Gość: placaca matka Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.manc.cable.ntl.com 09.07.07, 20:17 Ja wszystko rozumiem,rozumiem ze kobiety ubiegaja sie o placenie alimentow przez ojcow,i to jest naturalne.Tylko nie rozumiem dlaczego alimety sa okrutnie wysokie,w porownaniu do srednich zarobkow w naszym kraju. Dla przykladu:zasadzone alimety na dwoje dzieci 1200zl.podobno obojga rodzicow ma obowiazek lozyc na dziecko,czyli 1200x2=2400 na dwoje dzieci.Czy aby dzieci potrzebuja 2400zl miesieczni by nie zyc w skrajnej nedzy?Ja jestem placaca matka, moj byly maz zrobil wszystko by uzyskac opieke nad synem.Wiem ze go kocha ale na chwile obecna,traktuje ten przywilej jako bonus.Przed sadem przedstawia nieprawdziwe zarobki,prowadzi firme lecz wszystkie dobra widnieja na jego matke.Dom, samochody,coraz to nowsze wyposarzenie mieszkania.Sam przedstawia sie jako zyjacy w nedzy.Co roczne wyjazdy na wakacje za granice,oczywiscie z synem ale takze z kolejna kobieta.Ja staram sie placic mu alimety co miesiac,niestety nie w pelnej kwocie poniewaz nie zarabiam az tyle.Ale wiem ze kazda kwota jaka dostanie nie jest przeznaczana na syna. Dla przykladu w tamtym roku mialam przyplyw gotowki i postanowilam nadplacic swoje zadluzenie wobec niego,za tydzien moj maz byl juz na Chorwacji na wakacjach.Czy to jest feer?Wiem ze sa tysiace osob ktorym alimey sa potrzebne ale sa tez osoby ktore to traktuja jako zemste na bylym maluzonku.Sady przed podjeciem decyzji o alimetach,lub ich wysokosci powinny naprawde szczegolowo sprawdzic jaki jest faktyczny stan zarobkowy osoby ubiegajacej sie o alimety.W podsumowaniu chce zaznaczyc ze moj byly maz zarabia ok.3000 miesiecznie,ja 700 zl. z czego jestem mu zobowiazana placic alimety,gdyz przedstawia swoj dochod ok.500zl.Tak dla odmiany warto by bylo nie tylko sprawdzac alimeciazy ale tez ta druga strone.Pozdrawiam wszystkich placacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 06:59 tak to jest , moja żona jak by kiedyś chciała odejść / raczej nierealne bo ma dobrze ze mną / a mam 2 córki to ile by mogła dostać na nie ?? zarobek mam na papierku 1000złbrutto , na rękę ok 700zł a realnie ??? chorwacje , bułgarie , w zimie teneryfa, egipt , samochody mam 4 , oczywiście nie na mnie , zarobek miesięczyn nieoficjalny od 20 do nawet 35tyś zł , - jak by odeszła kiedyś to by się psychicznie zagnębiła że nie może dostać więcej jak 300zł alimentów - w takim kraju niestety zyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 00:31 Mam przyznane alimenty przez nasz sad! Ale tatus jest Wlochem i nie placi ...Nasz sad umywa rece ,co mam zrobic ?Czy przysluguje sie cos moim dzieciom? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 12:55 ma Pan rację.To chore przepisy;jakby zachęta do pracy w szarej strefie.czy mamy sami siebie okradać w świetle prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miras Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.igloonet.pl 18.02.08, 15:28 mam problem i to duzy. przydzielono mnie alimenty w wysokosci500zl.i placilem przez trza lata. Ale od 5-miesiecy nie pracuje i przesylam tylko 300zl co miesiac.poniewaz wrocilem do mieszkania mamy(dom zostawilem zonie i wszystko w nim tez)jedyne co wziolem to jedno z aut) i od mamy do syna mam 400km, Dlugi mi rosna a na dokladke komornik zaja mnie auto.(za male alimenty) Prosze o porade: Jestem zalamany.Co bedzie dalej ze mna i moimi kontaktami,ze synkie.zaznaczam,ze zona pracuje jako nauczycielka w szkole panstwowej i prywarnej.BLAGAM O JAKIES PORADY; Czy nie ma prawa chroniacego ojcow????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 12:35 ja tylko chce sie zapytc jezeli ojciec dziecka placi reguralnie co miesiac alimenty czy moge liczyc na zaliczke alimentacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
beatab197 Państwo zmusza do pozywania ojca o alimenty 01.04.08, 17:05 Co byście powiedzieli na fakt zmuszania przez państwo do pozywania ojca o alimenty do sądu w sytuacji, gdy on chce świadczyć je dobrowolnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatuś.. Re: Państwo zmusza do pozywania ojca o alimenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 14:42 Jestem za!!! Podobnie jak pozbawianie praw rodzicielskich matek, które pomimo starań ojca zabraniają kontaktów z dzieckiem!! Ojciec łajdak?? Nie interesuje się dzieckiem?? Za szmaty i niech płaci!! Ale jeżeli ktoś jest normalnym ojcem, kochającym swoje dzieci ( a uwierzcie że tacy tez bywają!! ) to takie zagranie matki powinno ją dyskryminować jako rodzica pełniącego opiekę nad dzieckiem!! Każdy kij ma dwa końce. A w tym wszystkim i tak najbardziej cierpią dzieci.. skrzywdzone chorą miłością swoich matek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 12:42 moje zarobki przekraczają minimum pozwalające na zaliczkę alimentacyjną co robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:41 a co gdy ojciec płaci alimenty? Przysługuje też fundusz alimentacyjny????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.gprs.plus.pl 05.08.08, 11:54 witam co z alimentami ktore zostaly przyznane dziecku a matka ponownie wyszla zamaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.gprs.plus.pl 05.08.08, 12:01 czy dzieci których rodzice zawarli nowe związki są psiakami że nienależą im sie alimenty może ktoś się nad tym zastanowi wypadało by pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 09:28 alimenty należą sie każdemu dziecku, sąd tylko potwierdza do nich prawo. to co piszesz to jedna wielka bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.ghnet.pl 10.08.08, 22:04 no a potem sie dziwimy czemu tyle kobiet ma aborcje... zadne zakazy tu nie pomoga sama wiem po sobie mam w dupie 200 zl bo to starczy mi na krem do twarzy a nie na wyzywienie dziecka narawde podziwiam kobiety ktore tak sie poswiacaja...jestescie wielkie!!! uwazam ze powinnismy przestac rodzic dzieci. bez dzieci nie rozwinie sie cywilizacja...ale my Matki Polki tak sie poswiecamy...i co nam to daje? NIC spadek populacji moze by obudzil tych na ktorych placimy 22% PODATKI kazdego dnia. niech oni zyja za 500 zl miesiecznie...w koncu praca rzadowa to powolanie... wiec niech sie powolaja i zmniejsza swoje pensje na rzecz naszych biednych dzieci...dzieci to przyszlosc... no ale coz nikt tego nie zauwaza !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamargolcia321 Może ktoś potrafi mi pomóc !!!!!!!!!!!!!!!1 10.09.08, 13:21 WITAM! PISZE W SPRAWIE MOJEJ NIEPEłNOLETNIEJ SZWAGIERKI !!! KIEDY MIAłA 15 LAT ZASZłA W CIążE URODZIłA DZIECKO KTóRE DZIś MA JUZ PRAWIE 13 MIESIęCY . SąD ZASąDZIł ALIMENTY 150 ALE OJCIEC DZIECKA JEST W WIęZIENIU POZA TYM MA 24 LATA I 4 DZIECI . SAD POWIEDZIAł ZE MOJA TEśCIOWA MA SAMA JAKOś ODZYSKAć PIENIąDZE OD OJCA DZIECKA ... ALE TO JEST NIEREALNE . MOJA TEśCIOWA JEST WDOWą MA NA UTRZYMANIU DWIE CóRKI I WNUCZKA NIE MA żADNYCH DOCHODóW TYLKO ZASIłEK RODZINNY MOZE KTOś ZNA SIE TROCHE NA PRAWIE I MóGłBY MI COś PORADZIć ! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Może ktoś potrafi mi pomóc !!!!!!!!!!!!!!!1 10.09.08, 14:16 Wyłącz Capslock. Pisanie dużymi literami, nie podkreśla wagi wypowiedzi, a tylko skutecznie zniechęca większość ludzi do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamargolcia321 Re: Może ktoś potrafi mi pomóc !!!!!!!!!!!!!!!1 10.09.08, 16:25 bardzo przepraszam jeśli uraziło pana to ze napisałam swoją wypowiedz dużymi literami dla mnie nie chodziło o pismo a o treść mojej wypowiedzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemogee Re: Może ktoś potrafi mi pomóc !!!!!!!!!!!!!!!1 IP: 80.54.60.* 09.07.09, 19:00 15 letnia i ma dziecko, niedługo to 10 letnie będą dawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukam odpowiedzi gdy jest renta to też alimenty ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 10:13 wyobraźmy sobie sytuację: Matka dziecka założyła sprawę alimentacyjną 15 lat temu (wówczas dziecko to miało około 15 lat) Ojciec dziecka płacił alimenty do ukończenia przez dziecko 18 lat po czym zaprzestał płacić , gdyż dziecko po ukończeniu 18 roku życia otrzymało rentę w wys.około 450zł. i tak minęło 12 lat owe dziecko ma teraz 30 lat , pobiera rentę , a że jest niepełnosprawne jego opiekunem jest jego matka , która pobiera również zasiłek pielęgnacyjny i opiekuńczy na to dorosłe już dziecko. W związku z powyższym mam pytanie : Czy matka dziecka może iść z wyrokiem z przed 15 lat do komornika w celu wyegzekwowania alimentów na to 30 letnie dziecko ? Zaznaczam , że nie jest Ono pozbawione praw obywatelskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta01111 Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: 82.160.195.* 15.02.09, 11:37 Witam mam takie pytanie jesli mój mąż zarabia 2.300zł i mamy dwoje dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym ile moge żądać alimentów? w pozwie napisałam 1.600zł po 800zł na jedno dziecko gdzie ja jestem osobą bezrobotną mam na utrzymaniu mieszkanie i rachunki typu woda gaz prąd i czynsz a maz mieszka z rodzicami gdzie rodzice jego pracują.a do tego moj mąż nadużywa alkoholu gdzie mam dowody ze oddawałam go na leczenie przez gmine ale on sie nie stawiał a po drugie leczył sie tabletkami ale je przepił i miał wszywke którą też przepił . chciała bym mu ograniczyc kontakt z dziecmi zeby je odwiedzał pod nadzorem kuratora bo boje sie ze bedzie przychodził pod wpływem alkoholu juz mąż raz był podawany o alimenty na pierwsze dziecko ale musiałam wycofac bo mieszkałam wtedy znim a on i jego rodzina mi groziła ze mnie stąd wyrzucą na ulice byłam tam bez zameldowania starałam sie o mieszkanie i dostałam je z gminy pomocy szukałam w centrum pomocy w rodzinie gdzie na wszystko mam dokumenty czy mam jakies szanse na wygranie i ograniczenie kontaktów z dziecmi gdzie jego rodzina mi zagroziła ze po trupach to mnie zniszczą bardzo sie tego boje sprawe pierwsza mam 2 marca 2009r prosze o pomoc boje sie bardzo bo z pierwsza sprawa na pierwsze dziecko było okropnie .boje sie ze znowu bede przechodzic to samo co przedtem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa dłużnik alimentacyjny IP: *.centertel.pl 28.05.09, 14:06 mój były zięć płaci na dziecko mniej niż ma zasądzone przez sąd nazbierało się tego długu ponad 15 tysięcy,a jeszcze zafundował sobie dziecko z inną kobietą z którą mieszka i która była przyczyną rozwodu.Czy będzie mógł być wpisany do rejestru dłużników?Czy alimenty można ściągać ze wspólnych dochodów obecnego związku byłego zięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiii re IP: 217.75.9.* 26.06.09, 07:11 Moje dziecko w tym roku skonczylo szkole. Za co ja mam teraz zyc??? Teraz to juz jest przeciez normalene ze matka zyje z alimentow dziecka i powinni cos wymyslic ze alimenty powinny przechodzic na matke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pustaaa Re: re IP: 80.54.60.* 09.07.09, 18:57 a praca to co, kole w ręce, mam męża ale mało zarabia i też pracuję i naszym dzieciom państwo nic za darmo nie dało i daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krrzysztof co z tymi co biorą IP: *.proton.net.pl 26.01.10, 20:59 co z takimi dziećmi ,mają po 20 lat i nadal śię uczą tylko że w pierwszej klasie średniej po raz kolejny powtarzają w różnych szkołach ,narażają na szkodę mnie i moją rodzinę im też alimenty się należą ???? ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania alimenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 20:09 jak ma sie sprawa gdy matka z drugim mężem przez 16 lat wychowywała syna i nagle syn przenosi się do ojca. mamy jeszcze 2 syna ze związku. nadmieniam , ze ojciec starszego płacił alimenty dobrowolne i odwiedzal i zabierał syna do siebie. ja nie pracuję , nie mam na alimenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja20krk nie wiem co robic, aby rodzice placili wiecej... IP: *.chello.pl 16.11.10, 21:28 witam , mam pytanie. W paru zdaniach opiszę w czym rzecz; otóż jestem studentką drugiego roku, studiuję dziennie,mieszkam z mamą i jej mężczyzną. Moi rodzice rozwiedli sie ponad 10lat temu, od tego czasu ojciec płacił alimenty mojej mamie, lecz bardzo niskie, bo zaczęło się od 200zł a dużo poźniej doszło do 300 czasem 350 ( na tym się skonczyło). Od mamy nigdy nie dostawałam żadnych pieniędzy a alimenty były dla niej. Niestety ostatnio stwierdziłam,że nie utrzymuje mnie ona z nich (nie kupuje mi jedzenia, potrzebnych kosmetyków, ani ubrań) więc stwierdziłam że alimenty wezmę dla siebie. Ojciec zaczął płacic 300zł i niestety nie do końca czuję że tyle powinnam dostawać (gdyż za opiekę lekarską a często chodzę po lekarzach -państwowych bo nie stać mnie na prywatnych - mam dużo recept za ktore sama muszę płacić) zastanawiam się co zrobić aby rodzice płacili mi więcej. Mało tego matka ktora powinna mnie utzrymywać obraziła się ze 'zabrałam alimenty" i kazała płacic czynsz co 4 miesiace w wysokosi 360zł (nie jest to dużo, ale biorąc pod uwagę że mieszkanie powinnam mieć zapewnione oraz inne podstawowe rzeczy a czasami nawet finansowe... Nie wiem co robić, rodzice nie chcą ze mną rozmawiać. Bardzo proszę o poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykendowy Tata Ojcowie i ich prawa !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 12:11 Czytam na wszystkich forach o krzywdzonych matkach i dzieciach , niewiele pisze się o ojcach którzy nie mają żadnych praw , zgodnie z prawem... Przykład że nie uroiłem sobie tego: syn jako nieletni miał kolizję z prawem , dowiedziałem się o tym i zjawiłem w sądzie po okazaniu wyroku rozwodowego udzielono mi informacji , spytałem dlaczego mnie jako ojca nie powiadomiono powiedziano że to DOBRA WOLA MATKI , JEST TO CHORE , przykłady można mnożyć... niektóre Kobiety wszystko robią aby utrudnić życie swoim tzw. byłym i oczywiście mają pretensje że się nie interesują dzieckiem czy dziećmi. Syn gdy przyjeżdżał dostawał pieniążki za podróż , kieszonkowe oraz w miarę możliwości kupowałem cos z ubrań czy dokładałem do jego potrzeb , co odpowiednio komentowała ex : zwrot kosztów podróży itd. a na prośbę aby dawał wcześniej znać o planach wakacyjnych był odpowiedni komentarz... o planowanie urlopu by go spędzić z synem , zapytać WRÓŻKI . Tak zostałem Wykendowym Tatą , zgodnie z prawem nic nie zostaje tylko zwiedzać Sądy... Ex tak urobiła syna że od półtora roku nie odbiera telefonów , żadnego kontaktu. ma już 18 lat nie wiem czy się uczy jak się uczy , nic nie skutkuje listy ,sms , telefony . Kolejny tatuś jak określiła ex :DAWCA ... Zgodnie z prawem ustala Sąd podwyższenie alimentów bez informacji o moich dochodach i ustalenia jakim jestem ojcem , dla mnie to "BEZPRAWIE" NIE JESTEM OJCEM "NN " a tak się czuję nie zmieniłem miejsca zamieszkania , płace alimenty przelewem i nigdy nie zalegałem , obecnie podwyższone od 4 miesięcy odwoływałem się oczywiście bez odzewu , telefonicznie dowiadując się w Sądzie dokumenty wyjaśniające idą na piechotę 80km od 2 miesięcy . Ręce opadają czuję się zaszufladkowany jako ojciec " B " czyli DAWCA I BANKOMAT . Syn ma 18 lat a ja nie mogę doprosić o jego przyjazd ze świadectwem szkolnym o normalny kontakt a adres zamieszkania poznałem z dokumentów o podwyższenie alimentów , totalnie nie zależy mi na kontaktach z EX ma swoje życie więc niech sobie żyje. Moje pytanie: jak spowodować żeby syn okazywał mi dokumenty że się uczy i jak się uczy ??? . Dawka jadu którą przyjął , nastawiła go odpowiednio do uczucia nikogo nie można zmusić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wandzia Re: Ojcowie i ich prawa !!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 13:06 Gość portalu: Wykendowy Tata napisał(a): > adres zamieszkania poznałem z dokumentów o podwyższenie alim > entów , totalnie nie zależy mi na kontaktach z EX ma swoje życie więc niech sobie żyje. > Moje pytanie: jak spowodować żeby syn okazywał mi dokumenty że się uczy i jak się uczy Znasz adres, pisz zwykłe listy. Tylko odradzam wypytywanie o szkołę, stopnie, dokumenty itp. On dozorcy nie potrzebuje. Raczej pisz, że tęsknisz, że ci go brakuje, że chciałbys, żebyście się poznali, że jesteś ciekawy. Ze juz jest dorosły i może sam podejmować decyzje, bo jak był mały, to mama za niego zdecydowała, żeby nie kontaktował się z ojcem itp. Im mniej agresji, złych słów o matce, tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz.w Re: Ojcowie i ich prawa !!! IP: *.ceti.net.pl 26.07.13, 11:05 Witam, też zostałem ojcem na weekendy, tym złym, który tylko zbyt mało płaci. Niestety nie znalazłem rozwiązanie tego problemu- jak zaskarbić sobie uczucie dorastającej córki, z którą miałem świetny kontakt jeszcze jak była małym dzieckiem, nawet po rozwodzie (który notabene odbył się nie z mojej winy).Córka ma taki charkter jak jej matka, trzymają się razem, a ja jestem tym złym, który też właśnie chciał oglądać świadectwa...efekt był taki, że córka skończyła sszkołe, poszła na stuia, nie miałem z nią kontaktu, więc nawet nie zosŁEM poinformowany otym, że już nie studiuje (została skreślona z listy studentów po drugim roku) a ja dalej płaciłem jak głupi. Nie w tym sens, że jestem skąpy- jeżeli pieniądze to jedyna rzecz, jaką moja córka chce ode mnie, to chętnie jej je dam. Ale czuję sie oszukany i nieszanowany jako człowiek, nawet nie jako ojciec. Pewnie już takie rzeczy wiesz, ale może tak jak ja nie interesowałeś sę nimi zbytnio, to masz link poczytaj jak jest z alimentmi na dorosłe dziecko, teraz i Ciebie będzie to dotyczyć. A najlepiej znajdź sposón na kontakty z synem - w miarę ludzkie, normalne, zanim stanie się obcym dla Ci facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.ip.euro.net.pl 21.10.13, 21:59 do roboty leniu śmierdzący, dlaczego ktoś ma ci dawać kasę? kto nie pracuje niech też i nie je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoddda alimenty na jedno dziecko z trojga IP: *.siedlce.vectranet.pl 27.05.14, 11:58 Jest troje dzieci, jedno chce zostać z matką a dwoje z ojcem. matka chce odejsc jak narazie w separacji. Czy na to jedno dziecko przysługują się alimenty od ojca lub panstwa? Czy to matka z zarobkiem 1000zł bedzie musiala płacic na pozostale dwoje jak ojciec ma 6000zł zarobku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofelia Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.play-internet.pl 05.06.14, 11:22 alimenty należą się nam jak psu zupa. ale o swoje trzeba powalczyc i bez prawników trudno o sukces, wiem o tym, bo sama zaliczyłam przegraną sprawę. potem juz poszłam do Anny Brykczyńskiej w senise do kancelarii i mi wywalczyła środki od eks. uff... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita8901 Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach 16.06.15, 16:34 w która stronę by nie było problemu z alimentami trzeba pojsc do dobrego prawnika. Mój brat miał zasadzone alimenty kto nijak się mialy do wysokości jego zarobków a zaradna mamusia nie pracowala nigdzie. W koncu zaczał chodzic do tego prawnika www.kancelaria-mrozek.pl/pl-PL/ i wywalczyl obniżenie , z tego co wiem ten adwokat jest dobry z prawa rodzinnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carrieveronica apel matek-alimenty/FA IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.15, 19:38 Mam dosyć walki z wiatrakami. Poszukuję kobiet, które pomimo zasądzonych alimentów na dzieci nie otrzymują ich, ponieważ prawo polskie w tym temacie jest kulawe, ponieważ komornikom się nie chce itp. Poszukuję kobiet, które nie mogą otrzymać pieniędzy z funduszu alimentacyjnego, ponieważ ich zarobki przekraczają MAGICZNE kryterium 725zł na osobę. Należę do jednych z nich i nie chcę dłużej trwać w tej bezsilności. Nie chcę ,żeby nazywano mnie/nas siłaczkami- bo dajemy radę same, bo jesteśmy takie dzielne. Żądam sprawiedliwości. Trzeba wspólnie napisać protest i skierować go do rządu. Jedna osoba nic nie zdziała, musi być nas wiele. Piszcie, czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: apel matek-alimenty/FA 11.09.15, 19:52 @carrieveronica - dziwną metodę wymyśliłaś. 1. Poszukujesz, ale jak cię znaleźć, jak się do ciebie zgłosić? 2. Dlaczego poszukujesz zamiast się przyłączyć do już działających? www.dlanaszychdzieci.com/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brygida Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach IP: *.play-internet.pl 01.10.15, 17:33 Mi alimenty wywalczyla pani mecenas z tej kancelarii www.stachowiak-koscielska.pl I nie tylko alimenty - gdy byly maz probowal chowac swoj majatek, przepisywac na swoja matke, itp. zaatakowalismy ze wszystkich stron. teraz ma sprawe karna. Mam wrazenie, ze wiele podjetych czynnosci odnioslo skutek, bo teraz placi regularnie. polecam, trzeba walczyc o swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
oli090 Re: Alimenty - przewodnik po nowych przepisach 31.03.16, 22:59 Ja mogę polecić adwokat Laskowską. Moim zdaniem jeden z lepszych w warszawie. oferuje ni etylko pomoc prawną, ale duże wsparcie w trudnych sprawach. to ważne, przynajmneij dla mie Odpowiedz Link Zgłoś