samego końca pójdzie tak sprawnie twoja mama też uwielbia home broker forum.gazeta.pl/forum/w,778,152214383,152293784,Re_Home_Broker_Krakow_opinie.html napisz czy twoi wujkowie, ciocie, bracia, siostry i kuzyni też korzystają z home broker następna niepowazna naganiaczka, której się nie chciało budowac portfolio z neutralnych wypowiedzi, tylko w kazdym wpisie od razy coś SPRZEDAJE szmaciarzy z Home Brokera nie stać nawet na porządnego naganiacza internetowego Odpowiedz Link Zgłoś
maj.uncja Re: Home Broker 10.09.14, 10:31 W tym roku trochę się nie ogarnęłam z wynajmem mieszkania i mam mega problem. Studia zaczynają mi się od października, a ja nie mam gdzie mieszkać i najgorsze jest to, że nawet nie mogę pozwolić sobie na dojazdy na uczelnie. Mam za daleko i drogo by to wychodziło. Nie wiecie czy przez Home Brokera mogłabym wynająć mieszkanie? Jak szukam na gumtree to już większość ofert jest nieaktualna;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ika702 Re: Home Broker 28.03.15, 20:22 omijajcie HB oddział przy al. Bora-Komorowskiego !!! Manipulatorzy i oszuści !!! Nie zostawiajcie niczego bez własnych wpisów "bo pan doradca zrobi to potem bo teraz szkoda waszego czasu". I radzę obejrzeć wasze wnioski po bankach. Możecie sie zdziwić.... Nigdy więcej doradcy finansowego !!! Współpraca z doradcą finansowym to żenada, nerwy i niepewność na długo z racji tego,że takie byd-le ma dostęp do calego twojego życia !!! Niesłowność, roztrzepanie, manipulowanie, wmuszanie zakupu ubezpieczenia na życie, wymuszanie przeprowadzenia konsolidacji kredytu gotówkowego (który miałam) na warunkach o niebo gorszych od posiadanego, łącznie z fałszowaniem !! wniosku kredytowego, klikanie doradcy na laptopie w celu rzekomego pokazania klientowi hitów i żądanie podjęcia decyzji bez możliwości spokojnego zapoznania sie z ofertą, działanie doradcy wbrew woli klienta, zakłamanie - to cechy starszego doradcy finansowego firmy HB. I traktowanie klienta jak idioty, który sam niczego nie policzy...a jednak policzy starszy doradco oszuście .... Nigdy przenigdy nie polecam oszusta z tego oddziału !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ohhay Re: Home Broker 17.10.14, 21:50 U nas poszło sprawnie. Kontakt bez zarzutu, mieszkanie (kupno) znalezione w 3 miesiące, według naszych wytycznych, po 10 miesiącach szukania na własną rękę - w takiej sytuacji w jakiej my byliśmy naprawdę bardziej się opłacało ich wynająć, niż szukać dalej samemu. Żeby szukać efektywnie, trzeba mieć czas - bez tego to tylko pozorne oszczędności i wyrzucanie pieniędzy na wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
rafdol Re: Home Broker 18.10.14, 16:34 Przed zakupem mieszkania zastanawiałem się nad skorzystaniem z ich usług. Zmieniłem zdanie jak zacząłem szukać informacji wśród znajomych i znajomych znajomych. W Internecie też jest sporo niezadowolonych osób, a to już powoduje, że zapala się czerwona lampka. Skorzystałem finalnie z usług mniejszego, regionalnego doradcy finansowego. Odpowiedz Link Zgłoś
malajkat7 Re: Home Broker 31.12.14, 18:29 Współpraca układała się bardzo dobrze. Za ich pośrednictwem kupiłam mieszkanie (developerskie). HB zaproponował mi miszkanie, które odpowiada mi jeśli chodzi o wielkość, lokalizację i cenę. Zostałam potraktowana bardzo profesjonalnie przez handlowca jak i przez doradcę kredytowego. Odpowiedz Link Zgłoś
holeolaaa Re: Home Broker 30.03.15, 14:35 Nie polecam ze wzgledu na wysoka prowizje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Home Broker IP: *.homebroker.pl 09.12.15, 15:36 Wraz z mężem kupiliśmy przez Home Broker mieszkanie :) Jesteśmy bardzo zadowoleni z kompleksowej obsługi. Doradca na spotkaniu wszystko nam objaśnił i przedstawił kilka mieszkań, Które odpowiadały naszym wymaganiom. Zaraz po spotkaniu udało nam się obejrzeć 3 przez nas wybrane i w niespełna dwa tygodnie mieszkanie było już nasze. Szybko, profesjonalnie i przede wszystkim bezpiecznie. Godnie polecam Home Broker w Siedlcach :) Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Home Broker 10.12.15, 09:40 Gość portalu: Katarzyna napisał(a): > Jesteśmy bardzo zadowoleni z kompleksowej obsługi. Napisała to Katarzyna mająca IP: (xxxx).homebroker.pl Żałosne. Gdy firma tak bezczelnie kłamie na forum, to i klienta może oszukać na bezczela. Odpowiedz Link Zgłoś