Dodaj do ulubionych

Telefony z Citibanku

IP: *.crowley.pl 05.03.05, 10:25
Co uważacie o metodach stosowanych przez windykatorów Citibanku? Czy mają
prawo wydzwaniać codziennie, gdy spóźniam sie tylko z jedną płatnością. Na
moją prośbę czy mogę wpłacić za 2 tygodnie odpowiadają,ze nie ma takiej
możliwości. Chyba trochę przesadzają...
Obserwuj wątek
    • Gość: pr Re: Telefony z Citibanku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 17:38
      hej, pracuje co prawda w innym banku ale chciałabym coś doradzić.
      może spytaj się o mozliwość zawieszenia raty albo zmiany terminu płatności.
      najlepiej to zadzwon do nich do call center- może tam Ci pomogą.
      u mnie w banku windykacja czasem proponuje (jak jest zaległość jednej raty)
      zawieszenie płatności albo zmianę terminu- jeśli kl jest zainteresowany to
      łączą go do CC. Ale nie wszyscy pracownicy windykacji o tym wiedzą i starają
      się wyegzekwować środki. Może w citi trafiasz na zła osobą, która nie potrafi
      do końca pomóc. Nie wiem bo nie znam sposobu działania tego banku.
      pozdr
      • Gość: corgan a nie możesz zrezygnować z tego zafajdanego banku? IP: *.chello.pl 07.03.05, 03:09
        że siem tak zapytam...
        • Gość: ika Re: a nie możesz zrezygnować z tego zafajdanego b IP: *.crowley.pl 07.03.05, 19:08
          Nie chcę zrezygnować z Citi bo bardzo lubię ich kartę i jestem do niej
          przywiązana. Wkurzają mnie tylko Ci dziwni ludzie co do mnie wydzwaniają!
    • czuk1 Re: Telefony z Citibanku 07.03.05, 09:23
      Napewno przesadzaja. Dzialaja na szkodę banku, bo jak zaczniesz placić
      terminowo to bank nie otrzyma kwoty wyższej - odsetek przeterminowanych. m
    • Gość: ?? Re: Telefony z Citibanku IP: *.u.mcnet.pl 08.03.05, 14:48
      Są męczący bo muszą swoją ilość tel. odklepać.
      Co do terminów wpłat to każdy klient ma swój system rozliczeniowy i
      jakiekolwiek zmiany w systemie są dość trudne - spróbuj przez citiphone.

Zwykły operator (jaki tam z niego windykator - zalegasz z 1 ratą!) niwiele może
      tak że się nie przejmuj - co najwyżej zapłacisz za spóźnioną płatność.
      Prawdziwy dział windykacji odezwie się po wypowiedzeniu umowy czyli po min 6
      niezapłaconych ratach i wtedy poznasz co to windykacja

Na razie - luz.

A jezeli cię drażnią to zadzwoń na citiphone i powiedz, że chcesz zrezygnować z
      karty - o dziwo staną się grzeczni a może jeszcze coś dorzucą ;-)
      • Gość: ertg Re: Telefony z Citibanku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:58
        zgodnie z prawem bankowym- bank ma prawo (ale nie musi oczywiście) wypowiedzieć
        umowe po 2 niespłaconych ratach. zwwykle banki nie robią tego tak szybko bo nie
        jest to opłacalne.
        pozdr
    • grail Re: Telefony z Citibanku 09.03.05, 18:20
      No cóż... zalegasz w banku więc wydzwaniają. ale zadzwoń może do Citiphone - z
      tego co wiem możesz zmienić sobie datę generowania wyciągu a co za tym idzie
      zmienić termin płatności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka