Dodaj do ulubionych

Kredyt samochodowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:06
Witam, czy jest bank, który udzieli kredytu dla spłaty kredytu samochodowego
w innym banku ?
Zostało mi 16 m-cy do końca, chciałbym sobie po prostu obniżyć kwotę raty
kredytu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kinet Re: Kredyt samochodowy 03.07.05, 00:54
      napisz maila ile masz jeszcze tego kredytu i jakie masz oprocentowanie,jaka
      rate placisz,cos sie znajdzie
      pozdrawiam
      • Gość: max Re: Kredyt samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 01:52
        Witam,i dziękuję za odzew ;)
        Moja rata to 371 zł/miesiąc, kredyt jest ubezpieczony.
        Umowę mam do listopada 2006, kwota netto -5200 zł. Oprocentowanie z umowy to
        23,5 %, jak dzwoniłem do BOK - teraz podobno 16 %, dla nowych kredytów...?

Zastanawia mnie jedno - podpisałem dobrowolne poddanie się egzekucji do kwoty
        25 780 zł /jak za 5 lat całkowitego kosztu kredytu/,natomiast "harmonogram"
        opiewa na lat...6...? Czy coś jest nie tak ?
        Pozdrawiam
        • biznesforum Re: Kredyt samochodowy 03.07.05, 13:07
          Witam, polecam PDK na www.biznesforum.pl/kredytygot.htm
        • kinet Re: Kredyt samochodowy 03.07.05, 15:02
          w sumie mało zostalo i nie za długi okres.Nie wiem,czy gra warta świeczki.Raty jesli wezmiesz nowy kredyt wyjda prawie na tym samym poziomie.Coprawda oprocentowanie nizsze,ale...za nowy kredyt zaplacisz prowizje co w sumie da taka sam rate.Chyba ze masz konto w banku i dobre saldo debetowe z rozsadnym oprocentowanie.Moze o sie bedzie lepiej oplacalo.
          • Gość: max Re: Kredyt samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:08
            Witam, i dziękuję za posta.
            Mnie zależy na tym, by auto było w kredycie...Mam wspólnika, który ma - jak się
            niedawno okazało - kłopoty z komornikiem /alimenty/ i nie chciałbym, by mi
            zabrali auto, które jest amortyzowane w spółce... A nie zamierzam go
            sprzedawać, więc mogę pozwolić sobie na dalszy kredyt.
            Pozdrawiam
    • Gość: tomek Re: Kredyt samochodowy IP: *.crowley.pl 04.07.05, 13:54
      Może wystarczy przewalutowanie?
      16 miesiecy to nie dużo, a musisz liczyc sie kosztami drugiego kredytu.

polecam

www.finanseosobiste.pl
      Tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka