Dodaj do ulubionych

PKO SA nowe oplaty!!!!!!!!

IP: *.insad.pl 16.11.04, 13:02
Tego jeszcze nie bylo od konca listopada miesieczne oplaty za rachunki
walutowe ok. 0.90 USD miesiecznie.

Powariowali czy co??

pzdr

Cyk
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: PKO SA nowe oplaty!!!!!!!! 16.11.04, 22:46
      Nie ma banku PKO SA. Jest PKO BP SA i Pekao SA.
      • s.n.o.w Re: PKO SA nowe oplaty!!!!!!!! 23.11.04, 21:32
        gatta... chyba kazdy z ilorazem inteligencji wiekszym od tego jaki moze miec
        fikus orientuje sie o jaki bank chodzi... autorowi chodzilo o przedstawienie
        zaistnialej sytuacji jak mysle i to chyba powinien byc glowny temat dyskusji
        tutaj... (ale o czym tu rozmawiac z drugiej strony, jak bank za bardzo "zdziera"
        to trzeba zmienic i juz)
      • czuk1 Re: PKO SA nowe oplaty!!!!!!!! 28.11.04, 13:34
        Jestem za uzywaniem właściwych nazw banków, jak juz imiennie krytykujemy jakis
        bank. To jest standard kultury życia codziennego. Tym bardziej to jest ważne,
        że na tym forum mamy wielka publiczność.
        Nie jest wcale takie jasane o który tu banko chodzi, bo PKO BP też jest SA.
        Jest przecież piękna nazwa PEKAO SA (PeKaO SA) i nie ma co się jej wstydzić,
        czy też nie ma podrzucać kolego z PKO Bank POlski Sa zgniłe jaja. m
    • Gość: md. Nie ma PKO SA . jest Pekao SA . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:30
      Wyjdźmy z chaosu i używajmy prawidlowych nazw a będzie mniej zamieszania.
      • Gość: Michał Re: Nie ma PKO SA . jest Pekao SA . IP: *.chello.pl 27.11.04, 23:39
        > Wyjdźmy z chaosu i używajmy prawidlowych nazw a będzie mniej zamieszania.

A ja myślę, że to dziwne, że klient banku nie zna jego prawidłowej nazwy. To
        znaczy, że w banku szwankuje marketing. I to bardzo.
    • Gość: Michał Re: PKO SA nowe oplaty!!!!!!!! IP: *.chello.pl 27.11.04, 23:35
      > Powariowali czy co??

Moim zdaniem nie powariowali. Zmienili grupę docelową klientów.

Przerzucili się na 60-letnie emerytki z emeryturą ok. 1200 PLN, niewielkimi
      zaskórniakami w postaci kilkuset dolarów zarobionych jeszcze przez męża-
      nieboszczyka w latach 70-tych w Stanach. Pekao SA jak żaden inny bank (w PKO BP
      już się nauczyli usmiechać) realizuje potrzeby tej właśnie grupy społecznej. Tu
      można dostać ochrzan od kasjerki, że się przeciaga kartę IKM nie tą stroną, tu
      można zostać wyśmianym, że się nie wiem, co to bankomat, tu można wciąż dokonać
      bezpłatnej wypłaty gotówkowej, postać 45 minut w kolejce i przy okazji
      pogaworzyć ze znajomymi. No i wreszcie można się ukorzyć przed bankiem i pisać
      uniżone "uprzejme prośby" o to, co inni za mniejsze pieniądze dają bez
      proszenia.

Jeśli przez chwilę porzucić perspektywę Warszawy a spojrzeć na to z
      perspektywy "prowincji", np. Lublina, to jest to rozsądna strategia. To właśnie
      te emerytki i emeryci stanowią najbardziej stabilną finansowo grupę społeczną,
      oni się dadzą nabrać na te wszystkie polisy na dożycie i inne dziwne lokaty,
      oni też mają stały dopływ gotówki w kwotach wyższych od przeciętnego
      wynagrodzenia w regionie.

Myślę, że Bielecki wcale nie jest taki głupi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka